Mecz życia bramkarza Zagłębia. My nieźle, najlepiej w sezonie, ale z Zagłębiem i z sędziami nie wygramy.
Jest profil na Twitterze - arbiter cafe i powtórki naszych akcji.
Gol z pierwszej połowy prawidłowy, plus dwie czerwone kartki i możliwy karny.
Szkoda.
-
-
Cracovia - Zagłębie Lubin 17.08.2018 godz. 18:00
[quote='runkle' pid='1332035' dateline='1534531435']
piłkarzy szkoda bo byli dużo lepsi, a przegrali pechowo
[/quote]
taaa, ja bym napisał duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo lepsi i straaaaaaaaaaaaaaaaasznie peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeechowi
dialog z rodzinnego:
sytuacja z pierwszej połowy
- .... dlaczego on za nim nie biegnie? - Pan X
- bo jest zmęczony.
sytuacja z początku drugiej
- ... czemu oni tak grają? - Pan X
- bo tak umieją.
sytuacja po meczu
- mamo, mamo nie strzeliliśmy gola
- dobrze kochanie
- dlaczego dobrze?
- tzn rozumiem kochanie
- acha ... bo ja nie rozumiem.
Czasami warto posłuchać mądrego (pięciolatka) ;).
*- wykropkowane słowa w filozoficznych pytaniach pana X niestety nie nadają się do cytatów, na szczęście śpieszę wyjaśnić że pięciolatek był na tyle wychowany by udawać że nie słyszy przekleństw.
Ładnie graliśmy w piłkę. Nieszczęśliwa przegrana. Oby tak dalej, tylko następnym razem z punktami.
Sędzia beznadziejny. Inna sprawa, że nie ma kto strzelić bramki. Wtedy sędzia zszedłby na 2 plan.
Wreszcie zagraliśmy przyzwoity - oczywiście jak na Polską niewiele wartą ligę- mecz.
ALE NIESTETY W OFENSYWIE MAMY WIĘKSZĄ BRYNDZĘ NIŻ ZA CZASÓW DR.LAPTOPA.
Nie ma kompletnie kto gola zapakować ...i taka sytuacja jest winą prowadzących Klub.
Jak nic panowie nie poprawicie to jesteśmy WYŁĄCZNIE jednym z kandydatów do spadku.
Poczekamy aż się Oliva wykuruje. Nie będziemy przecież dwóch utrzymywać.
To dowodzi, że gra ofensywna Cracovii w poprzednim sezonie opierała się głównie na Piątku i Covilo.
Piątek strzelał gole, a Covilo podczas stałych fragmentów ściągał na siebie uwagę obrońców, przez co - inni mieli więcej swobody do oddania strzału np. Helik i wspomniany Piątek.
Teraz mamy taki vacat w ofensywie, że po prostu...brakuje słów.
To tylko dowodzi że brakuje karnych, bo jak wiemy byle frajer potrafi je strzelać.
Zapomniałbym wspomnieć o jeszcze jednym miłym akcencie tego meczu. Mateusz dostał dziś "trochę minut". Naprawdę stęskniłem się. Ten trucht, to zaangażowanie, gra na alibi, zbicie piątki z bramkarzem i jeszcze wrzucanie piłki z autu w fazie ataku, gdy napastnik powinien być polu karnym.
P-E-T-A-R-D-A.
Paradoksalnie to nie był wcale zły mecz w naszym wykonania, baa, śmiem twierdzić, że najlepszy w tej rundzie. Oczywiście nie należy zapominać, że to wszystko odbywało się na tle ekipy, która szczyt formy ma już za sobą i jest mocno zmęczona długim sezonem.
Myślę, że minorowe nastroje to wypadkowa wszystkiego co dzieje się w klubie od lat, ze szczególną intensywnością ostatnich tygodni.
Powoli zaczynam być ostrożnym optymistą. Zajęcie 14 miejsca na koniec sezonu nie powinno być dla nas problemem
Mecz faktycznie najlepszy w tym sezonie, tylko co z tego? Może i jest to jakiś dobry prognostyk, ale teraz - Piast (w), Legia (d), Jagiellonia (w), będzie ciężko o punkty, a jak punktów nie będzie, to zacznie się ogromna nerwówka. Wczoraj nie powinniśmy tego przegrać, ale przegraliśmy. Tyle sytuacji co mieliśmy, to chyba nie stworzyliśmy we wszystkich 4poprzednich meczach razem wziętych. Szkoda, ogromna szkoda.
A ja cierpiałem wczoraj na rodzinnym, bo za moimi plecami siedziała szkółka z Boguchwały (ach, co za skojarzenia...) i część małolatów zdecydowała na początku meczu, że będą kibicować "Lublinowi". I kiedy po strzeleniu bramki krzyknęli: "jest!", czułem się dość dziwnie...
Patrzę na powtórkę z sytuacji gdzie rzekomo Stózik był na spalonym. Przecież to obrońca wybija piłkę, a nie Budziński podaje.
Jak zwykle meczu nie widziałem - praca ale po przeczytaniu opinii Kolegów coś można wywnioskować .Kolejny mecz w którym nasi przynajmniej dla oka grają lepiej- wiem , że za styl punktów nie ma .Ale jak sądzę widać poprawę w prowadzeniu gry , brakuje skuteczności - tu pole do popisu dla klubowych decydentów i trenera . Panie Michale , pokaz pan , że masz jaja i zmuś zarząd do konkretnych transferów , konkretnych zawodników będących faktycznym wzmocnieniem zespołu .To będzie dla pana taki test , zobaczymy czy pan go przejdzie .
- Edytowany
Oglądam już na spokojnie tą sytuację. Bramka prawidłowa. To zawodnik Zagłębia wybija piłkę która trafia do Strózika.
https://streamable.com/amp_player/yoyxk
[quote='Rock' pid='1332129' dateline='1534541584']
[/quote]
No to może to trochę potrwać...
[url=https://images92.fotosik.pl/20/679a8f9bcf2841f7.jpg][img]https://images92.fotosik.pl/20/679a8f9bcf2841f7med.jpg[/img][/url]
Budzinski w piatek " W Cracovii nie ma piłkarzy ,sa kopacze" Za to zdanie i w jaki sposob to powiedzial wielki murzynski ci w dupe !
Gdzie i do kogo to powiedział?
[quote='bodzio969' pid='1332216' dateline='1534584598']
[quote='Rock' pid='1332129' dateline='1534541584']
[/quote]
No to może to trochę potrwać...
[url=https://images92.fotosik.pl/20/679a8f9bcf2841f7.jpg][img]https://images92.fotosik.pl/20/679a8f9bcf2841f7med.jpg[/img][/url]
[/quote]
A spieszy nam się gdzieś?
Leciutko mi nerw przeszedł po wczorajszym dlatego mogę już pisać.Przegraliśmy,ale nie mam pretensji do grajków.Robili co mogli.Piątek wróć, tam się mosty walą u nas wszystkie są solidne.
Jedno jest pewne. Oliva nie leżakuje na Wrocławskiej.
[quote='audax' pid='1332247' dateline='1534589237']
Jedno jest pewne. Oliva nie leżakuje na Wrocławskiej.
[/quote]
...nie bylbym taki pewny. Moze tylko na czas robienia zdjecie Tabisz z Baldysem przenieśli "starych dziadów" do drugiego pokoju :p
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)