3 DP z tak słabym rywalem to wg mnie zły pomysł, który już na starcie zmniejsza nasze szanse na zwycięstwo. To już lepiej niech gra 2 napastników, albo Cabrera na rozegraniu i niech Piszczek walczy z przodu.
-
-
Wisła Płock - CRACOVIA sobota 02 03 2019 godzina 20:30
[quote='Miszczu2007' pid='1366075' dateline='1551270290']
3 DP z tak słabym rywalem to wg mnie zły pomysł, który już na starcie zmniejsza nasze szanse na zwycięstwo. To już lepiej niech gra 2 napastników, albo Cabrera na rozegraniu i niech Piszczek walczy z przodu.
[/quote]
Dokładnie!
Przy tym jak grają teraz Cabrera, Wdowiak i Hanca, Piszczek będzie miał dużo okazji do walki w powietrzu, a że strzelić z główki potrafi to wszyscy wiemy.
Tylko zwycięstwo!
Zawsze można zmienić ustawienie jak nie będzie szło. Ja bym też zaczął tym, czym skończyliśmy z Jagą bo maszyna chodziła dobrze.
A ja coś czuję, że Probierz wie jak zagrać.
No nie wiem, uważasz że bez opinii forumowiczów jest w stanie podjąć jakąkolwiek decyzję?
Jakby wiedział to by nie leciał do Migi z informacją o absencji Javiego.
Dąbrowski na 10tce powinien dać radę. Potrafi zagrać fajną, prostopadłą piłkę między obrońców.
Po tym co pokazał Airam w meczu z Jagą to ja myślę, że nie ma w tej chwili w lidze lepszego rozgrywającego. Podania, czytanie gry, przegląd pola, kultura gry, utrzymanie przy piłce, odbiór. Idealny łącznik między atakiem a pomocą.
pomysł z Cabrerą jako takim pomocnikiem ofensywnym, nie wydaje się złym pomysłem, po tym, co pokazał w ostatnim meczu. Należy tylko pomyśleć o napastniku. Może by się ten Piszczek pokazał, bo widać, że on coś w sobie ma, tylko gra czasem jak by był sparaliżowany wzięciem odpowiedzialności. Może w takim Płocku, przy mizernej publice, by było mu łatwiej. Ale Probierz jest karkiem, niech więc kręci głową ;)
Jest jeszcze Strózik.
My się boimy o jedną pozycję, to ciekawe co mają powiedzieć w rzece Płock, gdzie jest pół piłkarza. Na mecz z nami będą grać rezerwową parą stoperów, a ich podstawowa defensywa jest jedną z najgorszych w lidze, w bramce mają ręcznik, który umie grać nogami, ale bronić nie potrafi, jedyny kogo się można obawiać to Furman, bo będzie chciał się zrehabilitować po aferze z babą jagą( moim zdaniem będzie groźny, ale tylko że stojącej piłki). Jak nie wygramy z tak słabą drużyną, to nie ma co nawet myśleć o podium, bo będzie tylko wstyd w pucharach. Z Sosnowcem, to sobie nawet nie wyobrażam, że nie zdobędziemy 3 pktów, bo z nimi to powinniśmy nawet juniorami wygrać. Trzeba wyjść i ogolić tych frajerów.
[quote='docent' pid='1366083' dateline='1551278839']
No nie wiem, uważasz że bez opinii forumowiczów jest w stanie podjąć jakąkolwiek decyzję?
[/quote]
Z pewnością nie jest. Jego problem jest inny. Czy podążać za wskazówkami forumowicza Santo czy forumowicza Miszczu2007.
[quote='prestidigitatorRioletto' pid='1366134' dateline='1551301936']
[quote='docent' pid='1366083' dateline='1551278839']
[/quote]
Z pewnością nie jest. Jego problem jest inny. Czy podążać za wskazówkami forumowicza Santo czy forumowicza Miszczu2007.
[/quote]
Aż wstawię minkę :D
Nie rezygnowałbym z Airama na szpicy, bo sporą część okazji z drugiej połowy z Jagą wypracował swoją walką i zastawianiem się. Ile było piłek, które wykopane zgarniał i z tego tworzyły się sytuację i z tego też wykorzystywał później swoje dogrania. On nie rozgrywał z pozycji OPŚ tylko z najbardziej wysuniętego zawodnika do wchodzących mu skrzydłowych. Piszczek nie jest dla mnie opcją w tym momencie.
- Edytowany
Może być jeszcze opcja z Cecaricem w ataku . Do wyboru pozostają także Piszczek i Strózik . Myślę , że mecz w Płocku będzie ostry i warto wybrać najtwardszego gracza .
Poprawiłem ale to chyba wina kompa , już raz podobnego byka strzeliłem i teraz się pilnuję . Ale dla Sebastiana sorki za błąd .:)
Co do waszych dywagacji, skład ten sam co w ostatnim meczu (Dimun za Hernandeza). Bez tajemnic powiedziane na konferencji.
Nie spodziewałem się nawet innych zmian :) Jest szansa że zmiennicy więcej pograją przy korzystnym rezultacie. Dobrze wiedzieć że z Sergiu wszystko ok.
Tylko 3 punkty!
Większość okazji bramkowych mieliśmy w tym ustawieniu, więc to nie dziwi. Dodatkowo ten sam skład nie oznacza tego samego ustawienia. I co do stwierdzenia, że gramy na 3 defensywnych pomocników, to bym się nie do końca zgodził, gdyż Gol i Dąbrowski to jednak więcej niż defensywni pomocnicy w znaczeniu "przecinak". To są Środkowi Pomocnicy (celowo z wielkich liter) w pełni znaczenia tego słowa, a Milana też bym nie przekreślał/lekceważył.
[quote='hank' pid='1366185' dateline='1551343032']
Może być jeszcze opcja z Cecaricem w ataku . Do wyboru pozostają także Piszczek i [b]Struzik[/b] .
[/quote]
[b]StrÓźik. [/b]
http://www.90minut.pl/news/293/news2938359-24-kolejka-Lotto-Ekstraklasy-obsada-sedziowska.html
Posędziuje nam Frankowski
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)