Tak więc 3 miejsce straciliśmy na 99%.
Pytanie z kim zagramy... Tychy czy Toruń.
-
-
Play - Off 2022 - Walczymy o trzynaste Mistrzostwo Polski 🏒
Jakoś bardziej na pierwszy strzał wolę Toruń.
No co Wy? Przeca na pierwszy rzut oka widać z tabeli, że zagramy z Tychami w 1/4. Oby tylko z wyższej pozycji...
[quote]#post1521866 No co Wy? Przeca na pierwszy rzut oka widać z tabeli, że zagramy z Tychami w 1/4. Oby tylko z wyższej pozycji...[/quote]
No racja, gdzieś mi jeden mecz Torunia zniknął.
Panowie, zapomnieliście, że w tym sezonie w 1/4 finału można sobie wybrać rywala.
W regulaminie widnieje taki zapis:
[quote]2. Runda Play-Off – Do ćwierćfinałów awansują zespoły z miejsc 1-8 po rozegraniu
sezonu zasadniczego. Ćwierćfinały, półfinały oraz finał rozgrywane będą do czterech
wygranych spotkań. System meczów polegał będzie na rozegraniu dwóch meczów
u wyżej sklasyfikowanej drużyny po sezonie zasadniczym, następnie dwa mecze u niżej,
a następnie po jednym meczu wyżej – niżej – wyżej. Pary ćwierćfinałowe zostaną ustalone
na podstawie zasady wyboru przez pierwsze cztery zespoły po sezonie zasadniczym.
Pierwszeństwo wyboru przeciwnika będzie miała drużyna z miejsca pierwszego, następnie
drugiego i trzeciego. Wybór przeciwnika powinien być podany do wiadomości PHL
oraz klubów nie później niż do dnia 21.02.2022. Brak wyboru powodować będzie
wprowadzenie zasady najwyżej rozstawiona vs najniżej. PHL zastrzega sobie również
prawo do zwołania spotkania w formie wideokonferencji, podczas której nastąpi wybranie
przeciwników przez drużyny wyżej rozstawione. Wybór par półfinałowych podlega
zasadzie najwyżej rozstawiony zespół po sezonie zasadniczym vs drużyna najniżej
sklasyfikowana.[/quote]
- Edytowany
Agent, chyba nie wyobrażasz sobie, żeby którakolwiek z dużyn z miejsc 1-3 chciała sobie wybrać za przeciwnika w ćwierćfinale nas albo Tychy ? 😆 Tak, że moim zdaniem czekamy tylko na to, czy zaczniemy w Krakowie czy w Tychach 🤔
Nie dyskutujemy o tym co ja sobie wyobrażam, tylko o zapisach regulaminu. Taki zapis sprawia, że nie można być pewnym drabinki w 1/4, choć oczywiście prawdopodobieństwo grania z innym rywalem niż Tyscy jest stosunkowo nieduże.
4 dni później
https://hokej.net/artykul/tvp-krakow-pokaze-cwiercfinaly-play-off
[b]W niedzielę zakończymy sezon zasadniczy i wtedy też poznamy pary ćwierćfinału play-off. Tym razem nastąpi to według innowacyjnej metody. Wyżej sklasyfikowane zespoły wybiorą najdogodniejszego dla siebie przeciwnika.[/b]
To rozwiązanie ma być pewnego rodzaju bonusem dla ekip, które były najlepiej dysponowane w fazie zasadniczej. Jako pierwszy przeciwnika wybierze lider rozgrywek, a później takie prawo przysługiwać będzie drużynom, które zajmą drugie i trzecie miejsce.
Jak to będzie wyglądać w praktyce? Otóż każdy z trzech klubów będzie miał dwie godziny na podjęcie ostatecznej i wskazanie rywala z miejsc 5-8. Swoją decyzję ogłosi telefonicznie.
