Puchary nam nie grożą, spadek również. Zadanie wykonane…
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
Co masz złotówo do powiedzenia?
Mecenasie pierdolony
- Edytowany
Spierdalaj wiesniaku gdziekolwiek to mozliwe.
Ty zwykla korporacyjna parowo idz se robic marketing gdzie indziej,te twoje pozorowane propagandowe ruchy mozesz se gleboko w rzyc wsadzic.
Trener do wypierdolenia natychmiast. Mentalnie nic się nie zmienia.
ALE MAMY PREZESA I TRENERA DO ZWOLNIENIA
No to co prezes? Pośpiewamy razem? Sialalalala przeeeeciętny kluuuub....
A co Wam prezes zawinił, przygotował drużynę w zimie, nie dał transferów , biegał za nich na boisku. Ludzie odpuście..
No właśnie. Napierdalanie na prezesów, trenerów... A później dziwić się, że biznes nie chce wchodzić w polski futbol. Ja oglądałem to na żywo, właśnie wróciłem z meczu. Wkurwiony jestem jak chuj, ale póki co nie napierdalam na trenera czy prezesa...
- Edytowany
Prowadzisz 2-0
wniebowzięty, wpółnagi
sikam prosto z balkonu
na ten świat pojebany
och! tak! jebać Gts!
pełno w szkle, dziwki, dragi
...
wytrąciłaś mnie z równowagi
na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na
wytrąciłaś mnie z równowagi 🤪
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-03/1000032270-jpg-72467556.jpg[/img]
Nie no spoko ,ostatnich 11 zawodów sportowych ,jedno zwycięstwo,sześć remisów,cztery porażki.
Niezły wynik.
Trenera zatrudnia Pani od sprzątania szatni.
A prezes tylko patrzy...
Po kolejnym przegranym meczu przy pierdolimy się do chłopców od podawania piłek,bo to ich wina a My sobie zrobimy lokomotywe z piłkarzami.
Przecież się utrzymaliśmy po co więcej wymagać..
No dopóki się nie udowodni winy ani trenerowi ani prezesowi to obowiązuje zasada domniemanej niewinności.
Złotousty cerber otoczony rzeszą "derektorów" petryfikujący dziadostwo filipiakowszczyzny.
Kometo przybywaj...albo nowy właścicielu.
Niestety patrząc na to co się dzieje wokoło uderzenie komety jest bardziej prawdopodobne niż to, że trafi nam się nowy właściciel, który będzie chciał osiągnąć wynik.
[i]Byliśmy wielcy, jesteśmy mali, byleśmy tylko się doczekali.[/i]
[quote]#post1666446 Nie no spoko ,ostatnich 11 zawodów sportowych ,jedno zwycięstwo,sześć remisów,cztery porażki.
Niezły wynik.
Trenera zatrudnia Pani od sprzątania szatni.
A prezes tylko patrzy...
Po kolejnym przegranym meczu przy pierdolimy się do chłopców od podawania piłek,bo to ich wina a My sobie zrobimy lokomotywe z piłkarzami.
Przecież się utrzymaliśmy po co więcej wymagać..[/quote]
A dlaczego wziąłeś pod uwagę akurat ostatnie 11 meczów? Czemu nie ostatnie 13? Bo tak pasuje pod Twoją tezę? Dodatkowo zapomniałeś o błędach sędziowskich z Katowicami i Legią przez które przegraliśmy te 2 mecze.
Ten sezon niestety jest na straty... Ja bym zostawił Kroczka do końca sezonu i zobaczył jak sobie poradzi z kryzysem. A potem w zależności od tego jak Kroczek skończy sezon oceniłbym naszego prezesa za dalsze wybory.
Fakty są takie:
W 2025r. rozegraliśmy w sumie siedem spotkań / bilans to:
1 zwycięstwo
2 porażki
4 remisy
11 straconych bramek
8 strzelonych bramek
Ostatnie zwycięstwo na stadionie Cracovii w tym sezonie / UWAGA - 26.10.2024 z Motorem Lublin - prawie pół roku temu... ŁAŁ :)
Na 21 pkt możliwych do zdobycia - uzbieraliśmy aż 7 pkt / ŁAŁ :)
Trener nie ma posluchu ani cały sztab. I to niestety wychodzi gołym okiem. Oraz doświadczenia. Niestety dyplomy można sobie w dupe wsadzić jak nie ma się w sporcie zespołowym odpowiedniego stażu pracy. W teorii to wszyscy są najlepsi a jak przychodzi do praktyki, to wychodzą póżniej różnorakie kwiatki...
