[quote='farciarz2' pid='1426162' dateline='1583533142']
Dla mnie przełomowa była bramka na 1-1 po kontrze i złym dośrodkowaniu Hanki.
[/quote]
dla mnie przełomowe było zimowe okienko.
zamiast wzmocnień pozbyto się jednego z niewielu piłkarzy z jajami Piszczka
-
-
(26) Górnik Zabrze - Cracovia 06.03.2020 20:30
[quote='rambo84' pid='1426130' dateline='1583531673']
[quote='JIRA' pid='1426055' dateline='1583529795']
Probierz pokazał składem, że stracił kontrolę całkowicie nad zespołem. Masakra. Oczywiście kiedy mówiłem przed meczem że jest dramat to słyszałem, że mam iść na Reymonta.
[/quote]
I jechać do Mediolanu na mecz Milanu :)
[/quote]
Twoje słowa klakierze Janusza spływają po mnie jak po kaczce. Takie właśnie optymistyczne "trolle" jak Ty sprawiają, że klub jest gdzie jest.
Oglądam tę trzecią bramkę i nie jestem w stanie wyjść z podziwu, jak można tak nieudolnie bronić. Wdowiak odpuszcza kompletnie swojego gościa, Pestka przykleja się do swojego gościa i nie widzi, że z boku wchodzi mu gość do strefy, Dytiatjew nie zdążył zblokować, gość uderza idealnie od słupka.
Ogromna nieudolność.
Skoro już Probierz przez 3 lata nie nauczył ich atakować, to chociaż w obronie takiego elementarzu by nauczył (chociaż nie wiem, czy to wina MP, czy po prostu materiału ludzkiego).
Zadam jedno pytanie - czy dalej argumentem powinno być to, że przecież "jesteśmy nadal ma drugim miejscu i mamy szansę na pp"? Czy powinniśmy się ku*** obudzić i wkoncu pokazać Januszowi że to co robi to gówno?
[quote='JIRA' pid='1426180' dateline='1583534983']
Zadam jedno pytanie - czy dalej argumentem powinno być to, że przecież "jesteśmy nadal ma drugim miejscu i mamy szansę na pp"? Czy powinniśmy się ku*** obudzić i wkoncu pokazać Januszowi że to co robi to gówno?
[/quote]
Hmm a co powinien zrobić? Pewnie to co każdy klub w tej lidze - ściągnąć zajebistych grajków i grać futbol totalny jak u Cruyffa :)
Szkoda, bardzo szkoda tych punktów ale jestem przekonany, że odpalimy.
[quote='JIRA' pid='1426172' dateline='1583533779']
[quote='rambo84' pid='1426130' dateline='1583531673']
[quote='JIRA' pid='1426055' dateline='1583529795']
Probierz pokazał składem, że stracił kontrolę całkowicie nad zespołem. Masakra. Oczywiście kiedy mówiłem przed meczem że jest dramat to słyszałem, że mam iść na Reymonta.
[/quote]
I jechać do Mediolanu na mecz Milanu :)
[/quote]
Twoje słowa klakierze Janusza spływają po mnie jak po kaczce. Takie właśnie optymistyczne "trolle" jak Ty sprawiają, że klub jest gdzie jest.
[/quote]
nie no, za to od twojego p.ierdolenia to się na bank polepszy :cool:, takich ludzi nam trzeba, wtedy i mistrzostwo i puchar jest nasz. :D
a tym [i]optymistycznym trollem[/i] to you made my day ;) wrzuć to na wikipedię czy jakiś słownik antonimów w necie.....
Ten 2020 jest wyjątkowo ubecki, praktycznie od początku....
Jeżeli w takim meczu wchodzi na boisko Strózik, to nie mam pytań... Sorry, ale ten chłopak nie jest na ESA. Ktoś mu robi krzywdę wmawiając mu, że ma potencjał...
Też tak czułem chociaż gol na 1-2 chyba jego.
Ma taki fajny luz w grze, jak złapie flow to dla niego samego będzie warto przyjść na stadion. Choć do tego czasu pewnie ze 2-3 fatalne straty zaliczy.
- Edytowany
Pewnie Wam się nie spodoba to, co napisze, ale uważam że przegraliśmy przez to, że tamci mieli cholernego farta.
Pierwsza branka dla nich - naprawdę fuks. Rykoszet, a potem w zasadzie odbiło się od Jimeneza który akurat w tamtym miejscu stał. Ciut co innego i nic z tego nie ma.
Druga - też się odbiło akurat tam, gdzie stał ichni górnik, i wyszedł mu strzał życia...
