Jako że pojawia się też nazwisko Ziburske, może warto dowiedzieć się kto to taki.
https://igol.pl/kim-jest-czlowiek-ktory-chce-przejac-slask/
-
-
Nowa rzeczywistość - Płatek
InPost raczjej odpada. Właściciel kibicuje komu innemu. Jak dla mnie Cracovia jako klub w obecnym formacie jest niesprzedawalna. Obstawiam stagnację i samodzierżaw. O wyniku sportowym będziemy mogli pomarzyć, raczej będzie kolejne 20 lat trwania.
A wg mnie wręcz przeciwnie. Masz uporządkowaną strukturę, znakomitą bazę, porządek w papierach po dotychczasowym właścicielu itp. Mało który klub tak ma. A że są długi? To domena większości klubów w Europie, od tego się nie ucieknie. Trzeba to jakby zaakceptować przy nabywaniu klubu,
[quote]#post1653513 [quote]#post1653501 Ja myślę, że w ogóle marnujemy czas na rozmowy o Red Bullu. Podobnie zakładam z InPostem. Przecież InPost jest tak samo własnością bliżniaczego funduszu nie bawiącego się w piłkę jak i ComArch w nowej rzeczywistości. Trzeba czekać na bardziej wiarygodne skrawki informacji[/quote]
inPost był brany pod uwagę jako sponsor, a nie właściciel. Niemniej na kanwie źle zasłyszanej plotki przez [b]red Knura[/b] zaczęła żyć w Skyboxach własnym życiem inna plotka ... 😎[/quote]
Czyli oprócz Red Bulla mamy jeszcze Red Knura 😀
Co to jest samodzierżaw?
Przestańcie pierdzielic , ze jak Red Bull to niech spada na drzewo... Módlcie się, żeby taki inwestor chciał kiedykolwiek przejąć klub. Bo odskakujemy na 10-20 lat momentalnie innym w lidze. Po drugie, to zmieniali tylko tam barwy i nazwę gdzie statut na to pozwalał klubu. A wiecie o tym, ze TSV 1860 Monachium chcieli przejąć, ale Prezes i zarząd klubu nie zgodzili się na odejście. A mieli na piśmie obiecane, ze nic RB nie zmieni w nazwie itd. Stare dziady nie chciały zrezygnować ze stanowisk i klepią dalej słodka biedę. I w zasadzie nic nie wiemy, bo to powinien Drozdz wydać oświadczenie i nowi udziałowcy. Na ta chwile to możemy sobie gdybać i nic więcej.
[quote]#post1653557 Co to jest samodzierżaw?[/quote]
To samodzierżawie po zmianie płci.
[quote]#post1653559 Przestańcie pierdzielic , ze jak Red Bull to niech spada na drzewo... Módlcie się, żeby taki inwestor chciał kiedykolwiek przejąć klub. Bo odskakujemy na 10-20 lat momentalnie innym w lidze. Po drugie, to zmieniali tylko tam barwy i nazwę gdzie statut na to pozwalał klubu. A wiecie o tym, ze TSV 1860 Monachium chcieli przejąć, ale Prezes i zarząd klubu nie zgodzili się na odejście. A mieli na piśmie obiecane, ze nic RB nie zmieni w nazwie itd. Stare dziady nie chciały zrezygnować ze stanowisk i klepią dalej słodka biedę. I w zasadzie nic nie wiemy, bo to powinien Drozdz wydać oświadczenie i nowi udziałowcy. Na ta chwile to możemy sobie gdybać i nic więcej.[/quote]
Redbull niech spada na drzewo
po pierwsze nie chce zmiany nazwy czy herbu
po drugie nie chcę by mój klub był Klubem satelickim Lipska czy Salzburga a tak by było gdyby nas przejeli w grupie Redbulla naszym jedynym celem było by ogrywanie zawodników dla Lipska poza tym nie wiadomo czy byśmy w ogóle mogli występować w pucharach, wolę mniejszego właściciela ale żebyśmy byli dla niego Klubem numer 1
- Edytowany
Żaden z polskich klubów będących obecnie na sprzedaż nie doczekał się poważnego inwestora. Są kluby z lepszymi stadionami, większą ilością kobiców i wartością medialną na sprzedaż i nic się nie dzieje, dlaczego odpowiedzcie sobie sami.