Morał z tego taki, że Prezes musi zaareagować jeśli zależy mu jeszcze na uratowaniu tego sezonu. Trenerem musi być prawdziwy fachowiec a nie gość, którz był trenerem w II lidze i niżej / z całym szacunkiem, ale w sporcie to tak nie działa.
Jeśli nie, to pewnie skończymy na 10-12 miejscu. I będzie tak samo jak jest od 20 lat...
- Edytowany
[quote]#post1666402 A co Wam prezes zawinił, przygotował drużynę w zimie, nie dał transferów , biegał za nich na boisku. Ludzie odpuście..[/quote]
No trochę zawinił. Miała być Cracovia od nowa? Miała. A procedura wyboru trenera kwintesencją czasów J. Filipiaka. Randomowy leszcz wyciągnięty z kapelusza. Zamiast poważnej decyzji ryzykowne zagranie. Kroczek jeszcze może wyjść z tego zakrętu, ale jeśli okaże się słabym trenerem (a sytuacja zmierza w tym kierunku) to będzie dla mnie dewastujący cios w wizerunek prezesa. Już właściwie możemy powiedzieć, że zmarnowano pierwszy rok euforii - frekwencja, atmosfera wokół klubu. Tego czasu już M, Dróżdż drugi raz nie dostanie. Postawa drużyny, za którą w 100% odpowiedzialny jest Kroczek, ciągnie notowania MD w dół. I słusznie bo wybór Kroczka był widzimisię prezesa.
- Edytowany
Na wszystkim było dużo lepiej gdyby Cracovia była klubem bezsekcyjnym.... Pewną ideą, w którą wierzymy i dla której każdy się tu pojawił. No przecież nie kurwa dla wyników.
- Edytowany
"Trenerem musi być prawdziwy fachowiec a nie gość, którz był trenerem w II lidze i niżej / z całym szacunkiem, ale w sporcie to tak nie działa."
Podejrzewam, że w Białymstoku mają odmienne zdanie. Jestem przeciwny żeby brać kolejnego trenera z karuzeli. Natomiast z zagranicy trener, to na tych z górnej półki nas nie stać, a Ci mniej znani to wielka niewiadoma. Wypalą lub nie. Niech ten Kroczek zostanie do końca sezonu i wtedy go ocenimy. I wtedy ewentualnie zmienić. Ale nie mam pojęcia na kogo. Może na tego co Arkę prowadził jesienią? 🤔 Chyba do wyciągnięcia jest po sezonie, bo obecnie jest tylko asystentem w Pogoni. A ambicje na pewno ma większe.
PS
Ewentualnie (pisałem już o tym na forum) wyciągnąłbym Tułacza z Puszczy.
Z ta roznica, ze Siemieniec ma do dyspozycji dwa razy lepszych pilkarzy i kadre o jakiej morzemy sobie pomarzyc. I to jest jedyny taki przypadek. U nas jak widac golym okiem ten eksperyment sie nie powiodl.
@naki#14649 Siemieniec objął Jagiellonię broniącą się przed spadkiem, a w następnym sezonie zdobył z nią mistrzostwo. I też mieli kryzysy, chyba 6 porażek pod rząd licząc ligę i eliminacje pucharów, ale wyszedł z tego. A kadrę ma taką sobie. Pululu błyszczy głównie w pucharach. My na Jagiellonii w tym sezonie zdobyliśmy 4 punkty.
Tak i dlatego pewnie Jaga ma obecnie dziesiec punktow wiecej od nas. Mecz jednen wiecej do rozegrania i zapewniony udzial w 1/4 Ligi Konferencji...a klub na samym udziale w pucharach zarobil juz 9 000 000 EUR...
Zawsze mozna zaklamywac rzeczywistość, ale po co ???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)