Taka dygresja.
Po meczu z Lechem na X mocnym głosem było wytransferowanie Ólafssona w zimie z uwagi na jego zjazd i ogromny żal za Jaroszyńskim.
Mija tydzień a Ólafsson mocno nas w meczu z Motorem do życia przywraca, Jaroszyński ława we Włoszech, i generalnie Dawid super gość. Jak słusznie kolega @Rafi#57 pisze, najzwyczajniej w świecie nie mamy żadnych argumentów na dzisiaj by Bochnaka żegnać, bo chłopak wchodzi z ławki i daje mocny impuls.
Po efektownej wygranej w sobotę trzeba zejść na ziemię bo ten mecz do 70min aż tak łatwy nie był.
-
-
Mateusz Bochnak witamy w Cracovii!!
- Edytowany
Z tego co widzę, dyskusja nad Bochnakiem zaczęła się od tego wpisu
[quote]#post1649093 Moim zdaniem jak Kalman odejdzie po sezonie, to z Bochakiem trzeba przedłużyć. [/quote]
Czyli dyskutujemy co będzie po sezonie, nikt nie pozbywa się Bochnaka w paździermiku AD 2024.
Ja chciałbym aby w przyszłym sezonie Kallman grał u nas, a chętnie widziałbym za Bochnaka kogoś lepszego.
następny wpis mcz_
[quote]#post1649101 @RZ1975#42459
🤔 Myślę, że chciałby (on czyli Bochnak) być w końcu pierwszym wyborem. [/quote]
Rafi pasuje Ci taka opcja, Kallman odchodzi po sezonie, a w jego miejsce wchodzi Bochnak i kąsa rywali?
Aha, i jeszcze kolega PAS wtóruje, nie pozbywać się Bochnaka, ponieważ Kallman odejdzie.
Czyli juz jesteśmy pogodzeni, że Kallman odchodzi, to trzeba koniecznie z Bochnakiem przedłużyć kontrakt.
Ja jestem za tym, żeby z Kallmanem przedłużyć kontrakt.
Natomiast jeżeli komuś marzy się walka o 15 miejsce to ja jestem w stanie to zrozumieć. Każdy ma swoje marzenia i nic mi do nich.
[quote]#post1649165 Taka dygresja.
Po meczu z Lechem na X mocnym głosem było wytransferowanie Ólafssona w zimie z uwagi na jego zjazd i ogromny żal za Jaroszyńskim.
Mija tydzień a Ólafsson mocno nas w meczu z Motorem do życia przywraca, Jaroszyński ława we Włoszech, i generalnie Dawid super gość. [/quote]
Dziwisz się? Przypomnij sobie wrzutki Olafssona w meczu z Lechem, w tym taki rodzynek jak przerzucił nie tylko pole karne , ale i całe boisko. Piłka wpadła prosto na głowe kibica siedzącego na trybunach.
[quote]#post1649168
Rafi pasuje Ci taka opcja, Kallman odchodzi po sezonie, a w jego miejsce wchodzi Bochnak i kąsa rywali?
Aha, i jeszcze kolega PAS wtóruje, nie pozbywać się Bochnaka, ponieważ Kallman odejdzie.
Czyli juz jesteśmy pogodzeni, że Kallman odchodzi, to trzeba koniecznie z Bochnakiem przedłużyć kontrakt.
Natomiast jeżeli komuś marzy się walka o 15 miejsce to ja jestem w stanie to zrozumieć. Każdy ma swoje marzenia i nic mi do nich.[/quote]
Ja tak dyskutować nie będę. Nie napisałem nigdzie, że widzę Bochnaka w 1 składzie za Kallmana po sezonie. Nie wiem jakie metody dedukcji Cię do tego doprowadziły...
A już sugerowanie między wierszami, że jakiemukolwiek kibicowi Cracovii marzy się walka o 15. miejsce to chwyt poniżej pasa, czyli po prostu ch*owy.
Jak będzie tu z kim i o czym konkretnie porozmawiać, to ja chętnie, ale w tym momencie udaję się do szatni.
[quote]#post1649152 [quote]#post1649147 [quote]#post1649145 [quote]#post1649144 Lepsze od Kakabadze? [/quote]
Pod wzgledem celności - zdecydowanie.
[/quote]
Poparte statystyka jakas czy taka luzna, subiektywna opinia?
[/quote]
Subiektywna opinia, bo nie przypominam sobie kiedy Otar ostatnio trafił w bramkę.
[/quote]
W meczu wyjazdowym , z Puszczą .
[quote]#post1649183
Jak będzie tu z kim i o czym konkretnie porozmawiać, to ja chętnie, ale w tym momencie udaję się do szatni. [/quote]
Nie bierz wszystkiego do siebie. Ja Ci zadałem tylko jedno pytanie a resztę to sobie sam dośpiewałeś.
[quote]#post1649168
Natomiast jeżeli komuś marzy się walka o 15 miejsce to ja jestem w stanie to zrozumieć. Każdy ma swoje marzenia i nic mi do nich.[/quote]
Gratulacje. To się nazywa manipulacja.
Ja też jestem za tym, aby Kallman został. No ale jakoś niestety nie chce. Napisałem wyraźnie, że w jego miejsce trzeba będzie kogoś kupić.
Pokaż mi gdzie napisałem, że Bochnak ma zastąpić Kallmana. Raczej chodziło mi o to, ze dopóki nie będziemy mieli solidnej ławki rezerwowej - która na dzisiaj prezentuje się gorzej niż źle- to pozbywanie się Bochnaka, który dziś wygląda na tej ławce najlepiej jest bezsensowne.
No i ta konkluzja o marzeniach bochniakofilów o grze o 15 miejsce :). No dobre... :) Podziwiam.
