[quote='paluch' pid='1509410' dateline='1635541492']
Niestety "Lokomotywa" a nie "światełko w tunelu" jak zawsze - no cóż trzeba się skupić na utrzymaniu na razie brakuje 23 punktów
[/quote]
Czekaj czekaj zaraz Cie zgnoja ze szerzysz defetyzm :D
-
-
Walka o utrzymanie 2021/22 - fakty, spekulacje, analizy.
Już dawno się pogodziłem z tym, że przy tym właścicielu/prezesie jesteśmy skazani na przeciętność.
nigdy nie spadnie . cracovia nigdy nie spanie!
6 dni później
Caly dol (miejmy nadzieje oprocz Cwe(L)ni ) punktowal wiec moze sie zrobic ciekawie...
Koniec pierwszej rundy.
Pierwsza runda się kończy w 17 kolejce - jest więcej drużyn
34 dni później
Nie chwal dnia...
Ale wygląda na to, ze w tym sezonie raczej nie powinniśmy się martwic o utrzymanie. Warta, TBB i Łęczna, to murowani kandydaci do spadku. Doliczyć do tego cienkie Zagłębie + te dwie resortowe i wychodzi spokojne utrzymanie.
Co nie zmienia faktu, ze (miejmy nadzieje), jeszcze będzie ciekawie.
;)
Jeśli za tydzień Termalica puknie gts, to zrobi się ciekawie. Cwks wyjdzie z dołka, podejrzewam wygra już dzisiaj w Płocku. Ale dobrze bo wciągnie gts w walkę o utrzymanie.
Przyznam szczerze - pomyliłem się, a nasi kopacze mnie zaskoczyli. Pisząc wcześniej, że liczę na to że będzie ciekawie, miałem na myśli to, że będziemy z pewnego dystansu obserwować ten wyścig żółwi. Miało być spokojne 14 punktów przewagi, a wychodzi na to, że może być 8.
Będzie zatem ciekawiej niż myślałem. Na razie 11miejsce i marazm. Mimo wszystko chyba w tej drużynie jest większy potencjał i stać ich na coś więcej. Z drugiej strony bez połowy napastnika ciężko myśleć o czymkolwiek.
Łęczna zdobyła z nami ponad 25 procent swoich punktów (4/15). Kabaret.
niestety "Lokomotywa" staneła w tunelu
Przestańcie wszystko zrzucać na brak napastników. Wczoraj nie istnieliśmy w środku pola. Emeryt Gol ustawiał nas jak chciał.
6 dni później
Chyba nie musimy już się nad tym zastanwiać czy się utrzymamy /mam taką nadzieje/
Szkoda że przegrywamy u siebie z beniaminkami bo te 6 punktów przybliżyło by Cracovię do walki o MP 21/22
- Edytowany
Beniamin to przecież Żyd. Przedziwne, że beniaminki nie odpuszczają nam choćby o krok. ;)
W ostatniej, 34 kolejce gramy z Legią. Jakby miło było przypieczętować ich spadek...
Wbrew temu co się mówi, że np. Legii się nie spuści bo osłabi to wartość marketingową ekstraklasy, to wcale nie wydaje mi się to takie z kosmosu. Prawa marketingowe i tak są podpisane chyba do 2023 roku, na spadku Legii zyskają inne kluby, bo będzie więcej z podziału "tortu", a na przychylność sędziów w dobie prezesury Kuleszy też bym nie liczył. Kulesza pamięta przekręty sędziów pozbawiające jego Jagiellonię Mistrzostwa Polski.
A moim zdaniem nie ma szans na to. Po prostu są za mocni na spadek, dodatkowo przewietrzą szatnie w zimie i zaczną punktować. Medalu nie zdobędą, ale w środku tabeli będą.
Najważniejsze, żeby odpadli z PP, brak startu w pucharach to dla nich strata kasy, a tam już podobno jest wielka dziura w budżecie.
Przykład Miodulskiego, czy Filipiaka pokazuje, że zarządzać piłką trzeb umieć.
zanim jeszcze odpadna z PP, wazne zeby dali kalafiorowi tak z 60 tys tygodniowo na 5 lat, no i przedluzyli Jedrzejczyka
[quote='ALRS' pid='1516946' dateline='1640161859']
A moim zdaniem nie ma szans na to. Po prostu są za mocni na spadek, dodatkowo przewietrzą szatnie w zimie i zaczną punktować. Medalu nie zdobędą, ale w środku tabeli będą.
Najważniejsze, żeby odpadli z PP, brak startu w pucharach to dla nich strata kasy, a tam już podobno jest wielka dziura w budżecie.
Przykład Miodulskiego, czy Filipiaka pokazuje, że zarządzać piłką trzeb umieć.
[/quote]
Niby tak, ale przypominam sobie Górnika Zabrze gdy wszedł do nich Alianz. Zatrudnili Kasperczaka, zmontowali też niby mocną drużynę. I wydawało się, że będą grać co najmniej o podium, a zlecieli z ligi.
Teraz ich spadek wydaje się z oczywistych względów mało prawdopodobny, ale w marcu - kwietniu zaczną się mecze o wszystko, gra na noże i nie jest pewne jak w tych warunkach sprawdzi się ten skład.
Mimo wszystko nie wierze w to, są za mocni na spadek.
Oczywiście bardzo chciałbym się mylić
Realniejszy jest spadek gts niż L.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)