Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii

• Hokej
    • Rozpoczęto 25.03.2024 o 09:14
      Ostatnia aktywność ponad 2 tygodnie temu o 22:46
      69776 wyświetleń
    • TomJan

12
      26
    • ponad 2 miesiące temu o 11:54
      Post #1702237 30.11.2025 11:54
    No nie wiem czy Zarząd powinien się odnosić do każdej nawet absurdalnej plotki . Wydaje mi się , że to byłoby dziwne, że jedni będą wypuszczać jakieś ploty , a Oni będą na każdą odpowiadać.
    • Gryfny, torreador, Hockeystick oraz 2 innych osób lubią to.
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • ponad 2 miesiące temu o 11:58
      Post #1702238 30.11.2025 11:58
    Obyś masz rację. Ja się cieszę z postępów szkolenia i chciałbym, żeby po osiągnięciu seniora dzieciaki miały gdzie grać. Nawet kosztem jeszcze gorszych wyników obecnej 1 drużyny.
    • TomJan oraz Rock lubią to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 miesiące temu o 12:34
      Post #1702342 01.12.2025 12:34
    Tynka się odnalazł - https://polskihokej.eu/game/2717 oraz https://polskihokej.eu/game/2720 Nie daję o nim w temacie "byłych" bo podobno on dalej "nasz" jest, tylko na wypożyczeniu.
    • hank lubi to.
    • pedał gazu

6
      8
    • ponad 2 miesiące temu o 15:10
      Post #1702360 01.12.2025 15:10
    [quote]#post1702031 Czy to prawda, że zaciąg nowotarski z kolegami z Finlandii wyprowadzili z klubu już kasę comarchową na ten sezon i proszą o przyspieszenie przelewu przyszłorocznych obiecanych pieniędzy z comarchu tak, by je wydoic jeszcze w tym roku? Ile zarabia Dziubiński i mentor z Finlandii? Jak to prawda, to nie będzie co zbierać po tym sezonie[/quote] To co robią ruskie trolle to jest pikuś w porównaniu z tym co robią trolle wokół hokejowej Cracovii. Jake - jak się bedziesz czuł jak się okaże, że szerzysz totalne bzdury i działasz w ten sposób na szkodę klubu ?
    • torreador lubi to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • ponad 2 miesiące temu o 16:54
      Post #1702363 01.12.2025 16:54
    Pewnie bez problemu przeprosi. Na pewno nie będzie zakładał nowego nicka.
    • naki

1.1K
      1.9K
    • ponad 2 miesiące temu o 17:01
      Post #1702365 01.12.2025 17:01
    • Edytowany
    Uwielbiam te wielkie teorie spiskowe....bzdury i jeszcze raz bzdury rozsiewane nie mając pojęcia o niczym....
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 miesiące temu o 13:32
      Post #1702428 02.12.2025 13:32
    [quote]#post1702342 Tynka się odnalazł - https://polskihokej.eu/game/2717 oraz https://polskihokej.eu/game/2720 Nie daję o nim w temacie "byłych" bo podobno on dalej "nasz" jest, tylko na wypożyczeniu.[/quote] Plotki mnie doszły, że ma się odnaleźć i na Siedleckiego. Zobaczymy...
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • ponad 2 miesiące temu o 14:48
      Post #1702434 02.12.2025 14:48
    [quote]#post1702360 [quote]#post1702031 Czy to prawda, że zaciąg nowotarski z kolegami z Finlandii wyprowadzili z klubu już kasę comarchową na ten sezon i proszą o przyspieszenie przelewu przyszłorocznych obiecanych pieniędzy z comarchu tak, by je wydoic jeszcze w tym roku? Ile zarabia Dziubiński i mentor z Finlandii? Jak to prawda, to nie będzie co zbierać po tym sezonie[/quote] To co robią ruskie trolle to jest pikuś w porównaniu z tym co robią trolle wokół hokejowej Cracovii. Jake - jak się bedziesz czuł jak się okaże, że szerzysz totalne bzdury i działasz w ten sposób na szkodę klubu ?[/quote] ja nie mam zadnego problemu z obecna ekipą rządząca hokejem, bo wiem, jak trudno o ludzi. ktorzy chcieliby działać bezinteresownie, szczególnie, jak nie ma w sekcji pieniędzy. popieram, popieralem i popierac bede. ale to, co Comarch w swej mądrości zaproponował, daja szanse na przezycie choćby na kroplowce, jeszcze dwóch sezonów, poza obecnym. a bez nich.... wiec nieco sie zagotowalem, jak takie info z dosc wiarygodnych zrodel przychodzi. oczywiscie moglem siedziec cicho, bo ponoc dzialam na szkode klubu... ok, to przyjmuje do wiadomosci, ze nikt z nowych wladz nie pisal do Comarchu z prosba o przyspieszenie o pol roku przelewu sponsorskiego przewidzainego na kolejny sezon, ta kasa czeka spokojnei na swoja kolej, a ja dalem sie podpuscic i powielilem szkodliwe ploty. Z prawdziwa przyjemnoscia przepraszam, bo jhak tak jest,m to dla hokeja w Cracovii jest lepiej i ktos nie zostawi spalonej ziemi i mysli w perspektywie dluzszej. Przeprszam wiec.
    • TomJan oraz niegramotnyj lubią to.
    • bertoni