- Edytowany
[quote]#post1649152 [quote]#post1649147 [quote]#post1649145 [quote]#post1649144 Lepsze od Kakabadze? [/quote]
Pod wzgledem celności - zdecydowanie.
[/quote]
Poparte statystyka jakas czy taka luzna, subiektywna opinia?
[/quote]
Subiektywna opinia, bo nie przypominam sobie kiedy Otar ostatnio trafił w bramkę.
Uciekł mi lider, Kallman 24 strzały 12 celnych
[/quote]
Strzały i strzały celne w Cracovii. Bochnak % celnych vs oddane zdecydowanie lepszy od Kakabadze
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/screenshot-2024-10-28-19-56-25-08-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-50554662.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/screenshot-2024-10-28-19-52-18-49-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-07737945.jpg[/img]
- Edytowany
A czy to dotyczy strzałów, czy strzałów z dystansu? Bo minimuj jeden z dwóch (jaśli dotyczy wszystkich strzałów) celnych strzałów Otara (ta bramka z Puszczą) nie był strzałem z dystansu.
Dziękuję koziołku za tą statystykę. Jednak subiektywne oko mnie nie zwodziło.
Czy mam rozumieć, że jedyny niecelny strzał Bochnaka to ten sobotni w poprzeczkę? To by już była miazga.
I żeby nie było niedomówień. Rozmawiamy TYLKO o strzałach z dystansu, a nie o wartości piłkarza. Bardzo wysoko cenię Otara za energię którą wnosi w poczynania ofensywne, jak i to co daje w obronie.
Bochnak to fajny grajek , z dobrym uderzeniem , idealny do gry z kontry , bardziej wydaje mi się że u niego w meczach nie dojeżdża głowa a z tym też jest coraz lepiej , pamiętam jak połowa mówiła o Maigardzie że to szrot a teraz zachwycają się jego grą . Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz . Narzekanie na niego że trzeba lepszego , po bramce strzale w poprzeczkę i kilku świetnych akcjach jest po prostu nie fer wobec zawodnika .
Leszeczek to ogół strzałów. Bochnak gra krótko to i ma mniej okazji ale celność jednak ma. Wydaje się, że jak mało grasz to trudniej się wstrzelić a on ma odwrotnie ;)
Można parę rzeczy sprawdzić, drużynowo, w zespole indywidualnie lub w zestawieniu całej ESA.
[quote]#post1649201
Pokaż mi gdzie napisałem, że Bochnak ma zastąpić Kallmana. Raczej chodziło mi o to, ze dopóki nie będziemy mieli solidnej ławki rezerwowej - która na dzisiaj prezentuje się gorzej niż źle- to pozbywanie się Bochnaka, który dziś wygląda na tej ławce najlepiej jest bezsensowne.
[/quote]
Ja natomiast liczę na to, że w przyszłym sezonie będziemy mieć solidną ławkę rezerwowych. Przedłużając kontrakt z Bochnakiem będziemy wiedzieć w jakim kierunku zmierzamy. Liczę, że ławkę zajmą lepsi od Bochnaka. Chciałbym aby Cracovia zagrała w fazie grupowej przynajmniej w Lidze Konfederacji. Odpalić tabele w której będziemy widoczni razem z Chelsea, Fiorentiną i Real Betis. Tylko tyle. Z takimi zawodnikami na ławce jak Bochnak nie ma takiej możliwości.
[quote]#post1649236 [quote]#post1649201
[/quote]
Ja natomiast liczę na to, że w przyszłym sezonie będziemy mieć solidną ławkę rezerwowych. Liczę, że ławkę zajmą lepsi od Bochnaka. Chciałbym aby Cracovia zagrała w fazie grupowej przynajmniej w Lidze Konfederacji.
[/quote]
Też bym chciał, ale lepsi od Bochnaka nie lubią siedzieć na ławce. I nie będą, nie u nas. Dlatego cieszę się, że mamy tego chłopaka, poukładany i nie Myszor, którego dobrze zastąpił.
Życzę mu po prostu rozwoju - tak, żebyś za rok napisał "pan piłkarz Bochnak".
https://gazetakrakowska.pl/mateusz-bochnak-licze-na-znacznie-wiecej-walcze-o-swoja-przyszlosc/ar/c2-18907847
[quote]#post1649292 https://gazetakrakowska.pl/mateusz-bochnak-licze-na-znacznie-wiecej-walcze-o-swoja-przyszlosc/ar/c2-18907847[/quote]
Życzę powodzenia i kolejnych bramek dla Pasów !
A ja na miejscu prezesa szykowałbym juz przedłużenie kontraktu.
Zdecydowanie. Podstawa bez szału, ale premie za rozwój i wyniki zachęcające. I na 3 lata.
Z tymi 3 latami (o ile to nie sarkazm) to bym nie przesadzał. Mateusz to nie jest piłkarz do zarobienia dzięki sprzedaży za granicę. W polskiej lidze nikt za niego nie zapłaci (chyba, że Raków ;-) ). W wywiadzie napisał, że walczy o swoją przyszłość. Widać niepewność jutra działa na niego mobilizująco, bo do tej pory nie błyszczał. W dwóch poprzednich sezonach strzelił 2 bramki. Obie w pierwszym. Cenię Mateusza jako solidnego zmiennika (choć w poprzednim sezonie nawet tego nie pokazał), ale o ile nie pokaże prawdziwej wartości to długiego kontraktu bym mu nie dawał. Najlepiej roczny z opcją przedłużenia.
Najważniejsze, że Mateusz " odblokował się". Teraz już powinno być z górki. Na uwagę zasługuje olbrzymią radość Bochnaka po strzeleniu gola oraz szczere gratulacje kolegów z drużyny.
Różnie to z tymi "odblokowywaniami" bywało. Ale obyś miał rację.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)