Ten co Oliwa płakał że mu kibic NT wpadł do boksu?
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
[quote]#post1606604 [quote]#post1606598 Umówmy się . Ilu ludzi w całej Polsce interesuje się hokejem... 10 może 15 tys. Sport niszowy , drogi w szkoleniu i jeszcze droższy w uprawianiu. Młodzież ciężko zachęcić do najpopularniejszych dyscyplin sportowych a co dopiero do tak uciążliwej i czasochłonnej w przygotowaniu. Do tego perspektywa finansowa w tej dyscyplinie jest żenująca.
Ja dla mnie, tylko osobny sponsor .
Nie chcę by pieniądze podniesienie z boiska szyły w nieopłacalny hokej.
[/quote]
A ja nie chcę aby tyle kasy wydawane było na nażelowanych pustaków z przerostem ego.[/quote]
Cytując klasyka,, pieniądze są w ekstraklasie " a nie w PZHL. Sam PZHL to raczej pieniądzem nie śmierdzi.
Z kobiecego pragmatycznego podejścia, piłka nożna to zysk z dla Cracovii hokej był i będzie obciążeniem a interesują się nim nie liczni.
Na hokej chodzi 1/9 tego co na piłkę, to fakt.
95% sukcesów to hokej, taki paradoks.
Czy ja dobrze rozumiem wypowiedzi fanów hokeja, że sekcja piłkarska powinna dotować sekcję hokejową? Czy dobrze rozumiem tych kibiców, którzy piszą (jak rozumiem), że trzeba utrzymywac sekcję hokeja kosztem rozwoju sekcji piłarskiej? Nie znam się na hokeju. Nie wiem czy czołówka klubów hokejowych, z której jak widzę aktualnie wypadliśmy jest utrzymywana przez samorządy czy przez prywatnych sponsorów, ale jedno wiem: Comarch jest zbyt cienki by utzrymywać obie sekcje na zadowalającym kibiców poziomie, a przynajmniej nie jest skłonny by to robić. Konieczne jest zwiększenie przychodów i jest mi obojętne, czy przez znalezienie sponsora tytularnego dla drużyny hokejowej czy przez sprzedaż miejsca na koszulkach piłkarzy czy nazwy stadionu lub lodowiska. Współczesny sport oparty jest w znacznym stopniu na pieniądzach, a z tymi, które są od Comarchu stać nas najwyżej na trwanie. Trudno wymagać, by pieniądze zarobione z C+ wspierały hokeja. Tutaj musi być wyraźny rozdział i każda z sekcji musi sama dbać o swój rozwój.
[quote]#post1606613 @axe#104 rozumiem że to było w Sosnowcu również a w którym roku ?[/quote]
Był jeszcze mecz u nas jak horda spod lodowiska ruszyła i zdemolowała autobus sosnowca pod hala targową
- Edytowany
Na hokej chodzi 200-300 osób.
W sezonie zasadniczym. Litości!!
Hokej jest sportem niszowy i tyle.
Rozumiem sympatyków tej dyscypliny, ale to nas kosztuje ok 6 mln złotych co roku. Jak nie więcej.. Sorry dla 300 osób?
Filipiak był hokejowym filantropem i coś w nim osiągnął, ale Sekcja hokejowa powinna być autonomiczna i mieć swojego sponsora.
I gramy polskimi zawodnikami.
Tak to widzę.
Najbardziej prestiżowym sportem na świecie jest football. I nic tego nie zmieni.
- Edytowany
Byłeś kiedyś na meczu hokejowym? 2oo ,300 osób wróć do podstawówki i zacznij od liczenia na palcach!
- Edytowany
[quote]#post1606629 Na hokej chodzi 200-300 osób.
W sezonie zasadniczym. Litości!!
[/quote]
Nie kłam.
