Filipiak ma już swoje lata a to determinuje chęci, a raczej ich brak, do ryzyka i parcia na sukces. Że zacytuję Duńczyka: z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a wzrasta na święty spokój.
-
-
Jacek Zieliński - rozdział 2
[quote]#post1569537 Filipiak ma już swoje lata a to determinuje chęci, a raczej ich brak, do ryzyka i parcia na sukces. Że zacytuję Duńczyka: z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a wzrasta na święty spokój.[/quote]
No to niech da nam święty spokój.
Jak to zwykle bywa nasze osiągnięcia sportowe ( albo raczej ich brak) to wypadkowa wielu czynników. Jeżeli chodzi o Ziela, to jest jak wiemy spoko gość, ale są dwa niestety poważne argumenty przeciw niemu. Po pierwsze drugi gorszy od pierwszego sezon zdarzył się faktycznie wszędzie gdzie pracował, nie tylko u Filipiaka. Po drugie nie uważam, ze my mamy słaby materiał ludzki, na pewno o niebo lepszy niż Warta Radomiak czy inna Wisła Płock. Ja nie bardzo widzę, żeby trener odcisnął jakiekolwiek piętno na drużynie. I dodatkowo argument, że jak miał lepszych piłkarzy to zrobił wynik też mnie do końca nie przekonuje, faktycznie skład mieliśmy bardzo dobry, może inny trener zrobiłby z tymi piłkarzami majstra.
Powiedzmy, że mamy w miarę obsadzoną bramkę i niezła linię obrony, jednego wahadłowego i ... . Bardzo przecietnych pomocników z których żaden nie wykazuje jakichś szczególnych zdolności do kreowania gry , napastników pozbawionych podań i trzech niezłych graczy kontuzjowanych , z których tylko jeden ma ważny dłużej kontrakt .
Pomijacie Panowie jeszcze jedną sprawę. Lidera drużyny, kogoś, kto ogarnia to z boiska, motywuje i buduje atmosferę parcia na sukces. To są ludzie przeważnie krnąbrni, więc w korporacjach tępieni. Wyobraźcie sobie mp w hokeju bez LL,DL?
- Edytowany
[quote]#post1569541 Jak to zwykle bywa nasze osiągnięcia sportowe ( albo raczej ich brak) to wypadkowa wielu czynników.[/quote]
Niestety ale jest tylko jeden czynnik: pieniądze. Mamy dopiero dwunasty budżet w lidze i brak chęci by go powiększyć.
W tym bagnie jaką jest piłka nożna liczy się przede wszystkim kasa. Większa kasa to lepsi piłkarze, siatka skautów, lepsi trenerzy i nieporównywanie większa możliwość ściągania wyższej klasy graczy, nawet sentyment i przywiązanie do barw w dzisiejszych czasach kupuje się za pieniądze. Oczywiście kasa jest pochodną marki, popularności ilości kibiców.
A Cracovia najlepszą marką w Polsce owszem była ale przed 70 laty czego już prawie nikt nie pamięta.
Dziś już nie ma nawet sentymentalnych staruszków, którzy wspominaliby Wielką Cracovię.
A poza tym żyjemy w społeczeństwie które już nie jest patriotyczne albo patriotyzm rozumie dużo bardziej płytko, dlatego dla niego tradycja jest tylko tym co pamięta a nie co było kiedyś.
Musiałaby się zdarzyć jakaś nagła zmiana, która by nas wszystkich zaskoczyła, jakiś szczęśliwy dla nas splot okoliczności.
Kasa albo parę zbiegów okoliczności w odpowiednim czasie plus świetna atmosfera. Nam, przynajmniej na razie, żadna z tych okoliczności nie grozi. Dwunasty budżet, siódma pozycja, może się trzeba do tego przyzwyczaić? Ja za bardzo nie umiem....
- Edytowany
.
[b]Edycja z 18.03.2023 o godz. 21:35 (scalono posty)[/b]
KURWA MAĆ PASY GRAĆ!!!!
Jacek Zieliński niech już wypierdala nic nowego nie wymyśli a taktyka u niego sprzed 20 lat , niektórzy będą mówili że brak transferów niema kim grać ale ten skład nie jest taki zły żeby oddawać punkt zespołom z dolnej części tabeli .
