[quote]#post1532017 [quote]#post1532012 I rozumiem że tak to sie podklada prostytutka. Ale czasem nawet porządna kobieta może byc zmuszona aby ponizyć wlasną godność aby np jej dzieci nie umarły z głodu - to jest wlasnie stan wyzszej konieczności[/quote]
Jeżeli o to chodzi, to akurat Zagłębie przez cały sezon daje dupy, a i tak gówno z tego ma. I zastanów się następnym razem przy takich porównaniach względem Cracovii, chyba nie do końca zdrowa umysłowo kobieto. [/quote]
To nie kobieta tylko farbowany lis udający Czerwonego Kapturka ..
-
-
Walka o utrzymanie 2021/22 - fakty, spekulacje, analizy.
Pomijając to kto jest trollem, kto gościem a kto psią mendą, ja bym przestrzegał przed używaniem słowa kobieta w miejscu gdzie w szyku zdania tradycyjnie znajduje się inwektywa.
Tak, wiem, że jest to literacko ugruntowane od stuleci. Daleko mi też do bycia woke. Ale brzmi to niemiło i potencjalne forumowiczki może odrzucać. A w byciu kobieta-kibicem nie ma przecież nic złego, gorszego.
A co jest zamiast tesco w Lubinie teraz? (dobrze pamiętam? to było Tesco i McDolnald?) :P
Punkt który "darowaliśmy"psom da im utrzymanie.Trzeba było dobić tę kurwę milicyjną.
Właśnie utrzymaliśmy tę szmatę w Ekstraklasie. Dostali od nas 4 punkty. To, że nie wygraliśmy niesie za sobą mega konsekwencje. Porażka położyłaby ich psychicznie, a w zaistniałej sytuacji niestety podaliśmy im potężną dawkę tlenu.
Swołocz z tamtej strony pastwiska potraktuje ten remis jak zwycięstwo.
Konoplianka sam powinien ten mecz nam wygrać. Jak to ktoś pisał, u nas każda gwiazda światowej piłki szybko wpisze się w tę bylejakość i przeciętność.
Pan Jacek podtrzymał dobrą passę w derbach, ale dziś to jakby przegrał, niestety ...
Jeszcze nam się ciężką czkawką odbije ta nieudolność w meczach z nimi i de facto utrzymanie ich....
Przeceniacie wartość tego jednego punktu dla nich. Nawet gdybyśmy wczoraj wygrali to i tak by się utrzymali. Wygrają z Jagiellonia i Wartą. Zagłębie i BBT w dwóch ostatnich kolejkach po dwie porażki. Wszystko przez Zagłębie, które zgłosiło się na ochotnika spaść za nich i nie zrobiło wcześniej punktów w meczach w których mogli.
Niestety dołączam się do tych głosów , że ten remis w 80% utrzymał psiarnie. Na dzień dzisiejszy wg mnie leci Łęczna i Lubin. Patrząc na terminarz nasze zwycięstwo wczoraj dałoby na 80% utrzymanie Bruk-betowi a tak proporcja się qrwa odwróciła. Obym się mylił. Myślę, że najbliższy mecz Jagielloni jest ostatnią nadzieją na spuszczenie ubeków. Jagiellonia dla pewności jeszcze potrzebuje punktów.
[quote]#post1532219 Przeceniacie wartość tego jednego punktu dla nich. Nawet gdybyśmy wczoraj wygrali to i tak by się utrzymali. Wygrają z Jagiellonia i Wartą. Zagłębie i BBT w dwóch ostatnich kolejkach po dwie porażki. Wszystko przez Zagłębie, które zgłosiło się na ochotnika spaść za nich i nie zrobiło wcześniej punktów w meczach w których mogli.[/quote]
A kolega chyba nie bierze pod uwagę walki o utrzymanie Bruk-betu. Patrząc na ich termianarz mogą zdobyć tyle samo punktów co psiarnia i co wtedy ? jak z tym naszym remisem wtedy ?
BBT nie wygra dwóch meczy. Może w Łęcznej ale i to będzie trudne. Z Piastem i Pogonią nie dadzą rady. IMHO
Nie liczę już na spadek gts. Obym się mylił. Ile można wygrać obstawiając utrzymanie gts?
Ciągle jest nadzieja, że gts jednak spadnie, mecz z najżałośniejszymi pajacami mają już za sobą, teraz zostały tylko poważne ekipy.
[quote]#post1532227 BBT nie wygra dwóch meczy. Może w Łęcznej ale i to będzie trudne. Z Piastem i Pogonią nie dadzą rady. IMHO[/quote]
Piast a zwłaszcza Pogoń mogą już być na wakacjach
[quote]#post1532256 [quote]#post1532227 BBT nie wygra dwóch meczy. Może w Łęcznej ale i to będzie trudne. Z Piastem i Pogonią nie dadzą rady. IMHO[/quote]
Piast a zwłaszcza Pogoń mogą już być na wakacjach[/quote]
gts gra jeszcze z Radomiakiem (juz na wakacjach) i na koniec z Wartą która tez juz może być na wakacjach a to słabsi przeciwnicy niż Piast i Pogoń.
