[quote='Diabel' pid='1437005' dateline='1593459287']
[quote='jarkos_' pid='1436981' dateline='1593452805']
Po co ogrywać młodzież przy 2:0 z Pogonią grająca połową składu juniorami. Ja *****ę, naprawdę zaczynam w niego wątpić na poważnie
[/quote]
gosc juz jest tak posr.any ze bedzie pierwszym (ha ha) skladem gral w meczu o czapke gruszek coby cokolwiek uciulac...
[/quote]
To jest raczej [s]probierz[/s] papierek lakmusowy nastroju Janusza.
Opcje są dwie, albo jest jak piszesz, albo skład był ustalony, jak to ostatnio stało się już tradycją, za pomocą niezawodnego narzędzia XXI wieku, jakim bez wątpienia jest poczta elektroniczna.
Obie wersje wskazują, że zwieracze Gromowładnego są bliskie ogłoszenia kapitulacji, co nie jest szczególnie optymistycznym info dla łysego.
A dla nas? A jeden chuj, w sumie.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Też zdziwił mnie ten brak zmian w końcówce meczu. Paru zawodników nadawało się już do zmiany w pierwszej połowie. A nasz środek bez Gola się rozregulował. Widać ile daje pewny defensywny pomocnik dla młodych, wystraszonych zawodników, którym w dodatku coś nie za bardzo się udaje.
Dobrze, że Peskovic odpoczął... Życzę Hrosso jak najlepiej, ale coś mi się wydaje, że i on jest w słabszej formie. Po meczu z Pogonią zaczął mi przypominać Donnarumę - tyle, że w znaaacznie zwolnionym tempieeeeee... i do tego trochę zagubionego. Za bardzo schodzi do słupków, późno reaguje, słabo się przesuwa... Boję się zobaczyć w takim wydaniu mały czy duży blok... O co kurczę chodzi? Ktoś tu chyba przespał okres przygotowawczy niestety... [size=small]Przy nich to nawet walczący o skład Lis właśnie urasta do rangi kocura. [/size][size=small]Oby z Legią nie skończyło się pogromem.[/size]
[size=small]Jak w kolejnym meczu cud się nie zdarzy, w kwestii ożywienia Hrosso, to zachęcam Pana Probierza do postawienia na Wilka już w meczu z Legią (choć na ten jeszcze można orzeźwić Peskovicia) lub zaraz po nim. [/size][size=small]To jedyna okazja się przekonać, z kogo coś jeszcze może być na przyszłe sezony, a przypominam, że Wilk to wychowanek i potrafił grać na zero w meczach z trudnymi rywalami jeszcze jako nowicjusz w ekstraklasie.[/size]
[size=small]Peskovic w I rundzie grał swoją rundę życia, ale metryki i zdrowia już nie oszuka (swoich ograniczeń tez już nie przeskoczy), a Hrosso nie nabrał charakteru i nie zrobił spodziewanego jak na ten wiek postępu w ostatnim roku (moim zdaniem, w przeciwieństwie do takiego Lisa, również walczącego o skład). [/size][size=small]Chyba trzeba się już zacząć rozglądać za nowym, klasowym i charakternym bramkarzem (nie warto tu oszczędzać) i popracować indywidualnie, co zresztą mało powiedziane, solidnie nad Wilkiem, który ma przynajmniej świetne warunki i na pewno Cracovię ma jeszcze w sercu.[/size]
Wiarus ty wg wiesz jakie brednie piszesz ?Wilk nawet w rezerwach niczym się nie wyróżniał ba jak ogladałem ich wiele razy to był bardzo często słabszy od swojego rywala z drużyny rywala często półamatorskiej .
To jest bramkarz elektryczny i nie ma on nic poza warunkami fizycznymi .
Co do bramkarza będzie Kozioł z Korony myśle że byłby dobry albo Steinbors z Arki .
Peskovic ?Solidny bramkarz ale już może być tylko solidny .
[quote="potter" pid='1437044' dateline='1593496728']
[font=Arial Black]Wiarus ty wg wiesz jakie brednie piszesz ?[/font]Wilk nawet w rezerwach niczym się nie wyróżniał ba jak ogladałem ich wiele razy to był bardzo często słabszy od swojego rywala z drużyny rywala często półamatorskiej .
To jest bramkarz elektryczny i nie ma on nic poza warunkami fizycznymi .
Co do bramkarza będzie Kozioł z Korony myśle że byłby dobry albo Steinbors z Arki .
Peskovic ?Solidny bramkarz ale już może być tylko solidny .
[/quote]
Poucza Ten co "nieskalana prawde" wypisywal w 324523242postach o Covilo...
Zacznij od siebie a pozniej pouczaj Potterze....
