[quote='docent' pid='1380432' dateline='1558646205']
[quote='ian thorpe' pid='1380428' dateline='1558644544']
https://www.instagram.com/p/BxxeND9n7e-/?utm_source=ig_web_copy_link
takie cosik ;)
[/quote]
Chodzi o wygrane ofensywne pojedynki w powietrzu - Lopes jes 2 w tej klasyfikacji. Fajnie, choć Portugalczycy generalnie nie są wysocy i w Polsce będzie z tym trudniej.
[/quote]
Z drugiej strony zobacz, ile bramek bliźniacy strzelili głową, więc nie powinno być z tym tak źle.
-
-
Airam Cabrera - Witamy w Cracovii!
[quote='KamilloLce' pid='1380444' dateline='1558655724']
Tak, oczywiście masz rację Karvin, natomiast oba języki są tak podobne, że odczytanie intencji autora komentarza nie jest trudne :D
[/quote]
Intencja autora :-D tutaj masz napisane w języku polskim i masz dowolność interpretacji :-P musiałem, wybacz :-)
W każdym razie przenieśmy te dywagacje o transferach do innego wątku.
Zostaje czy nie ?Konkrety proszę ;)
- Edytowany
Napisałeś Potter;
Wart tej kasy ?Zarobił na siebie ?Airam też zarobił i zarobi na siebie .Można śmiało to wycenić 14 goli i 6 asyst to jakieś 5 miejsc wyżej w tabeli .Sama wypłata z C+ to ok 1,5 mln zł plus inne wpływy .Nowy sezon jeszcze lepiej się zapowiada bo wzrasta wartość kontraktu z c + o 60 mln zł czyli po kilka mln wypada na klub WIĘCEJ .Wiadomo że czołowe kluby wezmą z tego tortu więcej .
I zgadzam się z Tobą.
To co mnie niepokoi to fakt, że sam klub będzie chciał od Cracovii dużo więcej niż wyższy wpływ.
Oceniam że wycenią Airama na 500 - 600 tys EUR.
+ cała reszta.
Czy się opłaca? Pewnie tak. Czy podałem realne kwoty? Nie mam pojęcia. Zobaczymy jak to wszystko się skończy....
Za pół miliona euro do wzięcia jest Starzynski
[quote='PrzemoWZG' pid='1380343' dateline='1558614116']
Fakt to zjeb.any brukowiec. Najgorsza gazeta jaka może być. Przekrecili kilka słów i wywołano gówno burze. Ciekawe co to za chore kur.wy tam pracują..
[/quote]
Faktycznie - nieźle zmanipulowane...
[quote='eredin' pid='1380526' dateline='1558691529']
"Za pół miliona euro do wzięcia jest Starzynski"
[/quote]
Mamy Javiego a w odwodzie / nie wiadomo jak by to wyglądało , gdyby nie kontuzja / jest jeszcze Budzik .Swoja drogą ciekawie by wyglądało porównanie statystyk Javiego i Starzyńskiego .
[quote='eredin' pid='1380441' dateline='1558651400']
Ok Potter, Twoje argumenty są istotne. Napisz zatem ile wg Ciebie Cracovia powinna zapłacić obecnemu klubowei Airama, ile agentowi a ile samemu Cabrerze za podpis. Wysokość kontraktu nie jest niezbędna.
Optujesz za tym zawodnikiem - z resztą bardzo słusznie - napisz zatem ile wg Ciebie powinniśmy jako Cracovia na niego wydać. W EUR, żeby liczby były mniejsze.
Aha - nie jest to żadna prowokacja z mojej strony - po prostu chciałbym wiedzieć na ile wyceniasz piłkarza i jego umiejętności. Prosze Cię także, byś nie uciekał od odpowiedzi. Konkretna kwota. Taka wg Ciebie.
Dobrej nocy !!!
[/quote]
Wiem,ze pytanie było nie do mnie,ale tak się zastanawiam..A jak Cabrera strzeli kilka goli,które dadzą naszej Cracovii awans do grupy w LE to ile wtedy będzie wart ? Mało prawdopodobne,ale niewykluczone.Osobiście nie stać mnie na takie wydatki,dlatego ocenę ryzyka inwestycyjnego pozostawiam ludziom interesu.
A jak już zagramy w tej Europie to za Airama może być na przykład ten :[url=https://www.transfermarkt.pl/luka-zahovic/profil/spieler/169362]https://www.transfermarkt.pl/luka-zahovic/profil/spieler/169362[/url] :D
Tyle samo ile każdy inny zawodnik strzelający takiego gola. Pytanie moje zmierzało do ustalenia ile jest on wart dla kibiców Cracovii, ile wg nich/nas Pasy powinny zapłacić.
W tamtym roku pisano, że Cracovia ma budżet ok 32 mln ZŁOTYCH. Nawet gdyby teraz miała budżet o 10 mln większy (prawa telewizyjne, inne - wyższe miejsce w tabeli, więcej kibiców), to jest ok 9,5 mln EUR. Ile zatem ZAPŁACIĆ za napastnika, który nam w tym pomógł? 5%? 10%? A co z pensją i resztą drużyny?
Uważam, że jeśli nie uda się pozyskać Airama, to należy szukać opcji wypożyczenia zawodników z Hiszpanii, Belgii Holandii... Może nawet bez opcji pierwokupu ale na pewno bez opcji wcześniejszego powrotu (chyba żeby Cracovia sobie tego życzyła). To tańsze i być może skuteczniejsze rozwiązanie....
Z resztą - oczekuję progresu sportowego. Nawet gdyby w ataku miał grać KubaT :)
11 dni później
Niestety, ale temat do zamknięcia. :( Dziękujemy za wszystko Airam.
Teraz wszedlem na jego twittera, znalazlem jakis wczesniejszy wywiad po hiszpansku i tam bardzo czesto pada z jego ust stwierdzenie o tesknocie za jego narzeczona. Zobaczymy gdzie pojdzie,ale wynikaloby z tego,ze wroci na polwysep. Sympatyczny gosc, ale "cos sie konczy, cos sie zaczyna".
nie lubię cholernie nie lubię ale cóż takie jest życie. Dziękuje Airami i powodzenia !
Budowanie silnej Cracovii w praktyce.
Trzymaj się Airam.
Dzięki za te parę miesięcy w Cracovii. Nie ma wątpliwości, że tracimy kluczowego zawodnika, na którego grę w wielu meczach patrzyło się z przyjemnością, który dał nam sporo punktów. Ale cóż, takie jest życie.
Dzięki Airam i powodzenia w dalszej karierze!
Dzieki Airam. Powodzenia. Awansu do LaLiga i krola strzelcow na tym szczeblu rozgrywek.
Dzięki Airam, trzymaj się
Dzięki. Szkoda. Pozdrawiam.
Ehh ... no niestety. Tak szczerze to w mojej glowie obstawialem 80 % - 20 % ze zostaniesz na dluzej w Cracovii, ale taki jest "urok" pilki noznej ... powodzenia w przyszlosci :)
Dzięki Airam za te wszystkie piękne chwile jakie nam dałeś i za to że jesteś super Gościem,powodzenia !
Kawał piłkarza, szkoda że nie udało się go zatrzymać. Będzie Airama i jego błyskotliwości brakowało. Dziękuje i powodzenia.
Powodzenia Airam bo jesteś super gość i bardzo dobry piłkarz !
Tylko mniej pizzy i fast foodów :) !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)