Oczywiście, ma grać najlepszy, a ja widząc sparingi, zdecydowanie bym dał plac gry Budzikowi. Ale, to na "dzisiaj"., może Budzik wrócić do formy z jesieni ;) Natomiast Javi ma taki pewien "feler", to tak w cudzysłowie, on lubi mieć piłkę przy nodze, jak nie jest w formie, to tą piłkę traci, domaga się rzutów wolnych, bo go ktoś przepchał itd. Podobnie, grał u nas w rezerwach Adamczyk. Chłopak super wyszkolony technicznie, lubiący mieć piłkę przy nodze, tylko że go troszkę poniewierali i piłkę tracił. Największa ilość fauli na Hernandezie wynika z tego, że on tą piłkę lubi holować
-
-
CRACOVIA - Piast Gliwice sobota 09 02 2019 godzina 18:00
Jest Hank,jest zwycięstwo. Oby i tym razem udało przedłużyć serie a co za tym idzie zagościć w końcu w pierwszej ósemce. Od siebie dodam tylko jeszcze (wiem,ze nieskromnie) iż udało mi się namówić parę osób na powrót na stadion... w tym na 7 wiosennych karnetów. Mam dobre przeczucia,jeszcze trochę czasu zostało wiec działajmy ku chwale Cracovii !
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2305414366143613&id=181413691877035
CRACOVIA NIEPOŁOMICE
my już cwiczymy na wyjazd do Warszawy
Wiem , że piłkarze są pod ogromną presją ale muszą sobie z nią poradzić , zwycięstwo z mocnym rywalem i trzy punkty dadzą nam kopa do dalszego marszu w górę tabeli , nad "towarzystwem" .
[quote='hank' pid='1361154' dateline='1549285551']
Wiem , że piłkarze są pod ogromną presją ale muszą sobie z nią poradzić , zwycięstwo z mocnym rywalem i trzy punkty dadzą nam kopa do dalszego marszu w górę tabeli , nad "towarzystwem" .
[/quote]
Ale jaka presja? Rozumiem, gdyby to byl final LM (i to jeszcze debiutancki), ale to jest polska liga. Tutaj zwycięstwo można tylko wybiegać (a chyba za to zawodnicy maja placone)
[size=small]Piast to mocny rywal?..Spokojny sredniak, na naszym poziomie.[/size]
[size=small]Ja oczekuje 3 pkt. [/size]
3 punkty w tym meczu to Nasz obowiązek!!
Pesković - Râpă, Helik Dytiatiev, Siplak - Cecaric , Gol, Dąbrowski, Javi, Wdowiak - Cabrera
Ja to widzę tak , aczkowlwiek ...
Nie zdziwię się jak do bramki wejdzie Stępniowski (Probierz go ceni ) , mimo wszystko nie zdziwi mnie Piszczek w pierwszym składzie .
Trzeba z chłopaków trochę zdjąć presję przed meczem dobrym słowem:
- wychodzicie
- walczycie
- wygrywacie
Ot i wszystko w temacie
No to powodzenia...
Powiem, że jak widziałem w sparingach jak nasi byli w ciągłym biegu to aż oczy przecierałem. O ile skuteczność nie zawiedzie i nie będzie głupich błędów w obronie, to powinniśmy wygrać.
Piasta bym jednak nie lekceważył. Nieprzypadkowo mają 4 punkty więcej niż my. Fornalik to na naszą ligę topowy trener i nie sugerowałbym się tym, że dał ciała w reprezentacji. Reprezentacja to nie jest jego poletko, ale w lidze rzadko zawodzi.
Zgadzam się z przedmówcą , Waldek to top . Drużyny są wybiegane i dobre taktycznie pod wodzą Fornalika . Młodych też umie wprowadzać . Półka trenerska taka jak Probierz moim zdaniem , choć Waldemar jest mniej medialny .
Co do drużyny naszego przeciwnika , sparingi nie rzucają na kolana , same remisy i wygrana z drużyna z niższych lig . Na pewno in plus dla nicch to że został Jodłowiec i ogarneli temat kibiców .