Nie wierzcie w bajki o Toro Rosso czy Inpostach, myślcie trzeźwo - znalezienie kolejnego inwestora pokroju Filipiaka jest praktycznie niemożliwe, cud wydarzył się 20 lat temu. W najlepszym razie może się trafić ktoś a la Jakubas z Motoru. W najgorszym podążymy drogą sąsiadki i wkrótce będziemy emocjononować się próbami nabycia klubu przez "inwestorów" pokroju Matsa Hartlinga.
Póki my żyjemy, ona żyje też.
[quote]#post1653565
znalezienie kolejnego inwestora pokroju Filipiaka jest praktycznie niemożliwe, cud wydarzył się 20 lat temu.
[/quote]
ja mam nadzieję, że taki kolejny złodziej się nie pojawi,
comarch za reklamę płacił na sekcję piłkarską ok 5 baniek rocznie, a skończyło się wyprowadzeniem terenów i stumilionowym długiem,
ja też nie wierzę w żadnego kupca,
już ktoś napisał, że są w Polsce kluby jak np Śląsk z większym potencjałem na każdej płaszczyźnie i nawet pies z kulawą nogą nie spojrzy w ich stronę.
Ja mam nadzieję że tych naszych terenów jednak "de facto"Comarch nie odbierze za długi,bo to by oznaczało że żyliśmy z naszych terenów.....
[quote]#post1653565 znalezienie kolejnego inwestora pokroju Filipiaka jest praktycznie niemożliwe, cud wydarzył się 20 lat temu. W najlepszym razie może się trafić ktoś a la Jakubas z Motoru.
[/quote]
A w czym niby Jakubas jest gorszy od Filipiaka?
Że miał nienormalnego trenera?
Że zatrudniany przez niego prezes, który od tego świra dostał w mordę, to chyba dość śliska postać?
A ilu u nas było nienormalnych trenerów?
A czy jednemu takimu (vice)prezesowi się w mordę nie należało?
Wiadomo, Filipiak był przez 20 lat, pytanie co będzie za 20 lat u Jakubasa, ale lekceważenie tego drugiego w porównaniu z Filipiakiem to szkoda klawiatury...
Właśnie pojawiło się na stronie FB:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/fb-img-1732816849939-jpg-92020310.jpg[/img]
- Edytowany
Hokej odrębna spółka tak jak przewidywałem przyszłościowo dla sekcji widzę czarny scenariusz patrząc na kondycję hokeja w Polsce…
Taki pocałunek śmierci…
😣
Czyli w grudniu dokapitalizowanie klubu, pozbycie się długu i szukamy inwestora. Jak wynika z oświadczenia - dobrze, że dokapitalizowanie odbędzie się bez wpływu na tereny na Wielickiej czy Cichym Kąciku, o co były obawy powyżej. A hokej będzie miał ciężko bez sponsora zewnętrznego moim zdaniem…
Oby nas Podolski z kebabem nie kupił...
....
Taki żarcik..
https://x.com/KSCracoviaSA/status/1862218221631545571
Ja poproszę o nowy kontrakt dla Kallmana, w zimie solidne wzmocnienie drużyny i finalnie medal MP na koniec sezonu 😉
A jakby się okazało że byliśmy niegrzeczni to chociaż dłuższy kontrakt z Rózgą i 3 miejsce z brązowym medalem. 😇
Więcej wieprzowiny na grulach i zlewkach z obiadu w wurście, do umoczenia wąsa
Ja proszę Mikołaja o Mistrzostwo i żeby Polska była Polską.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)