Na początek beczka miodu: jedwabiście jest dopisać 3 pkt w tabeli!
A teraz wielka łyżka dziegciu: myślę, że w tym sezonie nie będziemy gościli na Kałuży słabszej drużyny.
I na tle tej słabej Arki nasza ekipa przypominała drużynę Robin Hooda (Probierza) z lasu Sherwood.
W każdym razie momentami było zabawnie.
I już słyszę te słowa oburzenia i teksty typu minimum wkładu maksimum efektu.
A nawet mogę sobie wyobrazić konferencje prasową i opinię naszego złotoustego trenera o wyrachowanym futbolu!
Ale proszę Państwa nie róbmy sobie jaj z pogrzebu.
Panie trenerze/prezesie vice nadchodzą mecze prawdy, przeplatane PP i zakończone derbami.
Czas na weryfikacje dwuletniego procesu budowania/podlewania drużyny! :cool:
-
-
CRACOVIA - Arka Gdynia sobota 24 sierpnia godz. 15:00
3 punkty wpisane - jedziemy dalej. Wniosek mam taki na razie jeden, że Bojan chyba powinien poklepać sobie w rezerwach bo na ESA jest jeszcze za słaby. Szkoda, że nie wszedł Rakoczy.
Wynik cieszy jak najbardziej... styl ... trzeba kupić w kiosku jak kazal Probierz ...
Akcja na 1-0 miodzio... to bylo to co kibice lubia i dla.takich akcji chodza na mecze a nie kopanie sie po czolach.
Teraz 5 meczow prawdy. Lech, piast, legia, jaga, gts. Zobaczymy co ta druzyna jest warta i co wart jest nasz trener. Chwila prawdy i ostateczny test.
Zgodzę się, że chyba słabszej ekipy od Arki już w tym sezonie na Kałuży nie zobaczymy.
Na tle Arki wypadliśmy średnio, ale są trzy punkty, na tle silnego Śląska wypadliśmy dobrze, ale punktów nie było. Ot paradoksy ekstraklapy.
O korwa to leżymy . Arka jest tylko jedna tak słąba.
[quote='KrwuszynaKSC' pid='1395810' dateline='1566663588']
Wynik cieszy jak najbardziej... styl ... trzeba kupić w kiosku jak kazal Probierz ...
Akcja na 1-0 miodzio... to bylo to co kibice lubia i dla.takich akcji chodza na mecze a nie kopanie sie po czolach.
[/quote]
Kruszyna,akcja byla fajna do momentu dosrodkowania,ktore bylo generalnie chuj.owe,ale obroncy Arki potykali sie o wlasne nogi.Fajnie ze to wpadli,ale widac jak jestesmy wyglodzeni jako kibice,ze ciesza nas 3 podania z pierwszej pilki,trzy podania z klepy.takie klepy to my powinnismy rozgrywac na skrzydle co pare minut jak chcemy kreowac sytuacje.
Nie ma co szukać kwadratowych jaj. Zainkasowalismy 3 pkt z dwubramkową przewagą więc nie ma co narzekać. Inna sprawa, że po 2 piwach wypitych w pełnym słońcu nasza gra naprawdę wygląda dużo lepiej.
Do tego samego wniosku doszedłem z kolegą Pasiakiem'79. Obok nas stała grupka kibiców żywiołowo dopingująca i raz za razem zrywająca się do gromkich oklasków. Byli chyba po 5 piwach na głowę. Może to jest jakaś metoda? ;)
[url=https://www.facebook.com/146481272632042/posts/432728520673981/?app=fbl]link do mojej analizy[/url]
Zrobiłem mini podsumowanie dzisiejszej gry i w komentarzu wyczytałem pochwały dla gry Lusiusza. Jak dla mnie chłopak gra wyłącznie na alibi, nawet na tle takiego rywala jak Arka nic konstruktywnego, nie stworzył. Rzeczywiście widzieliście w jego dzisiejszej grze jakieś postępy?
Myślę, że już niedługo zastąpi go PIK. Zupełnie inna kultura gry.
Mając w pamięci traumatyczny początek zeszłego sezonu, to jednak patrząc na tabelę po 6 kolejkach i naszą zdobycz punktową, oko choć trochę cieszy.
Gra słaba, ale nie jestem pewien czy nie wynikało to z podświadomego nastawienia zespołu, że z Arką da się wyciągnąć 3 punkty bez zbytniego zaangażowania i na stojąco. Co zresztą, niestety dla Arki, okazało się prawdą.
Jak ktoś wyżej napisał - teraz pięć meczów prawdy dla Cracovii i trenera. Ten ostatni ma coś do udowodnienia i jeżeli chce kiedyś przyjechać na Ziemię Świętą z innym zespołem i usłyszeć to, co dziś usłyszał z trybun Jacek Zieliński, to musi ostro popracować z zespołem i nie wpadać w nerwówkę przed derbami, które są absolutnie do wygrania.