- Edytowany
Przez cały mecz nie stworzyliśmy sobie żadnej sytuacji, żadnej, bo nawet gol to Raków strzelił sobie sam, z Wartą to samo. Ile takich meczów juz było?
- Edytowany
[quote]#post1569741 Przez cały mecz nie stworzyliśmy sobie żadnej sytuacji, żadnej, bo nawet gol to Raków strzelił sobie sam, z Wartą to samo ile takich meczów juz było?[/quote]
Bo my skupiamy się na obronie, a nie ataku 😁 i dlatego tracimy tylko 4 bramki, a nie 10...
Taka taktyka trenera
Panie Trenerze bronimy 4-1 ?
Nie potrzebowałeś transferów dogadałeś się z biedakiem a nie ma kto grać.WSTYD !!!
Zieliński wy vos trenujecie?
Tym meczem "załatwił" sobie Trener by umowa była nie przedłużona na następny sezon.
I przyjdzie następny a karuzela ruszy znów dokoła .☹️
-=K.O.N.I.E.C=-
-=T.H.E....E.N.D=-
[quote]#post1569793 -=K.O.N.I.E.C=-
-=T.H.E....E.N.D=-[/quote]
Bo?
Panie Trenerze ja rozumiem że zawodnicy nie są 1 sortu tylko z łapanki ale żeby nie nauczyc ich wymienić kilku celnych podań między sobą?żeby jeszcze trenowali na żużlowym dawnym boisku przy stadionie, ale jest nowoczesna baza a oni wyglądają piłkarsko jakby trenowali na krakowskich błoniach między kretami.Panie widzisz i nie grzmisz..Choj mnie strzela że jesteśmy frajerami do obijania,przełamywania złych serii i ogólnym pośmiewiskiem tej śmiesznej ligi.
Panie Jacku,skończmy tą farsę.Niech przyjdzie trener kamikadze byle grali do przodu.Chociaz śmieszne wyniki będą typu 3:8,5:7 ,ale będzie atrakcyjnie i widowiskowo a nie bronienie żeby nie przegrać wyżej
Mając aż 5 zmian do dyspozycji trener Zieliński pierwszą zmianę robi dopiero przy wyniku 1-3 gdy już jest wszystko pozamiatane.
Oshima aż prosił się do zmiany najpóźniej po przerwie, a przy wyniku 1-2 gdy jeszcze można było próbować powalczyć, trener nie reaguje.
Bracia Pasiacy,
putinowskie trolle dopadły do klawiatury( profesor z komunistycznego nadania to i trolle putinowskie), nie bronię Pana Jacka ale fakt to jego wina że:
za drewnianego Rupę wchodzi ludzik Lego Jaroszyński (już samo wstawienie Rupy do 1 składu jest kryminałem, Jaroszyński ma taką nadwagę jak ja, jest szybki jak ja ale różnica miedzy nami jest taka że ja bym zagrał za darmo ku chwale Cracovii )
Makuch wyciągnięty z Gadu Gadu przez Stefana ma wygrywać nam główki a nie mecze
Fiński napastnik ma strzelać gole w reprezentacji nie w Cracovii
Japończyk ma podawać do tyłu nie do przodu
Przedłużamy umowę z Kono nie z Siplakiem
Jacek zapłacił 1200000 € za Githa z własnej emerytury
Kaka gra nie na swojej pozycji bo i po co
Ławka w Częstochowie tak wypasiona że Jacek nie wiedział kogo wpuścić
Pan Jacek nie wpuścił tych ofensywnych graczy środka pola o których zabiegał w przerwie zimowej
Nie twierdzę że Pan Zieliński to trener idealny ale za Pana Jacka Cracovia grała piłkę na którą leciałem z wywieszonym jęzorem.
A profesor (z komunistycznego nadania) robi biznesy z białym domem a dostaje wpierd.ol od X-koma ale mimo braku Kuby mistrza tabelek ze wsi dalej trzepie kasę na Cracovii jej kibicach i mieście.