101
      128
    • ponad 2 miesiące temu o 00:12
      Post #1702487 03.12.2025 00:12
    Oczywiście Jake stary byku jak się mogłeś nabrac na taką dezinformacje? Zastanów się kto ci taki kit sprzedał? Zaiste nowe rozdanie własnościowo-organizacyjne wielu ludziom zabrało.....
    • Jake Blues oraz torreador lubią to.
    • KPN

18
      42
    • ponad 2 miesiące temu o 09:13
      Post #1702501 03.12.2025 09:13
    • Edytowany
    rozgonienie ludzi jacy ssali z klubu podstawowy obowiązek. musieli dużo ssać. walczą jak wściekli. dlaczego młyn wziął w tym udział? ktoś z D napisze?
    • PanSzym, Leesior oraz żółta kaczka lubią to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 miesiące temu o 10:34
      Post #1702574 04.12.2025 10:34
    Nie umiem linkować fajansa, konta tam nawet nie mam, wiec jako obrazek wstawię - takie info się przed chwilą pojawiło. Ciekawa akcja, cieszy zwłaszcza planowana obecność Bezwińskiego i Fabiana Kapicy, bo to znaczy że są na chodzie 😀 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-12/image-png-46084409.png[/img]
    • kaleb lubi to.
    • Blizzy

3.5K
      2.2K
    • ponad 2 miesiące temu o 11:34
      Post #1702582 04.12.2025 11:34
    Obaj nie zagrają, raczej do końca roku.
    • Gregory Peckory

18
      19
    • ponad 2 miesiące temu o 14:40
      Post #1702598 04.12.2025 14:40
    Jednak jakieś podstawowe info o kontuzjach zawodników, nieobecności w składzie meczowym czy aktualizacje na kiedy w przybliżeniu przewidywany jest powrót to na oficjalnej stronie klubu lub FB mogłyby się pojawiać. Tak sobie myślę, no niewiem...
    • Tasior lubi to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 miesiące temu o 14:46
      Post #1702599 04.12.2025 14:46
    Na konferencji Tero Maatta mówił, że zaczęli treningi (to był wtorek, a - z pamięci piszę, sprawdź proszę samodzielnie jeśli to dla Ciebie istotne - chyba mówił "wczoraj", czyli w poniedziałek) i że nie jest to nic bardzo poważnego (a widząc kontuzję Bezwińskiego podczas meczu można się było tego obawiać).
    • niegramotnyj oraz kaleb lubią to.
    • Gregory Peckory

