A ja idę i chu y. Może nie chodzę co mecz. Różne są przyczyny. Ale jak są sprzyjające okoliczności to z wiarą w zwycięstwo i odwrócenie garbatej doli, idę.
A, i nie jestem z Krakowa a raczej okolic więc bilet kupię przed meczem jak zresztą paru znajomych. Na wioskach też są kibice Cracovii, nie rozumiem tego obrażania wiosek. Z doświadczenia widzę, że ludzie z prowincji potrafią czasem wykazać się większą kultura osobista od miastowych. To już nie ta wieś co kiedyś
-
-
[2] KS CRACOVIA - Korona Kielce - [23.07.2022 godz. 17:30 | sobota]
Ale niestety leszeczku to nasza wina.
Przepraszam Kruszynę, że mu się wcinam w odpowiedź, ale co nam w latach 80-tych, czy w czasach Łopaty przeszkadzało chodzić na mecze? Nie miało wówczas dla nas znaczenia ani zarządzanie, ani personalny skład Zarządu - była CRACOVIA, teraz tego nie ma i to jest clou naszych problemów. Cracovia teraz (także dzięki temu co się dziej na Forum) to tylko znak towarowy, nazwa spólki a nie to czym była dawniej.
Wymówek jest wiele, już nawet nie pytam znajomych czy idą bo nie chce słuchać tych wykrętów. Biorę młodego i idziemy bo tak trzeba, a wyniki są żenujące ale dlaczego ma cierpieć Cracovia. Zagryzam zęby i czekam na lepsze czasy bo może kiedyś nadejdą, na tym polega kibicowanie! Apeluje o reset dla dobra Cracovii!
Kolejny mój wniosek (może błedny) : Kruszyna się chyba zestarzał....
Zaczął przeszkadzać brak wyników.
Zaczęły przeszkadzać zamieszania na trybunach, przeskakiwanie płotu, ostrzał sektora gości.
Nie wiem jeszcze co z racami I wulgaryzmami?
Kruszyno pięknie opisałeś jak było w 1994 , więc przypomnij sobie swoją młodość I kieruj się tym co wtedy! Będzie fajnie! Ja nadal wszystko ustawiam pod Cracovię i nie zamierzam tego zmieniać, żałuję tylko że terqz mogę być na 2-3 wyjazdach w rundzie a nie na każdym (plus zgody) jak kiedyś.
Skończcie proszę ten festiwal wymówek bo wstyd.
Jednemu przeszkadza brak wyników, innemu brak lidera na osiedlu, trzeciemu sukcesy Widzewa 25 lat temu. Zawsze coś.
- Edytowany
Jak ktoś ma iść na stadion to pójdzie....i nie będzie rozmyślał, czy przez ostatnie 10 lat zagraliśmy w pucharach 1, 2 czy 10 razy 😐
"Życie przeszłością" to głupota, liczy się tu i teraz.
Dajmy taki przykład...ktoś 5 lat temu wyciskał na klatkę 150 kg, dzisiaj wyciska 100 kg i z tego powodu ma już przestać chodzić na siłownie ??.
Naprawdę ważne żebyśmy kupowali bilety JAK NAJ Wcześniej .... Sami nakręcimy resztę niezdecydowanych .... DWIE BARWY TWEEEE ....
Kruszyna nawet nie chcę mi się edytować i komentować poszczególnych wątków Twojej wypowiedzi....
- Kibic chce walki o medale itp.. - w III lidze, bo jak rozumie wtedy chodziłeś , pasjonowałeś się walką o owe medale i mistrzostwa.
-Cracovia ciągle dostająca w pizdę i notująca ciągle porażki - znaczy tych porażek w sezonie to ile jest ? 80% meczy ?
-Wszystko zawsze dostosowane pod mecze domowe i wyjazdowe. W kwestii wyjazdów pełna zgoda, a mecze domowe ?? 90 min + 15 min przerwy + dojazd i powrót , to jest dostosowanie wszystkiego i dawanie z siebie wszystkiego ??? 3-4 godziny czasy raz na powiedzmy dwa tygodnie , to takie wielkie poświęcenie ??? no bez jaj.
-Banda zjebów ?? , rozumie że w latach 90-tych po każdej zadymie, a wtedy ich nie brakowało stałeś ze łzami w oczach ??
