[quote='Jake Blues' pid='1510875' dateline='1636374923']
wstyd i hańba! wyniki na miare wielkosci wodza.. jak po jakims wygramnym meczu z Pistaem 4-2 na wyjezzie znowu uwierze temu wiesniakowi, prosze kopnijcie mnie w dupe.przypominajac te wyliczenia, na otrzezwienie.
[/quote]
Masz to u mnie ...ale lepiej chodźmy na browara zalać robaka :D
-
-
[14kolejka]gts-Cracovia,7 listopad(niedziela), godz.20.00
@ [b]alocha[/b]
Otwórzże wątek "oceń parapiłkarzy" po derbach, bo potrzebuję se ulżyć....
[quote='Pasiak_od_1979' pid='1510883' dateline='1636375660']
@ [b]alocha[/b]
Otwórzże wątek "oceń parapiłkarzy" po derbach, bo potrzebuję se ulżyć....
[/quote]
Nie na piłkarzach powinieneś sobie ulżyć, ale na ciu**ch, którzy ich zatrudnili... A przede wszystkim na superprezesie - 5 kolumnie w naszej Cracovii. PRECZ Z BYDGOSKIM SK****EM.
- Edytowany
stoczyłem walkę ze sobą aby nie pisać tu nic na gorąco
tak więc, dziś na spokojnie
ktoś napisał powyżej, gdzieś na pierwszych strona tego wątku, że strasznie ciężko być kibicem Cracovii.
Cóż .. wiele razy ostatnio zastanawiałem się jak się od tego uwolnić, dlaczego? bo bilans się przestał schodzić , dlatego:
ŻE więcej mam z tego nerwów i frustracji niż radości.
ŻE mają nas w pompie - bo my kibice nie jesteśmy im w tym wszystkim do niczego potrzebi.
ŻE zniszczono wszystko co nas cieszyło na piłce i hokeju - klimat, przynależność , dumę , radość , zaangażowanie , wiare , poczucie sensu
ŻE gramy w lidze piłkarskiej mając za zadanie utrzymać sie jak najtaniej , w hokejowej zaś po to by kupować tytuły w last minute trybie ( ktoś wogóle nadąża na tymi transferami?)
ŻE klimat wielojęzycznej szatni piłkarskiej bez mocnych charakterów daje nam dziś drużynę chłopaków chcących bardzo ale nie potrafiących razem się dogadać i grać (pomijam nadwagę Pączusia bo już osobny kamyczek do sztabu szkoleniowego - może któs powinien chłopu dietę ustawić?)
i zamykając moja listę żali - cyknie mi 50tka za chwilę, jestem na Pasach od ponad 44 lat, żegnałem chwilę temu bliską mi osobę ,ponad pół wieku na piłce i hokeju, odchowała Pasiaka jak się patrzy - nie zdecydowali się jej pożegnać jakolwiek choć prosiliśmy, prosiłem marketing o zdjęcie Mirka Covilo z pamiętnych derbów - skoro nie potrafimy teraz wygrywać to pamiątka taka była by mi bardzo cenna, po kilku mailach dowiedziałąem się że nie mają - odpowiedź przyszła, był to wynik mojej konsekwencji , czy poszukali odpowiedzcie sobie sami. Miłym dopełnieniem "NOWYCH CZASÓW" w naszej Cracovii była sytuacja w Rącznej, jako że mieszkam niedaleko podjechałem rowerem oczy nacieszyć.. - ogrodzone banerami, spoko rozumiem, takyka itd, wjechałem przez bramę, pusto, kilku juniorów biega,wybiega ochrona i wylotka, Prezes nie życzy tu sobie obcych...
Podsumowując jako kibic czuję się obcy i nie potrzebny.
Nie wyleczę się z Cracovii , bliskich też nie, ale hokeja odpuściliśmy już po Radziku, na piłkę też już nie chodzimy, nie zapłace za to więcej w tym modelu zarządzania , trudno został TV, możne tak stopniowo będzie łatwiej przestawić sie na nową, już coraz mniej moją/naszą Cracovię
Jakby jednak nie było
Cracovia Zawsze Pany !!! Jeszcze będzie wspaniale !
