Naczelni krytykanci zawsze w formie
-
-
Mistrzostwa Świata Elity w hokeju na lodzie w 2024 r. Praga/Ostrawa
[quote]#post1619775 No niestety, wychwalany na TT spiker dla mnie jest słaby i pisałęm to już kilkukrotnie. Niepotrzebnie robi ze stadionu tancbudę.
A szkoda bo np. podczas wywiadu z Prezesem pokazał się z bardzo dobrej strony.
PS: dobrze kojarzę, że po zwycięskich meczach przestali już puszczac U2?[/quote]
Po Zabrzu było puszczane.
przestali, bo nie bylo zwyciestw.
Mamy sensację, Austria pokonuje faworyzowaną Finlandię w stosunku 3 : 2 .
No to są kwadratowe jaja. Wprawdzie po 5:5 z Kanadą niby nie mega-sensacja, ale można to było uważać za jednorazowy wyskok. Teraz już nie.
Inna rzecz, że cierpliwie budowali fundamenty - liga EBEL, regularna gra w Lidze Mistrzów...
Bramka 0,2 sek przed końcem. Ale wcześniej sędzia oszukał Finów, bo strzelili bramkę po gwizdku ale nie powinien przerwać bo krążek leżał na lodzie za bramkarzem a on ślepy tego nie widział.
Ale trzeba przyznać Austriacy grają bardzo dobrze.
[quote]#post1619820 No to są kwadratowe jaja. Wprawdzie po 5:5 z Kanadą niby nie mega-sensacja, ale można to było uważać za jednorazowy wyskok. Teraz już nie.
Inna rzecz, że cierpliwie budowali fundamenty - liga EBEL, regularna gra w Lidze Mistrzów... [/quote]
Już w drugim temacie piszesz, że Austria zremisowała z Kanadą 5:5. Wiem, że to większego znaczenia nie ma ale tak informacyjnie tam był remis 6:6!!! I Austriacy wyciągnęli w 3 tercji z 1:6.
Tak, mój błąd, który oczywiście nie umniejsza zasługi Austriaków, raczej odwrotnie - nie mogłem jakoś uwierzyć, że w 3 tercji strzelili Kanadziorom 5 bramek.
Z tym że oczywiście nie było żadnego remisu.
Jako że dziś się nie uda jechać do Ostrawy, to pytanko mam: gdzie w krk można obejrzeć transmisję z meczu Polska - Niemcy ?
Narazie wygrzebałem pub 442
Dřevný kocůr, ul Św Jana 6, pełno tv i leją Budějovický Budvar
Oglądanie w jaki sposób rozgrywamy przewagi na tych mistrzostwach sprawia mi fizyczny ból...
Jak tak dalej pójdzie będziemy drużyną która nie zdobędzie ani jednej bramki z gry w przewadze! Ciekawe czy komuś się to juź zdarzyło?
- Edytowany
Mało tego będziemy mieli ujemny bilans gry w przewadze bo straciliśmy bramkę z Łotyszami. Jak powiedział żółta kaczka, nas można bezkarnie faulować 😂
to podpucha Kalabera pod Kazachstan
Zaczna nas bezkarnie faulować a my im co kara to gol😀
Nasi dzisiejsi rywale w "meczu o wszystko", czyli Kazachowie, dostali wczoraj 10:1 od USA. Ciekawe czy wyjdą dziś na lód podłamani czy w bojowych nastrojach żądni powetowania sobie wczorajszej kompromitacji w meczu z nami.
Panowie, kiedy, jak nie dziś.
W sobotę oglądałem wywiad Kalabera dla Primy, czeskiej TV. Bardzo fajnie się wypowiadał i chwalił hokeistów, za waleczność i poświęcenie, mówił, że się jeszcze z czymś takim nie spotkał.
Wyjaśniał dla czego jest hokej w Polsce kopciuszek, nr. 10 i nr. 1 jest siatkówka, w Czechach i Słowacji sport uważany do rekreacji. 😊 Fajny, sympatyczny gość, nie znałem go.
Co do mistrzostw, faworytów widzę w Szwecji, ale potem co po wyeliminowaniu Bostonu, pierwszym lotem przyjechał Pastrňák, wcześniej Nečas, Czesi mogą coś osiągnąć. Akurat w pilce to Czesi mają takie same pierd... gwiazdeczki jak Polska, ale w hokeju przyjeżdziają i walczą. Pastrňák powiedział, że by sie w rodzinie nie mógł do końca życia pokazać, jak by zmęnszonego albo kontuzjowanego z siebie robił.
[quote]#post1620957 Nasi dzisiejsi rywale w "meczu o wszystko", czyli Kazachowie, dostali wczoraj 10:1 od USA. Ciekawe czy wyjdą dziś na lód podłamani czy w bojowych nastrojach żądni powetowania sobie wczorajszej kompromitacji w meczu z nami. [/quote]
Meczu nie oglądałem ale podobno Kazachowie wyszli sobie wczoraj na rozjazd/trening tylko nie mieli lodu dla siebie tylko musieli nim się podzielić z amerykanami 😁
Czy IIHF wypłaca premie związkom za udział w mistrzostwach? Tak jak jest to w kopanej.
- Edytowany
Z tego co mi wiadomo to federacje nic nie dostają.
[b]Edycja z 20.05.2024 o godz. 16:20 (scalono posty)[/b]
Hokej to nie piłka. Do gry w hokejowej lidze mistrzów to trzeba dopłacać bo też nic się nie dostaje
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)