Jak mowa o CVC, który przejmuje Comarch to ok ale ja bardziej myślałem o celowym zakupie Cracovii czy w sumie każdego innego polskiego klubu przez taki koncern jak Redbull.
-
-
Nowa rzeczywistość
tak tak wiem - wy już dyskutujecie potencjalnych kupców, ja cofnąłem do wcześniejszego etapu scenariusza, tzn czy CVC na pewno musi sprzedawać :)
[quote]#post1649668 Red Bull akurat w Naszym kraju nie znajdzie podatnego gruntu chyba, że przejmie jakiś klub z niższych lig. W przeciwnym razie zyski tu są tak małe, że przewidując bojkot gdzie się da wszystkich klubów a nie tylko jednego to bardzo wątpię.
InPost jak dla mnie bez szans ponieważ on nie potrzebuje polskiego klubu by podnieść znaczenie marki. InPost w Polsce nic nie zyska a będąc właścicielem polskiego klubu chyba nie będzie szastał kasą by grać w półfinale LM. No za dużo by musiał wydać a i tak efekt jaki pewnie chciałby uzyskać by się nie udało. Tylko markowe zespoły z silnej ligi lub takiego kraju gdzie chce wejść mocno w biznes.[/quote]
Czy to samo Koziołku byś napisał gdyby plotka dotyczyła Lecha? Wiem, że na razie poruszamy się wśród pierdów i info z urodzin ciotki ale ja widzę biznesowy sens przejęcia przez np. taki InPost.
Inpost bym chciał bardzo bo to marka lubiana przez wszystkich i ma dobry "flow". Jednak musieliby się wycofać ze sponsoringu kadry, a to by było chyba dla nich krokiem w tył. No chyba że by planowali MP w ciągu 2-3 lat.
- Edytowany
No ja nie widzę biznesowego powodu bez względu na klub, przecież pisałem. No może nie dopisałem "jak Red Bull i InPost" :)
Gorzej jak Klopp zadzwoni do błaszczykowskiego zapytać o klub z Krakowa i przez pomyłkę w gts zainwestują miliony, ba! miliardy ojro...
Pani Elżbieta, oby żyła 100 lat, nie pozbędzie się Cracovii. Tyle. Pierdy z twittera mają tyle z prawdą, co gts z honorem.
- Edytowany
A co niby Elżbieta bedzie miala do gadania jak CVC przejmie Comarch z wszystkim i sprzedadzą dalej ???(chyba że ona kupi) Tyle co Ty jak sprzedasz swoje stare auto a ktoś zapragnie go wymalowac na różowo mimo ze Ty się na to nie bedziesz zgadzał...
Takze pierdololo ze Elżbieta cos zrobi można sobie wsadzić między januszowe bajki o mylyjonach..
Co długofalowo zrobi CVC niewykluczone, że oni sami nie wiedzą, z tej prostej przyczyny, że oni kupują by restrukturyzować, optymalizować procesy, a potem zarobić. I piszę tu o całej grupie Comarch, a co dopiero o Cracovii.
A jakie są ustalenia umowne pomiędzy rodziną Filipiaków a nabywcą, tego nie wiemy i nie wiedzą też żadni "kumaci" typu tych od pierdów z X-a.
Oni (podobnie jak przeróżne Pytony z meczyków) wiedzą tyle, co uslyszeli gdzieś tam w skyboxie, ale to z kolei jest typowy głuchy telefon, czyli jest gdzieś jakieś ziarno prawdy, ale na tyle zniekształcone, że wartość informacyjna jest zerowa. Dokładnie jak w słynnym kawale o radiu Erewań i rowerach rozdawanych na Placu Czerwonym.
- Edytowany
Radzę sobie przesłuchać dokładnie fragment o Cracovii start 58:25
https://www.youtube.com/watch?v=4Ww_FkvYQ1M&t=8s
Jasne jest to tylko news dziennikarza i to w program / formacie plotkarskim ... ale sam news wydaje się jak najbardziej prawdopodobny. CVC po przejęciu Grupy Comarch robi audyty / due diligence jej poszczególnym podmiotom. W programie mowa jest bezpośrednio audycie dot. klubu podobno chwilowo blokuje on decyzje np. w kwestiach transferowych / przedłużania umów. JEŚLI to prawda to ewidentnie świadczy to chęci sprzedaży, co zupełnie normalne EDIT[s] po co takiemu funduszowi jak CVC (fundusz inwestycyjne ale oparty na spółkach technologicznych nie sportowych) klub sportowy???[/s]
[quote]#post1650263 Radzę sobie przesłuchać dokładnie fragment o Cracovii start 58:25
Jasne jest to tylko news dziennikarza i to w program / formacie plotkarskim ... ale sam news wydaje się jak najbardziej wiarygodny: CVC po przejęciu Grupy Comarch robi audyty / Due intelligence jej poszczególnym podmiotom. W programie mowa jest bezpośrednio audycie dot. klubu podobno chwilowo blokuje on decyzje np. w kwestiach transferowych / przedłużania umów. JEŚLI to prawda to ewidentnie świadczy to chęci sprzedaży, co zupełnie normalne po co takiemu funduszowi jak CVC (fundusz inwestycyjne ale oparty na spółkach technologicznych nie sportowych) klub sportowy???[/quote]
