Trza było Knapa odstrzelić...
-
-
Fabian Bzdyl
A gdzie miał iść, do Austrii, Szwajcarii, 2 Bundesligi, po chuj ?
Niech sobie gra na Słowacji i się rozwija.
Oczywiście jak będzie ciężko pracował nad sobą .
Dokladnie, kolejny mlody, perspektywiczny, zdolny odchodzi. Filip, Fabian, świetnie pozbywamy się diamencików...
Nie takiego newsa się na początek weekendu spodziewałem...
Czyli może ta Żylina będzie naszym klubem partnerskim? Wątpię żeby tak o oddali Bzdyla.
No i chuj z tych wychowanków, wszyscy odchodzą zanim dorosną,Rakoczy wrócił bo nikt go nie chciał...
A Bzdyla po cholerę sprzedawać było wypożyczanie itp....
[quote]#post1691135 Czyli może ta Żylina będzie naszym klubem partnerskim? Wątpię żeby tak o oddali Bzdyla.[/quote]
To w sumie jest dobry trop, bo faktycznie coś ostatnio wspominali o tym, że blisko jest zawarcia takiej umowy z klubem partnerskim i chyba właśnie miał to być klub Słowacki.
[quote]#post1691136 No i chuj z tych wychowanków, wszyscy odchodzą zanim dorosną,Rakoczy wrócił bo nikt go nie chciał...
A Bzdyla po cholerę sprzedawać było wypożyczanie itp....[/quote]
Wypożyczenie? Skoro nie chciał przedłużyć kontraktu? To po co wypożyczenie skoro w lecie byłby wolnym zawodnikiem 😊
[quote]#post1691136 No i chuj z tych wychowanków, wszyscy odchodzą zanim dorosną,Rakoczy wrócił bo nikt go nie chciał...
Nie ma sentymentów obecnie, fajnie było by mieć wychowanka który najpierw udowodni postawą swoją wartość i dopiero potem odejdzie. No ale widać jest jak jest. Z punktu widzenia kibiców szkoda, z punktu widzenia klubu jeśli nie ma przepisów o młodzieżowcu to trochę who cares. Można na nie wychowankach też zarobić jak udowodnią wartość.
- Edytowany
Odchodzą , ale czy któryś z nich chciał zostać ? Rózga mógł przedłużyć kontrakt i pograć przynajmniej jeszcze sezon w. Cracovii ale tego nie zrobił i teraz grzeje ławę w Austrii , Bzdyl owszem kilka momentów miał , a głównie bramka z Jagiellonią i w sumie to by było na tyle , czy chciał zostać ? Może znowu jakiś menago mu zamieszał w głowie , że mu od strzała dadzą grać w Zylinie ….. Pożyjemy , zobaczymy , w dzisiejszych czasach rządzą piłka manago a nie sentymenty i jakieś tam przywiązania do barw klubowych i opowiadane w wywiadach frazesy
Być może chciał, ale przebić się przy tej konkurencji nie dał rady. A grać chciał.
Eh, przy obecnym układzie i szerokości składu trochę rozumiem. Z drugiej strony szkoda że nie było pomysłu by przedłużyć i wypożyczyć. W mojej opinii jeden w większych talentów Cracovii ostatnich lat.
POWODZENIA FABIAN! Będziesz zawsze mile widziany przy Kałuży!
Płakać nie będę i szczerze mówiąc nie wiem co ludzie w nim widzieli. Jak dla mnie to będzie kolejny Lusiusz, Myszor itd.
Problem w tym, że chyba nie chciał przedłużyć, więc wypożyczenie by nie miało sensu.
Nie wiem co sądzić?
Może trzeba będzie poczekać i zobaczyć kto zyskał, kto stracił.
W tej chwili żal, że 100% wychowanek i Pasiak odchodzi.
Ale nie znając szczegółów nie oskarżę ani Klubu, ani Zawodnika. Może tak musiało być?
Powodzenia Fabian.
- Edytowany
[quote]#post1691142 [quote]#post1691136 No i chuj z tych wychowanków, wszyscy odchodzą zanim dorosną,Rakoczy wrócił bo nikt go nie chciał...
Nie ma sentymentów obecnie, fajnie było by mieć wychowanka który najpierw udowodni postawą swoją wartość i dopiero potem odejdzie. No ale widać jest jak jest. Z punktu widzenia kibiców szkoda, z punktu widzenia klubu jeśli nie ma przepisów o młodzieżowcu to trochę who cares. Można na nie wychowankach też zarobić jak udowodnią wartość.[/quote]
Bądźmy szczerzy - który wybijający się u nas w Polsce 'młodziak' pograł 2 sezony na poziomie i dopiero wyjechał? żaden , wszyscy ulatują i wracają jak Bartek Kapustka - jest błysk formy i managery od razu wietrzą okazje. Można się oszukiwać, ale rządzi pieniądz
[quote]#post1691147 Problem w tym, że chyba nie chciał przedłużyć, więc wypożyczenie by nie miało sensu.
Nie wiem co sądzić?
Może trzeba będzie poczekać i zobaczyć kto zyskał, kto stracił.
W tej chwili żal, że 100% wychowanek i Pasiak odchodzi.
Ale nie znając szczegółów nie oskarżę ani Klubu, ani Zawodnika. Może tak musiało być?
Powodzenia Fabian.[/quote]
"- Ciężko mi obecnie cokolwiek powiedzieć na ten temat. Chcę tylko zdementować plotki, które się pojawiły w przestrzeni o jakiś żądaniach, które się rzekomo pojawiły z mojej strony w sprawie jakiś moich roszczeń dotyczących nowego kontraktu. To nieprawda. Wiem, że w internecie wszyscy mogą napisać co chcą, ale to nie jest w porządku. Z naszej strony nie było żadnego żądania przedłużenia kontraktu czy stawiania jakiś zaporowych warunków. Z mojej strony jest wola, by tutaj zostać i jestem otwarty na propozycję Cracovii. Chcę grać w tym klubie jak najdłużej - zadeklarował Bzdyl.
- Oczywiście, chciałbym w przyszłości zagrać w mocnej, zagranicznej lidze, ale nie wiem, czy to się wydarzy za sezon, dwa czy trzy. Pracuję ciężko, a co przyszłość przyniesie – zobaczymy - 17-latek powiedział na temat swojej przyszłości."
tak było miesiąc temu
- Edytowany
Tak mówił miesiąc temu. Może treningi Elsnera rzeczywiście dały w kość.
Nasz chłopak - spełniaj marzenia i wracaj do domu tego Ci życzę
Dziwny ten transfer.
@RZ1975#42459 to się tak naprawdę okaże... Nie chciał przedłużyć kontraktu na warunkach klubu (jak choćby Knap czy Raki), i odchodzi. U nas ciężko by mu było o minuty, zobaczymy co pokaże u Słowaków.
Powodzenia Fabio !
Nie jest to jakoś budujące, że drugi rokujący wychowanek ucieka, trzeci kompletnie się zatracił, ostał się Oskar.
Jest ktoś tam jakoś rokujący w juniorach w tym momencie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)