Dla mnie Jewhen nie powinien się pojawić ani na minutę dopóki nie będzie fizycznie i psychicznie gotowy do gry. Na razie nie jest.
Wygląda na gościa, który boi się konkretnie przyspieszyć albo mocniej kopnąć piłkę.
Czy dał dobrą zmianę z Piastem? Dla mnie absolutnie nie. Technikę ma, to wszyscy wiemy ale czy pomógł drużynie? Cofanie się na 30m żeby porobić kółeczka i pomachać rękami, potem balonik na skrzydło (owszem celny) ale pożytku dla drużyny z tego nie było. A już ta pierwsza "kontrowersyjna" sytuacja w polu karnym to wstyd. Gość grał poważnie w piłkę a tu zwykle padolino odstawił.
Jakby się komuś chciało to warto byłoby policzyć ile goli czy klarownych sytuacji stworzyła cała drużyna gdy Konop był na boisku (od lutego). To że nie ma asyst czy goli to wiemy ale na razie to cała drużyna słabo funkcjonuje z nim na boisku.
-
-
Jewhen Konoplanka - witamy w Cracovii!
Reprezentacja Ukrainy zagra we wrześniu ze Szkocją na stadionie Cracovii. Efekt Konoplyanki?
Może doda mu skrzydeł gra Ukrainy na stadionie Cracovii,i weźmie się w garść bo narazie gra bardzo przeciętnie.Wtapia się w poziom ekstraklasy a nawet poniżej niego a to już krok do piłkarskiej emerytury.
W żadnym z dotychczasowch meczow nie zrobil roznicy na plus więc domaganie sie wystiawiania go w podstawowej jedenastce mija się z celem.
nie zrobił różnicy znaczy, że nie szczelił nie? gdyby grał piach ale dwa razy szczelił to by było nie?
gość robi ogromną różnicę. nie stać nas na to by go sadzać na ławce.
Prawda, że robi różnicę i ma grać, ale czy od 1 minuty? Zawsze lepiej mi to wygląda, jak wychodzi na podmęczonego przeciwnika, a dodam, że zmiennicy u naszych rywali często wnoszą tylko nowe siły fizyczne, na ich tle Kono wiąże stopą krawaty.
- Edytowany
A kto w 2 ostatnich meczach "robił różnicę"?
Zresztą ja niczego się nie domagam, tylko sugeruję.
Na ile ma obecnie siły ? Jak przepracowal obóz ? Jaka długa była przerwa w treningu ? Myslę, że może 45 minut by od biedy wytrzymał , jdealny zmiennik za Myszę czy Rakiego .
Kono potrafi świetnie i celnie dosrodkować tylko by przyniosło to efekt ktos musi być w polu karnym .
W tym sezonie zagrał 20minut a zrobił więcj niż ci co grali 500
Jetem pewnien że będzie królem asyst./w Cracovii/
- Edytowany
No to konkretnie, co takiego zrobił przez te 20 minut? Że umie piłkę przyjąć? Super. Tylko co dalej. Jakiś strzał, kluczowe zagranie? Cokolwiek konkretnego.
Mam wrażenie, że niektórych by najbardziej zachwycił na boisku Janusz Chomontek (młodszych odsyłam do Wikipedii) - też by wziął piłkę, poczarował i tyle by z tego było pożytku.
Odnośnie innych co niby przez 500 minut (450 dla ścisłości) nic nie zrobili.
Rakoczy z Myszorem, przy współudziale Makucha i Källmana wygrali trzy mecze.
przyjęcie tak by mieć nad piłką kontrolę, zrobić to kierunkowo, podanie tam gdzie chcesz w momencie, w którym chcesz - to są bardzo często nieosiągalne szczyty dla naszych asiorów, Jewhen robi to z lekkością.
przepracował obóz, jeśli już mu nic nie dolega to musi mieć siłę do gry i musi grać bo to jest Piłkarz
[quote]#post1546602 przyjęcie tak by mieć nad piłką kontrolę, zrobić to kierunkowo, podanie tam gdzie chcesz w momencie, w którym chcesz - to są bardzo często nieosiągalne szczyty dla naszych asiorów, Jewhen robi to z lekkością.
[b]przepracował obóz, jeśli już mu nic nie dolega to musi mieć siłę do gry i musi grać bo to jest Piłkarz[/b][/quote]
1. Jeśli przepracował obóz
2. Jeśli nic mu nie dolega
3. Jeśli ma siłę do gry
......
x. [b]Jeśli[/b]
JEŚLI by mógł to by grał.
JEŚLI nie gra to trener wie, że:
1. Nie przepracował obozu
2. Coś mu nie dolega
3. Nie ma siły do gry
AMEN
🎅
Od zawodnika ofensywnego, dodatkowo zwolnionego z jakiegoś tyrania w obronie wymagam liczb i konkretów.
- Edytowany
nigdy w swojej historii forumowej nie wrzuciłem nikogo na ignora bo uznawałem to za akt wypisywania się z dyskusji. jednakowoż kolega z bytomia nie wnosi do dyskusji niczego co mogłoby stanowić jakąkolwiek wartość - zatem oficjalnie oświadczam, że ignoruję tego klauna i zachęcam innych do tego samego
p.s. Yewhen przepracował obóz i to nie jest opinia tylko fakt
edit:
p.s.2
wrzucam jako ciekawostkę ofensywne liczby jednego z ofensywnych pomocników, uznawanego za absolutny top na całym świecie. statystyki z jego prajmu. teraz przez dziesiątki lat będziemy go wspominać jaki to nie był genialny. a oto jego liczby.
zagadka - do kogo należą te liczby?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-08/chujek-1-png-16274457.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-08/chujek-2-png-61190050.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-08/chujek-3-png-18160357.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-08/chujek-4-png-80769498.png[/img]
Lewandowski lub Messi? 🤔
- Edytowany
nie. to w zasadzie napastnicy. liczby są ofensywnego pomocnika. piłkarskiego geniusza wg opinii publicznej i ekspertów.
podpowiem, że to sezony od 14/15 do 17/18
Daj coś trudniejszego, [spoiler]Iniesta[/spoiler].
Nikogo te pseudo-zagadkin nie interesują, zwlaszcza, że robiłeś je chyba w trzech różnych wątkach.
Tu naprawdę nie chodzi o suche liczby goli i asyst tylko o to jak wygląda drużyna z kimś i bez kogoś.
Dla mnie może mieć okrągłe 0 w klasyfikacji kanadyjskiej byle było widać inne korzyści dla drużyny.
Na razie Jewhen nie robi różnicy na plus i tyle.
Za konkret uważam fakt, że dany zawodnik robi różnice w jakims meczu, czyli po prostu pomaga nam wygrać ten mecz po jakichś spektakularnych akcjach czy zagraniach, że pomaga drużynie wyciągnąć wynik np. z 0-1 czy 0-2 nawet na 1-1 czy 2-2.
Nie pamiętam żadnej takiej konkretnej sytuacji, mało tego, gdyby nie jego egoizm to powinniśmy wygrać z tą tak znienawidzoną wisłą,
A on po prostu zjebał temat.
Papiery na gre oczywiscie ma, tak samo jak doswiadczenie potrzebne w takich sytuacjach, którego nie mają młodzi zawodnicy, tylko póki co na tym się kończy.
Cały czas jednak licze, że wreszcie zrobi tą różnicę na boisku i trzymam za to kciuki.
Kono, ogarnij się mentalnie i fizycznie i pokaż niedowiarkom, że przy Kałuży da się pograć po europejsku.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)