[quote]#post1569810 Panie Trenerze ja rozumiem że zawodnicy nie są 1 sortu tylko z łapanki ale żeby nie nauczyc ich wymienić kilku celnych podań między sobą?żeby jeszcze trenowali na żużlowym dawnym boisku przy stadionie, ale jest nowoczesna baza a oni wyglądają piłkarsko jakby trenowali na krakowskich błoniach między kretami.Panie widzisz i nie grzmisz..Choj mnie strzela że jesteśmy frajerami do obijania,przełamywania złych serii i ogólnym pośmiewiskiem tej śmiesznej ligi.[/quote]
Przecież trener wiedział i wie czym dysponuje i jakim potencjałem.To co teraz mówi o transferach to sam sobie zaprzecza.Nie mówi tylko tego że Filipiak nakazał mu zbudować drużynę na środek tabeli spokojne utrzymanie i tylko tyle.Pan trener na to się zgodził.
Już skończcie że ma szrot, ma kilku reprezentantów kraju!! W tej lidze trzeba biegać, dać z wątroby, zaaapierdalsc. Ciężka pracą...są wyniki. Musi tatuś wreszcie trenować, a nie klepki bo powoli sami zamieszamy się w spadek.
To są co najwyżej reprezentanci przeciętniactwa w innym wypadku graliby w jakimś poważnym futbolu a nie w comarchujni. Że trzeba zapie.dalać pełna zgoda tylko po co mają to robić skoro ma być trwanie i za to trwanie mają płacone.
Loshaj, Zenjov tez byli reprezentantami 😎
- Edytowany
[quote]#post1569862 Już skończcie że ma szrot, ma kilku reprezentantów kraju!! W tej lidze trzeba biegać, dać z wątroby, zaaapierdalsc. Ciężka pracą...są wyniki. Musi tatuś wreszcie trenować, a nie klepki bo powoli sami zamieszamy się w spadek.[/quote]
Oshima sam mówił w wywiadzie, że on jest bardziej ofensywnym graczem, ale wykonuje polecenia trenera. Korona Kielce ma lepszy skład? Bo oni jakoś potrafią grać i zdobywać punkty, tylko oni zapierdalają. Najśmieszniejsze i tak jest to, że mamy dwóch lewych obrońców, a na lewej obronie gra Kakabadze, czyli de facto na własne życzenie osłabiamy się zarówno na lewej stronie i na prawej stronie.
No bo to przecież normalne ,że ofensywny pomocnik gra defensywnego, napastnik na skrzydle a prawy obrońca gra na lewej obronie.
a stoper (Jugas) na wahadle 😂
I skrzydłowy Konoplyanka na dziesiątce
Chyba czas pożegnać pana Jacka, nie oszukujmy się nic więcej nie osiągnie już z nami niż jego magiczne 4 miejsce
Tylko czy ktokolwiek osiągnie więcej niż jego obecne 7 miejsce w tym klubie bez ambicji.
Jeśli będzie top 10 na koniec sezonu to będę w szoku...
Będzie, mamy Cygankę i jebanych dziadów u siebie, ugramy coś na wyjeździe, może jeszcze coś z klubem obok Łodzi i z rzeką z Płocka.
9-12 punktów. Biedak będzie zadowolony
Dziś trener obchodzi urodziny - Najlepszego Trenerze , sukcesów, pogody ducha , spełnienia marzeń i samych zwycięstw z Cracovią .
12 dni później
Brawo za postawe na konferencji pomeczowej, mam nadzieje że będzie Pan częściej jechał z tą czarną mafią
Ja bym wolal by jechal tak z dziadostwem serwowanym przez janusza... mowil prawde jak bylo z transferami i czemu sie nie doczekal wzmocnien tylko uzupelnienia 1do1...
To jest rozmowa na inny temat, też chce mieć chłop robote, przedlużyć umowe, to przecież nie będzie na janusza brudów wyciągał.
A za konferencje na prawde szacunek, mówie oczywiscie za siebie, ale za taką postawe jestem w stanie wybaczyć kilka słabszych meczy.
No i teraz wychodzi, ile znaczyło twierdzenie po sprzedaży Rodina, że nie potrzebujemy więcej obrońców...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)