Wprawdzie gramy najważniejszy mecz sezonu w piątek i przy zbobyciu PP ocena sezonu będzie inna ale można już ocenić samą ligę .
Oceniajmy w skali 1-6 i przy okazji piszmy do tego komentarz .Niech to będzie wskazówka dla Filipiaka i Probierza jak oceniamy ligowy sezon ,transfery i to co działo się w klubie (afery z Javi i Golem )
Zacznę od oceny sezonu .
W skali 1-6 nie zasługują nawet na -3 = (minus trzy na szynach ) .Dostają lufę 2 z wykrzykniekiem a trenera Viceprezesa Probierza wysyłam ,,do oślej ławki ''razem z tabiszem ,bałdysem i Filipczakiem .
Wszyscy ,,zapracowali ''na tą ocenę wyjątkowo zgodnie .Ale po koleji .
1 .Lato zaniedbania transferowe i pierwsza afera z Javim plus dopuszczenie do straty Cabrery .Wmawiano nam kibicom że drużyna została wzmocniona .Były to zwykłe brednie bo 2 za 2 to żadne wzmocnienie a wymiana .Czy przyszli lepsi ?
Tu mam poważne wątpliwości bo liczby tego nie pokazują .
2.zaniedbania w zimie transferowe i afera z najlepszym zawodnikiem drużyny Golem a wcześniej puszczenie z klubu nie wiedomo po co Damiana Dabrowskiego .To musiało i odbiło się na wyniku .Grzech zaniechania centusiostwo i całkowita biernośc Filipiaka i Probierza na robienie z zawodników szmat .Ciagłe afery i drużyna z lukami w skladzie a na wielu pozycjach 1 zawodnik bez zmiennika .Tu zapytam jaką konkurencje miał Lopes ,Hanca czy Pelle by się rozwijać bo jest walka o miejsce w składzie ?.Jaką obsadę defensywnego pomocnika mieliśmy po sprzedaży Dąbrowskiego i odstawienia Gola wedle własnego tabiszowskiego widzimisie ?
3.Był czas na wyciszenie konfliktu zarówno z Javim jak i z Golem to Probierz zamiast stanąć w obronie zawodnika to poparł Tabisza i Bałdysa .
Sam sezon ocena w kwesti zaliczenia ważnych egzaminów ?To nawet nie jest pała lecz jedynka 1 .Przegrany dwumecz z Dac jak frajerzy .przegrane w kompromitujący urągający sposób derby u siebie ,przegrane z ŁKs i Koroną grając 11 na 9 .Oraz wiele meczy takich jak z Plockiem X ,dwie porażki z Jagą że aż zeby bolały i chciało się czymś na murawę rzucić .
To wszystko dało 7 miejsce czyli klapę i kompromitacje kompletną Probierza .3 lata budowy i nie gotowe sa nawet fundamenty .,,Klasa sportowa ''stworzona przez Probierza pokazuje że mamy do czynienia z przerośniętym ego wykladowcy i mizerną wiedzą .
Zabawy takie kosztowały nas wiele mln zł .Różnica w wypłatach między miejscem 2 a 7 to bagatela 5 mln zł co można sprawdzić plus stata w rankingu historycznym skutkująca kilkaset tysięcy zł w następnym sezonie .Ale komark bogaty to widać woli by inni brali medale i zarabiali .
Doszło to takiej paranoi że jeden mecz jest wart ok 4 mln zł straty albo i więcej i przypadku przegrania okażemy się największymi frajerami tej ligi .Przegrana w PP to nie tylko strata kasy za zdobycie PP .To brak Cracovii w pucharach i to nie grając od tej rundy co rok temu tylko od razu od wyższej czyli wyższa kasa .
Do kompromitacji jest tak samo blisko jak do uratowania sezonu i zatarcia tego syfu co pokazali w lidze .