Co do trybun - frekwencja, jak na godz. 15.00 i ostatni weekend wakacji nie była zła. Pamiętam w zeszłe wakacje, że na Arce było coś ponad 5.000 ludzi. Jedynie młyn świecił przeraźliwymi pustkami, co - jak sądzę - działa depresyjnie na cały stadion.
Gramy słabo, najważniejsze że są punkty. Póki co w tabeli wygląda to nieźle, ale teraz mamy w lidze 4mecze które dadzą nam odpowiedź ile jest wart ta drużyna. Dziś trzeba sobie szczerze powiedzieć, że Arka to naprawdę jeden ze słabszych zespołów w ostatnich latach na naszym stadionie, trudno się w związku z tym specjalnie podniecać z tego zwycięstwa, tym bardziej, że graliśmy słabo. Czekam teraz na te kolejne mecze i po meczu Derbowym będzie można już jasno mówić, czy Probierz broni się wynikami i ta słaba gra daje punkty, czy może jednak czas sobie szczerze powiedzieć, że nic z tego nie będzie.
[quote='sterby' pid='1395837' dateline='1566666084']
Do tego samego wniosku doszedłem z kolegą Pasiakiem'79. Obok nas stała grupka kibiców żywiołowo dopingująca i raz za razem zrywająca się do gromkich oklasków. Byli chyba po 5 piwach na głowę. Może to jest jakaś metoda? ;)
[/quote]
Naród coraz słabszy... Mnie by 5 piw nie wystarczyło. :)
Po zdobyciu Mistrzostwa przez Cracovię na tym forum będzie wielki lament i płacz
Bo co to za sztuka zdobyć mistrza w tak słabej lidze
W takiej LM to na bank kompromitacja czeka
Bo nie ma Damiana, nie ma budzika, nie ma Ariana, nawet Javiego nie ma
Zostały same słabeusze co to w 6 kolejkach zapodali prawie 1/4 (10 szt.) strzelonych goli w zeszłym sezonie
Dla przypomnienia zeszły sezon 37 kolejek (46 bramek)
Opamiętajcie się z tą krytyką bo to już nawet nie jest śmieszne
Bardziej żenujące .
Na tą chwile jest całkiem całkiem wynik, bramki,miejsce w tabeli a z czasem pewnie przyjdzie i fajna gra.
Można powiedzieć super chłopaki, super trener tak trzymać.
Ps.
Już nie Pan dresik
Doczekałem się trenera..;) na ławce Cracovii
To pisałem ja, Trapez, 7 piw
składam wyrazy współczucia koledze rukola77 i wszystkim tym, którzy smucą się dzisiaj z naszego zwycięstwa.
serio.
Na pociechę zostaje im możliwość ponarzekania na styl. wszak 3 bramki Arce strzelają wyłącznie drużyny o niewiele wyższym poziomie od naszych pogrążonych w kryzysie przyjaciół. Pozostali odprawiają ich z szóstką. Albo mi się coś pomyliło.
- Edytowany
[quote='cichociemny' pid='1395859' dateline='1566670002']
składam wyrazy współczucia koledze rukola77 i wszystkim tym, którzy smucą się dzisiaj z naszego zwycięstwa.
serio.
Na pociechę zostaje im możliwość ponarzekania na styl. wszak 3 bramki Arce strzelają wyłącznie drużyny o niewiele wyższym poziomie od naszych pogrążonych w kryzysie przyjaciół. Pozostali odprawiają ich z szóstką. Albo mi się coś pomyliło.
[/quote]
To nie tak. Tu nikt się nie smuci ze zwycięstwa, ale i na superradość też nie ma miejsca. To jakby za przeproszeniem Kubica cieszył się ze zwycięstwa w konfrontacji z małymi Fiatami. ;)
rukola77 życzył zwycięstwa Arce.
Serio.
Więc mam podstawy do założenia, że się dzisiaj smuci.
[quote='ander' pid='1395710' dateline='1566635209']
[quote='Endriusza' pid='1395637' dateline='1566579395']
Przyprowadziłem sporo znajomych na stadion, na mecze z Pogonią i DAC, nie istnieje nawet taka opcja żeby chcieli przyjść na kolejny mecz. Sam już też wymiękam. Jutro w czasie tego eventu zrobimy se grilla a wynik sprawdzę po.
[/quote]
A po co masz sprawdzać? Przegrają, zremisują czy wygrają i tak ich op....... lisz. :P
[/quote]
A zaskocze Cię i nie opier.... :p Wynik cieszy, zobaczymy co będzie w najbliższych meczach, jeśli tym sposobem grania osiągniemy sukces to osobiście Probierza przeproszę za pociski w jego stronę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)