18
      19
    • ponad 2 miesiące temu o 15:14
      Post #1702602 04.12.2025 15:14
    Tak, widziałem film z konferencji wczoraj... Chodzi mi tylko o to, że takie informacje mogłyby sie pojawiać na bieżąco na stronie czy na FB tak żebyś Ty nie musiał dociekać tego u trenera na konferencji po meczu. Dla kogoś kto przychodzi sobie raz na jakiś czas zobaczyć mecz hokeja może to jest mało istotne ale jak ktoś codziennie śledzi tak jak Ty, ja czy inni z tego forum to chciałby pewnie wiedzieć co się dzieje w tej materii... Tymbardziej w obecnej sytuacji kadrowej byłbym ciekaw kiedy można liczyć na powrót Bezwinskiego i Kapicy. Jak wypadli to też nie było chyba żadnego info? Naprawdę dużo jest tam takich "pierdół" zupełnie niepotrzebnych... Wystarczyłoby: "Podczas wczorajszego meczu/treningu Mateusz Bezwinski/Faian Kapica doznał kontuzji", "Mateusz Bezwiński/Fabian Kapica powrócił do treningów z drużyną" itd, itp. Krótki komunikat i tyle... Taka tylko luźna myśl, nie wiem na ile jest to moźliwe do zrealizowania : )
    • żółta kaczka lubi to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 miesiące temu o 15:40
      Post #1702603 04.12.2025 15:40
    • Edytowany
    Hmmm, wiesz - po 1sze pytania o "stan kadrowy / personalny / medyczny" to jest taka trochę sztampa, mówiąc pleonazmem - "oczywista oczywistość", więc żadne zaskoczenie i zadawać takie pytania i je otrzymywać. A po 2gie - o to czasem pytam, no bo trzeba, takie zasady, ale sam osobiście mam dość ograniczone zaufanie do odpowiedzi na pytania o kontuzje. Trenerzy i Kluby z zasady raczej nie odsłaniają za bardzo spraw związanych z kontuzjami, bo to jest "sekret kuchni". To nie tylko u nas tak działa. W każdym klubie informacje medyczne (a przynajmniej te dokładne, szczegółowe) to raczej są takie karty trzymane przy orderach. Dla przykładu we wtorek (poza konferencją to było, więc tego nie usłyszycie i nie zobaczycie, ale Płachta siedział już za stołem, tylko jeszcze czekaliśmy na rozpoczęcie) - jeden z dziennikarzy zapytał Jacka Płachtę o stan zdrowia jednego z zawodników GKS. Trener choć dobrze widział że jesteśmy "off record" to tylko się uśmiechnął i wymijająco powiedział "jeszcze chwilę pewnie, ale już niedługo wróci", a na pytanie "a co mu dolega dokładnie?" odpowiedział "no... to się chyba mówi kontuzja górnej części ciała... albo dolnej? No jakoś tak...". Edit: PS: jak Bezwiński wypadł, to akurat cała hala widziała, bo najsamwpierw rywal mu prawie urwał nogę, potem widać było duże zamieszanie w boksie wokół niego i pracę naszego sztabu medycznego, a potem podczas przerwy w grze Mati wyjechał na lód, ślizgnął się kawałek, zrobił parę wygibasów, pokręcił przecząco głową w stronę sztabu, zjechał z lodu i udał się do szatni. I meczu nie dokończył. Także "moment odniesienia kontuzji" to akurat nie była żadna tajemnica.
    • niegramotnyj lubi to.
    • Gregory Peckory

18
      19
    • ponad 2 miesiące temu o 16:25
      Post #1702610 04.12.2025 16:25
    Wiem, nie chodzi mi o to żebyś nie zadawał tych pytań bo tak jak mówisz to standard w wywiadach ani nie chodzi mi o jakieś szczególy kontuzji - bo to znowu też informacja dla przeciwników tylko krótki komunikat: niedostępny/wraca i nic więcej. Jako kibic tej drużyny też chce wiedzieć co się w niej dzieje i być na bieżąco - przynajmniej ja tak mam. Chociaż wiem, że mogę się mylić... Jak już Ci kiedyś pisałem to ja jestem świeży w tym naszym hokeju i jeszcze mnie niektóre rzeczy zastanawiają, dziwią, zaskakują... A co do Bezwina to spoko - wszyscy co byliśmy na meczu to widzieliśmy co jest grane ALE mecze są też na wyjeździe (no dobra mozesz obejrzeć na PHTV) lub nie masz możliwości obejrzenia meczu (tak jak ja z Tychami akurat byłem w pracy i śledziłem w miarę możliwości na telefonie - hokej na telefonie : / ) no to wtedy niestety nic nie wiesz... No i jeszcze sprawa, że Ty tam jesteś jednak bliżej tej drużyny więc zawsze jesteś lepiej doinformowany : )
    • żółta kaczka lubi to.
    • Blizzy

3.5K
      2.2K
    • ponad 2 miesiące temu o 17:38
      Post #1702629 04.12.2025 17:38
    Tak czy siak, obaj nie zagrają do końca roku
    • Gregory Peckory lubi to.
    • Gregory Peckory

