Vestenicky'ego
-
-
Dawid Szymonowicz - Witamy i Powodzenia
27 dni później
Drugi mecz z rzędu z bardzo poważnym błędem. Widać w Szymonowiczu potencjał, ale trochę zimnej głowy by się przydało.
jakim błędem??
błędem był brak wzmocnień na pozycję stopera, chociaż Filipiak dał zgodę na transfer Helika, wiadomo było,że lada moment Jablonski będzie ukarany, a Datkovica pogoniono z klubu.
do tego przyplątała się kontuzja Ukraińca.
Szymonowicz jest DP
ale kogo to dziwi, na skrzydłach od dwóch lat grają na zmianę środkowi pomocnicy lub napastnicy
Jakim błędem?
Z Płockiem w ostatniej akcji meczu, gdy Płock grał w 10, wyszedł z linii, poszła piłka za jego plecy i Rodin zrobił czerwoną kartkę.
Z psami zrobił wślizg w niegroźnej sytuacji w polu karnym, przez co był karny.
Nie wiem, po co Twój przydługi i nudny wywód, takie atencyjne marudzenie.
[quote='jarkos_' pid='1464256' dateline='1607290653']
Jakim błędem?
Z Płockiem w ostatniej akcji meczu, gdy Płock grał w 10, wyszedł z linii, poszła piłka za jego plecy i Rodin zrobił czerwoną kartkę.
Z psami zrobił wślizg w niegroźnej sytuacji w polu karnym, przez co był karny.
Nie wiem, po co Twój przydługi i nudny wywód, takie atencyjne marudzenie.
[/quote]
Jak niegroźna, to najlepiej było odpuścić. Zrobił wślizg, dotknął piłki ręką przez przypadek. Nie zapominajmy, że nie gra on na swojej nominalnej pozycji, ale nadrabia zaangażowaniem.
Sytuacji z Płockiem nie pamiętam na tyle, żeby się kłócić. Może zawinił, nie wiem.
A "wywód" (4,5 zdań) to podejrzewam dlatego, że to jest forum, na którym się dyskutuje. Ale mogę się mylić.
Rozumiem, że trudno wejść na ekstraklasa.tv i sprawdzić na powtórce, żeby zabrać głos?
Masz rację, mylisz się, bo dyskutuje się na temat, a nie bajdurząc o wszystkim dla poklasku.
Wrócę do głównego wątku - 2 mecze z rzędu z bardzo poważnymi błędami, coś Szymonowicz musi zmienić.
[quote='jarkos_' pid='1464316' dateline='1607335396']
Rozumiem, że trudno wejść na ekstraklasa.tv i sprawdzić na powtórce, żeby zabrać głos?
Masz rację, mylisz się, bo dyskutuje się na temat, a nie bajdurząc o wszystkim dla poklasku.
Wrócę do głównego wątku - 2 mecze z rzędu z bardzo poważnymi błędami, coś Szymonowicz musi zmienić.
[/quote]
Oglądnąłem, gdzie Ty tam widzisz winę Szymonowicza, kiedy dostał piłkę za plecy?
Myślę, że kolega pisząc o tym, że Szymonowicz jest defensywnym pomocnikiem oraz że to nie jego wina, że nie mamy obrońców, jak najbardziej pisał na temat.
Ale mniejsza z tym, nam potrzeba dwóch środkowych obrońców w zimowym okienku i tyle.
Ale jak mógł dostać piłkę za plecy? Gdzie on wyszedł z linii obrońców? Ewidentny ogromny błąd i tylko asekuracja Rodina uratowała go od zawalenia meczu.
Wg mnie nie potrzebujemy nowych stoperów, jest para Rodin-Szymonowicz (który popełnia błędy, ale widzę w nim potencjał, stąd mój post), jest Marquez i Dytiatjew, a od 2022 wraca Jablonski.
Wzmocnień trzeba gdzie indziej (przede wszystkim w ataku), ale nie o tym ten wątek.