Czy tylko ja sprawdzam nerwowo 90minut.pl liczac ze Biedak zwolnil Orgodnika? A sorry, ale wtedy na jego miejsce przejdzie Stefan :D
Ogladnalem wczorajsze "widowisko" i ani nawet przez chwile nie bylo we mnie emocji ...zero... bylem pewien ze nic z tego meczu nie bedzie a po co sie cisnieniowac skoro i tak na nic sie nie ma wplywu... ogladajac ten mecz tak sobie pomyslalem wlasnie ...ile to juz wpyerdoli dostalismy za najwspanialszego pijoka... ktos dzis wrzucil statystyki... 6 wygranych... 9 remisow i 18 wpierduoli... masakra ... dla kazdego kibica te liczby powinny wytoczyc piane... a statystyka cygana 1-3-6 powinna doprowadzac do conajmniej ostrzenia siekierki zeby go ogolic przy najblizszej okazji z resztki wlosow....
Mecz jak mecz... kompletnie mi kolo fiuta wisial...zreszta jak kazde inne .. ogladam chyba z przyzwyczajenia juz tylko... po co sie denerwowac czyms co nie jest ani w promilu zalezne ode mnie czy od innego forowicza... po co?? jest to mszczzenie sie na swoim zdrowiu i na swoich nerwach za debilizm innych decyzyjnych ludzi... ludzi ktorych nie ma szans zmienic nie ma szans czegos nauczyc bo wiedza wszystko najlepiej ludzi co maja z tego profity i to sie liczy a nie sukces sportowy....jest mi to kompletnie obojetne jakimi wynikami sie koncza mecze ...powaznie... juz pisalem wielokrotnie ze to co bylo we mnie z tym klubem zwiazane nie ma w chwili obecnej nic... nawet przestalem szaliki zbierac od kilku miesiecy...na chooj mi to jak i tak na mecze juz chodzic nie zamierzam.... bez sensu... a tak to co mecz mozna bylo inny szalik brac :) smiejecie sie z moich kotletow meczowych ale ja podziwiam ludzi chcych ogladac to goowno serwowane od xlat i w dodoatku denerwoanie sie ze goowno coraz mocniej smierdzi... ten obecny klub nie ma nic wspolnego z klubem na ktory sie chcialo przychodzic... zostaly koszulki nic wiecej... reszta to ekipa wzajemniej adoracji sprzedajace sie jak dziwki za jakies tam wplywy... zwykle najzwyklejsze dziwki...po co na to patrzec z bliska? jakbym chcial na qrwy popatrzec to bym sobie na roxe wszedl ...a nie na mecze chodzil...
dno dna... otoczka wokol klubu katastrofalana z malymi jakimis wyskokami... dziadostwo goni dziadostwo.. ja nie mam zamiaru tego ogladac .. wole przy kotlecie w domu w cieplych kapciach ogladnac....
- Edytowany
Szkoda strzępić ryja i klawiatury.... :dodgy:
Najgorszą defensywę w całej lidze ma Górnik Łęczna i gts...a my im nie potrafimy strzelić nawet 1 gola... :@
Najlepszy zawodnik gtsu Yeboah, stoi sobie sam - nie kryty w ogóle w naszym polu karnym i z palcem w du*ie strzela sobie gola....
gts od dłuższego czasu, sportowo jest cienki jak siki pająka, a my nie umiemy nawet remisu ugrać. KU*WA JEGO MAĆ.
Nasi piłkarze są chyba upośledzeni w głowie i w nogach.
Kolejna derbowa kompromitacja....ile można :huh:
GTS pewnie nawet gdyby miał serie 10 meczy z rzędu samych przegranych to w 11 meczu z nami, by się przełamał i wygrał - żenada.
