Zagrali, choć Benek tylko w połowie. Niestety nelepety Finowie odstawali o klasę Anglikom. Kalman starał się, dużo biegał ale miał tylko kilka nieciekawych kontaktów z piłką.
-
-
BENJAMIN KÄLLMAN w Cracovii - witaj Finie :-)
- Edytowany
Za to Hoskonen miał najwyższą notę za pierwszą połowę wg Flashscore (7.8), w drugiej trochę słabiej, ale i tak zagrał bardzo dobry mecz
[quote]#post1641084 Za to Hoskonen miał najwyższą notę za pierwszą połowę wg Flashscore (7.8), w drugiej trochę słabiej, ale i tak zagrał bardzo dobry mecz [/quote]
Czyli z paprykarzami nie zagra.
20 dni później
Benjamin Källman i Arttu Hoskonen z Cracovii zostali powołani do reprezentacji Finlandii na październikowe mecze Ligi Narodów.
Finlandia zagra z Irlandią (10 października, 20:45, Helsinki) i Anglią (13 października, 18:00, Helsinki).
W kadrze znalazł się także m.in. Robert Ivanov (w przeszłości Warta Poznań).
http://www.90minut.pl/news/334/news3343222-LN-Arttu-Hoskonen-i-Benjamin-Kaellman-w-kadrze-Finlandii.html
Fin błyszczy w ekstraklasie. "Teraz czeka nas prawdziwy test"
Benjamin Kallman znakomicie prezentuje się w tym sezonie i jest jednym z liderów klasyfikacji kanadyjskiej w naszej ekstraklasie. Fin w rozmowie z "Faktem" podkreśla, że to teraz nadchodzi kluczowa faza rozgrywek. Oprócz tego wyjaśnił, dlaczego to on wykonuje "jedenastki" w zespole Pasów.
Cracovia może mieć po ostatnich tygodniach mieszanie uczucia. Pasy zanotowały naprawdę niezły początek sezonu i znajdują się tuż za podium w tabeli PKO BP Ekstraklasy. Jednak w poprzednim tygodniu najpierw zaliczyły sporą wpadkę, odpadając z Pucharu Polski po starciu z III-ligową Sandecją Nowy Sącz, a w poniedziałek przez brak skuteczności wywalczyły tylko punkt ze Stalą Mielec.
W rozmowie z "Faktem" o sytuacji Cracovii mówi napastnik Benjamin Kallman, który błyszczy od początku sezonu. Na koncie ma już 4 gole i 5 asyst w zaledwie 10 kolejkach. Jest jednym z liderów klasyfikacji kanadyjskiej (Leonardo Rocha ma 9 goli i zero asyst — red.).
— Myślę, że zareagowaliśmy dobrze na pucharową porażkę. Atmosfera w drużynie była dobra. Walczyliśmy do końca przeciwko Stali i uważam, że zasłużyliśmy na zwycięstwo. Tym razem się nie udało, ale mentalność, którą pokazaliśmy na boisku, była odpowiednia — mówi "Faktowi" napastnik Cracovii Benjamin Kallman.
Co spowodowało, że Pasy, które przez długi czas w starciu z mielczanami zawodziły, w końcówce stworzyły sobie sporo okazji? — Trudno dokładnie stwierdzić. Gra się otworzyła i być może "dostaliśmy dodatkowych mocy". Mieliśmy wystarczająco okazji, by wygrać spotkanie ze Stalą — przekonuje napastnik krakowskiego klubu.
Benjamin Kallman o Cracovii: musimy utrzymać dobre tempo
Fin podkreśla, że to teraz nastąpi kluczowa faza rozgrywek, która pokaże, na co stać klub. — Musimy wrócić do tego, co pokazywaliśmy w pierwszych kolejkach. Wchodzimy w środkową część sezonu i to ważne, by utrzymać dobre tempo z początku rozgrywek — zaznacza Fin, który podkreśla, że "trochę serce mu się zatrzymało", gdy wykonywał karnego w starciu ze Stalą, bo piłka wpadła do siatki dopiero po rękach golkipera.
