[quote]#post1554248 sektor rodzinny był pełny
warto to wykorzystać[/quote]
Jedynie mała łyżka dziegciu - pełny sektor rodzinny można było darować sobie przyśpiewki tylko jedna k.... jest.
[b]Wiemy to od dawna.[/b] Wiele osób z rodzinnego słysząc bluzgi nie wpuści już na mecz pociechy. Brakowało też wsparcia młyna dla rodzinnego. Trzeba było ich wciągnąć w jakiś doping, pozwolić im zaintonować przyśpiewkę itd.
-
-
Cracovia vs Lech Poznań, niedziela 23 października 17:30
[quote]#post1554253 [quote]#post1554248 sektor rodzinny był pełny
Jedynie mała łyżka dziegciu - pełny sektor rodzinny można było darować sobie przyśpiewki tylko jedna k.... jest.
[b]Wiemy to od dawna.[/b] Wiele osób z rodzinnego słysząc bluzgi nie wpuści już na mecz pociechy. Brakowało też wsparcia młyna dla rodzinnego. Trzeba było ich wciągnąć w jakiś doping, pozwolić im zaintonować przyśpiewkę itd.[/quote]
Dla mnie to było niezrozumiałe, jak kibic Cracovii może śpiewać, że jeden jest mistrz Polski , i że jest to Lech, niepojęte.
Przypominam niewiedzącym, że Cracovia jest pięciokrotnym mistrzem Polski.
Mam tak samo z tymi meczami zgodowymi i dopingiem dla naszej drużyny....
Odnośnie frekwencji, to po takich wynikach jestem w szoku, że przyszło 12 tysięcy.
Ja obrażony za Xerovię w PP, więc jeszcze w trybie "moja noga więcej nie tam postanie", sami wiecie jak to jest.
Ale na mecz przyszedł brat z dwoma dzieciakami, dla których to jest wielkie święto. Dostali autografy od Siplaka, więc już w ogóle obaj w siódmym niebie. Była też drugi raz w sezonie nasza mama, która po prawie 40(!) latach wróciła na stadion i strasznie jej się podoba na sektorze rodzinnym. Tutaj trzeba pochwalić klub za to, że konsekwentnie prowadzi dobrą politykę "prorodzinną" w tej części stadionu. To działa!
Co do wyniku - jest średni. Ale tak wychodzi, gdy dodamy duże zaangażowanie do nędznej skuteczności. Obronę zaryglowaliśmy, ale w przedzie totalna padaka.
Faktycznie do prowadzenia gry, lepiej wygląda ustawienie wyjściowe z Kono i Oshimą. Jeszcze jeden techniczny, kumaty gość do środka i może to zacząć w końcu się zazębiać. Oby Jacula doczekał do tego mitycznego transferu ;)
Podobał mi się wczoraj Jablonsky. Nie wiem czemu gra tak rzadko. Jest to bardzo klasowy zawodnik. Najpewniejszy z naszego zestawu stoperów. Milionowy Ghita może się od niego uczyć, jak się dyryguje obroną.
Co do Makucha, to jedyny plus taki, że dochodzi do sytuacji. Musi mu kiedyś zacząć wpadać. Albo nie musi. Ale to będzie już bardzo źle. Bo nie po to oddawaliśmy za darmo takiego Piszczka, żeby za grube pieniądze kupować gościa, który strzela podobne ilości goli.
Jeszcze wrócę do tematu Oshimy. Nie ma liczb, ale to jest taki "bezliczbowy" zawodnik, którego ja bym chciał oglądać u nas zawsze. Bardzo przyjemnie się patrzy na jego lekkość w grze i niespotykaną "dzikość" w odbiorze.
[quote]#post1554266
(...)Faktycznie do prowadzenia gry, lepiej wygląda ustawienie wyjściowe z Kono i Oshimą. Jeszcze jeden techniczny, kumaty gość do środka i może to zacząć w końcu się zazębiać...
[/quote]
No to jest Thiago i gramy. Thiago Oshima w środku na 10 Konop a przed nim dwie dziewiątki
Kompromitacja młyna w tym meczu. Jest 90 minuta, gramy o wygraną, a tam Mistrzem jest Lech. Dzieci z I krzyczały Cracovia. W ogóle dobór repertuaru to wstyd, ma tam ktoś głowę?
Dzieci na rodzinnym wczoraj mega mocno dopingowały. Wielkie brawa im za to, i tym którzy ich nakręcali.