Wystarczy popatrzę ilu młodzieżowców gra w gts-ie a ilu u nas. Taki młody zawodnik chodź może nie ma jeszcze umiejętności wysokiej klasy to w takim meczu będzie chciał się pokazać i bardziej czuje co to derby niż piłkarzyki z zagranicy
[quote='KruszynaKSC' pid='1510905' dateline='1636379099']
Ogladnalem wczorajsze "widowisko" i ani nawet przez chwile nie bylo we mnie emocji ...zero... bylem pewien ze nic z tego meczu nie bedzie a po co sie cisnieniowac skoro i tak na nic sie nie ma wplywu... ogladajac ten mecz tak sobie pomyslalem wlasnie ...ile to juz wpyerdoli dostalismy za najwspanialszego pijoka... ktos dzis wrzucil statystyki... 6 wygranych... 9 remisow i 18 wpierduoli... masakra ... dla kazdego kibica te liczby powinny wytoczyc piane... a statystyka cygana 1-3-6 powinna doprowadzac do conajmniej ostrzenia siekierki zeby go ogolic przy najblizszej okazji z resztki wlosow....
Mecz jak mecz... kompletnie mi kolo fiuta wisial...zreszta jak kazde inne .. ogladam chyba z przyzwyczajenia juz tylko... po co sie denerwowac czyms co nie jest ani w promilu zalezne ode mnie czy od innego forowicza... po co?? jest to mszczzenie sie na swoim zdrowiu i na swoich nerwach za debilizm innych decyzyjnych ludzi... ludzi ktorych nie ma szans zmienic nie ma szans czegos nauczyc bo wiedza wszystko najlepiej ludzi co maja z tego profity i to sie liczy a nie sukces sportowy....jest mi to kompletnie obojetne jakimi wynikami sie koncza mecze ...powaznie... juz pisalem wielokrotnie ze to co bylo we mnie z tym klubem zwiazane nie ma w chwili obecnej nic... nawet przestalem szaliki zbierac od kilku miesiecy...na chooj mi to jak i tak na mecze juz chodzic nie zamierzam.... bez sensu... a tak to co mecz mozna bylo inny szalik brac :) smiejecie sie z moich kotletow meczowych ale ja podziwiam ludzi chcych ogladac to goowno serwowane od xlat i w dodoatku denerwoanie sie ze goowno coraz mocniej smierdzi... ten obecny klub nie ma nic wspolnego z klubem na ktory sie chcialo przychodzic... zostaly koszulki nic wiecej... reszta to ekipa wzajemniej adoracji sprzedajace sie jak dziwki za jakies tam wplywy... zwykle najzwyklejsze dziwki...po co na to patrzec z bliska? jakbym chcial na qrwy popatrzec to bym sobie na roxe wszedl ...a nie na mecze chodzil...
dno dna... otoczka wokol klubu katastrofalana z malymi jakimis wyskokami... dziadostwo goni dziadostwo.. ja nie mam zamiaru tego ogladac .. wole przy kotlecie w domu w cieplych kapciach ogladnac....
[/quote]
Dzięki za ten wpis... !!! Wcześniej myślałem, że tylko ja ma problem emocjonalny...;)
Czekałem specjalnie do dzisiaj żeby sobie poczytać ludzi którzy się łudzili że coś uda nam się ugrać . Probierz to gość bez jaj , zamiast wpuścić więcej ofensywnych graczy to on ściąga dwóch co walczyło i wiedziało o co w tym chodzi . Dla mnie oglądanie Cracovii z emocjami skończyło się po derbach u nas 0-2 gdzie nie pokazali totalnie nic , wtedy poczułem że to nie jest mój klub , że mamy trenera tylko mocnego w gębie , Przed meczem każdy się śmiał że wiedzą jak Cracovia zagra , qwa to jak zagrają to wiedzą dzieci z podstawówki , bo taktyka preferowana przez pajaca opiera się na graniu do boku i wrzutkach , co najlepsze bez skrzydłowych ! Pik , Zaucha bez szansy za to gra Hanca który jest od roku pod formą , Rapa nie umie wrzucać i to wie 99 % ligi to dalej będzie z uporem grał w 1 składzie , Jugas