Wnioski na przyszłość ?Po tym pionie sportowym tabisz -bałdys -Probierz nie spodziewam się wiele .Owszem złotousty Filipiak zapewni nam jak co roku bajkę pt mamy miliony na transfery albo tą z zimy ,,transfery na bogato ''.Będzie nadymanie balona a potem bajka o słabości polskiej ligi że nie chcą tu przychodzić .Tymczasem do konkurencji nie raz znacznie biedniejszej owszem są .
Bedziemy za to mieli Rączną dla potrzeb komarku (pewnie nawet zapomną tak jak na rozpoczęciu budowy o klubowej fladze )
-
-
Podsumowanie i ocena sezonu ligowego Cracovii
Ciężko oceniać sezon przed piątkiem. Jeżeli wygramy i Cracovia zdobędzie pierwsze poważne trofeum za mojego życia to nawet to słabe 7 miejsce, kompromitacja w derbach czy odpadnięcie z DAC pójdą w zapomnienie i będę ten sezon wspominał bardzo pozytywnie. Ale właśnie, kluczowym jest tutaj stwierdzenie "jeżeli wygramy"...
[quote='3lvis' pid='1439508' dateline='1595231034']
Ciężko oceniać sezon przed piątkiem. Jeżeli wygramy i Cracovia zdobędzie pierwsze poważne trofeum za mojego życia to nawet to słabe 7 miejsce, kompromitacja w derbach czy odpadnięcie z DAC pójdą w zapomnienie i będę ten sezon wspominał bardzo pozytywnie. Ale właśnie, kluczowym jest tutaj stwierdzenie "jeżeli wygramy"...
[/quote]
Wypowiem się w sobotę rano.
- Edytowany
Powiem tak, liga - dla mnie totalne dno, przegrane derby, wtopy ze spadkowiczami, brak stylu ogólne problemy w zespole przez ego Janusza, Tabisza i Probierza - tego nie da się wytłumaczyć niczym.
Jedyne co może uspokoić moje nerwy to PP ale i tutaj jestem sceptyczny bo ewentualny występ w LE będzie okraszony fartem, obietnicami bez pokrycia odnośnie wzmocnienia zespołu, milionami na transfery i łechtaniem ego Probierza a wyjdzie jak zawsze - napiszę wprost po tym co dzieje się w klubie, po aferach i doświadczeniu ze wcześniejszych lat ciężko mi myśleć inaczej. Stawiam duże piwo, że nic się nie zmieni i kolejny raz jako sukces tego okienka zostanie ogłoszony Alvarez który został zakontraktowany wczęśniej - przyjedzie tradycyjny wagon szrotu i ochłapy ze spadkowiczów gdzie już teraz mówię - gdyby to byli wybitni piłkarze ich zespoły byłby w innym miejscu niż finalnie się znalazły.
Stawiam na wielkie cele z miernymi ambicjami i zerowymi kosztami - czyli "krem dela krem" wiarygodności JF która finalnie skończy się pewnie znów podziałami w zespole.
[quote="potter" pid='1439507' dateline='1595230067']
a -3 = (minus trzy na szynach ) .
[/quote]
Dostają lufę 2 z wykrzykniekiem
[/quote]
To nawet nie jest pała lecz jedynka 1 .
[/quote]
Aż szkoda, że ten post taki krótki bo dostali byśmy pewnie jeszcze kilka ciekawych wycen :D
oczywiście temat jest zwyczajnie przedwczesny. wszystko zależy od jednego spotkania. zapewniam, że pokuszę się wtedy o merytoryczny wpis
Szanowni koledzy wątek dotyczy oceny ligowego sezonu czyli 7 miejsca .Wygranie PP nie spowoduję że w tabeli będzie wyżej będzie nadal 7 miejsce i pod tym kątem trzeba oceniać .
Wygranie PP zmienia ocenę sezonu jako całość ale nie zmienia oceny 2 w odniesieniu do samej ligi .Same rozgrywki ligowe to pasmo klęsk i rozczarowań .W sposob absolutnie frajerski przegrany sezon .
Prawda jest taka że bez afer w klubie i przy pozostawieniu Javiego nie ma opcji byśmy nie przeszli Dac .Swoje dołożył by w lidze .Jak doszła kolejna afera z Golem to najlepszy zawodnik drużyny został odstawiony .W obu przypadkach sportowo bardzo ucierpiał zespół .
