ja też bym wziął trenera z U, ...
ale Ankowskiego 😋
-
-
Jacek Zieliński - rozdział 2
Żaden trener nie odmieni sytuacji. Za to nie jeden może w tym korpobałaganie doprowadzić do spadku.
- Edytowany
A moze i dobry by byl spadek.. dwa seozny gry o cos a nie trwanie... jeden sezon o utrzymanie drugi o awans... i dwa sezony z emocjami zagwarantowane...
- Edytowany
Ee tam, będą emocje, zaczyna się drżenie o ciepłą wodę i rolki papieru w kiblach.
Z tego co widać i słychać to i tak chuj z tego wszystkiego będzie, więc niech Jacek podpisze, fajny jest chłop, może przynajmniej on coś z tego będzie miał.
Z uwagi na ciężki sezon jaki nam się szykuje, tylko Jacek może wyciągnąć maxa z osłabionego składu.
- Edytowany
Panu Zielinskiemu potrzeba normalnej kadry do gry. Nawet nie musza byc gwiazdy. Bo przyklad Bochniaka pokazuje, ze sa solidni pilkarze w Polsce. Tylko trzeba ich znalezc. Problemem jest stan posiadania. W zasadzie brakuje nam do obrony aktualnie 3 graczy i do lini pomocy.
Ale po tym co dzisiaj sie dowiedzialem apropo Hokeja, to chyba szykuje sie wielki kryzys. Wycofalismy wszystkie druzyny - junior mlodszy, junior starszy i I liga. Tym sposobem roczniki od 2008,2007, 2006 itd w dol, od dzisiaj musza sobie szukac innego klubu. Bo nie beda mogli nawet trenowac w Cracovii ze wzgledow na oszczednosci. Do tego pracownicy od utrzymania instalacji elektrycznej, rolb i parku maszynowego odchodza z pracy i sa aktualnie na wypowiedzeniu. Jako ciekawostke dodam - ze klub nie posiada zadnej wlasnej rolby :)
Nowa kosztuje ok. 400 tys. PLN a uzywanych brak :) I takim sposobem Pan Filipiak zoszczedzil, ze bedzie musial dolozyc...zenujace
I ja durny inwestowalem tyle swoich pieniedzy i w sprzet od lat, aby sie dowiedziec, ze moj syn nie moze juz dalej trenowac w sekcji hokeja na lodzie. Bo rocznie klub tym sposobem zaoszczedzi 100 tys. PLN - kurwa - to jakis zart ???
W ostatnich tygodniach coraz więcej mówiło się o zmianie na stanowisku trenera Cracovii. Z naszych informacji wynika, że Janusz Filipiak podjął już decyzję w tej sprawie.
Cracovię w sezonie 2022/23 prowadził Jacek Zieliński. Pod wodzą doświadczonego szkoleniowca "Pasy" zajęły 7. miejsce ze stratą 14 punktów do 4. Pogoni Szczecin.
Po zakończeniu rozgrywek regularnie spekulowano o tym, że współpraca z 62-latkiem wygaśnie wraz z kontraktem, który obowiązuje do 30 czerwca 2023 roku. W gronie potencjalnych następców Zielińskiego wymieniano między innymi Marka Papszuna oraz Czesława Michniewicza, a o szczegółach pisaliśmy TUTAJ.
Teraz jednak udało nam się ustalić, że do głośnej zmiany nie dojdzie. Janusz Filipiak miał podjąć decyzję o przedłużeniu umowy obecnego trenera na czas trwania kolejnego sezonu.
Jeśli taki scenariusz zostanie zrealizowany, to "Pasy" utrzymają pewną stabilizację. Już teraz, spośród wszystkich trenerów Ekstraklasy, to właśnie Zieliński zajmuje czwarte miejsce pod względem czasu pracy w jednym miejscu. 62-latek odpowiada za wyniki krakowskiej drużyny od 10 listopada 2021 roku.
https://www.meczyki.pl/newsy/janusz-filipiak-szukal-i-w-koncu-zdecydowal-wiadomo-kto-ma-poprowadzic-cracovie-nasz-news/213106-n
Po co te powtarzane lata życia trenera, mają go dyskredytować. Każdy albo miał 62 lata, albo będzie miał. Dla mnie wreszcie dobra wiadomość. Oby prawdziwa !
Popieram
Bardzo się cieszę że PAN Jacek zostaje z nami!!! To jest jedyny człowiek w tym gó.... yyyy..... burd...... yyyy .... tej.... comarchovii który jest w stanie dać nam odrobinę radości! GTS ZOMO Myślenice zapewne awansuje a PAN Jacek jest jedyną nadzieją żeby ubecja nas nie upokorzyła ....
- Edytowany
[quote]#post1578891 Bardzo się cieszę że PAN Jacek zostaje z nami!!! To jest jedyny człowiek w tym gó.... yyyy..... burd...... yyyy .... tej.... comarchovii który jest w stanie dać nam odrobinę radości! GTS ZOMO Myślenice zapewne awansuje a PAN Jacek jest jedyną nadzieją żeby ubecja nas nie upokorzyła ....[/quote]
Awansuje ?Pan Jacek nie spuścił gts do I Ligii skąd ta pewność że wygra jeżeli wejdą psiury. Niewiadomo jaką siła będziemy dysponować w sezonie 23/24.
https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1665705182250823685?t=vH_7ypaHRljBT5M4Kn9STg&s=19
Nie rozumiem tylko, po co Pan Jacek rzuca słowa na wiatr, mowiac "spelnimy marzenia kibicow"?
[quote]#post1579031 Nie rozumiem tylko, po co Pan Jacek rzuca słowa na wiatr, mowiac "spelnimy marzenia kibicow"?[/quote]
Bo :
A.) Ktoś mu tak kazał
B.) Miał na myśli utrzymanie
C) Tak było w scenariuszu ;)
Szczerze.. On wie z czym będzie się mierzył. Przynajmniej zna otoczenie i wie jak się poruszać. Lepszy Zieliński niż fałszywy Stokowiec.
- Edytowany
[quote]#post1579032 [quote]#post1579031 Nie rozumiem tylko, po co Pan Jacek rzuca słowa na wiatr, mowiac "spelnimy marzenia kibicow"?[/quote]
B.) Miał na myśli utrzymanie [/quote]
No jak? Pewnie z 3/4 forum domagało się walki "o coś" to będzięmy na 100% walczyć o utrzymanie...
i o to chodziło. "Chcielista chopy to mata" - rzekł prezes i siadł do samolotu do Zurichu 😂
A czy z sukcesem to okaże się wiosna 2024.
Ja tam jestem kibicem Cracovii i brzuch mnie coś dzisiaj boli , w związku z tym mam marzenie żeby się nie posrać w drodze do domu z pracy.
Jak mi się to uda to bede zadowolony i uznam ze pan Jacek jest wiarygodny ,a na pewno jest dobrym trenerem i dyplomatą.
- Edytowany
[quote]#post1579029 https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1665705182250823685?t=vH_7ypaHRljBT5M4Kn9STg&s=19[/quote]
Chyba chodziło trenerowi o tych kibiców co ich marzeniem jest trwanie.
Ja mam tylko jedno marzenie, no, ewentualnie dwa: wygrać każde derby, jakie się zdarzą, i co roku świętować dzień św. Zwisława. Za stary już jestem na inne marzenia, więc to mi wystarczy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)