[quote='janczer' pid='1511638' dateline='1636620664']
Jedyna nadzieja w tym, że ci piłkarze nie są aż tak słabi, na jakich wyglądają, tylko trzeba im normalnego trenera, żeby to jakoś poustawiał.
Bo sił do biegania raczej powinno im wystarczyć.
[/quote]
Dokładnie, ja tez na to licże, ze jeszcze coś z nich wyciągnie plus rozwiną się przy nim młodzi.
-
-
Jacek Zieliński - rozdział 2
Jeśli mnie statystyki i moje zapiski nie mylą, to jest to trener numer 100 w historii Cracovii
Z jednej strony ten ruch pokazuje jak wprawionym graczem jest nasz prezes Filipiak a jak naiwni jesteśmy my, kibice. Kolejne przegrane derby, w ludziach wręcz kipi, na Rakowie pewnie wrzało by cały mecz na trybunach, o ile ktokolwiek jeszcze by się tam pojawił a tu cyk, tanim kosztem dał nam, to czego chcieliśmy i znowu sielanka, będą przywitania, śpiewy, nowe nadzieje i uśmiechy na twarzach, tuż po kolejnych kompromitujących derbach. Zaoszczędził kupę pieniędzy a na conajmniej kilka następnych miesięcy uspokoił nastroje na trybunach, pieprzony geniusz.
Ale…
Z drugiej strony jestem tylko naiwnym kibicem, który cieszy się jak dziecko z powrotu Jacka Zielińskiego i sam będę zdzierał gardło w następny poniedziałek witając go w domu, będę wmawiał sobie że to ogarnie, będę liczył że w zimie dostanie odpowiednie wzmocnienia i jego druga przygoda z Cracovią będzie jeszcze bardziej udana niż pierwsza. Wiem że nic takiego się nie wydarzy, za półtora roku wielu będzie domagać się jego głowy ale cieszę się mimo wszystko że ta naiwność gdzieś tam jeszcze u mnie się tli i akurat trener Zieliński mi ją przywraca bo mam ogromny do niego sentyment.
Witam panie trenerze, zdrowia fizycznego i psychicznego bo to najważniejsze. Czekamy na odrobinę radości z gry Cracovii bo dawno zapomnieliśmy jak to jest gdy nasza drużyna gra w piłkę.
[quote='janczer' pid='1511638' dateline='1636620664']
Jedyna nadzieja w tym, że ci piłkarze nie są aż tak słabi, na jakich wyglądają, tylko trzeba im normalnego trenera, żeby to jakoś poustawiał.
Bo sił do biegania raczej powinno im wystarczyć.
[/quote]
Przekonamy się 22 listopada w meczu z Rakowem .
- Edytowany
Dla mnie ważnym atutem trenera Jacka jest to że on sam stał się kibicem - sympatykiem Cracovii, na pewno też doda szatni charakteru, sympatii , Cekawe jaki sztab sobie dobierze nie ukrywam że chciałbym kogoś kto ma serce w pasy spowrotem Siemieniec, Górecki? Bo moim zdaniem w przeciwieństwie do trenera Michała Pan Zieliński bardziej przyciągnie takich ludzi do współpracy.
Fajnie, że ma dobre rozeznanie w niższych ligach, a szczególnie w piłce młodzieżowej. No i w wywiadzie wspomniał Kanapa i Rakoczego, jako obiecujących zawodników pochodzacych z Podkarpacia. Jestem bardzo ciekawy tych dwóch lat. Ale nie mam też złudzeń, że i tak ktoś inny bedzie pociągał za najważniejsze sznurki. TABISZ MUSI ODEJŚĆ!
Czy ktoś już zaznaczył, że niewątpliwą przewaga pana Jacka nad poprzednim trenerem jest to, ze potrafi poprawnie wypowiadać się po polsku i składnie w tym języku formułować myśli, a nie rzucać urywanymi kawałkami z gonitwy tego co kłębi się pod czaszką?
Trenera broni wynik.