Trzecia - Grekowi wyszło przypadkowo "idealnie", od słupka. Ciut dalej - mija słupek, albo wychodzi pole. Ciut bliżej - Peskovic łapie...
Dodajmy do tego pechową kontuzję Fiolicia (kopnięto go w nogę, a sędzia nawet nie gwizdnął - za cos niemal dokładnie takiego w derbach był karny i żółta kartka). Z Fiolicem to jakoś się układało... Ichni kontuzjowany Grek nie zszedł.
I jeszcze - pierwsza bramka po idiotycznym podaniu Hanki do przeciwnika, jemu się to raczej nie zdarza.
I dwa razy Górnik prawie że wbił sobie samobója, niewiele brakowało...
Nasza pierwsza bramka za to po naprawdę ładnej akcji (nareszcie!), głównie Wdowiaka.
Odblokowali się Lopes i Helik...
A Górnik u siebie naprawdę jest groźny, i jeszcze się wzmocnił Grekiem...
Byleby się chłopcy nie załamali.
Pasuje wrócić jak najszybciej na właściwe tory a to był dał po części wtorkowy awans w PP. Tylko w tym meczu ponoć nie wystąpi Hanca i Fiolic. Kim tam mamy grać? Kontuzji po tym meczu może być jeszcze więcej..
[quote='JIRA' pid='1426180' dateline='1583534983']
[/quote]
Chyba lepiej być poza pucharami, by nie przeżyć podobnego wstydu jak w derbach ze starą kurwa
- Edytowany
Ci co piszą farcie Górnika niech sobie przypomną ile my meczów w tym sezonie wygraliśmy po tzw farcie. W tym meczu można było też porównać transfery obu drużyn, z tym że jedni ściągali do walki o utrzymanie a drudzy podobno o Mistrzostwo Polski.
Niepotrzebnie Probierz kombinuje. Byla tepa taktyka ale przynosila punkty. Obrona byla nie do przejscia, a z przodu czesto cos wpadalo. Napier... dziennikarze, ze druzyna nie ma stylu i przez swoje ego zaczal kombinowac. Juz w sparingach przestali grac dzidy. Z Lechem druzyna zagrala 20 min super i stwierdzil, ze tak sie da. Z tymi zawodnikami tak sie nie da. Tutaj trzeba uspokoic to wszystko, a nie ciagle zmieniac. Niestety lepsze jest wrogiem dobrego i gosc o tym zapomnial.
Oglądając skrót odnosi się wrażenie że faktycznie mieliśmy pecha. Ale to tylko skrót
- Edytowany
Panowie - przedstawiam tabelę:
1 Legia Warszawa 25 53:24 51
2 Cracovia 26 35:25 42
3 Śląsk Wrocław 25 34:28 42
4 Lech Poznań 25 44:24 41
5 Pogoń Szczecin 25 27:23 40
6 Piast Gliwice 25 26:24 40
7 Lechia Gdańsk 25 28:29 37
8 Raków Częstochowa 25 32:37 35
Na dziś mamy jeden mecz więcej rozegrany od reszty drużyn. Jeśli Raków wygra, to będzie miał do nas 4 pkt straty. Mamy spore szanse nawet wypaść z 8 jęli podtrzymamy naszą serię porażek. A tu czytam, że jeszcze możemy powalczyć o tytuł....jaki się pytam?
Oprócz meczu z Arką, to w każdym kolejnym tracimy minimum jedną bramkę. Wczoraj to już przeszliśmy samych siebie...Jeśli skończymy w 8, to realnie zakończymy sezon na miejscu 6-8. Nie mamy kadry na grę o wysokie cele. A stawianie z uporem maniaka na takich graczy jak Rakoczy , to jakaś paranoja - ten chłopak ma potencjał, ale widać gołym okiem, że nie ma odpowiedniego przygotowania fizycznego - ani siły ani szybkości. Ten chłopak ma umiejętności techniczne, ale musi zbudować mięśnie aby mieć z czym wychodzić w piłce seniorskiej. Wczoraj natomiast, choć przegraliśmy co nie było dla mnie zaskoczeniem. To podała mi się gra Dimuna i Thiago.
Widać, że trener stawia wszystko na mecz z Tychami i liczy na przełamanie złej passy...oby
A to nie Rakoczy podawał do Lopesa, gdy powinno być 2:0?
Nie to Wdowiak - a II połowie trener by go nie zmieniał w 70', gdyby nie przegrywał wszystkich pojedynków 1:1
I aby było jasne - chłopak ma talent, ale nie ma pary w nogach i musi zbudować mięśnie. I to mu tłuką wszyscy do głowy...
Powiem Panowie, że w sumie mi się też Dimun i Thiago podobali w tym meczu..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)