My przed piątkiem powinniśmy już mieć medale na szyji .Srebrne a w najgorszym razie brązowe. Mając pewne puchary jechać na Finał PP .Pewni swego i z poczuciem dobrze zagranego sezonu .Tak jeden mecz decyduje czy dalej tkwimy w szambie po szyje czy wyszliśmy z niego i wzieliśmy kąpiel ubierając nowe ciuchy i buty .
W skali 0-6 wystawiam za ligę Probierzowi notę 2 ! (pała z wykrzykniekiem i ośla ławka ) .Nie zasługuje nawet na minus tróje na szynach (-3 =)
nie dam rady, potter przeczytaj to:
https://wsjp.pl/index.php?id_hasla=753
Jeszcze chwila Rock i sam wyłapiesz minus trzy na szynach z wykrzyknikiem i miej świadomość, że to nie będzie nawet pała!
- Edytowany
Rock to sa detale czekam na meritum czyli twoje podsumowanie ligowego sezonu .Powtarzam tu tobie i innym nic tu nie zmienia finał PP .Oceniamy miejsce 7 czyli ligę i to co za nami np poważny egzamin z DAC .
Czy inaczej ocenicie 7 miejsce jak wygramy czy przegramy finał PP ?Czy można tym przykryć pasmo klęsk ,upokorzeń i kompromitacji ?
Czy 0-2 z gołodupcami zomowskimi na wlasnym boisku- przegrane bez ambicji ,bez walki ,bez zanagażowania bedzie inaczej ocenione jak wygramy PP ?
Taka szansa upodlenia i wrzucenia do szamba gts jak w tym roku już się nie powtórzy .Oni po derbach urośli .Odjąć im te 3 pkt i w następnych meczach grają nerwowo na znacznie większym musie i stresie .Byli do spuszczenia z ligi .
Czy wygrany finał PP zatrze kompromitujące 2 , porażki z Łks ,z Koroną grając 11 na 9 ,z jagą 2 razy u nas ,derby 0-2 ,Płock szczęsliwe 1-1 u nas ?.Zobaczcie ile to pkt .
Potter, na tego typu podsumowania jest za wcześnie, poczekaj do piątku około północy.
Jedno zdanie streszczające: zawodnicy maja zagrać jak o życie.
Docencie co zmieni wygranie PP bądź przegranie w ocenie SEZONU LIGOWEGO I 7 LOKATY ?.
Oceniamy sezon ligowy .
[quote='alocha' pid='1439521' dateline='1595233338']
Jeszcze chwila Rock i sam wyłapiesz minus trzy na szynach z wykrzyknikiem i miej świadomość, że to nie będzie nawet pała!
[/quote]
Ja kiedyś wyłapałem trzy na szynach z wykrzyknikiem i podkreślone :)
Czyli PP nie bierzemy pod uwagę do oceny sezonu bo liczy się tylko liga ale dwumecz z DAC już można podciągnąć bo pasuje do narracji?
Dwumecz z Dac to wypadkowa ,,pracy ''letniej i pierwszy poważny egzamin oblany z kretesem w wyjątkowo frajerski sposób .
Oczywiście można nie oceniać tego blamażu 3lis i udać że go nie było .Zatem czekam na ocenę tego 7 miejsca .
Jak ocenisz i skomentujesz ten ,,sukces ''Probierza i tabisza 3lvis LIGOWY ?
dlaczego pała z wykrzyknikiem to dwója? 2 na szynach się nie raz dostało i się było szczęśliwym
- Edytowany
ocena 3. No bo logiczne że 6 za majstra, 1 za spadek, 2 za miejsca 10-13, 5 za vicka. Reszta można dyskutować.
7 miejsce - przegrane derby, z pomarańczową latarnią ligi. Jeśli chodzi o nasz potencjał w ludziach i pieniądzach wynik taki jak się spodziewałem przed sezonem. Nie oceniam PP, ani Dunajskiej. Jeszcze tylko tyle że szkoda miejsca 4 bo zawsze kilkaset tysięcy więcej.