Jak wyniki są, to można grać brzydko, może się trener jąkać i p.ierdolić głupoty, takie, że mózg w poprzek staje - kogo to obchodzi?
A my teraz?
Nadziei na lepsze wyniki - nie mamy (lepsze wyniki = MP lub chociaż medal)
Więc pocieszamy się takimi trzeciorzędnymi pierdołami, jak sposób wypowiedzi, czy drugorzędnymi - jak "ładność" gry :(
dla mnie trenerem może być garbaty niemowa jeżeli co rok będziemy się bić o pudło
Niestety ale i mnie się wydaje że mamy w drużynie materiał na miejsce 10-14. Fajnie jak Zieliński coś z nich wyciągnie ale będzie to niezwykle trudne i moim zdaniem cel na ten sezon to porostu się utrzymać.
W zimie może przyjdzie że 2 - 3 piłkarzy ale tak naprawdę na jakieś większe roszady, pewnie trzeba będzie poczekać do lata.
Jak bedziemy wygrywać derby, to trenerem może być każdy! ;)
- Edytowany
DelGado pamietam pamietam jak to bylo... ale dobrze ze to napisales jak to wygladalo dokladnie dla przypomnienia...
Ja obecnie obawiam sie ze Zielinsko do konca rundy bedzie mial bardzo duzy problem ze srodkiem obrony...nie ma zmiennika... Rodin 3 zoltka... a meczow do konca ruzny i jakis powrotow czy transferow na srodek dopiero w styczniu...
jak ten yebany cygan mogl tak kadre kompletowac ze cala runde na dwoch stoperow bez jakiekolwiek zastepstwa chcial grac... nosz qrwa dla mnie niepojete...
[quote='janczer' pid='1511671' dateline='1636628339']
Trenera broni wynik.
Jak wyniki są, to można grać brzydko, może się trener jąkać i p.ierdolić głupoty, takie, że mózg w poprzek staje - kogo to obchodzi?
A my teraz?
Nadziei na lepsze wyniki - nie mamy (lepsze wyniki = MP lub chociaż medal)
Więc pocieszamy się takimi trzeciorzędnymi pierdołami, jak sposób wypowiedzi, czy drugorzędnymi - jak "ładność" gry :(
[/quote]
[color=#333333]Srednia ilość puntków na mecz[/color]
[color=#333333]1. Wojciech Stawowy I - 1,51
2. Jacek Zieliński - 1,44
3. Stefan Majewski - 1,41
4. Michał Probierz - 1,36
5. Mirosław Hajdo - 1,25
6. Orest Lenczyk - 1,21
7. Wojciech stawowy II - 1,18
[/color]
Wyniki się często nie umiały obronić gdy przychodził mały kryzys albo ogólna niecheć ze strony kibiców
Zaklęcia zaklęcia zaklęcia.
Osobiście lubię trenera Zielińskiego, to porządny człowiek, jak już kilku kolegów wcześniej to wspomniało, ale...
Śledząc jego trenerską karierę, nigdzie na dłużej nie zagrzał miejsca, od dwóch lat pozostawał bez pracy, jakoś reszta ligi nie chciała go w tym czasie zatrudnić.
Kto wie, może w Warcie, Stali czy Łęcznej znają się na piłce?
Porównywanie naszej obecnej sytuacji do tej z poprzedniej bytności trenera Zielińskiego w Cracovii jest naginaniem rzeczywistości.
Zmienił się trener i tu mam dużą wątpliwość czy jego warsztat szkoleniowy na pewno zmienił się na lesze. Całkowicie u nas zmienił się skład.
Mieliśmy Kapustkę,Dąbrowskiego, Rakelsa w formie, Budzińskiego w formie, Covilo w formie, Cetnarskiego w formie reprezentacyjnej. Jakich dziś zawodników z naszej kadry możemy do nich porównać, Pelle momentami?
Obawiam się i naprawdę nie życzę tego trenerowi, ale wyposzczony wchodzi na pole minowe i może szybko zburzyć ten pomnik jaki sobie wystawił w sercach kibiców Cracovii.