albo bez formy albo nieudacznik , ale nie ma szansy nawet się odbudować bo nie mamy więcej stoperów w kadrze . Widziałem też jakieś pretensje do Hrosso ? Tylko przecież on nic nie zepsuł , co mógł wybronić wybronił i lepiej wypiąstkować niż próbować łapać i popełnić błąd , jak choćby bramkarz gts przy pierwszym strzale Piszczka . Jeżeli już jestem przy nim to gość w ciągu tych kilku epizodów w 1 składzie pokazał więcej niż reszta napastników razem wzięta . Mamy na prawdę fajnych młodych polaków z potencjałem tylko trzeba się nie bać i na nich postawić , u nas nie ma stabilizacji nikt nie jest pewny czy zagra czy nie , gramy o utrzymanie na chwilę obecną więc Zostawić Hrosso Piszczka Pele a do tego budować resztę składu z polaków . Raz że się będą ogrywać a dwa wtedy nikt nogi nie odstawi , potrzeba wykreować lidera aka Covilo , Alex czy kiedyś nawet Węgrzyn kogoś kto się na nich wydrze zmotywuje i będą wiedzieć że trzeba zapierdalać i walczyć . Na Chwile obecną mamy wykastrowany skład bez charakternych ludzi i tutaj jest cały problem , wygrają fajnie ,przegrają fajnie remis też jest ok . Typowe korpo przychodzisz klepiesz tabelki przez 8 h wychodzisz zapominasz że tam byleś , nie zżywasz się z klubem po prostu wykonujesz prace za którąś ktoś Ci płaci , a że prezes i szef to kawał .... to się nie przemęczasz , robisz minimum żeby się nie czepiał
Niestety mam tak samo, wielu znajomych pasiaków również. Odpuściłem ten sezon, wolę kotleta i kanapę, nóż się w kieszeni otwiera jak się na to patrzy.
Przegrać z tak gównianym ts to wyczyn
Wczoraj czytałem wpisy, że naszym kopaczom zaangażowania nie brakowało, ale ja jednak jestem innego zdania. Nie widziałem aby na dupach jeździli, biegać też za bardzo im się nie chciało i chyba tego meczu wygrać nie chcieli, bo jak można inaczej nazwać ten sabotaż? Oni owszem, w lidze się utrzymają, ale na derbach pierwsze, komu chcą dokopać to Probierzowi, bo wiedzą, że dla kibiców to najważniejszy mecz w roku. Widać, że nie ma chemii w klubie, wszystko tak aby do wypłaty. Tak jest zarówno u tego idioty cygana Probierza jak i u kopaczy a i pozostałe wicki tez łapska wyciągają aby coś skubnąć. A stary tetryk albo tego nie widzi albo udaje. No chyba, że wie więcej, co czeka nas( świat) w niedalekiej przyszłości, i ma to wszystko w doopie. Inaczej tego wytłumaczyć sobie nie można.
Dla janusza to nie klub , to firma. Ogrodnik idealnie pasuje na to miejsce. Każdy inny trener dla janusza to frajer . Utrzymywać się w ekstraklasie , za kilka lat sprzedawać młodych Polaków na zachód za bańki euro i biznes ma się kręcić.
Dla nich kibic nie ma żadnego znaczenia , po prostu przyjdzie o 1000 mniej , jakoś klub nie zbiednieje na biletach. Piłkarz podskoczy to wypad , na rynku nie brakuję chętnych grajków . Na ten moment to prezesy plują nam w twarz a naszym obowiązkiem jest pokazanie ,że desz jednak nie pada.
Statystyki biegowe (podaję w kolejności gts-Cracovia):
Dystans: 110.25-109.5
Sprinty(>25.2km/h): 110-83; Dystans: 2.01km -1.47km
Szybki bieg (19.8-25.2km/h): 528-482 7.42km - 6.72km
Liczba piłkarzy z co najmniej 10 sprintami w meczu: 6 oba boki, napastnik i Skvarka) - 2 (Rakoczy, Rapa)
kolejny mit, jakoby Probierz świetnie przygotowywał drużyny fizycznie, został obalony,
DYZMA
Chyba jeszcze tego nikt nie napisał w tym wątku - ube-fani podpalili niechcący trybunę własnego towarzystwa.