[quote]#post1554252 [quote]#post1554237 Z trybun wyglądało, że czekamy na kontry nie rzucamy się na rywala. Pomimo bezbramkowego wyniku jak pisał Khalid pierwszy raz od dłuższego czasu człowiek wychodził [b]podjarany[/b] ze stadionu.
[/quote]
Miałem podobne odczucia. Plus na prawdę fajna atmosfera na stadionie.
Szkoda setki przestrzelonej przez Makucha. W powtórkach widać, że przed strzałem piłka podskoczyła. Ale wystarczyło tylko dziubnąć.
Nie wydaje mi się, żeby Lech wczoraj odpowiedział.[/quote]
Wieksz pretensje mem do Kallmana , miał czas i był nieobstawiony a zpiłka mógł zrobic co chce . Takich patelni marnowac nie wolno !
[quote]#post1554285 Kompromitacja młyna w tym meczu. Jest 90 minuta, gramy o wygraną, a tam Mistrzem jest Lech. Dzieci z I krzyczały Cracovia. W ogóle dobór repertuaru to wstyd, ma tam ktoś głowę?[/quote]
100 procent racji co mnie tam obchodzi że mistrzem jest Lech, niech on sobie tam będzie mistrzem, ale jestem na Cracovii to dopinguje swoją drużynę,,,,
Jasne tym bardziej , że w pamieci mam zapisane to sławetne "jeszcze jeden" i choc dalej sympatią Kolejorza darzę to już znacznie mniejszą . .
- Edytowany
I nikt nie ma refleksji, że piłkarze wybierają sobie mecze w których grają (bardziej lub mniej) na poważnie i takie w których odrabiają pańszczyznę?
"Nic się nie stało", "dzięki za walkę" sialala
- Edytowany
[quote]#post1554211
Siedzę na B na dole (...)
A pozniej jak się zwijał z bólu to upadł na piłkę łokciem ,nie bylo tam spaceru po jego dłoni ,możesz mi wierzyć ;)[/quote]
Może siedzisz tak, że akurat z tego kąta nie widać. Ja oglądałem powtórkę w TV. Bardzo wyraźnie widać, jak Lechita staje Knapowi na ręce - co więcej, ja mam wrażenie, że specjalnie "nie uciekał" z nogą. Stempel na rękę był na bank. Możesz mi nie wierzyć, ale nagraniu telewizyjnemu musisz. Jeszcze chyba gdzieś będzie powtórka na Canal+.
[quote]#post1554535 [quote]#post1554211
Siedzę na B na dole (...)
A pozniej jak się zwijał z bólu to upadł na piłkę łokciem ,nie bylo tam spaceru po jego dłoni ,możesz mi wierzyć ;)[/quote]
Może siedzisz tak, że akurat z tego kąta nie widać. Ja oglądałem powtórkę w TV. Bardzo wyraźnie widać, jak Lechita staje Knapowi na ręce - co więcej, ja mam wrażenie, że specjalnie "nie uciekał" z nogą. Stempel na rękę był na bank. Możesz mi nie wierzyć, ale nagraniu telewizyjnemu musisz. Jeszcze chyba gdzieś będzie powtórka na Canal+. [/quote]
Spoko spoko już ktoś powyżej pisał ze na powtórkach widać ewidentnie podeptanie ręki Knapa ..ja nie miałem tej możliwości zobaczyć tego w tv wcześniej pisałem jak to wyglądało z mojej prespektywy jak byłem na trybunach ..zagalopowałem się pisząc ze można mi wierzyć,ale to tylko przez to jak ja to widziałem na żywo ..Mea culpa
- Edytowany
[quote]#post1554192 Ewidentnie zabrakło nam dziś jakości , w przeciwnym wypadku zainkasowali byśmy trzy punkty .Szkoda .[/quote]
Nie no, jakość jakaś tam była, ale brakło skuteczności, Patryk Makuch robił co mógł - było wszystko ale bramek zabrakło, wierzę że w końcu odpali. Szkoda tylko że u nas pewne rzeczy dzieją się 50x wolniej niż w innych klubach, zwłaszcza jeśli chodzi o zgrywanie się zawodników.
