Obiektywnie trzeba przyznać, że nasze szanse na kolejną rundę w najlepszym wypadku oscylują w przedziale 15-20%.
Ale w momencie, gdy nie tak dawno wylosowaliśmy Legię w półfinale PP, to z tamtej perspektywy (tj przed półfinałem), szanse na końcowy tryumf w rozgrywkach oscylowały na podobnym (o ile nie niższym) poziomie.
Konkluzja jak zawsze jest oklepana do bólu, ale równie do bólu prawdziwa. Nie zawsze w sporcie faworyt wygrywa.
Nie mamy nic do stracenia, wszystko do zyskania.
-
-
Liga Europy 2020/21 Malmö FF-Cracovia 27 Sierpień 2020 g.19
Liga szwedzka przypomina szkocką, ze 2-3 mocne paki, reszta to amatorzy. Ich wynikami w lidze bym się nie przejmował. Spinamy poślady i są jak najbardziej do pokonania
Przechodząc Malmo FF "przejmujemy" ich ranking przy losowaniu ?
bo jak tak jest, to jest to mecz o autostradę do fazy grupowej LE
[quote='paluch' pid='1447084' dateline='1598297828']
Przechodząc Malmo FF "przejmujemy" ich ranking przy losowaniu ?
bo jak tak jest, to jest to mecz o autostradę do fazy grupowej LE
[/quote]
Niestety nie, dalej będziemy nierozstawieni
[quote='PAS' pid='1447079' dateline='1598296044']
Wiem, że Transfermarkt to wątpliwe źródło wiedzy. Niemniej wartość Malmo wg T wynosi coś ponad 18 mln euro. Nasza 12,5 mln euro. Ale już Legii 34 mln a Lecha 30 mln a są to drużyny z którymi w ostatnim roku wygrywaliśmy. :)
[/quote]
A jaka jest wartość ŁKS?
Ja sie tylko obawiam, ze to doswiadczenie gry w meczach europejskich bedzie widoczne na boisku... :rolleyes:
Malmo sezon temu gralo z takimi druzymi jak : Dynamo Kijow, FC Kopenhaga,, Wolfsburg. A my z LKS'ami, Koronami itd.
No nic, co ma byc to bedzie.... walka na boisku na 200 %, wiara w zwyciestwo i moze damy rade.
[quote='wrobelson' pid='1447096' dateline='1598310793']
Ja sie tylko obawiam, ze to doswiadczenie gry w meczach europejskich bedzie widoczne na boisku... :rolleyes:
Malmo sezon temu gralo z takimi druzymi jak : Dynamo Kijow, FC Kopenhaga,, Wolfsburg. A my z LKS'ami, Koronami itd.
No nic, co ma byc to bedzie.... walka na boisku na 200 %, wiara w zwyciestwo i moze damy rade.
[/quote]
A co to znaczy doświadczenie w europejskich pucharach?
Co to jest jakieś inne doświadczenie niż te zdobyte przez drużynę w rozgrywkach krajowych?
Przecież wszyscy się zgadzamy, ze mamy drużynę, która ma wole walki, potrafi się podnieść po gongu.
A to jest najważniejsze!!!
Czy w europejskich pucharach grają inna piłkę niż nasza krajowa kopana? Czy jest coś czego trzeba się nauczyć, jakaś inna taktyka czy sposób grania?
Jedynie co mi przychodzi do głowy to to, aby nasi się nie spalili jako zespół grając na obcym terenie.
Ale przecież nic nie mają do stracania!
To prędzej Szwedzi jako faworyt mogą, gdy coś pójdzie nie po ich myśli, dać się ponieść nerwom.
Piłka jest nieprzewidywalna i to jest nasza szansa.
My jako Pasiacy wierzyliśmy zawsze, nawet w czas h gdy nadziei nie było za krzty.
Teraz jest inaczej bo, jak mówił klasyk, dopóki piłka w grze..
Do boju Pasy!!!
Jakie zatem doswiadczenie mialo Dundelage, gdy wyeliminowalo cska z Warszawy?
Jakie doswiadczenie gdy grali jak rowny z rownym z Milanem?
Ja rozumiem, ze chodzi o KLASE SPORTOWA, ktora Malmo ma lepsze, ale nie uwazam ze bedziemy gorsi. Arka grala jak rowny z rownym z Middtyland, ktore rok w rok wchodzi do fazy grupowej LE. My tez mozemy tak zagrac
Na naszą korzyść przemawia fakt że gramy tylko jeden mecz. Nie ma żadnych kalkulacji. Pełne zaangażowanie przez 90 min a potem jedziemy dalej. W drużynie widać chęć wygrywania a Alvarez pociągnie drużynę.
ja na ten moment jestem nawet umiarkowanie zadowolony z losowania. nikt nie daje nam szans, nikt się nie spodziewa po nas awansu, porażka nie będzie kompromitacją jak np. w zeszłym roku. dlatego zagramy bez posranych gaci i przewieziemy to "wielkie malmo" które nic nie znaczy w Europie.
Nie rozumiem czemu odpadnięcie z DAC traktowane jest jako kompromitacja. W czym nasza liga jest niby lepsza od słowackiej (sportowo)?
W tym w czym kluski śląskie są lepsze od knedlików. W smaku
Jeżeli chcemy pchać naszą piłkę do przodu to nie możemy do porządku dziennego przechodzić nad porażką z jakimiś słowakami. Nawet gdyby to była topowa słowacka drużyna. A DAC nawet nią nie jest
A no to spoko. Zakłamywanie rzeczywistości to zawsze był klucz do postępu.
Nie ma się czego obawiać.
Malmö FF to nie ŁKS.
Kajaku, co z tym terapeutą? Chcesz? :D
Piłkarze i sztab szkoleniowy przeszli testy na koronawirusa przed meczem z Malmoe FF .
Przed czwartkowym meczem eliminacji Ligi Europy piłkarze i członkowie sztabu Cracovii przeszli testy na koronawirusa. Wszyscy uzyskali wyniki negatywne.
wiecej :
https://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-cracovia-pilkarze-i-sztab-szkoleniowy-przeszli-testy-na-koro,nId,4690529
[quote='klaros' pid='1447149' dateline='1598349112']
[/quote]
Obawiam się, że terapeuta nie da rady. Tu pomoc może jedynie okład z młodych piersi ;)
ma sie rozumiec cheerleaderek ŁKS dla najlepszego efektu
[quote='Diabel' pid='1447164' dateline='1598353717']
ma sie rozumiec cheerleaderek ŁKS dla najlepszego efektu
[/quote]
Obawiam się, że to mogłoby Kajaka zabić!
[quote='klaros' pid='1447149' dateline='1598349112']
[/quote]
No ileż razy trzeba potwierdzać ze chcę.
Tylko dobrego takiego żebym po każdej porażce z ŁKSem czuł się jakby mnie pokonał Bayern .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)