Już jest źle a jesteśmy dopiero na początku
-
-
Koronawirus...
[quote='Kajak' pid='1427619' dateline='1584102144']
Każdy watek w którym pada słowo "Koronawirus" uznaje się za zakażony i nie wolno w nim pisać przez 2 tygodnie ( kwarantanna).
[/quote]
W pełni popieram, ile razy można tłuc to samo. Zaraz jakiś wolf czy inny Fabian najebie milionowego posta
Ponoć od poniedziałku miasta zamykają ... już działają.
My sie sami wykończymy :/
A co dziś jest? Piątek? To dalej jest sobota. A potem niedziela.
ŚWIEŻO MALOWANE
[quote='Endriusza' pid='1427631' dateline='1584105382']
[quote='Kajak' pid='1427619' dateline='1584102144']
Każdy watek w którym pada słowo "Koronawirus" uznaje się za zakażony i nie wolno w nim pisać przez 2 tygodnie ( kwarantanna).
[/quote]
W pełni popieram, ile razy można tłuc to samo. Zaraz jakiś wolf czy inny Fabian najebie milionowego posta
[/quote]
Rudy Gobert też pajacował. Z przytupem.
[quote='Fabian_wolf' pid='1427632' dateline='1584105448']
Ponoć od poniedziałku miasta zamykają ... już działają.
[/quote]
Jakieś konkretne informacje, dowody, czy tylko pierdolenie z Twojej strony???!!!
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1427501' dateline='1584037573']
Widzę krytykę paniki. Otóż MOIM zdaniem czasem ona jest czymś dobrym. Ludzie zamiast mieć "wyjebkę" jak we Włoszech, jednak w panice po zakupach zamkną się w domu.
[/quote]
Nie. To są 2 skrajności, które są złe. Najlepiej nie panikować i zachowywać się ostrożnie
[quote='the Painter' pid='1427534' dateline='1584049562']
A ha! I przypomnienie dla żony Kazika. W szufladzie, z lewej aspiryna, z prawej - amfetamina.
[/quote]
Krajówka leczy, uczy i bawi, a do tego zapobiega chorobom, więc w związku z koronawirusem powinni zalegalizować medycznego włada :D
Czy jakiś admin mógłby zrobić tu porządek, bo widzę, że siejących panikę przybywa.
Myślałem, że forum Cracovii będzie jakąś oazą spokoju pośród tego medialnego jazgotu, ale jak widać źle myślałem.
Sprawa dotyczy raczej wszystkich ludzi, dlatego w każdym kręgu poruszany jest ten wątek..
po angielsku i bardzo dlugie ale polecam
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
- Edytowany
No i jeszcze wysyp noname'ów, którzy specjalnie zarejestrowali się na forum klubu sportowego, aby pogadać o wirusie.
A tu poczytajcie, że można inaczej.
https://wsensie.pl/swiat/35029-inna-strategia-brytyjczykow-w-sprawie-koronawirusa-ciagle-czekaja-z-podjeciem-dzialan
A tu posłuchajcie, jeszcze ciekawsze
https://t.co/UOZGRnET7C?amp=1
Włochy:
- zakażonych: 17660 (+2116 w ciągu doby)
- zgonów: 1266 (+250, najgorsza doba od początku epidemii)
- wyzdrowiałych: 1439 (+181)
- na OIOM: 1328 (+175)
-----------------------------------------
Co do decyzji Jonhsona, oczywiście że można inaczej a wyniki poznamy na koniec. Szkoda, że autor tekstu nie wspomniał że Johnson wypowiedział słowa "największy kryzys zdrowotny naszej generacji", że sprawi że wielu Brytyjczyków straci swoich bliskich, powiedział tez, że niektórzy porównują wirus do zwykłej grypy, co nie jest prawdą, no i że wg niego zarazi się około 70% wyspiarzy.
Oczywiście, prawo "Brytoli" do swojej polityki, w UE już ich nie ma, jednak moim skromnym zdaniem podstawa to zapobieganie a nie leczenie. Przed chwilą podano, że wzrost zarażonych na wyspie jest dość spory. Moim zdaniem Jonhson zmieni zdanie, bo go opinia rozstrzela.
Jak w przypadku Probierza w Cracovii, końcowy wynik pokaże, kto miał rację. Wg mnie Brytyjczycy ostro ryzykują znając ich podejście do życia, chyba ze na rączkę im naturalna eutanazja osób niezdatnych do pracy, czyli starszych ;)
Ja się cieszę, że mamy podobno mniejszy wzrost chorych niż zakładano, znaczy to, że procedury działają a Polacy się powoli dostosowują do zaleceń.
By nie wszystko było poważnie, twórczość z sieci ;)
Zjadłem śniadanie, boli mnie dupa,
Czuję po kiszkach, że idzie kupa.
Jeszcze wytrzymam te kilka godzin,
Do sklepu nowy towar przychodzi.
Byłem już rano na półkach zero,
Ani ręczników ani papieru.
Nawet chusteczki, wszystkie gazety,
Wraz z podpaskami tych dla kobiety.
Patrze na półki i tak wspominam,
Tu była Mola a tam Regina.