Albo oceniamy tylko ligę albo oceniamy cały sezon i wtedy na oceny czekamy do piątku. Zdecyduj się. Jeżeli pytasz mnie tylko o sezon ligowy to oczywiście jest to duże rozczarowanie bo liczyłem na medal, liczyłem na progres w stosunku do roku poprzedniego a tego nie ma. Złożyło się na to wiele czynników, mniej czy bardziej kompromitujących zarząd naszego klubu. Wstrzymuję się jednak z oceną sezonu jako całości bo ten jeden piątkowy mecz może wiele w mojej ocenie zmienić. I odpowiadając na pytania przez Ciebie wyżej zadane:
TAK, wygrana w Pucharze Polski, zdobycie pierwszego poważnego trofeum za mojego życia przykryje ligowe porażki z ŁKS, Jagiellonią, Koroną i co tam jeszcze wymieniłeś.
TAK, wygrana w Pucharze Polski zatrze sporą zadrę w sercu jaka stworzona została fatalną porażką w derbach u siebie. Koniec końców za miesiąc, dwa czy trzy będzie okazja do rewanżu by sprać im tyłki a trofeum nie wygrali żadnego od lat i przez lata pewnie nie wygrają. My mamy na to ogromną szansę.
TAK, wygrana w Pucharze Polski zrekompensuje mi to słabe 7 miejsce bo za 10 lat nie będę pamiętał czy w sezonie 2019/2020 zajęliśmy 4,5,6 czy 7 miejsce a zdobycie Pucharu zapamiętam do końca życia.
Ktoś powie że nieracjonalnym jest by jeden jedyny mecz aż tak wpływał na ocenę osiągnięć całego zespołu na przestrzeni sezonu ale po pierwsze, jako kibic nie muszę być racjonalny a po drugie, piątkowy mecz nie jest dla mnie zwykłym meczem, jest to dla mnie najważniejsze spotkanie odkąd kibicuję Cracovii.
Zapytasz co jeśli, tfu tfu tfu, w piątek przegramy...wtedy wrócę tutaj i ramię w ramię z Tobą będę krzyczał jaki ten sezon był słaby.
3lvis, zgadzam się z Tobą w 100%.
W tytule wątku jak byk stoi "[b]ocena sezonu ligowego[/b]", więc nie wiem o czym jest ta dyskusja.
Sezon:
a) z największymi nadziejami
b) z najlepszą pozycją wyjściową po jesieni
c) bez super mocnych konkurentów
d) bez przewlekłych kontuzji kluczowych graczy
został totalnie spierdolony...
Nie ma się co bawić w niuanse, ocena[color=#ff3333] [b][size=xx-large]1[/size][/b][/color]
- Edytowany
[quote='3lvis' pid='1439546' dateline='1595238366']
Ktoś powie że nieracjonalnym jest by jeden jedyny mecz aż tak wpływał na ocenę osiągnięć całego zespołu na przestrzeni sezonu ale po pierwsze, jako kibic nie muszę być racjonalny a po drugie, piątkowy mecz nie jest dla mnie zwykłym meczem, jest to dla mnie najważniejsze spotkanie odkąd kibicuję Cracovii.
[/quote]
Całkowicie się zgadzam z postem 3lvisa, a do cytowanego fragmentu dodam: 3 punkty więcej dawałyby nam 4 miejsce. Można na to patrzeć w ten sposób, że frajerstwem była strata tych 3 punktów (meczy które możnaby wskazać w tym kontekście jest wiele). Dlatego te dodatkowe "3 punkty" w PP, trofeum całkowicie zmienia ocenę sezonu.
Silne 3 za sezon ligowy to adekwatna ocena.
PS: jak czytam czyś wpis, że do finału PP weszliśmy na farcie to mi się ręce i nogi uginają.
PSII: sterby oceniłeś nie sezon ligowy tylko wiosnę 2020. Spójrz na sprawę szerzej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)