18
      19
    • ponad 2 miesiące temu o 18:25
      Post #1702644 04.12.2025 18:25
    Nie jest to napewno dobra wiadomość ale niezłe podsumowanie tej dyskusji 😆
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 2 miesiące temu o 20:40
      Post #1702710 04.12.2025 20:40
    [quote]#post1702610 Wiem, nie chodzi mi o to żebyś nie zadawał tych pytań bo tak jak mówisz to standard w wywiadach ani nie chodzi mi o jakieś szczególy kontuzji - bo to znowu też informacja dla przeciwników tylko krótki komunikat: niedostępny/wraca i nic więcej (...)[/quote] No to tak ogólnie, to Tero Ci odpowiedział - wrócili do treningów i niebawem będą dostępni do gry 😀 ------------------------- [quote]#post1702610 (...) Jak już Ci kiedyś pisałem to ja jestem świeży w tym naszym hokeju i jeszcze mnie niektóre rzeczy zastanawiają, dziwią, zaskakują... (...)[/quote] Tacy jak Ty na hokeju są pożądani najbardziej i cieszą Klub najbardziej 👍 ------------------------- [quote]#post1702610 (...) są też na wyjeździe (no dobra mozesz obejrzeć na PHTV) (...)[/quote] Krąży w środowisku taki dowcip, że dzięki tej tivi i cenom spotkań na niej mamy przynajmniej jeden aspekt, w którym THL przebija NHL 😂 ------------------------- [quote]#post1702610 (...) No i jeszcze sprawa, że Ty tam jesteś jednak bliżej tej drużyny więc zawsze jesteś lepiej doinformowany : )[/quote] Heh, kusi mnie napisać, ze w tym temacie to ja jestem Sokratesem Mój Drogi - Sokrates to był ten od "wiem, ze nic nie wiem". Do tego zdania jeszcze wrócę, ale najpierw postaram się coś Ci zobrazować. Wszystko to co ja wiem, to masz na nagraniu. Czyli wiemy tyle samo. Ja piszę wyraźnie - w tej sprawie nie wiem nic ponad info, które jest opublikowane. Rozumiem, ze miałeś na myśli coś w stylu "dyskretne / poufne info, albo coś zasłyszane mimochodem gdzieś, albo przypadkiem w rozmowie pomiędzy ludźmi z Klubu" - otóż takich informacji nikt po prostu nikt nie udziela. Ja Ci powiem jak ja to widzę - to rzecz jasna nie ma miejsca, no po prostu, nie ma tego. Ale tak czysto hipotetycznie jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, że komuś dają jakieś info, albo z ktoś z kimś dyskretnie pogada "nieco bardziej kolokwialnie i życiowo", albo po prostu ludzie z Klubu mniej krępują się porozmawiać przy kimś, że ten ktoś mimochodem coś czasem usłyszy. Ale jeśli nawet takie coś by miało miejsce (choć podkreślam wyraźnie raz jeszcze - to nie ma miejsca) to byłoby to dowodem, że ten co się czasem czegoś dowie, albo może usłyszy przypadkiem dostąpił zaszczytu bycia potraktowanym jako "swój". "Swój" tzn. taki ktoś kto ma w sercu Klub, utożsamia się z nim, ma na celu dobro Klubu, a nie klikalność i żadne takie poufne info od niego na 100% i tak nigdy i nigdzie nie wycieknie, ani w plotkach, ani w artykułach, ani na żadnym fejsbóku, tłiterze, czy forum internetowym i nie będzie nikomu nic sugerował w tę albo we wtę i że generalnie w Klubie wiedzą, że ten ktoś zna "zasadę Las Vegas" (gdybyś nie wiedział, to wyjaśnię, że "zasada Las Vegas" oznacza, że to co się stało w Vegas musi pozostać w Vegas). Wyjątków nie ma. Jak już wspomniałem - takie coś miejsca nie ma, a gdyby nawet miało się okazjonalnie zdarzać, to tylko na wspomnianych powyżej zasadach. Aha, bo obiecałem że wrócę do pierwszego zdania akapitu. No to wracam i potwierdzam raz jeszcze - jestem Sokratesem w temacie i zapewniam, że wszystko co wiem, to tyle, że nie wiem nic. 😀
    • Gregory Peckory lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)

Goście (4)
    • Główna
    • Działy i kategorie