Ostatnie 6 mecze u nas.
vs, GKS Katowice 1000 osób.
vs, Zagłebie Sosnowiec 700.
vs. Podhale Nowy Targ 750.
vs. STS Sanok 950.
vs. Unia Oświęcim 2400(miśki)
vs, GKS Katowice 1450.
100 lat hokej był w Cracovii i nagle paru żuliokom od kopanej skóry zaczyna to przeszkadzać.Żenada. Na całym cywilizowanym świecie ludzie zachwycają się hokejem. U nas nie ma kto tego opakować i sprzedać. Gdzie była siatkówka 15,20 lat temu? W czarnej D. Wystarczył jeden, drugi sukces i mamy jrdną z najsilniejszych lig na świecie . Potrzeba wizji i ludzi. Nie zwijać a rozwijać.
A może tak zamknąć Clepardię?
Dróżdż jest Prezesem Zarządu Cracovii a nie Cracovii Football. Prezes ma za zadanie zarządzać całym klubem a nie tylko jego częścią. Owszem, Filipiak miał więcej władzy bo sponsor właściwie jeden - więc kasę mógł rozdzielać jak chciał. I zgadzam się że są obszary które nie powinny być "mieszane" - tj. np. kasa od Canal+ dla piłkarzy. Ale przychody od sponsorów deklarowane dla całego klubu już tak. Hokej sport niszowy - ale dzięki tej niszowej dyscyplinie duża część Europy usłyszała o Cracovii a i kibice mogli zobaczyć jak zdobywa się Puchar Kontynentalny który media wspaniałe przemilczały. Dlatego wg mnie na prezesie ciąży duża odpowiedzialność za hokej który powinien u nas się rozwijać - a na pewno nie zostanie mu to zapomniane. I to jego obowiązek.
[quote]#post1606609 [quote]#post1606522 [quote]#post1606517 [quote]#post1606476 Bezapelacyjnie. Moja najlepsza w życiu akcja poza Cracovem była hokejowa![/quote]
Czyżbyś myślał o Sosnowcu koniec lat 90-tych gdy w gazetach pisali "Sosnowiec miasto oblężone "?[/quote]
Wyjazd nr 1.[/quote]
Akurat na tym nie byłem. Był jednak jeszcze lepszy. Bardzo ekskluzywny. 7 na 150, a może nawet 200 (do dzisiaj uczestnicy różnią się w szacunkach) 😯 Oni czekali na Cracovię na dworcu po meczu, a my - po tajniackim opuszczeniu młyna - buszowaliśmy ostro po ciemku w centrum. Niedobitki doniosły im o nas. Ciężkie, wygrane starcie, z cudownej kontry, godnej Tatarów Kmicica. Już myśleli, że uciekamy (oddaliśmy im w galopie 300 metrów pola) lecz to była tylko... w pełni kontrolowana (w biegu ustaliliśmy co zrobimy!) taktyka. Pełna smaczków historia. Godzinami by opowiadać 😋[/quote]
Ten wyjazd to legenda
A co powiedział o terenach przy 3 maja?
[quote]#post1606632 100 lat hokej był w Cracovii i nagle paru żuliokom od kopanej skóry zaczyna to przeszkadzać.Żenada. Na całym cywilizowanym świecie ludzie zachwycają się hokejem. U nas nie ma kto tego opakować i sprzedać. Gdzie była siatkówka 15,20 lat temu? W czarnej D. Wystarczył jeden, drugi sukces i mamy jrdną z najsilniejszych lig na świecie . Potrzeba wizji i ludzi. Nie zwijać a rozwijać.
A może tak zamknąć Clepardię?[/quote]
Paru żulikom od kopanej..
Nie mierz wszystkich swoją miarą.
Nikt nie chce zamykać sekcji hokejowej,
Tylko zredukować budżet na tą sekcję.
I żeby grali w niej Polacy, tyle i tylko tyle.
A wycieczki osobiste to w domu do rodziny.
Budżet sekcji hokejowej już jest zredukowany, jest taki jakie miejsce w tabeli.