Trener Trenerem ale wzmocnienia są konieczne, bo to co stworzył derbowy impotent jest delikatnie mówiąc materiałem na małe cele.
[quote='sterby' pid='1511683' dateline='1636629304']
Zaklęcia zaklęcia zaklęcia.
Osobiście lubię trenera Zielińskiego, to porządny człowiek, jak już kilku kolegów wcześniej to wspomniało, ale...
Śledząc jego trenerską karierę, nigdzie na dłużej nie zagrzał miejsca, od dwóch lat pozostawał bez pracy, jakoś reszta ligi nie chciała go w tym czasie zatrudnić.
Kto wie, może w Warcie, Stali czy Łęcznej znają się na piłce?
Porównywanie naszej obecnej sytuacji do tej z poprzedniej bytności trenera Zielińskiego w Cracovii jest naginaniem rzeczywistości.
Zmienił się trener i tu mam dużą wątpliwość czy jego warsztat szkoleniowy na pewno zmienił się na lesze. Całkowicie u nas zmienił się skład.
Mieliśmy Kapustkę,Dąbrowskiego, Rakelsa w formie, Budzińskiego w formie, Covilo w formie, Cetnarskiego w formie reprezentacyjnej. Jakich dziś zawodników z naszej kadry możemy do nich porównać, Pelle momentami?
Obawiam się i naprawdę nie życzę tego trenerowi, ale wyposzczony wchodzi na pole minowe i może szybko zburzyć ten pomnik jaki sobie wystawił w sercach kibiców Cracovii.
[/quote]
Rozumiem wątpliwości ale jednak ten Trener potrafił wygrać z Juventusem a z kim wygrał "wielki celebryta"? Ja pokładam nadzieję w tym, że ci przeciętni zawodnicy jednak zaczną grać w piłkę a nie wykonywać durne rozkazy ogrodnika niemal w każdej minucie meczu. Nie wiem czy zauważyłeś, że on krzyczał wtedy gdy rzut z autu był na naszej połowie a cała drużyna przeciwnika stała na swojej. Moim zdaniem problemem było ego ogrodnika celebryty, to on miał być gwiazdą, więc dobierał przeciętniaków. Gdyby była normalna sytuacja w Klubie i trener chcący osiągnąć wynik to np. mogliśmy mieć jeden z najlepszych środków pomocy w lidze: Covilo, Dąbrowski, Gol. Zieliński ma trudną sytuację ale może jego charakter i podejście spowoduje, że w meczach do grudnia niektórzy zawodnicy zaczną myślec i grać normalnie a nie czekać na to co powie ogrodnik. W gts-ie po dwóch tygodniach zawodnicy kapnęli się, że ogrodnik to dyzma trenerski i dlatego szybko wyleciał. Życzę jak najlepiej nowemu Trenerowi.
Jedno jest faktycznie pewne, w okolicach ławki rezerwowych zrobi się całkiem spokojnie, a i dzieci podające piłkę będą mogły tam wrócić bez obaw, że jakiś z cygan z pianą w pysku wyskoczy na nie za źle lub w nieodpowiednim momencie podanie piłki.
Cieszę się, że wróciłem do Cracovii. Ten sygnet z limitowanej serii na 115 lecie klubu, który otrzymałem od kibiców, świadczy chyba również o ich sympatii do mojej osoby.
https://www.facebook.com/285317288478/posts/10158418513573479/
Przestrzegalbym przed pojawiającymi się tu i ówdzie komentarzami Węgrzyna, jak zawsze nieszczere i życzące nam w gruncie rzeczy zła. Taki był i jest. Pochwała MP to jego kompromitacja jako tzw eksperta tv.
Cieszę się, że trenerem zostaje J.Zieliński. Najważniejsze żeby w Cracovii był "spirit". :idea:
[url=https://www.youtube.com/watch?v=wOrO1-GZUFo]J.Zieliński "spirit" - Od 14:28[/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)