Czy Szymonowicz jest pomocnikiem? Nie wiem, nie śledziłem jego wcześniejszej kariery, ale u Probierza gra na stoperze i nigdzie nie słyszałem, że z konieczności.
- Edytowany
Szymonowicz w swojej karierze grał na DP, na stoperze i na boku obrony. Sam w wywiadzie na początku ligi mówił, że najlepiej się czuje na DP.
Pierwsze mecze w Cracovii zagrał też na DP i był za te występy chwalony. Na środek obrony został przesunięty, gdy sytuacja ze stoperami zrobiła się ciężka. Znając życie, był ściągany z myślą o obu pozycjach.
Na szczęście daje radę i chwała mu za to, bo bylibyśmy w czarnej dupie.
53 dni później
Dzisiaj kolejny 'wielbłąd', bramka na jego konto.
Kompletnie mnie nie interesuje, że Szymonowicz lepiej się czuje na DP. Od 2016 roku gra na środku lub na boku obrony a co najważniejsze - u nas gra na środku obrony więc oceniam go jako środkowego obrońcę.
Uważam, że zawalił nam kolejnego gola w tym sezonie. Brak doskoku do krycia, potem kładzie się przy strzale z woleja. To nie jest obrońca na top 3. To nie jest obrońca, z którym można wygrać Puchar Polski.
Nie mam przekonania do Szymonowicza.. Ograny przez Imaza jak dziecko,tutaj kolejny błąd.. Dla mnie jego miejsce jest na ławie.. Przeciętny grajek.
Imaz takim zagraniem ograłby nawet Terrego i Maldiniego. Nie róbmy z tamtej bramki zarzutu wobec kogokolwiek
- Edytowany
nie widze wielkiego sensu w rozwleklych analizach i wystawianiu indywidualnych laurek/ocen wobec tak tragicznej postawy druzyny, ale przy tej bramce mnie konkretnie zdenerwowal, spozniony, co to w ogole bylo... eh
tu też zgoda. generalnie nie funkcjonujemy jako zespół. nie ma żadnego pomysłu. jakiekolwiek zarzuty indywidualne są bezcelowe. jesteśmy dziadami
Za stracona bramkę należy rozliczyć cały zespół , nie tylko Dawida - on był tym ostatni ale wcześniej ktoś mógł coś zrobić . Ktos nie zablokował, ktos pozwolił podać , winowajców jest więcej .Szwankują wszyscy jako zespół .Są jak grupa chłopaków, którzy pierwszy raz się spotkali na boisku .I nie chodzi mi tylko o umiejetności stricte piłkarskie .
Tym bardziej obwiniać za porażkę skoro my z przodu nic nie jesteśmy w stanie strzelić. Błąd to błąd ale jego skala byla by mniejsza gdybyśmy strzelili 3 bramki przeciwnikowi. Szymonowicz dla mnie jest solidnym przeciętniakiem i mam nadzieję że go wykupimy i będzie w przyszłości zadaniowcem coś w stylu Diego.
26 dni później
- Edytowany
Twoj powrot po stracie przy drugiej bramce powinni pokazywac na kazdej odprawie jak tego nie robic... ta agresja ta szybkosc ta walka zeby dogonic przeciwnika... ksiazkowe jak tego nie robic...
Tak wiem ze Loshaj byl blizej ale popatrzcie jak i co robil Szymonowicz po stracie pilki...Podpowiem Wam.. nic qrwa nie robil zeby ja odzyskac czy przerwac akcje... nic qrwa nic...
A to nie był kurs Loshaja?
- Edytowany
Drugim powrotnym byl oczywiscie Loshaj... on troszke szybciej niz Szymonowicz wracal...
Pilke stracil Szymonowicz... zobacz Rock jak wstawal po stracie... jak sie zabieral do walki o stracona pilke,zobacz jak wracal do kontry Zaglebia ktora sprokurowal,ogolnie nie zrobil nic co pownien zrobic defensywny pomocnik po stracie pilki....
A o Loshaju to szkoda strzepic ryja... znafcy wiedzo lepi...ze to kawal pilkarza..tylko czasu potrzebuje...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)