[quote='squier strat' pid='1444190' dateline='1597231500']
Obydwaj to lewi obrońcy.
Grali naprzeciw siebie?
[/quote]
a czy napisalem ze grali na siebie?
Jak juz mamy lapac sie za slowka?
Faktem jest ze wchodzili mu w obrone jak w maslo
Tak mam naspisac?
Czy dalej bedziecie szukac dziury w doopie?
-
-
Ivan Fiolić - witamy w klubie, powodzenia!
Pietrzak w nic nie wchodził, nigdy.
Bo to słaby kopacz jest, z dobrze ułożoną nogą.
Zagrożenie z jego strony było jedynie po kilku stałych fragmentach i zupełnie nie wiem gdzie tu miejsce na Pestkę
7 dni później
[b]Co z Ivanem Fioliciem? Czy jest jeszcze szansa, by grał w Cracovii?[/b]
- [i]Oczywiście, że jest. Ale nie podpiszę się pod transferem za kwotę, która była zapisana. Chcieliśmy go jeszcze wypożyczyć. Akurat trafił do nas w czasie, gdy praktycznie tylko graliśmy, nie było czasu na trening. Zobaczymy, jak potoczą się rozmowy.[/i]
https://dziennikpolski24.pl/cracovia-michal-probierz-nie-powiem-juz-ze-gramy-o-mistrza/ar/c2-15135960
[quote='zubereg' pid='1446021' dateline='1597859852']
- [i]Oczywiście, że jest. Ale nie podpiszę się pod transferem za kwotę, która była zapisana. Chcieliśmy go jeszcze wypożyczyć. Akurat trafił do nas w czasie, gdy praktycznie tylko graliśmy, nie było czasu na trening. Zobaczymy, jak potoczą się rozmowy.[/i]
https://dziennikpolski24.pl/cracovia-michal-probierz-nie-powiem-juz-ze-gramy-o-mistrza/ar/c2-15135960
[/quote]
Oczywiście ,że należy krzyczeć co roku ,że gramy o mistrza...no ale jak nawet kibice Cracovii robią potem z tego broń przeciwko własnemu trenerowi (którego BTW za wpadki derbowe nie znoszę ale PP daje mu kolejny kredyt zaufania)
to po kiego ma się znowu wychylać.
Khalid
Chcąc grać o MP nie można mieć 6 spotkań bez wygranej z rzędu. Trudno by kibice tego nie zauważali
- Edytowany
[/quote]
Może mi to ktoś na polski przetłumaczyć?
Ty mówisz zauważyli a ja mówię trudno by go nie "wyp,,," w kosmos ze złosci
Natomiast ja nie o tym pisałem tylko:
Trener drużyny z potencjałem zawsze powinien krzyczeć do mediów , druzyny , kibiców że GRA O MISTRZA!
To tylko w Polsce takie tchórzliwe "czajenie się" w strachu przed żenującym Polskim piekiełkiem
"a może się uda coś więcej" , "powalczymy" "tralilali bumcykcyk odlaboga" itp.;)
[quote='Endriusza' pid='1446039' dateline='1597862420']
[/quote]
Może mi to ktoś na polski przetłumaczyć?
[/quote]
Mamy pieniądze ale Cracovia nie jest klubem pierwszego wyboru ....
Mamy kasę ale lepszy rezerwowy Kopacz z Jagi
Raczej wpisali wysoką kwotę wykupu, żeby w ogóle do nas przyszedł, a teraz palą jana i próbują zbijać (bo grał zamiast trenować).
Ale po co te złośliwości Panowie? Wypożyczyli go z opcją wykupu, a że CV miał niezłe to pewnie wpisane miał jakieś 600 czy 800 tysięcy euro. Okazałby się mega kozakiem to byśmy zapłacili ale czy się okazał? No nie, kilka razy błysnął i potencjał widać ale nie na tyle by takie pieniądze na niego wydać. Probierz uczy się na swoich błędach i bardzo dobrze. Wykupił Mihalika po kilku przebłyskach i dziesiątkach wpisów na forum żeby brać a jak Słowak okazał się niewypałem to wypomina mu się to do dziś. Teraz mówi wprost, chcemy Fiolicia ale nie jest wart takich pieniędzy, próbujemy obniżyć kwotę wykupu albo ponownie go wypożyczyć żeby przekonać się o jego faktycznej wartości na boisku. I według mnie jest to odpowiednie podejście do sprawy.
