Dla mnie 3 cele minimum: po pierwsze szybko wymienic /uzupełnić kadre, po drugie osiągnąć co najmniej podium w rozgrywkach 2021/2022 (jaka to kasa vide Raków), ograć ta zza Błoń 2x, z pucharem to nie byłbym taki pewny to jednak loteria, nie takie zespoły odpadały wcześniej.
-
-
Cele na sezon 2021/2022 [SONDA] - NIE ZOSTAŁY ZREALIZOWANE
Zaczyna się... Może pseudoprezes, z pseudozarządem i pseudotrenerem coś określą...:( Ja, to sobie lepiej totka postawię. Przynajmniej wydam na grę losową, a nie choojnię januszową...
AAB
i
[quote="DawidSiemaszki" pid='1490537' dateline='1621854754']
Wyje..bać z klubu Tabisza i Bałdysa.
[/quote]
Nie widzę innej opcji jak
[b][color=#ff3366]A, A, A[/color][/b]
Dlaczego tak?
Bo (podkreślenia moje):
Żeby była jasność czym są [b]cele[/b] stawiane przed Filipiakiem to wyjaśniam, że chodzi o nasze [b]sportowe ambicje[/b], wyniki naszej sondy mają być drogowskazem dla zarządzających klubem, w którym kierunku trzeba pójść, jak mocno zainwestować w drużynę, jak dobrych piłkarzy ściągnąć by spełnić ich oczekiwania, biorąc przy tym pod uwagę siłę ligowych rywali.[b] Nie oceniamy[/b] więc naszego [b]potencjału kadrowego[/b], ani[b] zasobności portfela[/b] Filipiaka i nie [b]przewidujemy na jakim miejscu ma szansę skończyć rozgrywki ta drużyna[/b] tylko [b]stawiamy CEL[/b]. [b]Jeżeli celem wyznaczonym w głosowaniu przez kibiców będzie spokojne utrzymanie, to obecna kadra powinna dać radę, Filipiak nie musi nic wydawać, kibice po wyznaczeniu takiego celu i utrzymaniu się w lidze będą zadowoleni. Jeżeli celem będzie Mistrzostwo Polski to Filipiak musi bardzo głęboko sięgnąć do portfela a niewykluczone, że pozbyć się też z klubu Tabisza i Probierza. Jeżeli nie uda się osiągnąć tego celu to rozwścieczeni kibice rozszarpią Filipiakowi Bentleya.[/b]
I dodam cel organizacyjny wywalić Tabisza i Bałdysa, wiem że to nie uzdrowi wszystkiego ale na pewno nie zaszkodzi :)
Jak każdy kibic 3x A. Ale przy podejściu pięterka to szkoda gadać......
C
D
B
realnie:
EDE
Cel?
AAA.....nie może być nic innego.
Możliwości?
Za wcześnie by ocenić, bo wiele będzie zależało od transferów.
B, B, B,
AAAby zdobyć mistrzostwo trzeba walczyć.
- Edytowany
Kibice to co najwyżej mogą do reszty rozszarpać swoje skołatane nerwy po kolejnym wpierdo** w derbach.
Jakoś nie mam przekonania,że stać nas w tej chwili na więcej.
A bliżej tematu to chciałbym przypomnieć tylko,że Cracovia w comarchowych łapach to jedynie marnie pomyślany sposób na reklamę i promocję poprzez jeden z najbardziej wyrazistych archetypów kulturowych w naszych czasach.Tylko ci wszyscy autorzy i pomysłodawcy zapominają,że o sukcesie takiego przedsięwzięcia decyduje przede wszystkim sportowy sukces klubu,a nie darcie łacha i szydera przez całe futbolowe środowisko.Ktoś tam chyba jest od tego,żeby prawidłowo ocenić,jakie korzyści przynosi taka polityka zarządu i czy warto dalej robić z siebie błazna ?
A na temat celów na przyszły sezon to kolega Karvin w swoim wystąpieniu w pełni wyczerpał moją listę życzeń.
[quote='Karvin' pid='1490589' dateline='1621866633']
I dodam cel organizacyjny wywalić Tabisza i Bałdysa, wiem że to nie uzdrowi wszystkiego ale na pewno nie zaszkodzi :)
[/quote]
Pan [s]Hartling[/s] Filipiak się z tego (rubasznie) śmieje.
(a postu o celach sportowych i uzasadnienia, nawet mu się czytać nie chce, kolosalny majątek sam z siebie jest Mistrzem Polski)
B
A
B
To jest minimum jakiego oczekuje po tylu latach pracy ogrodnika, w dodatku przy takim poparciu pięterka, jakiego żaden trener u nas nie miał.
1 cela - Filipiak
1 cela - Tabisz
1 cela - Bałdys
I na tym można zakończyć.
Chciałbym AAA, ale boje się ze będzie DDD
To nie kryptoreklama marki ale patrząc realistycznie :
CCC.