Dopóki piłka w grze to ma grać o wynik a nie ogrywać jakiś juniorów. A zmiany w doliczonym czasie to zwykłe frajerstwo, za które i tak sędzia dolicza więc nie ma sensu ich robić a tym bardziej się ich domagać
[quote='SaNtO' pid='1437053' dateline='1593499074']
Dopóki piłka w grze to ma grać o wynik a nie ogrywać jakiś juniorów. A zmiany w doliczonym czasie to zwykłe frajerstwo, za które i tak sędzia dolicza więc nie ma sensu ich robić a tym bardziej się ich domagać
[/quote]
Frajerstwem to jest leżenie i symulowanie kontuzji przy korzystnym wyniku . Kiedyś Ruch w tym celował i umierali już od 46 minuty jak wynik z pierwszej był ok.
Natomiast NIE WYBICIE z uderzenia atakującej drużyny zmianą nawet na 1-2 minuty przed końcem to jest błąd w sztuce.
doprecyzuje, nie oczekuje od Probierza grania junioramia ani "dawania szans" w rozumieniu niektorych, po prostu stwierdzenie po obserwacji tego meczu, czuc bylo jakbysmy grali o MP czy cus a trener mocno zestresowany jakby gral o swoja pozycje w klubie
Grają o najwyższe możliwe cele w tym momencie, nawet jeśli jest to 4 miejsce to trzeba grać. Co by nie powiedzieć - bo mnie 4 miejsce nie zadowoli - ale jest premiowane (prawdopodobnie) awansem do eliminacji pucharów. Tworzenie zarzutu, że się żyłowali reprezentując barwy Cracovii i grania o jak najwyższe możliwe miejsce jest w zasadzie niedorzeczne i czasem się martwię, że zapominamy się w biciu w klub.
Ja oczekuję tylko zwycięstw. Nie interesuje mnie to kim grał Probierz, ile zrobił zmian i kiedy. Wygraliśmy i nie zamierzam tworzyć zarzutów wobec czegokolwiek. Mogę ocenić, że mecz był gówniany, że nie mamy żadnej kreacji w środku, że Rapa to parodia piłkarza ale nie gardłuję, że to skandal. Wygrany mecz to wygrany mecz, w końcu 3 punkty i patrzymy dalej w przyszłość.
Brak zmiany to błąd w sztuce? Tylko co mnie to obchodzi? Jakby zrobił 2 zmiany i 4 gości by udawało kontuzje, sędzia by doliczył kolejne dwie minuty i byśmy dostali gonga w 98 to też byście gardłowali, że można było nie robić zmian i nie udawać kontuzji. Liczy się wynik. Probierz się obronił wynikiem i tylko to się liczy
- Edytowany
Kruszyna kogo niby pouczam ?Wiele razy oglądałeś Wilka w rezerwach to chyba masz pogląd jak się prezentuje .Wielokrotnie był słabszy od konkurenta .Bramkarz kompletnie nie robiący postępow a wręcz odwrotnie .On ma bronić w ekstraklasie ?
Ja uważam że Wilk już ponad poziom III ligi nie wyjdzie i szkoda sobie zawracać głowe eksperymentami w ekstraklasie z nim .
Co do Covilo wyszło na moje ?Zwyczajnie chcieli go zeszmacić a jak się postawił to na siłe wygonić z klubu .Efekt odejście w skandalu ,smrodu i kompromitacji zarządu .Gdzie te miliony odszkodowania ?.
Zresztą przy okazji Covilo pisałem że po nim będą następni tylko nazwiska inne .Wiele nie musiały korposzczury z Probierzem pomagierem na siebie czekać .
3 Hiszpanów Oliva ,Javi i Cabrera teraz Janusz Gol a w lecie pewnie Pestka .Już nieudolnie chcieli przedłużać kontrakt odstawiajac go i tłumacząc że przegrał rywalizacje .Tylko z kim jak Siplak kontuzja ?Miał przegrać z Diego ?.Dopóki nie zmieni Filipczak korposzczurów to nawet 13 letnie dzieci takie jak Hubert Jasiak będą traktowni jak szmata.
Co do młodych już rok temu albo lepiej powinni być niektórzy wypożyczeni tacy jak Stróżik .Co mu da granie epizodów ?Jedynie co to się uwsteczni .Perstka przed Chrobrym był zagumionym malym dzieckiem o juniorskich nawykach .W Chrobrym otrzaskał się z fizyczną piłką grał regularnie i jak wrocił do Cracovii to już był inny gracz .
Santo ma racje -dopóki mamy szanse na miejsce premiowane awansem do pucharow to trzeba się o nie bić .
W sytuacji gdy na 10 meczów przegrało się 8, każde zwycięstwo jest na wagę złota ze względu na morale drużyny. Co nas w perspektywie PP z Legią powinno interesować bardzo.
Styl okropny, z jesienie zostały same resztki
[quote='gusto' pid='1437062' dateline='1593504861']
W sytuacji gdy na 10 meczów przegrało się 8, każde zwycięstwo jest na wagę złota ze względu na morale drużyny. Co nas w perspektywie PP z Legią powinno interesować bardzo.
