Obstawić Pasy i Koronę i kasa powinna się zgadzać
-
-
CRACOVIA - Zagłębie Sosnowiec, sobota 9.03.2019 godz. 15.30
- Edytowany
Czas sie zbierac :) Wrocic na swoje miejsce :)
Dokladnie obok swojego miejsca ;)
Lekko popadalo, to bedzie pilka chodzila a moze krzeselka przemylo;) Zreszta i tak pewnie bedzie "standing ovation".
Airam musi u nas zostać, nie ma innej opcji
- Edytowany
Róbmy zmiany
Ps zmiany do uja bo już mi pikawa przyspieszyła, myślałem że żółta dla Gola
Uff....trzy punkty sa. Gratulacje dla calej Cracovii
Ważne że bez kartek dla zagrożonych
już się wystraszyłem, że ta ostatnia kartka właśnie dla Gola
O meczu, a w szczególności o tym co się działo od pewnego momentu po golu na 2:0, trzeba jak najszybciej zapomnieć. Nerwówka w końcówce niesamowita, zamiast spokojnie kontrolować mecz, to sobie zgotowaliśmy takie emocje, zupełnie niepotrzebnie. Najważniejsze są jednak 3punkty i że udało się uniknąć wykartkowania. Teraz za tydzień tylko zwycięstwo!!!
Gdybyśmy dzisiaj wygrali 2:1 z Pogonią, Piastem czy Koroną to byłbym spokojniejszy, ale wygraliśmy z bardzo słabym Zagłębiem.
Ciąg do przodu fajny, ale z przodu za dużo kombinowania, nonszalancji i braziliany.
Przy 2:0 zamiast dobić przeciwnika zaczynamy się tradycyjnie bronić we własnym polu karnym i tradycyjnie im bliżej końca wygląda to co raz gorzej.
Nie wiem jaką suszarkę musi zrobić trener, ale musi, bo derby już raz tak przegraliśmy, a na ławce siedział ten sam facet co dziś.
Psy będą walczyły do ostatniej sekundy dlatego jeżeli zagramy tak jak dzisiaj to prowadząc w 80 minucie 2:0 przegramy 2:3, a w ogóle to o czym ja piszę, jedyny wynik jaki przyjmę z zadowoleniem to 3:0
No i mamy 3 punkty, jest dobrze ale ... No właśnie, co było nie tak. Kibice w miarę dopisali, prawie 9.5 k to nie jest źle, bo graliśmy z ostatnia drużyną ligi.Chimeryczni i wymagający kibice nie przyszli po ostatniej wtopie. Ale źle nie było w porównaniu do frekwencji za ostanie okresy.
Gra lepsza niż tydzień temu w Płocku. Piłka lepiej chodziła między naszymi, tylko czasem za dużo było kiwek, nonszalancji a może i romantycznej fantazji, a romantyzm w grze nie zawsze dobrze wpływa na wynik. Trochę też nie było farta przy strzałach, bo przy odrobinie szczęścia mogło coś wpaść, bo leciało tuż, tuż koło bramki syfowca. Raz z kolei nam los podarował rąbek szczęscia bo uratowała nas poprzeczka. Mogło być lepiej ale najważniejsze są 3 punkty aby znaleźć się w 8, tej właściwej, no i to,że wróciliśmy do wygrywania meczy, po tym jak maszynką się zacięła w Płocku. Oby była ona dobrze naoliwiona na najważniejszy mecz, za tydzień, bo usłyszeć skowyt wygłodzonych psów- bezcenne!
Dlaczego nie było żadnej puchy na meczu??? Na B nikogo nie widziałem...
A wątek meczowy jak by zamarł, wszystkie oczy zwrócone na Kielce. Jebać ubeków, wiadomo,że nie jest dobrze jak im się dają odbudować. My też mamy punkty, ale było by nieciekawie jak byśmy ich nie zdobyli ! Czy ta hydra nigdy nie zginie?
Dobry mecz Cracovia ... napewno pilkarze musza uczyc sie "dobijac" rywala ...
Swietny mecz Airama ... slaby Dabrowskiego. Uwazam ze powinien szanse dostac Dimun bo Damian swoja gra mnie nie przekonuje.
Byliśmy lepsi, no ale trzeba walczyć na całego przez 90 minut. Za tydzień derby, na które potrzeba większej walki niż z Zagłębiem Sosnowiec.
Powodzenia chłopaki.
- Edytowany
[quote='Slapi1988' pid='1367814' dateline='1552157938']
Swietny mecz Airama ... slaby Dabrowskiego. [b]Uwazam ze powinien szanse dostac Dimun bo Damian swoja gra mnie nie przekonuje.[/b]
[/quote]
:huh: :huh: :huh:
Dimun?
Przecież to jest piłkarz z zerowym przeglądem pola i zerową techniką.
Jedynie potrafi odebrać piłkę i nic więcej. To nasze najsłabsze ogniwo i mam nadzieję,że Probierz też to widzi i w lecie pozyskamy sensownego zmiennika dla Gola/Dąbro
edit: np jego:
https://www.transfermarkt.pl/valeriane-gvilia/profil/spieler/335191
Dzisiejsze zwycięstwo to już 5 kolejne na El Passo. Seria bez porażki u siebie to już 8 spotkań - 6 zwycięstw i 2 remisy. Oby tak dalej. Twierdza na Kałuży!
Czym Dąbrowski Cię nie przekonuje Slapi? Dla mnie to rewelacyjny środkowy pomocnik, który w podobnym stopniu odpowiada za nasze panowanie nad środkiem pola jak Gol. Co do kandydatury Gvilii - jestem na TAK zdecydowanie, bardzo dobry zawodnik, ale nie wiem czy jest szansa żeby został w Polsce na stałe
[quote='Slapi1988' pid='1367814' dateline='1552157938']
Swietny mecz Airama ... slaby Dabrowskiego. Uwazam ze powinien szanse dostac Dimun bo Damian swoja gra mnie nie przekonuje.
[/quote]
Słaby mecz Dąbro ciekawe stwierdzenie i bardzo odważne !
Moim zdaniem to zagrał najlepszy mecz w tej rundzie pomijając strzały ale to już inny temat.
Dabrowski zagrał bardzo dobre spotkanie -czyścił aż miło a przeciwników miał trudnych bo Pawłowski czy Możdzeń to dobrzy zawodnicy .Pawłowski jest w bardzo dobrej formie .
Mecz z gatunku trzeba było wygrać i wygrali .Do 65 pełna kontrola Sosnowiec bez sztycha .Potem nie potrzebnie oddali pole i mogło to się źle skończyć .Na szczęście dowieźli 3 pkt .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)