Taa Probierz Mihalika wykupił...i to pod naciskiem kibiców... on tam ma tyle do gadania co pani sprzątaczka
[quote='Endriusza' pid='1446081' dateline='1597873173']
Taa Probierz Mihalika wykupił...i to pod naciskiem kibiców... on tam ma tyle do gadania co pani sprzątaczka
[/quote]
A my jeszcze mniej...
My to jesteśmy element zbędny
[quote="Endriusza" pid='1446081' dateline='1597873173']
[/quote]
Trener Michał Probierz zarekomendował sprowadzenie Jaroslava Mihalika co zaślepiony potencjalnym milionowym zyskiem za zawodnika, który zaliczył udany występ na młodzieżowych mistrzostwach Europy wiceprezes Jakub Tabisz poparł a następnie wystąpił o zgodę na wyłożenie tej rekordowej kwoty transferowej do prezesa Cracovii profesora Janusza Filipiaka. Po jego akceptacji transakcji pieniądze zostały przelane na konto Slavii Praga. W ten właśnie sposób Miejski Klub Sportowy Cracovia wykupił Mihalika.
Lepiej? Przepraszam serdecznie że pozwoliłem sobie użyć skrótu myślowego, który nie miał absolutnie żadnego znaczenia dla sensu mojego poprzedniego posta. Ty zamiast odnieść się do sedna sprawy, wolałeś się przyjebać do tej pierdoły, gratuluję.
Akurat nie przypominam sobie jakiegoś dobrego meczu Mihalika w Cracovii. Po młodzieżowych mistrzostwach Europy nasi decydenci schytrzyli się na kasę po paru dobrych występach i dlatego go wykupili bo normalnie by dostał kopa. Chytry dwa razy traci. Natomiast z Fiolicem sprawa była inna on z meczu na mecz Cracovii był coraz lepszy a w PP grał już początek koncertu.
Niestety Filipczak dalej jest chytry więc spartoli wykup Fiolicza w Genku zrobi siebie dziada, wyśle nieudacznika Tabisza ten zaproponuje niską kwotę i będzie po sprawie.
Jeśli się sprzedaje gwiazdy Cracovii za frytki to potem nie ma się na wykup obiecujących zawodników mimo, że się mówi, że ma.
Zagral bardzo dobrze w debiucie z ruchem. Weszli z Piatkiem i rozklepali chorzowskich. Wygrana 0-1. Sezon spadkowy ruchu, po tym sezonie do nas przyszedl Helik
My nie jesteśmy decyzyjni ale po tych Mistrzostwach większość forum / i ja też / piało by Mihalika wykupić . Tak to wyglądało , jeśli dobrze pamiętam .optymizmem w jego sprawie zaraziło sie także pięterko i kasa poszła .
Więc teraz specjalnie się nie dziwię, że na zimne dmuchają .
Ale co tu dmuchać na zimne Fiolic się nadaje, bo nie zagrał dobrze debiutu i przepadł tylko robił z meczu na mecz progres a PP mu wyszedł naprawdę. Widać że chciał grać w Cracovii. Mihalik nigdy nie chciał i nie krył się z tym zresztą miałem wrażenie jakby grał za karę.
to generalnie jest śmieszne. dzwonisz do kolegi i mówisz pożycz mi kosiarkę na 2 miesiące, płacę 100 zł a jak będzie fajna to ją odkupię za tysiaka. chłop ci ją pożycza bo jest przekonany, że będzie dobra na Twoje potrzeby (on ma wielki ogród i nie wyrabia) więc idzie na ten deal. Ty sobie fajnie nią kosisz jesteś zadowolony ale dzwonisz i mówisz, że weźmiesz za 500 bo cały czas kosiłeś i miałeś skoszone (PP) ale nie miałeś okazji postawić jej w garażu i pomajsterkować.
wychodzisz na kretyna i nie chce być inaczej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)