Pytanko mam - czy zawodnicy którzy którzy siedzą na łalwce i nie występują np. w meczu - nabijają minuty w jakichś sparingach, np. Cracovia II ? Bo mam wrażenie że w naszym zespole czasami grają ludzie bez formy albo bez ogrania, niczym junior który wchodzi na mecz i jest wystraszony bo nie wie co ma robić.
[quote]#post1554196 Ważne że nie było kompromitacji i 1 punkcik jest i powoli do przodu żeby nie spaść[/quote]
Oj tam, nie ma się z czego cieszyć, jak dla mnie to dyktowaliśmy przez większą część meczu warunki, mieliśmy więcej okazji 100% i ich nie wykorzystaliśmy. Wiadomo - 1 pkt lepszy niż 0, ale nie ma co się podniecać 1 punktem zdobytym w takim stylu. Powtórzę po raz kolejny, jak będziemy kopaczy klepać po ramieniu za każdym razem gdy dadzą dupy, to się przyzwyczają że nie jesteśmy wymagający. W każdym zawodzie jest jakaś presja - czemu oni mają mieć lepiej niż my ?
[quote]#post1554222 Czy nie może być tak na każdym meczu? Atmosfera, frekwencja, dobra gra, nawet pogoda [/quote]
Zgoda nie zgoda - chcesz żeby na każdym meczu było więcej kibiców Kolejrza na naszym młynie ?
W sumie ... jest to jakieś rozwiązanie żeby nie być ogonem ekstraklasy pod względem dopingu i frekwencji w młynie ...
[quote]#post1554255 [quote]#post1554253 [quote]#post1554248 sektor rodzinny był pełny
[b]Wiemy to od dawna.[/b] Wiele osób z rodzinnego słysząc bluzgi nie wpuści już na mecz pociechy. Brakowało też wsparcia młyna dla rodzinnego. Trzeba było ich wciągnąć w jakiś doping, pozwolić im zaintonować przyśpiewkę itd.[/quote]
Dla mnie to było niezrozumiałe, jak kibic Cracovii może śpiewać, że jeden jest mistrz Polski , i że jest to Lech, niepojęte.
Przypominam niewiedzącym, że Cracovia jest pięciokrotnym mistrzem Polski.[/quote]
I co z tego że 5 krotny mistrz Polski - wiedza o tym - wiedza o tym nie pozwoli mi na wykarmienie rodziny, utrzymanie kochanki czy pójście do pracy z podniesioną głową naszpikowaną kibicami drużyn przeciwnych :)
Czasy zamierzchłe, należy co rok pisać historię na nowo, im lepiej tym lepiej :)
Powtórzę - nie ma co klepać zarządu i grajków po plecach przy każdej porażce czy ogólnie - wtopie, a ten mecz to nasza wtopa moim zdaniem.
[quote]#post1554285 Kompromitacja młyna w tym meczu. Jest 90 minuta, gramy o wygraną, a tam Mistrzem jest Lech. Dzieci z I krzyczały Cracovia. W ogóle dobór repertuaru to wstyd, ma tam ktoś głowę?[/quote]
A u nas wciąż panuje przysłowie: "Dzień jak co dzień."
Gniazdowi - moim zdaniem mamy zajebistych, ale sam młyn ... 3/4 dzieci w ciuchach jakiegoś AW ... zero zaangażowania, są na tym meczu tylko dlatego że mamy chyba najtańsze bilety w tej części Europy ... ale brak zaangażowania. 15 lat temu jak się jeździło na mecz to jak nie wróciłeś z meczu ze zdartym gardłem to najpierw wpierdol od brata dostałeś a później od ojca. A dziś się lansuje młodzież, fotka na IG musi być i tyle.
Ważne że mamy kibiców w Krakowie, bo poza miastem to tak średnio .. gdziekolwiek ...
[quote]#post1554287 Dzieci na rodzinnym wczoraj mega mocno dopingowały. Wielkie brawa im za to, i tym którzy ich nakręcali.[/quote]
Błagam - nie zepsujmy tego..
[quote]#post1554316 I nikt nie ma refleksji, że piłkarze wybierają sobie mecze w których grają (bardziej lub mniej) na poważnie i takie w których odrabiają pańszczyznę?
"Nic się nie stało", "dzięki za walkę" sialala[/quote]
Kolejny raz napiszę - przestańmy ich klepać po ramieniu, po pleckach po każdej porażce - zacznijmy wymagać - zasługujemy na to - jako klub mamy wszelkie możliwości, jako kibice wszelkie narzędzia ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)