A mnie tak strasznie, brzuch pobolewa,
Tu jeszcze wczoraj leżała Mea.
Jak mam do domu zrobić zakupy,
Kiedy papieru nie ma do dupy.
Rolka Velvetu leży na pralce,
A potem tylko zostają palce.
Kolejka długa jak w PRLu,
Jak w tamtych latach - Nie ma papieru,
Ja stoję twardo cieknie mi z czoła,
A tu mi dupa o pomstę woła,
Ludzie mnie cisną, ludzie mnie pchają,
Mówię Im ciągle, niech uważają.
Z tego wszystkiego nie wytrzymałem,
I nagle w sklepie ja sam zostałem.
Dziś jestem Panem w swojej łazience,
Papier do dupy trzymam już w ręce.
Napewno nigdy bym go nie dostał,
Gdybym się w sklepie wtedy nie posrał..
[quote='sterby' pid='1427675' dateline='1584119063']
No i jeszcze wysyp noname'ów, którzy specjalnie zarejestrowali się na forum klubu sportowego, aby pogadać o wirusie.
A tu poczytajcie, że można inaczej.
https://wsensie.pl/swiat/35029-inna-strategia-brytyjczykow-w-sprawie-koronawirusa-ciagle-czekaja-z-podjeciem-dzialan
A tu posłuchajcie, jeszcze ciekawsze
https://t.co/UOZGRnET7C?amp=1
[/quote]
mozna, dzis akurat gadalem z moim przyjacielem Angolem, znamy sie 20 od lat, ma konkretnie negatywne zdanie na ten temat
dzieki za linka do tej audycji, bardzo ciekawa, ale w kontekscie poprzedniego linka do podejscia w UK, sam Bartosiak wspomina o tym co mysli na ten temat (tesc siostry?, nie pamietam) rodzina z Hongkongu gdzie przezyli sars ' jest przerazony tym co robia w UK' , wiec jakby podwaza takie podejscie...
- Edytowany
Nie upieram się, że brytyjski rząd ma rację, zobaczymy, czas pokaże.
Szczerze mówiąc, bardziej bym się spodziewał ruskich rakiet nad Krakowem niż czegoś takiego.
A tu coś bardzo optymistycznego, damy radę :)
https://twitter.com/PetrosTovmasyan/status/1238493883924992000
Galerie Handlowe out. I słusznie
Damy radę, jak KAŻDY weźmie sobie do serca zagrożenie. Inaczej nie ma szans na wygranie z wirusem, będzie tylko klęska odwleczona w czasie.
Dzisiaj sobie pomyślałem, ile ja osobiście dotykam klamek publicznych. Podobno, wg badań człowiek NIEŚWIADOMIE około 90 razy na dobę dotyka miejsca w okolicy twarzy, które mogą przyjąć wirusa z rąk. Higiena, odpowiedzialność, wspieranie się nawzajem i mamy szansę wygrać.
Jestem na dzisiaj pełen podziwu dla ludzi z zawodów lekarz, pielęgniarka ale nikt nie docenia najczęściej zwykłej kobiety na kasie w markecie.
Pomijając samo zagrożenie dla niej i jej bliskich, dochodzi jeszcze do czasem nerwowych reakcji klienta i to za psie w stosunku do innych zawodów pieniądze. Bo przecież jej jest wina, że nie ma obsady na inne kasy, to jej wina, że nie nadąża z wykładaniem towaru. W takich czasach, ludzie dodatkowo powinni być dla siebie życzliwi i starać się być opanowanym.
Dobrze, że zamknięto granice i zamknięto poza spożywczymi sklepy, bary, dyskoteki. Pora posiedzieć w domu i oby ten okres był jak najkrótszy.
Ciekawy jest ten przypadek Brytyjski (Angielski). Mimo że przekonuje mnie tłumaczenie to jednak sytuacja jest dość szczególna. Ok, liczymy że 90-95% populacji przeżyje (zarażonej populacji) i pewnie to jest główny powód ich decyzji ale mimo wszystko fakt że uderza w pewną grupę wiekową oznacza że dotknie prawie każdego. Jak dla mnie testują na żywym organizmie przypadek za duży i zbyt dynamiczny.
Zostaną rozwalcowani na moje przez opinie publiczną.
[quote="Michał Probierz lubi to"]
[align=justify]– To będzie długa walka. Jeśli zacznie się zbyt wcześnie, ludzie będą tym zmęczeni. Ludzie zaczynają z najlepszymi intencjami, ale w pewnym momencie entuzjazm słabnie[/align]
[/quote]
[quote]Zdaniem komitetu zarządzającego reakcją na epidemię w ten sposób ludzie zmobilizują się wtedy, gdy zagrożenie będzie największe. Władze przypuszczają, że gdyby surowe przepisy obowiązywały cały czas, wtedy ludzie zaczęliby je lekceważyć w najważniejszym momencie.[/quote]
Ale jest już pozamiatane :D
Ci którzy umrą nie będą zmęczeni, reszta musi się z tym pogodzić - B. Johnson w skrócie.
Pragmatyczny jest, być może system emerytalny w Anglii odetchnie.
Cytaty Mistrzu w punkt, ale to raczej w temacie treningów ;).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)