- I co z tego że Cracovia wygra jakiś medal, zaraz dostanie od jakiegoś Karabachu 5:1 i będzie taka sama gatka i płacze
--------------------------
I przeczytaj sobie jeszcze raz to co napisałeś w kwestii młodych i zastanów się czy to nie przeczy temu co napisałeś wyżej.
-
- Edytowany
[quote]#post1542641 konserwo, naprawdę uważasz, że to "wspieranie twoją kasą" ma dla "biedaka" jakiekolwiek znaczenie?
Nie siedzę w głowach tych, którzy nie chodzą na mecze, ale jakoś bufon prezes wydaje mi się słabym wytłumaczeniem by nie pójść na mecz swojego klubu. Co najwyżej mogę to potraktować jako słabą próbę usprawiedliwienia.
Problem tkwi w tym, ze coraz więcej "starych" się wypaliło/znudziło/zniechęciło/umarło, a nowych nikt/nic nie przyciąga.[/quote]
A co ma przyciagnąć ? Wieczne trwanie ?
Chodzę na Cracovię bo to własnie Cracovia , nie dla komar/ch/a czy filipiaka . Dla Cracovii .I dopóki dam radę to chodzic bedę .
Karnecik już wykupiony .
jak kibice co wychodzili przy 0:2 z Bełchatowem ...
"Miłość cierpliwa jest,
łaskawa jest.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
nie dopuszcza się bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego;
nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli się z prawdą.
Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
we wszystkim pokłada nadzieję,
wszystko przetrzyma.
Miłość nigdy nie ustaje"
wiec może skończmy z Pilchowaniem :)
Wszystko już zostało napisane. Dodam tylko że już mija 20 lat comarchu na Cracovii. I zero medali... nawet jednego 3 miejsca.... trwanie w nicosci tylko pogorsza sytuacje. Nawet już koszulki mamy co sezon te same... zacznijmy wymagać wkoncu od zarządu itp wyników. Od siebie przy okazji też (plakaty na mieście, osiedlach odnosnie meczu itp.).
Ja idę na mecz bo tęsknię . I tak już od 40 lat.Siadam sobie na krzeselku , popatrzę w lewo , w prawo , na murawę na pasy biało czerwone i jestem szczęsliwy
Dodam do tego:spotkam się ze starymi kumplami,napijemy się piwa lub wódki,pośmiejemy,ponapierdalamy.... i tak średnio co 2 tygodnie.
- Edytowany
[quote]#post1542679 jak kibice co wychodzili przy 0:2 z Bełchatowem ...
[/quote]
To jeden z lepszych meczów na których byłem, będzie co opowiadać wnukom 😁
Podstawą jest D jeżeli sektor odbudujemy bez WTSK to powoli cały stadion się zapełni.
Mam nadzieje że gdy Psiarnia znikła z ligi to WTKS też.
Pamięcią sięgając to ostatnio pokonaliśmy beniaminka na własnym stadionie chyba w 2019 roku. :) Można powiedzieć, że w tym temacie kultywujemy pewną niechlubną tradycję z którą wreszcie trzeba zerwać. Nie będzie łatwo.
[quote]#post1542684 Ja idę na mecz bo tęsknię . I tak już od 40 lat.Siadam sobie na krzeselku , popatrzę w lewo , w prawo , na murawę na pasy biało czerwone i jestem szczęsliwy[/quote]
Ładnie napisane, brawo Ty!👋 👋
[quote]#post1542696 Podstawą jest D jeżeli sektor odbudujemy bez WTSK to powoli cały stadion się zapełni.
Mam nadzieje że gdy Psiarnia znikła z ligi to WTKS też.[/quote]
Na meczu z Widzewem będą one u nich na sektorze w niemałej liczbie zapewne… Korona pewnie tez zarzuci.
Stadion bez WTSK to może i stadion, ale czy jeszcze Cracovii?
[quote]#post1542725 Stadion bez WTSK to może i stadion, ale czy jeszcze Cracovii?[/quote]
Poważnie tak to widzisz?
Nie jestem jakimś wybitnym przeciwnikiem tej przyśpiewki, zdecydowanie nie jestem jej zwolennikiem, ale takie identyfikowanie Cracovii to jednak jest aberracja.
Na wielu forach walczę z propagandową tezą psów, że niby mamy jakiś kompleks na ich punkcie, ale jak widzę taki wpis to zaczynam się zastanawiać czy częściowo nie mają racji.
Smutne.
Odpowiadając na postawione pytanie: tak, stadion bez WTSK nadal może być stadionem Cracovii
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)