I to przy optymistycznym założeniu, pytanie czy będą tez głębsze zmiany jeśli chodzi o sztab i zawodników bo z tym co mamy + 2 ziomków z pld Europy będzie powtórka z tamtego sezonu
Temat ciekawy ale jeśli chcielibyśmy podejść do tego tak jak Santo proponuje czyli wyznaczamy cel sportowy nie patrząc na stan posiadania i ogólnie mówiąc sytuację w Klubie i w około, to odpowiedź każdego kibica powinna być AAA, innej opcji nie ma. Tu bardziej zasadne byłoby pytanie, które warunki muszą zostać spełnione, żebym uznał sezon za udany?
no ja tak tom sonde odbieram, wystawiam cele i z nich rozliczam --> w sensie ze uznam za udany / mniej udany / nieudany (tutaj tez przeciez nie musi byc wsio czarno-biale)
potem jest niuans co jak czesciowo spelnione etc powiedzmy wygramy 1 derby a drugie zremisujemy, nie uznam tego za nieudany sezon, ale cel pozostaje ten sam i go np nigdy nie zmienie
Kazdy punkt celow ma jakas wage, kazdy sobie definiuje jaka i wedlug tego rozlicza
[quote='morata' pid='1490650' dateline='1621924671']
To nie kryptoreklama marki ale patrząc realistycznie :
CCC.
I to przy optymistycznym założeniu, pytanie czy będą tez głębsze zmiany jeśli chodzi o sztab i zawodników bo z tym co mamy + 2 ziomków z pld Europy będzie powtórka z tamtego sezonu
[/quote]
[color=#000000][size=small][i]"Żeby była jasność czym są cele stawiane przed Filipiakiem to wyjaśniam, że chodzi o nasze sportowe ambicje, wyniki naszej sondy mają być drogowskazem dla zarządzających klubem, w którym kierunku trzeba pójść, jak mocno zainwestować w drużynę, jak dobrych piłkarzy ściągnąć by spełnić ich oczekiwania, biorąc przy tym pod uwagę siłę ligowych rywali. [b]Nie oceniamy więc naszego potencjału kadrowego, ani zasobności portfela Filipiaka i nie przewidujemy na jakim miejscu ma szansę skończyć rozgrywki ta drużyna tylko stawiamy CEL."[/b][/i][/size][/color]
morata Ty czytałeś pierwszy post Santo w tym wątku?? Nie żebym się czepiał akurat Ciebie, biorę ostatni post, ale mam wrażenie, że niektórzy nie czytali/nie zrozumieli zwłaszcza tego co pogrubiłem.
Ja widzę to tak:
Zamieniam się w Filipiaka i wchodzę do sali konferencyjnej na zebranie. Po mojej prawej Tabisz z Bałdysem, którzy dostali wcześniej informacje, że mają zamknąć mordy. Który się odezwie zostanie zwolniony w trybie natychmiastowym. Po mojej lewej, Probierz i rada drużyny, plus kierownik. Informuję trenera, że ma miesiąc na skompletowanie składu. Mimo, że nie stać nas na mistrzów świata, koniec z łapówkami i ściąganiem szrotu co roku. Comarch podwaja kwotę za reklamę. Ja, jako że jestem już stary i zaczyna mi się śpieszyć chce wreszcie mieć trochę radości z Cracovii. Dlatego przekazuję moje prywatne pieniądze zarobione w tamtym roku - bodajże 18 mln złotych na sprowadzenie nowych piłkarzy. To tylko jeden rok moich dochodów, a zresztą, kto bogatemu zabroni.
A teraz sedno sprawy. Zabieram głos:
Wyznaczam Wam CELE SPORTOWE. Jeżeli nie zostaną zrealizowane, wszyscy zostaniecie zwolnieni po sezonie.
[b]Medal. [/b]Nie wymagam od razu zdobycia Mistrzostwa. Straciliśmy 17 lat, popełniślismy błędy. Jesteśmy teraz mądrzejsi. Po raz pierwszy daję Wam odpowiednie środki i narzędzia i WYMAGAM. Zbudowaliśmy stabilny klub i zaplecze. Teraz budujemy drużynę i sukcesy.
[b]Minimum półfinał PP[/b]. Rozumiem, że nie zawsze uda się wygrać wszystkie mecze. To tylko sport. Będę zadowolony jeżeli dojdziemy przynajmniej do półfinału. To cel minimum.
[b]Dwa zwycięstwa w derbach[/b]. Nie widzę innej opcji widząc kryzys po drugiej stronie Błoń. To tylko dwa mecze. Jesteśmy w stanie je wygrać, bo zbudujemy dużo lepszą drużynę. Mamy na to środki i możliwości. Nie ma tłumaczenia. Jesteśmy mocniejsi od nich. Kraków jest nasz.
Jeśli nie ma pytań, dziękuje za uwagę.
Na koniec tłumaczę, dlaczego nie daje AAA i uważam że to bez sensu... Nie oczekuje od 14 drużyny w kraju zdobycia MP. Tak jak nie oczekuje od najgorzej pływajacego dziecka, że za pół roku będzie najlepsze w klasie. Cel ma być realny, nie życzeniowy. Takie rzeczy mogły się dziać w czasach Cupiała. My Manchesteru City mimo wszystko nie przeniesiemy do ekstraklapy, żeby wszystko od sztycha mogli wygrać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)