jeden błąd Probierza - powinien Dimuna zmienić w 6 minucie, jak dostał żółtko. Przecież jak Pestka, mógł dostać czerwień ;)
-
-
Górnik Zabrze - CRACOVIA 18.12.2017 (poniedziałek), godz. 18:00
Nigdy nie miałem takiego uczucia po wygranej naszej Cracovii, patrząc na cieszących się piłkarzy mam do nich nadal żal i wielką urazę za to co zrobili w środę, dalej ku odkupieniu win panowie..
Bałem się oglądać, telewizor był włączony, a ja w drugim pokoju śledziłem wynik w internecie. Odważyłem się oglądać po trzeciej bramce, choć mój pasiasty pesymizm (vide mecz z ZL w zeszłym sezonie i utrata dwóch bramek w doliczonym czasie gry) nie dawał mi się cieszyć do końca. Ale i tak mam kaca po derbach.
nie na moje nerwy, z wku-zobojetnienia zaczelo mi zalezec i zaczalem miec nerwy ;)
zastosowalem metode "na spacer", podobniez w Lubinie, wyszedlem na hokej i po drodze sobie sprawdzilem ze dowiezlismy..
wczoraj w 68 min wzialem czworonogi i zabralem je na zwyczajowa rundke 35 minutowa, wracajac i dochodzac juz pod dom sprawdzilem wynik , zobaczylem 0-4 i zaczalem na ulicy brechtac glosno myslac o naszym drogim Santusiu ;)
Wygrana z Górnikiem który nigdy nam "nie leżał" cieszy! tym lepiej smakuje że w Zabrzu! Dzięki tej wygranej kac poderbowy nieco zmalał resztę zrobi czas i ...zimowe transfery. :)
to, że Górnik nam "nie leży" to już od kilku lat nieaktualne ;)
Zabrze już "odczarowane" , najwyższy czas zrobić to na cwks-ie .
Szczerze mówiąc, to nie wiem co myśleć o wczorajszym, jedyne co się nasuwa, to - oto polska ekstraklasa. W zasadzie trzeba powiedzieć, że wygraliśmy zasłużenie, choć na pewno nie mieliśmy aż takiej przewagi jakby sugerował wynik. Z innej beczki też widać, że potrzebujemy strzelić 2gole by wygrać, bo pewnie jakby było tylko 1:0, to Górnik - który mocno nas cisnął od początku drugiej połowy, przez chyba 20-25minut i naprawdę śmierdziało bramką, miałem wrażenie, że wisi w powietrzu - w końcu by coś wpakował.
Cieszy wynik, cieszy konsekwentna gra, ale osobiście jestem bardzo daleki od optymizmu jaki pojawił się na forum. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, jeden mecz nie może zmienić obrazu całej rundy, która była bardzo, bardzo słaba, by nie powiedzieć fatalna. Czekam na wiosnę, czekam na te transfery (których pewnie nie będzie), zobaczymy co zrobi też Probierz mają czas na spokojny trening i okres przygotowawczy. Na wiosnę nie ma już żadnych wymówek, to będzie kompletnie przebudowana, autorska drużyna Probierza, przez niego przygotowana i zobaczymy co z tego będzie.
[quote='Orlean' pid='1296152' dateline='1513666932']
Wygrana z Górnikiem który nigdy nam "nie leżał" cieszy! tym lepiej smakuje że w Zabrzu! Dzięki tej wygranej kac poderbowy nieco zmalał resztę zrobi czas i ...zimowe transfery. :)
[/quote]
Jak byś mi w myślach czytał! No to teraz transfery!
[quote='kaleb' pid='1296224' dateline='1513690312']
[quote='Orlean' pid='1296152' dateline='1513666932']
[/quote]
Jak byś mi w myślach czytał! No to teraz transfery!
[/quote]
Już są.. Wójcicki (na pewno) i Szczepaniak (podobno) wybierają się do Wrocławia
- Edytowany
Kac poderbowy minie jak ich w azylu walniemy 5-0
Wczoraj fajnie sie na naszych patrzyło, z zacięciem, poświęceniem i determinacją do samego końca walczyli o kolejną bramkę.
