Tymczasem na rzecznym forum takie wątki:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-05/2022-05-08-14-06-39-wisla-krakow-pilka-nozna-forum-kibicow-wisly-krako-33403742.png[/img]
i zapytania:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-05/2022-05-08-14-10-37-wisla-krakow-w-1-lidze-strona-2-forum-kibicow-wisl-26092685.png[/img]
Kurde oni już sami nie wiedzą, co robić... Kibice się dzielą, dzieje się:)
-
-
Walka o utrzymanie 2021/22 - fakty, spekulacje, analizy.
Większość których znam pogodzonych ze spadkiem. Będą budować wielka wisle od 1 ligi. Swoją droga kibice gtsu to ciekawy materiał do badań dla socjologów…
Jestem przekonany że Radomiak nagle się obudzi i wygra z psami a wszystko za sprawą trenera mojego imiennika😄
- Edytowany
[quote]#post1533002 [quote]#post1532998 [b]Jedynym [/b]minusem ich spadku będzie fakt, że nie wygraliśmy derbów na odchodne a na kolejne trzeba będzie czekać przynajmniej rok.
Więcej wad ten plan nie posiada.[/quote]
to przytocze jedna wiecej ;)
delektowalem sie wpisami w ich chatboxie pare dni temu, podobno po ich spadku ekstrklasa straci 35% na atrakcyjnosci :D[/quote]
Bez kozery powiem pincet;)
[quote]#post1533009 Wczoraj pierwszy raz uwierzylem ze naprawde sie moga spierdolic do 1 ligi...
Ale ...jeszcze daleka droga...cale dwie kolejki...[/quote]
Bądź optymistą. Może wystarczyć jedna.
Dostałem kilka lat temu dobrą whisky na trzydzieste urodziny, stwierdziłem że otworzę na jakąś specjalną okazję. W międzyczasie urodziła mi się córka, whisky jednak nie otworzyłem. W niedzielę mecz w Radomiu oglądam na wyjeździe u rodziny i na wszelki wypadek biorę ją ze sobą, w pracy też już wiedzą że w następny poniedziałek może mnie nie być. Blisko, coraz bliżej :)
Zagłębie może sobie ultra pomoc remisem z rakowem. Wtedy Lech zdobywając 3 pkt zapewnia sobie tytul i może grać w ostatniej kolecjs na luziku. My tez będziemy mieli duży udział pośredni w tym, dzięki nam i zagłębiu Lech może za tydzień świętować majstra, zagłębie utrzymane a psy spadają bo wks mozolnie ale punktuje. Niesmak jedynie będą budzić te 4 pkt które oddaliśmy gts, z tym ze tydzień temu byliśmy ewidentnie lepsi i zabrało po prostu wykończenia i napastnika. Za derby z jesieni probierz wyleciał, zawsze to jakis mały pozytyw bo po prostu zmierzało to w stronę spadku przy nim
Dzisiaj najważniejsze w tym temacie żeby Termalica wygrała w Łęcznej.
Jak Witkowscy poczują zapach utrzymania to nie pożałują kostki brukowej na ostatnie dwie kolejki ;)
zwłaszcza ze Pan Krzysztof to kibic Pasów, sadze ze utrzyma się chętnie kosztem gts
[quote]#post1533183 zwłaszcza ze Pan Krzysztof to kibic Pasów, sadze ze utrzyma się chętnie kosztem gts[/quote]
Skąd ta informacja?
od kumpla
Z akademika - tego samego co mial pewne info odnosnie preferencji klubowych Wdowiaka :)
Zastanawiam się, czy wygrana Radomiaka nad gts oznacza na 100% ich spadek.
Bo jest jeden mało prawdopodobny wariant, który może się spełnić tylko wtedy gdy dzisiaj w meczu Łęczna - Nieciecza padnie remis.
Wtedy teoretycznie może się zdarzyć, że na koniec sezonu 4 ostatnie zespoły będą miały po 34 punkty. A wtedy mała tabelka wyglądałaby tak:
GTS 9 pkt
Nieciecza 9 pkt
Śląsk 6 pkt
Łęczna 5 pkt
I co w takim wypadku decyduje o kolejności? Stosunek bramek z małej tabelki, czy z całego sezonu?
- Edytowany
Mogą się zdażyć różne małe tabelki na koniec w których będzie gts i np. Lubin, Stal, Jagiellonia, Śląsk, Nieciecza i według regulaminu to:
Zgodnie z art. 5.2.1 i 5.2.2 uchwały nr VI/87, gdy dwa lub więcej klubów mają równą liczbę punktów po rundzie zasadniczej, kolejnie decydują:
1) liczba zdobytych punktów w meczach między tymi klubami;
2) przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w meczach między tymi klubami;
Na pewno Stal, Śląsk, jaga mają korzystny bilans z gtsem a Nieciecza i Lubin niekorzystny, sytuacja się zmieni jeżeli będą 3 drużyny w tabelce bo wtedy po punktach decyduje ilość bramek a tutaj robi robotę 5-0 wksu
Zastanawia mnie tylko dlaczego psy grają jako ostatnie w tej kolejce ???
prawdopodobnie temu ze czarni ich ciagna albo spuszczaja, do ustalenia ;)
[quote]#post1533203 Mogą się zdażyć różne małe tabelki na koniec w których będzie gts i np. Lubin, Stal, Jagiellonia, Śląsk, Nieciecza i według regulaminu to: [/quote]
Chodziło mi o wariant spadku gts już w najbliższej kolejce, po porażce z Radomiakiem. Wtedy w małych tabelkach na pewno nie będzie Lubina, Stali ani Jagielloni.
- Edytowany
Mamy trzy zespoły, które chcą aby Radomiak i Warta wygrały, mam nadzieję, że włodarze Termalici/Lubina/Śląska już szykują kasę na premie motywacyjne. Szczęściu trzeba pomóc, a niech Cracovia będzie przykładem, że to się opłaca.
[quote]#post1533202 Zastanawiam się, czy wygrana Radomiaka nad gts oznacza na 100% ich spadek.
Bo jest jeden mało prawdopodobny wariant, który może się spełnić tylko wtedy gdy dzisiaj w meczu Łęczna - Nieciecza padnie remis.
Wtedy teoretycznie może się zdarzyć, że na koniec sezonu 4 ostatnie zespoły będą miały po 34 punkty. A wtedy mała tabelka wyglądałaby tak:
GTS 9 pkt
Nieciecza 9 pkt
Śląsk 6 pkt
Łęczna 5 pkt
I co w takim wypadku decyduje o kolejności? Stosunek bramek z małej tabelki, czy z całego sezonu? [/quote]
jak jest tyle samo punktów to decyduje mała tabelka. w niej liczba punktów i w przypadku równych punktów stosunek bramkowy najpierw w meczach bezpośrednich a potem ogólnie ale dalej w małej tabelce.
generalnie dzisiaj potrzebujemy mocno zwycięstwa TBB. jeśli mają nie wygrać to lepiej żeby przegrali i dali tlen Łęcznej. Remis to najgorsza z opcji. Generalnie remis zawsze jest najgorszą opcją przy walce na dole bo obie tracą ważne i potrzebne punkty.
Słabo, że gts gra na końcu w niedzielę, jak Lubin/Śląsk/Termalica przegrają, to dostaną kopa motywacyjnego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)