- Edytowany
[quote]#post1532227 BBT nie wygra dwóch meczy. Może w Łęcznej ale i to będzie trudne. Z Piastem i Pogonią nie dadzą rady. IMHO[/quote]
Wcale nie takie niemożliwe.Słonie wygrały drugi mecz z rzędu,a pewnie w kasie firmowej jeszcze coś zostało do wydania.Łęczna raczej już myślami przy nowym sezonie,piętro niżej,a w Szczecinie po wygranej z ladacznicą,bardziej się interesują nowym kremem do opalania i dmuchanym materacem,niż wystawianiem na próbę starych kości.
Baba Jaga oprócz ligi ma jeszcze do ugrania premie z ProJuniorSystem,a tam jest na drugim miejscu,zaraz za błaszczykowską zbieraniną.W razie spadku onych,Białystok zostaje liderem i zgarnia 3,25 mln,o milion więcej niż za drugie miejsce.
[quote]#post1532262 ... Baba Jaga oprócz ligi ma jeszcze do ugrania premie z ProJuniorSystem,a tam jest na drugim miejscu,zaraz za błaszczykowską zbieraniną.W razie spadku onych,Białystok zostaje liderem i zgarnia 3,25 mln,o milion więcej niż za drugie miejsce....[/quote]
To jak spadną to nie zainkasują?
- Edytowany
[quote]#post1532267 [quote]#post1532262 ... Baba Jaga oprócz ligi ma jeszcze do ugrania premie z ProJuniorSystem,a tam jest na drugim miejscu,zaraz za błaszczykowską zbieraniną.W razie spadku onych,Białystok zostaje liderem i zgarnia 3,25 mln,o milion więcej niż za drugie miejsce....[/quote]
Metodologia Pro Junior System PZPN
– Zawodnik musi rozegrać co najmniej 270 minut oraz 5 meczów w rozgrywkach ligowych, aby spędzony przez niego czas na boisku został uwzględniony w punktacji końcowej – te dwa warunki muszą zostać spełnione łącznie;
– Klasyfikacja jest aktualizowana na bieżąco po rozegranych meczach i udostępniana klubom, zawodnikom oraz kibicom na stronach internetowych PZPN;
– Kluby zdegradowane nie są uwzględniane w podziale nagród finansowych przyznawanych w ramach Programu;
Poprawka..Od sezonu 2019/20 zmieniły sie przepisy w tym względzie.
W sytuacji, gdy miejsce w klasyfikacji końcowej uprawniające do otrzymania nagrody finansowej zajmie klub zdegradowany ze względu na zajęcie miejsca spadkowego po zakończeniu sezonu rozgrywkowego, wartość przysługującej nagrody zostaje pomniejszona o 50%. Pozostałe środki zostaną przekazane Fundacji Piłkarstwa Polskiego na potrzeby realizacji projektów dedykowanych rozwojowi piłkarstwa polskiego;
Przepraszam,niedoczytałem o zmianach.
Mała poprawka do wczorajszego...
Zrobiłem sobie swojego excella na 4 kolejki przed końcem.
W moich prognozach zakładałem, że Lubin wygra z Lechią, a gts zremisuje w derbach.
To by dawało na koniec ( uwzględniając wszystkie prognozy) 34 pkt gts-u i 35 pkt Lubina. Brak wygranej Lubina spycha go za gts.
W tym wczorajszym totalnym rozczarowaniu kompletnie nie zwróciłem uwagi, że w mojej prognozie końcowej Stal Mielec skoczyła o 3 pkt, a Nieciecza finalnie zdobędzie 36 pkt ( i wcale nie są potrzebne do tego trzy zwycięstwa).
Tym samym: jeszcze Polska nie zginęła !!! :):)
[quote]#post1532219 Przeceniacie wartość tego jednego punktu dla nich. Nawet gdybyśmy wczoraj wygrali to i tak by się utrzymali. Wygrają z Jagiellonia i Wartą. Zagłębie i BBT w dwóch ostatnich kolejkach po dwie porażki. Wszystko przez Zagłębie, które zgłosiło się na ochotnika spaść za nich i nie zrobiło wcześniej punktów w meczach w których mogli.[/quote]
Fajne to Zaglebie - takie ochotnicze :D Tak to jest jak masz Rudego trenera :D
Teraz w ekstraklasie oo godzinach Mielcarski w czarnej koszuli a Surma w biało-czerwone pasy. Dobry znak GTS spadnie!
[quote]#post1532372 Teraz w ekstraklasie oo godzinach Mielcarski w czarnej koszuli a Surma w biało-czerwone pasy. Dobry znak GTS spadnie![/quote]
Wizjoner ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)