Instrument marketingowy, lecz da się na klubach zarabiać też :) polecam zajrzeć sobie w portfolio CVC ile mają sportu w swoich aktywach.. :)
Odsłuchałem ten fragment i aż mi się potterowe zajady porobiły w kącikach ust ;)
Pyton sobie rozważa i jak sam twierdzi "jeszcze tego nie rozgryzł" xD
No błagam, gdybym poszedł do knajpy z kumplami i temat zszedłby na Cracovię, to rozmowa wyglądałaby identycznie, też byśmy sobie na chłopski rozum rozważali co znaczy due diligence w tym konkretnym przypadku i też raczej byśmy "jeszcze tego nie rozgryźli" xDDD
- Edytowany
The Legendary pink dot...s
[quote]#post1650294 CVC w przeciągu kilku lat, np 5, chce zwiększyć wartość Comarchu i go sprzedać. CVC chce sprzedać Cracovię, to ma być jeden z pierwszych kroków, jest to zbędny balast w ich planach. Nie ma żadnych zapisów w umowie pomiędzy rodziną, a CVC, chroniących Cracovię. CVC nie ma zamiaru wiązać się na dłużej z Comarchem, tym bardziej z Cracovią. Dość smutne okoliczności jak rodzina dochodziła do tej decyzji, kiedyś wyjdą do publicznej wiadomości. Nie są to jakieś plotki zasłyszane, przeczytanie po internecie, dywagacje dziennikarzy, tylko źródło można określić jako z pierwszej ręki.[/quote]
I mając takie pewne wiadomości postanowiłeś zalogować się na forum Cracovii i napisać swój pierwszy post...
Chał chał i do widzenia.
[quote]#post1650294 .[/quote]
Pistacja#2233 CVC w przeciągu kilku lat, np 5, chce zwiększyć wartość Comarchu i go sprzedać. CVC chce sprzedać Cracovię, to ma być jeden z pierwszych kroków, jest to zbędny balast w ich planach. Nie ma żadnych zapisów w umowie pomiędzy rodziną, a CVC, chroniących Cracovię. CVC nie ma zamiaru wiązać się na dłużej z Comarchem, tym bardziej z Cracovią. Dość smutne okoliczności jak rodzina dochodziła do tej decyzji, kiedyś wyjdą do publicznej wiadomości. Nie są to jakieś plotki zasłyszane, przeczytanie po internecie, dywagacje dziennikarzy, tylko źródło można określić jako z pierwszej ręki.
usunąłes posta pistacjowy ale tu nic nie ginie
Dałem się nabrać
I zmień sobie nicka na Pizdacja
To będzie teraz bardzo chwytliwy temat i będą się pojawiać różnej maści wykwity.
Dopóki EF nic nie ogłosi, lub MD lub ktoś inny decyzyjny nie mam zamiaru sobie tym głowy zawracać.
Pytony i inne stwory będą z tego żyli i bez konsekwencji pisali co im AI lub rozwolnienie wymyśli. Nie dajmy się zwariować Bracia po Szalu.
- Edytowany
[quote]#post1650268 [quote]#post1650263 Radzę sobie przesłuchać dokładnie fragment o Cracovii start 58:25
Jasne jest to tylko news dziennikarza i to w program / formacie plotkarskim ... ale sam news wydaje się jak najbardziej wiarygodny: CVC po przejęciu Grupy Comarch robi audyty / Due intelligence jej poszczególnym podmiotom. W programie mowa jest bezpośrednio audycie dot. klubu podobno chwilowo blokuje on decyzje np. w kwestiach transferowych / przedłużania umów. JEŚLI to prawda to ewidentnie świadczy to chęci sprzedaży, co zupełnie normalne po co takiemu funduszowi jak CVC (fundusz inwestycyjne ale oparty na spółkach technologicznych nie sportowych) klub sportowy???[/quote]
Instrument marketingowy, lecz da się na klubach zarabiać też :) polecam zajrzeć sobie w portfolio CVC ile mają sportu w swoich aktywach.. :)
[/quote] Przejrzałem i "zwracam honor" faktycznie KS Cracovia mogłaby być z jednym powodów nabycia. Ale to tym bardziej jestem optymistą - albo mają ludzi od zarządzania sportem, a nawet jak sprzedadzą to z dobre pieniądze wiec niebyle komu - bo mają dużą wiarygodność jako sprzedający 😁
Powiem więcej taki sprzedawca to mógłby nawet "opchnać polski klub" Red Bullowi 😜 Pytanie czy chcieliby schodzić na taki poziom rozgrywek ... ale jeśli tak, to dzięki Rącznej KS Cracovia akurat dla nich wydawałaby sie najsensowniejszym wyborem w PL.
Do śmieszka Piestacja, czy jak mu tam:
Chciałoby się napisać za klasykiem: "słychać wycie? znakomicie", ale problem w tym, że z drugiej ligi waszego wycia nie słychać xDDD
Przyzwyczajaj się synu milicjanta do takich meczów jak dziś, a jeszcze lepiej od razu przerzuć się na aptekarski kaprys między blokami na Meissnera, bo cybermarian zafunduje wam derby najpierw z Hutnikiem, a na koniec z naszymi rezerwami xDDD
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)