Ale czy Dróżdż ma spowodować, że PZHL bardziej opakuje medialnie Polską Ligę Hokeja?
Sponsorów przyciąga medialność, a jak ktoś zauważył nawet niewątpliwy sukces w postaci zdobycia pucharu kontynentalnego, czy występy polskich klubów w hokejowej lidze mistrzów nie wzbudziły medialnego zainteresowania. Ktoś nawiązał do siatkówki. ale skąd wzięło się zainteresowanie siatkówką? Od sukcesów reprezentacji. Czy mamy szansę na sukces reprezentacji hokeistów? Wątpię. Napewno nie dzięki kolejnym MP w hokeju zdobywanym dzięki emerytowanym Czechom, Słowakom, Ruskim, Finom czy innym zgranicznym odrzutom.
Popularność hokeja to nie jest rzecz na którą MD ma jakiś większy wpływ.
I nie twierdzę, że należy ograniczać budżet sekcji hokeja. Trzeba natomiast zyskać na ten cel dodatkowe fundusze. powtórzę się: Comarch obu sekcji samodzielnie nie udźwignie na poziomie zadowalającym kibiców.
Ciężki temat z tym hokejem mimo sympatii do niego. Ale jak nie znajdziemy dodatkowego sponsora dla niego to czarno to widze, właśnie ze względu na ogromne koszty, mininalne przychody, brak reklam, sponsorów i transmisji w ogólnodostępnej TV.
Tutaj decydujące zdanie będzie należało zdecydowanie do Comarchu, czy będzie się chciał dalej w to bawić...
Hokej ma być i ch*j mnie to interesuje.
Cracovia to Ja i Ty a więc My
Przed wojną czasy były inne ale mieliśmy tyle sekcji że palców do wymieniania brakuje... Z Poważnym finansowanie ostały się tylko dwie sekcje.
Hokej historycznie to najmocniejsza sekcja w klubie jeśli chodzi o sukcesy. Warto kultywować tradycję, przecież większość z Nas ma z hokejem zajebiste wspomnienia 😎. Zasługujemy na dwie sekcje. Jesteśmy nie z Koziej Wólki tylko z 2 miasta w Polsce i
decydent kasę ma obowiązek na*uchać!
Hokej niszowy jest w Naszym położeniu geograficznym praktycznie tylko w Polsce. Światowo jest to całkiem uznana dyscyplina zwłaszcza na europejskim kontynencie...
Klub ma się rozwijać a nie zwijać!
[quote]#post1606648 ... Hokej ma być i ch*j mnie to interesuje....[/quote]
No to już mnie uspokoiłeś!😁
Po wypowiedziach łatwo poznać, kto jest kibicem Cracovii, a kto tylko fanem kopanej/hokeja.
Sekcja hokeja jest winna braku sukcesu w piłce? Oj ludzie, ludzie...
- Edytowany
Tak jak ktoś już wcześniej napisał. Holej musi mieć swoich sponsorów i ich ma Dyrektor sekcji szukać że swym pionem marketingu. Jeśli są sponsorzy którzy chcą być tylko w piłce to kij im w oko. Ale jeśli jest oferta za większy hajs by być również na bandach lodowiska to jak najbardziej.
Profesor był mecenasem ale już go nie ma i musimy się zmierzyć z tym co mieliśmy w sumie nim przyszedł. A że jak większość rywali nie mamy co liczyć na miasto to trzeba się więcej napracować.
Troszkę czasu może to zająć więc nie ma co się przerzucać kto jest skurolubny a kto woli gumę. Jesteśmy Cracovia i trzeba walczyć o Nią. Szkoda tracić siły na niesnaski wewnętrzne.
A teraz zdrówko
Sami możemy pomóc chodząc na mecze. Tak mam sobie w tej kwestii bardzo dużo do zarzucenia ale spróbuję coś poprawić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (10 użytkowników)
Goście (10)