Pierwsze mecze fazy play-off zaplanowano na 23 i 24 lutego. Odbędą się one na terenie wyżej sklasyfikowanych zespołów. Później rywalizacja przeniesie się na tereny ekip, które zajęły niższe miejsca, a mecze odbędą się 27 i 28 lutego.
ak już informowaliśmy, po rozegraniu czterech meczów rywalizacja zostanie przerwana z uwagi na udział Comarch Cracovii w Turnieju Finałowym Pucharu Kontynentalnego (4-6 marca). Przypomnijmy, że „Pasy” w Aalborgu zmierzą się z duńskim Aalborg Pirates, kazachską Saryarką Karaganda oraz białoruskim HK Homel.
Jeśli będzie taka konieczność, zespoły wrócą do rywalizacji 10 lub 11 marca, a półfinalistów poznamy najpóźniej 15 marca.
https://hokej.net/artykul/powiew-nowosci-czyli-o-wybieraniu-rywala-w-cwiercfinale-play-off
Taki bonus, że nie będziemy mieć wyboru tylko zagramy z tym zespołem co pozostanie. Wygląda na to, że będzie mecz przyjaźni z Tyszanami. 😃
Kto kogo wybierze - to będzie ciekawy prognostyk przed kolejną rundą. Czyli - bliżej, choć trudniej, czy dalej, lecz łatwiej - oto jest pytanie :)
[quote]#post1523477 Taki bonus, że nie będziemy mieć wyboru tylko zagramy z tym zespołem co pozostanie. Wygląda na to, że będzie mecz przyjaźni z Tyszanami. 😃 [/quote]
Na razie w tej rywalizacji od 2006 roku jest 7:1 dla nas: wygrane finały 2006, 2008, 2009, 2011, 2016, 2017, przegrany finał 2019 i wygrany półfinał 2021 💪 Szkoda, że spotkamy się już w ćwierćfinale 🙁 Ja tam lubię finały z Tychami 🙂
Ja nie cierpię play-offów z Tychami, pomijając kwestie statystyczne.
Jest ich zawsze więcej, zdecydowanie lepiej dopingują, ich kibice są skrajnie nieobiektywni, no i "złodzieje, złodziej" :D
- Edytowany
Jeśli po naszych zwycięstwach, to niech krzyczą tak cały czas ;)
Na miejscu trenera Unii brałbym w pierwszej rundzie Cracovię, ale on na nasze szczęście nie jest chyba tak sprytny.
[quote]#post1523561 Ja nie cierpię play-offów z Tychami, pomijając kwestie statystyczne.
Jest ich zawsze więcej, zdecydowanie lepiej dopingują, ich kibice są skrajnie nieobiektywni, no i "złodzieje, złodziej" :D[/quote]
A ja mam do nich najwyższy szacun po tym jak na ostatnim naszym mistrzostwie siedziałem w ichniej hali ,koło Tyszan (nie szalikowców) chłopów jak góra ...i chłopakom normalnie łzy się w oczach kręciły po naszym "złotym golu" ale wyciągneli graby i pogratulowali zwycięstwa . Nie wiem czy ja dałbym w takiej sytuacji radę tak się zachować. Szacuneczek i tyle.
A co z Kapicą, czy zagra jeszcze w tym sezonie, czy nie ma szans na wyleczenie kontuzji?
Ćwierćfinały
23 lutego 2022
GKS Katowice – Zagłębie Sosnowiec
Re-Plast Unia Oświęcim – Ciarko STS Sanok
JKH GKS Jastrzębie – KH Energa Toruń
Comarch Cracovia – GKS Tychy
24 lutego 2022
27 lutego
Zagłębie Sosnowiec – GKS Katowice
Ciarko STS Sanok – Re-Plast Unia Oświęcim
KH Energa Toruń – JKH GKS Jastrzębie
GKS Tychy – Comarch Cracovia
28 lutego
Ewentualnie:
10 marca
11 marca
12 marca
13 marca
14 marca
15 marca
[quote]#post1524013 A co z Kapicą, czy zagra jeszcze w tym sezonie, czy nie ma szans na wyleczenie kontuzji?[/quote]
Jest na lodzie, pytanie czy jesli wróci do kadry to bedzie odpowiednio przygotowany.
- Edytowany
Ciach pras i w dwóch meczach ćwierćfinałowych z Tychami wyskakuje .... Uwaga! Krzyś Kozłowski
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)