— Na szczęście jednak wpadła do bramki — podsumowuje Kallman. Reprezentant Finlandii od pewnego czasu jest etatowym wykonawcą "jedenastek" w krakowskiej drużynie. Jak sam mówi, była to decyzja trenera.
https://sport.fakt.pl/pilka-nozna/fin-z-cracovii-blyszczy-w-ekstraklasie-teraz-czeka-nas-prawdziwy-test/zxggcxg?utm_source=lm.facebook.com_viasg_sport&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2
31 dni później
Postuluje,ze kazdy wpis o sprzedazy mojego ulubionego Czelmana powinien byc nagradzany banem. Szczegolnie chodzi mi tu o docenta,ale innych powinno to rowniez dotyczyc.
Przedłużyć kontrakt natychmiast!!!
Zaś tutej kyba i komin nie pomoże 🥲
Ważne, że się zimno zrobiło i Fin wreszcie poczuł się jak ryba w wodzie. Gole tego dowodzą. Trzeba myśleć o medalu, a dopiero później o następnym sezonie
Zimno i van Buren mu miejsce zrobił.
[quote]#post1649926 Postuluje,ze kazdy wpis o sprzedazy mojego ulubionego Czelmana powinien byc nagradzany banem. Szczegolnie chodzi mi tu o docenta,ale innych powinno to rowniez dotyczyc. [/quote]
Powinieneś był dodać "twojego ulubionego docenta", ale co tam.
Cóż, ja tam mogę odszczekać, nawet chętnie. Dzisiaj niewątpliwie MVP meczu - może spodobała mu się krytyka i dlatego tak dobrze gra?😋 😎
Tu nie ma co sprzedawać, bo kontrakt się kończy. Niestety nie utrzymamy takiego kota. Mam nadzieję, że już rozmawiamy z następcą.
Prosić o podpisanie kontraktu i nie robić mu problemów. Dogadać się poprostu ...poprostu prostu jak człowiek. Żebyśmy choć troszkę zarobiła nasza Cracovia. Jest kotem ale można rozmawiać. Chłop się promuje u Nas , My jesteśmy potrzebni dla niego i On dla Nas!!@
Jestem za tym, żeby został, bo jakże inaczej. Ale jeśli chce odejść, to odejdzie. Kontrakt wypełnił. Natomiast nie zrozumiem, jeśli odejdzie, zostając w Polsce. Argument, że chce się rozwijać przyjmę tylko wtedy, gdy pójdzie do lepszego zespołu w lepszej lidze.
Mam obawy, czy on już nie jest gdzieś dogadany, bo tak to trochę wygląda po reakcji na pytania o to czy zostanie. Mam tylko nadzieję, że nie do lampucery tylko gdzieś z granicę. Jeżeli jest cień szansy, to Dróżdż powinien stanąć na głowie, żeby takiego kocura zatrzymać.
Na bank już jest po słowie, w styczniu podpisze kontrakt. Zostały dwa miesiące, żeby to przebić i przepłacić
https://www.google.com/search?q=kiler+przep%C5%82aci%C4%87&oq=kiler+przep%C5%82aci%C4%87&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigATIKCAIQABiABBiiBDIKCAMQABiiBBiJBdIBCTE4NTM3ajBqOagCD7ACAQ&client=ms-android-samsung-ga-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:aa55d314,vid:rF4AC3w_87Q,st:0
Nie ma co płakać, trzeba szukać następcy.
Poprzedni tak dobry piłkarz w Cracovii to był Ammersfort.
doczekałeś się jego następcy? Może teraz jak policzyć Hasica
Znowu ta garbata dola i trwanie. Zadnego kur... zastepcy, tylko trzeba mu zaplacic, tak zeby rozwazyl co jest dla niego lepsze: pierwszy sklad w druzynie z czolowki naszej ligi czy lawka w jakims sredniaku europejskim. Kakabadze jakos zostal, wiec tego tez da sie zatrzymac.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)