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,27778926,absurd-w-derbach-krakowa-kibice-wisly-podpalili-swoj-stadion.html
Pomijając debilizm towarzystwa w sprawie podpalenia, chciałbym zauważyć, że ta oprawa kwalifikuje się do Sądu. Ona obraża moje - i jestem przekonany, że nie tylko moje - uczucia religijne. Użycie symbolu Komunii Świętej w takim kontekście jest karygodne, a do tego dochodzi napis "wychowani w wiślackiej wierze" - Ok, wierzycie w ZOMO, MO, generała Grubę, waszych ubeckich prezesów itp - to o Was świadczy odpowiednio - ale nie mieszajcie do tego wizerunku Komunii Świętej.
Ja zdaję sobie sprawę, że przy tych ćwierćinteligentach kibicujących ubecko-milicyjnemu towarzystwu to nie jest takie duże zaskoczenie, ale za użycie tego symbolu należałoby ich sądzić i ukarać.
Podobno istnieją księżą im kibicujący. Chciałbym wiedzieć, co oni na to.
[quote='Maxwell' pid='1510976' dateline='1636408087']
Chyba jeszcze tego nikt nie napisał w tym wątku - ube-fani podpalili niechcący trybunę własnego towarzystwa.
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,27778926,absurd-w-derbach-krakowa-kibice-wisly-podpalili-swoj-stadion.html
Pomijając debilizm towarzystwa w sprawie podpalenia, chciałbym zauważyć, że ta oprawa kwalifikuje się do Sądu. Ona obraża moje - i jestem przekonany, że nie tylko moje - uczucia religijne. Użycie symbolu Komunii Świętej w takim kontekście jest karygodne, a do tego dochodzi napis "wychowani w wiślackiej wierze" - Ok, wierzycie w ZOMO, MO, generała Grubę, waszych ubeckich prezesów itp - to o Was świadczy odpowiednio - ale nie mieszajcie do tego wizerunku Komunii Świętej.
Ja zdaję sobie sprawę, że przy tych ćwierćinteligentach kibicujących ubecko-milicyjnemu towarzystwu to nie jest takie duże zaskoczenie, ale za użycie tego symbolu należałoby ich sądzić i ukarać.
[/quote]
Błagam, to że nasze łajzy nie umieją pogonić kundli w azylu to nie powód na takie z d.upy argumenty.
Nie ośmieszajmy się chociaż my.
- Edytowany
[quote='maciek72' pid='1510979' dateline='1636410493']
[quote='Maxwell' pid='1510976' dateline='1636408087']
[/quote]
Błagam, to że nasze łajzy nie umieją pogonić kundli w azylu to nie powód na takie z d.upy argumenty.
Nie ośmieszajmy się chociaż my.
[/quote]
Najmocniej przepraszam, ale jak mam rozumieć tę uwagę? Co to znaczy "z d... argumenty"? Jakie tu ośmieszanie się? Mój post, który podtrzymuję w całości, nie ma nic wspólnego z wynikiem meczu. Zwracam uwagę na pewien fakt, moim zdaniem karygodny, który kompromituje dodatkowo kibiców ubeckiego towarzystwa i jest obrazoburczy religijnie. Jeśli dla Szanownego maćka72 to nieistotne, to mi przykro, ale dla mnie taka sektorówka jest wyjątkowym skandalem i uważam, że należy na to zwracać wszem i wobec uwagę. By ludzie wiedzieli, co to za banda chamów jest z tej "jasnej strony" ubeckiej gwiazdy.
Jeśli ktoś się ośmiesza, to moim zdaniem maciek72 taką uwagą.
To ja się pozwolę ośmieszyć razem z Maćkiem, bo nie mam pojęcia Maxwell co Ty piszesz, ale nie tłumacz proszę.
Co do meczu.
Wqrw trzyma. Nie minął.
Plus taki, że piesek w pracy, który przychodzi w poniedziałki się nie pojawił. Miał zapowiedziane, że gdy wygrają, jego pojawienie się uznam za prowokację. ;)
Ale wciąż nie odmówię sobie przyjścia na stadion.
Mimo, że Probierz po ostatnim meczu jest już dla mnie totalnym zerem. Przyjdę.
Jedyny mecz, na który nie planuję przyjść to derby. Nie zniosę na żywo radości koorw ubeckich na naszym stadionie. A ta oferma probierz kolejne też przej.ebie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)