Kadra jest bardzo wyrównana , dwóch równorzędnych bramkarzy , obrona solidnie , pomoc tak samo . Z przodu zawsze coś wpadnie na głowę Papodolusa . Uwazać trzeba na ruchliwego Valencie . Jest Badia . Dla mnie Piast może być takim czarnym koniem fazy play of . Drużyna o której jest cicho , mająca swoje atuty i co ważne balans w kadrze między Polakami i obcorkajowacmi . W porównaniu do takiej Jagi to wygląda o wiele rozsądniej i moim zdaniem Piast będzie wysoko w tabeli . Te 3 pkt to nie jest nic pewnego , nie dopisujmy sobie ich przed meczem . Wątek historyczny , z reguły inaugurujemy słabo wiosnę , o ile dobrze pamiętam to przekonywująco wygraliśmy 3 lata temu z Górnikiem jedynie .
Obstawiam 1X . Jak pykniemy Piasta to górna 8 będzie w zasięgu . Musimy pamiętać o bilnasie bramkowym , oni wygralli z nami 3 -1 .
[quote='leszeczek' pid='1361182' dateline='1549298525']
Piasta bym jednak nie lekceważył. Nieprzypadkowo mają 4 punkty więcej niż my. Fornalik to na naszą ligę topowy trener i
[/quote]
Po 10 kolejkach było tak
Piast 19 pkt. vice lider
Cracovia 7 pkt - 15 miejsce
I wtedy wszystko się zmieniło .. i niech trwa....a 4 pkt. zniknie w mig....;)
Bez lekceważenia ale z wiarą w własne umiejętności.
Od kiedy po 30 kolejkach następuje podział ligi na grupy tylko dwie drużyny grały za każdym razem w tej samej grupie. To My i Piast. Jeśli to ma być grupa mistrzowska to dla mnie możemy iść w to dalej ale 3 punkty musza zostac przy Kałuży. Marzy mi się 3:0 na spokoju. Do boju Cracovia ! ! !
Coś o naszym przeciwniku:
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa/piast-gliwice/waldemar-fornalik-o-walce-o-utrzymanie-transferach-i-celach-klubu/tb1m3hw
Dla mnie Piast ma przeciętny skład, a obecna ilość punktów to efekt skrzętnego ciułania ich na jesieni (co jest oczywiście pozytywne). Nie nastawiam się na 3:0 na spokoju, tylko wybiegane i wywalczone zwycięstwo, każde mnie zadowoli.
Szmatuła Peskowic =
Konczkowski Rapa =
Sedlar Datkovic + Piast
Czerwiński Dytiatiev =
Kirkeskov Siplak + Cracovia
Gerard Badia Wdowiak =
Hateley Dąbrowski = Cracovia
Dziczek Gol + Cracovia
Valencia Hernandez =
Felix Cecaric/Hanca =
Papdopulos Cabrera + Cracovia
Ławka : Plach/Stępniowski + Piast , Pietrowski/Diego = , Korun/Helik + Cracovia , Jagiełło/Cecaric = , Sokołowski/Dimum + Cracovia , Mak/Budziński + Cracovia , Parzyszek/Piszczek =
Porównywalne drużyny .
Jesli Hetley = Dabrowski to czas zakoncxyc przygode z pisaniem o pilce. Reszty nie komentuję z litości
https://www.wikipasy.pl/Piast_Gliwice Ciężko typować zwycięzcę ... mocno wyrównane te potyczki z delikatnym przechyłem w naszą stronę ... ostatnio był remis ... jeżeli Probierz myśli o pierwszej 8-ce to spotkanie musimy wygrać ...
No z tym Hatleyem to dales do pieca.
- Edytowany
Mecz trzeba wygrać, bo następny jest z Legią z którą zwykle przegrywamy, a później z Jagiellonią to też szanse fifty-fifty.
Na szczęście jest Gol, Hanca, Cabrera i bramka. :)
[quote="SaNtO" pid='1361216' dateline='1549311519']
Jesli Hetley = Dabrowski to czas zakoncxyc przygode z pisaniem o pilce. Reszty nie komentuję z litości
[/quote]
[quote="craco8878" pid='1361265' dateline='1549351079']
No z tym Hatleyem to dales do pieca.
[/quote]
... ja myślę, że morata nie wcisnął "shift" i zamiast + zrobiło się =
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)