Zwykły najemnik...
-
-
Patryk Makuch - Witamy w Cracovii!
Z X (tt):
Transfer Patryka Makucha do Rakowa Częstochowa jest na ostatniej prostej. Pierwszy o tym ruchu pisał Tomasz Włodarczyk z Meczyków
Udało nam się dowiedzieć, że Cracovia na swoim piłkarzu zarobi milion euro, a w umowie zawarte są też bonusy
Wkrótce “Pasy” mają pozyskać zastępstwo dla Makucha. (Z zagranicy)
Oczywiście żadnych konkretów
STARY SŁOWAK *ROZGRZEWA SIĘ*
A nie, to nie ten trener :)
Szczerze to nigdy nie uważałem go za snajpera ale doceniałem jego zaangażowanie i pracę dla drużyny więc szkoda ,że odchodzi.
Szkoda że odchodzi, może nie jest wirtuozem, ale dużo dawał drużynie.
Natomiast wszelkie gadki typu "zwykły najemnik" są bez sensu, bo został do nas pozyskany z innego klubu za sporą kasę, walczył dzielnie w naszych barwach, a teraz, w odróżnieniu od pewnej "ikony klubu" zostanie sprzedany za bardzo dobre pieniądze. Nikt nikogo tu nie szantażuje i nie oszwabia, wszyscy powinni być zadowoleni.
taka kolej rzeczy lepiej brać za kogoś piniądze niż kiedy odchodzą za darmo u nas nie jeden raz tak było......
- Edytowany
Powodzenia 😀
[b]Edycja z 09.07.2024 o godz. 18:01 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1629115 Jak 1 mln euro to bardzo dobry deal.
Przecież to drewno i to bardzo drogie , mimo że ustrzelił 5+5 w ostatnim sezonie. On już tego nie powtórzy, zobaczycie. [/quote] Tu się mylisz u nas nie miał z kim grać w Rakowie odpali to będzie najbardziej niewygodny przeciwnik na boisku stalowe płuca 😀
[quote]#post1629197 taka kolej rzeczy lepiej brać za kogoś piniądze niż kiedy odchodzą za darmo u nas nie jeden raz tak było......[/quote]
To gdzie kontrakt dla Kallmana nowy ... 2 lata do konca kontraktu Rozgi... to tez zadania dla prezesa...
[quote]#post1629206 [quote]#post1629197 taka kolej rzeczy lepiej brać za kogoś piniądze niż kiedy odchodzą za darmo u nas nie jeden raz tak było......[/quote]
To gdzie kontrakt dla Kallmana nowy ... 2 lata do konca kontraktu Rozgi... to tez zadania dla prezesa...[/quote]
jest mój ulubiony pierwszy hejter sam sobie odpowiedz znawco wszystkich temtów
[quote]#post1629202 Powodzenia 😀
[b]Edycja z 09.07.2024 o godz. 18:01 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1629115 Jak 1 mln euro to bardzo dobry deal.
Przecież to drewno i to bardzo drogie , mimo że ustrzelił 5+5 w ostatnim sezonie. On już tego nie powtórzy, zobaczycie. [/quote] Tu się mylisz u nas nie miał z kim grać w Rakowie odpali to będzie najbardziej niewygodny przeciwnik na boisku stalowe płuca 😀[/quote]
Haha, Makuch nie miał z kim grać. W koło same kołki i wirtuoz się nudził :)
Zawsze na boisku zostawiał dużo zdrowia, walczył i był zaangażowany ale niestety nie strzelał bramek, a napastnika rozlicza się z bramek. W Rakowie myślę że może strzeli 10 bramek w sezonie.
Powodzenia
Zdrowie zostawiał na boisku, nogi nigdy nie cofnął , zawsze grał na 100 procent a może i więcej . Tym zaskarbił sobie moją sympatię .
A, że chce grac o cos więcej niż tylko o utrzymanie , nie dziwię się, że odchodzi tam , gdzie na to m a większe szanse .
Dziękuję, Patryk i powodzenia .
[quote]#post1629350 Zdrowie zostawiał na boisku, nogi nigdy nie cofnął , zawsze grał na 100 procent a może i więcej . Tym zaskarbił sobie moją sympatię .
A, że chce grac o cos więcej niż tylko o utrzymanie , nie dziwię się, że odchodzi tam , gdzie na to m a większe szanse .
Dziękuję, Patryk i powodzenia . [/quote]
Byleby tylko tam grał, czego mu szczerze życzę. Ale dla mnie Raków to klub, który może karierę raczej utopić, niż ją zbudować. Tym większe zatem życzenia dla Makucha, by nie stał się ofiarą tego klubu.
Na pewno tych paru typow zaluje,ze stalo sie "ofiara Rakowa"
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-02195180.png[/img]
A Musiolika chcieli podobno sprowadzić, ale podziękował, bo już się tam "nagrał".
Nikt w Rakowie Makuchowi nie będzie podań do nogi dawal.
Żaden napastnik u Papszuna tak nie grał.
Napastnik tam ma być pierwszym obrońcą, tyrać miedzy obrońcami przy każdej możliwości, grać tyłem do bramki i zrzucać im piłki głową.
Nie potrzebują finezyjnego fifalafa tylko muła roboczego.
Ta cała grupa Deductor zrobiła specjalny profil dla takiego napastnika co tylko mu chomonto na grzbiet zarzucić i można nim orać pole.
A mi lata koło wiadomo czego, jak sobie Makuch będzie radził w Rakowie.
Nie życzę mu źle, ale co mnie obchodzi zawodnik obcego klubu?
Był w Cracovii, to wspierałem, zdzierałem gardło, czasem (a właściwie całkiem często) się wściekałem, czasem rzuciłem jakiegoś bluzga, jak setkę spier.lił, ale teraz go już nie ma.
No i na procent od transferu Makucha z Rakowa za myljony za granicę też raczej nie mamy co liczyć 😁
Jeśli dostaliśmy faktycznie taką kwotę to zrobiliśmy interes życia. Jeśli będziemy patrzeć, że szkoda, że Makuch odchodzi, bo dużo walczył to daleko z takim myśleniem nie zajdziemy. Przypominam, że mało zabrakło żebyśmy spadli z Ekstraklasy, a Makucha liczby, a raczej ich brak ciągnęły nas w dół. Może w Rakowie bardziej będzie pasował do systemu gry, ale u nas przez ten czas dał bardzo mało patrząc jakie każdy wiązał z nim nadzieje.
- Edytowany
https://sport.interia.pl/pilka-nozna/news-odchodzi-najdrozszy-napastnik-szczegoly-rekordowego-transfer,nId,7635538#google_vignette
W z tekstu powyżej dowiedzialem, się, że Makuch inkasował 25K€ miesięcznie. Jesli to prawda, to pozbycie się go było koniecznością. Szanowałem goscia, ale tyle nie był wart z całą pewnością.
Jeżeli faktycznie tyle zarabiał, to zgodnie z logiką pewnego dziennikarza Cracovia straciła na sprzedaży Makucha 😁
Nie pamiętam nazwiska zawodnika, ale na 100% była to Legia. Zawodnik (chyba napastnik, bo przez kilka lat sporo bramek nastrzelał) przyszedł do Legii za kwotę X. Przez czas swojej gry zarobił kwotę Y. A następnie został sprzedany za kwotę Z
X+Y > Z
Twierdzenie dziennikarza: Legia straciła na transferze tego piłkarza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)