Mam nadzieję, że wreszcie zmieni się sponsor na koszulkach, bo tego comarchuja nie chcę oglądać na naszych koszulkach.
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
hehe, Stefan w komisji weryfikacyjnej 😂
[quote]#post1602183 hehe, Stefan w komisji weryfikacyjnej 😂 [/quote]
Jak powiedzieć, że Stefan wybierał prezesa, nie mówiąc, że Stefan wybierał prezesa. :D
Widać że gość ma pojęcie o prowadzeniu i funkcjonowanie klubu sportowego. Z wyglądu mi filipiaka przypomina. Sprawia wrażenie pozytywne
No to .uj pieniądze są ale nie będziemy wydawać 😁
13 30 wywiad radio Kraków też będzie
Taki podenerwowany trochę..
Moim zdaniem nowy prezes na konferencji wypada bardzo pozytywnie. Czyli znając Cracovię skończy się do dupy. 😂 Kluczowe będzie to, na ile Comarch pozwoli działać nowemu prezesowi i jakie dostanie możliwości finansowe, ale same zapowiedzi są bardzo profesjonalne.
- Edytowany
Na chwilę obecną mówi całkiem sensownie. Tylko żeby mówił chcę, a nie chcem!
Z jednej strony rozsądnie o cięciu kosztów. Z drugiej słyszę, że mamy rozbudowywać zatrudnienie. Koszty osobowe to zazwyczaj jeden z większych wydatków, tym bardziej, że już nie prowadzimy działań inwestycyjnych.
Z trzeciej znowu strony nowy prezes mówi, że nigdy nie miał 47 pracowników w klubie. Jestem bardzo ciekaw strategii, redukcji kosztów i pozyskiwania sponsorów. Dobrze, że dostrzega możliwość poszukiwania sponsorów. Mam nadzieję, że Comarch "posunie" się na obiektach, koszulkach itd.
muzeum?
miejsce jest w Cichym Kąciku, Ela nie powinna mieć nic przeciwko. 😂
Delikatnie powiedział " ja tu widzę niezły burdel siostry". Z tego co mówi ogrom pracy przed nim.
Nie mam teraz czasu odsłuchać całej konferencji. Czy mówił coś o hokeju?
No bo chaos jest. I o tym mówimy od lat.
Może tak być, że Pani Elżbieta zrobiła więcej dla klubu pod względem organizacyjnym przez te 3 miesiące ni ŚP Janusz przez kilkanascie lat.
W sumie Pan Dróżdż jest skazany na sukces - startuje z takiego poziomu niskiego jezeli chodzi o struktury i organziacje naszego klubu.
- Edytowany
[quote]#post1602201 Z jednej strony rozsądnie o cięciu kosztów. Z drugiej słyszę, że mamy rozbudowywać zatrudnienie. Koszty osobowe to zazwyczaj jeden z większych wydatków, tym bardziej, że już nie prowadzimy działań inwestycyjnych.
Z trzeciej znowu strony nowy prezes mówi, że nigdy nie miał 47 pracowników w klubie. Jestem bardzo ciekaw strategii, redukcji kosztów i pozyskiwania sponsorów. Dobrze, że dostrzega możliwość poszukiwania sponsorów. Mam nadzieję, że Comarch "posunie" się na obiektach, koszulkach itd.[/quote]
Słuchałem jednym uchem, ale moim zdaniem pójdzie ostra kosa po etatach i w ten sposób zrobi miejsce dla nowego ładu. Brzmiało to tak, że obecnie jest klubie personalny burdel i będzie to chciał zrobić po swojemu.
[quote]#post1602206 Nie mam teraz czasu odsłuchać całej konferencji. Czy mówił coś o hokeju?[/quote]
W skrócie: "nie znam się, będzie od hokeja człowiek"
- Edytowany
no zobaczmy, wazne by klub na siebie sam zarabial.
20lat nie bylo scoutingu
20lat nie bylo pionu sportowego
20lat nie bylo analitykow
20lat nie bylo reklam na koszulkach ( poza bocznym sts )
20lat nie bylo nazwy stadionu
itd itd.
klub idzie w nowe, zmieni sie o 180.
nowe rozdanie, do tego mozemy sie i my w szczegolnosci przyczynic i przychodzic na stadion na mecze Cracovii..
u nas wsrod kibicow po 20lat panuje stagnacja... wielu sie obrazilo czy to na Filipiaka , tabisza czy probierza.
Nie ma nikogo...
jest nowa Cracovia... ja daje temu szanse ale tez nie oczekuje ze wydamy 100mln na kontrakty i zawodnikow .... tak nie bedzie nigdy...
[quote]#post1602209
Słuchałem jednym uchem, ale moim zdaniem pójdzie ostra kosa po etatach i w ten sposób zrobi miejsce dla nowego ładu. Brzmiało to tak, że obecnie jest klubie personalny burdel i będzie to chciał zrobić po swojemu. [/quote]
Też tak to odbieram. Ciekawe byłyby dane o strukturze zatrudnienia, kosztach wynagrodzeń itp. Ja mam stare dane, ale chętnie bym porównał, co się w ciągu tych 10 lat zmieniło.
W kwestiach osobowych i osób które mają być zatrudnione niby spory wydatek, jednocześnie mówił o sporej kasie która jest przepalana. Równie dobrze można zastosować równanie "kontrakt/y jakiegoś figuranta z drużyny/czy odpadów po rezerwach = kilka etatów w klubie".
Myślę że poleci trochę osób, dobrze że znikną łączone stanowiska i ludzie "od wszystkiego i niczego" oraz koledzy kolegów z zerowym pojęciem o kompetencjach za które odpowiadają i które chyba nie są zoptymalizowane i których też u nas chyba nie brakuje.
Z koleji mówimy dużo o nowych stanowiskach które mają stanowić o tym by klub zarabiał na siebie czyli sprzedaż/sponsoring, marketing, komunikacja czyli coś co u nas chyba do tej pory nie funkcjonowało, na pewno nie na taką skalę jak powinno w profesjonalnym klubie. Niech łapie to wszystko za mordę, zapewnia narzędzia i rozlicza za wykonaną pracę.
Nadchodzące miesiące będą ciekawe... 😉
- Edytowany
O hokeju mówi od 35 minuty,
https://www.youtube.com/watch?v=IHb7RtuOhy0&ab_channel=MKSCracoviaTV
Jest kilka ciekawostek 😉
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)