[quote='hank' pid='1296179' dateline='1513676117']
Zabrze już "odczarowane" , najwyższy czas zrobić to na cwks-ie .
[/quote]
(...)
[color=#ff3333][b]Będziemy uczyć kultury,prośbą, a jak nie pomoże to użyjemy bardziej zdecydowanych narzędzi[/b][/color]
[color=#ff3333][b]Nawet jeżeli ktoś pisze piramidalne głupoty to nie upoważnia to do obrażania go i wysyłania gdziekolwiek[/b][/color]
[color=#ff3333][b]edit. sterby[/b][/color]
- przecież Wojtek Stawowy i pierdyknął w sezonie 2013/14. Chłopie zrób sobie przerwę (...)
Też, z tym że W 2008 odczarował ich Płatek a w zasadzie Sadko.
A trochę później w swoim debiucie pyknął ich Pasieka.
Proponuję wrócić do rzeczy, bo wątek się rozmywa jakby.
Jak czytam coś takiego:
<>
to ja się zastanawiam, czy my mówimy o tym samym meczu. [b]Wygraną dał nam powrót do krakowskiej krótkiej piłki[/b] - dzięki której wygrywaliśmy w 1 połowie znaczną większość pojedynków w środku pola, krótką klepką w trójce Pestka-Mihalik-Dimun (tak!), Pestka-Mihalik-Drewniak lub Mihalik-Piątek-Hernandez. A wychodziło, bo byliśmy o ułamek sekundy szybsi i dokładniejsi niż Górnik - o którym mówiłem już dawno, że nie wytrzymają kondycyjnie całej rundy, ale w najśmielszych marzeniach nie liczyłem, że apogeum zadyszki przyjdzie na mecz z nami.
Co więcej, skokowa poprawa w taktyce - nabijanie frajerów na aut czy korner, niewybijanie piłki na pałę gdziekolwiek, tylko cierpliwe wychodzenie z własnej połowy pod pressingiem, w tym kilkakrotnie z udanym zwodem.
Do tego przydali się ci, co dotąd mniej grali i mieli więcej świeżości (Mihalik, Dimun, Dytiatiew) i więcej pomyślunku niż ci, którzy zniknęli ze składu - miłosiernie przemilczę nazwiska.
Zniknęła "kopanina" głową, zliczyłem może 2-3 chaotyczne akcje górą, nie więcej. Blokowanie ataków przez całą drużynę w grze obronnej - chyba jeszcze w tym sezonie nie widziałem takiej asekuracji.
Siadałem przed telewizorem z myślą "już i tak nic na nic nie liczę, w zasadzie wszystko mi jedno". Po meczu - no nie euforia, bo niby jak... ale spora niespodzianka na pewno, i nie mówię o wyniku, tylko jakości gry.
A zauważył ktoś że wszystkie bramki zdobyli obcokrajowcy??? nawet samobója zaliczył niemiec.
[quote='awaria' pid='1296344' dateline='1513720964']
A zauważył ktoś że wszystkie bramki zdobyli obcokrajowcy??? nawet samobója zaliczył niemiec.
[/quote]
Raczej volksdeutsch, sądząc z nazwiska.
Czy ktoś wie kiedy ostatnio, wygraliśmy tak wysoko, na wyjeździe w ekstraklasie ?
Ktoś pisał już
1962-05-06 Gwardia Warszawa - Cracovia 0:4
[quote='ian thorpe' pid='1296127' dateline='1513638983']
jeden błąd Probierza - powinien Dimuna zmienić w 6 minucie, jak dostał żółtko. Przecież jak Pestka, mógł dostać czerwień ;)
[/quote]
Probierz przyznał się że chciał wymienić Pestkę, ale czekał za długo. Nie ma co się rozwodzić udowadniając przy okazji że w 248 innych przypadkach ktoś drugiej żółtej nie dostał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)