[/quote]
Statystyka wczoraj poprawiona 2 -1-8 na 11 meczy . ;)
[quote='SaNtO' pid='1437059' dateline='1593504373']
Grają o najwyższe możliwe cele w tym momencie, nawet jeśli jest to 4 miejsce to trzeba grać. Co by nie powiedzieć - bo mnie 4 miejsce nie zadowoli - ale jest premiowane (prawdopodobnie) awansem do eliminacji pucharów. Tworzenie zarzutu, że się żyłowali reprezentując barwy Cracovii i grania o jak najwyższe możliwe miejsce jest w zasadzie niedorzeczne i czasem się martwię, że zapominamy się w biciu w klub.
Ja oczekuję tylko zwycięstw. Nie interesuje mnie to kim grał Probierz, ile zrobił zmian i kiedy. Wygraliśmy i nie zamierzam tworzyć zarzutów wobec czegokolwiek. Mogę ocenić, że mecz był gówniany, że nie mamy żadnej kreacji w środku, że Rapa to parodia piłkarza ale nie gardłuję, że to skandal. Wygrany mecz to wygrany mecz, w końcu 3 punkty i patrzymy dalej w przyszłość.
Brak zmiany to błąd w sztuce? Tylko co mnie to obchodzi? Jakby zrobił 2 zmiany i 4 gości by udawało kontuzje, sędzia by doliczył kolejne dwie minuty i byśmy dostali gonga w 98 to też byście gardłowali, że można było nie robić zmian i nie udawać kontuzji. Liczy się wynik. Probierz się obronił wynikiem i tylko to się liczy
[/quote]
Nieogrywanie juniorów z Pogonią grająca 4 młodzieżowcami, przy wyniku 2:0 w meczu praktycznie o nic (przy oddychającym rękawami Loshaju, słabym Hance, słabym Lopesie, przeciętnym Wdowiaku, słabym Dimunie, przeciętnym Pelle) to głupota i sabotaż.
W innym wątku piszesz, że Lusiusz jest słaby, a innych juniorów nie mamy (na odpowiednim poziomie) / nie są wprowadzani - to kiedy mają grać, jak nie ze słabą Pogonią przy wyniku 2:0? I kto będzie młodzieżowcem w przyszłym sezonie.
Dlatego jestem zawiedziony Probierzem - zatrważa mnie jego krótkowzroczność (chyba, że mamy dogranego kozackiego młodzieżowca na 20/21, to cofnę moje słowa).
Ty piszesz, że głupota i sabotaż, a w wątku z ocenami czytam, że wstawienie Rakoczego na końcówkę zrobiło mu krzywdę. I komu tu wierzyć...
- Edytowany
[quote='gusto' pid='1437141' dateline='1593559632']
Ty piszesz, że głupota i sabotaż, a w wątku z ocenami czytam, że wstawienie Rakoczego na końcówkę zrobiło mu krzywdę. I komu tu wierzyć...
[/quote]
No pewnie, mógł się spocić biegając, albo się przewrócić. Albo piłką mogli go uderzyć. Przecież to jeszcze dziecko. :)))
A jakby wspuścił 3 juniorów i by nie dowieźli 2-1 to by dopiero była chryja, że poco wpuszcza na 5 minut dzieciaka itd. Ja w ogóle jestem przeciwny przepisowi o młodzieżowcu, śmieszy mnie to, że dzieciak nie jest w stanie wygrać rywalizacji. Albo umiesz grać i objeżdżasz dziadków na treningu i wyglądasz lepiej albo nie umiesz. Jakoś w Anglii przepisu nie trzeba i grają dzieciaki bo są dobre, zagrają 3 dobre mecze i jadą na pierwszą reprezentacje, wychodzą i strzelają gole. To nie jest nic niesamowitego, że młody umie grać. Nie umie to nie gra. Trenerzy raczej stawiają na lepszych niż gorszych ustalając skład. Chociaż oczywiście się zdarza, że trener nie lubi młodych i woli starego słowaka bo doświadczony ale to już chyba nie jest zbyt częsty proceder. U nas ostatnio Zieliński z alergią na młodych. W innym wypadku (czyli zazwyczaj) jest zdrowa rywalizacja i tyle
Młodego do ogrywania wpuszcza się gdy zespół na boisku mu pomoże bo grają dobrze. Nie pamiętam już teraz czy jak Rakoczy wchodził w tej 88 minucie to Pogoń cisnęła czy dopiero chwilę później ale zazwyczaj lepiej wpuścić kogoś doświadczonego niż niepewnego młodego (zaznaczam, że chodzi mi o takiego który gra niepewnie bo jest mało ograny w lidze a nie tylko, że jest młody). Oczywiście wiem, że piłka jest taka iż w następnej kolejce wejdzie doświadczony zawodnik i zawali sytuację :-D
Idźże na urlop z tabiszem i bałdysem nie wracajcie już z niego.
[quote='mariusz' pid='1437242' dateline='1593682662']
Idźże na urlop z tabiszem i bałdysem nie wracajcie już z niego.
[/quote]
Nie ma szans , znowu miałby dostawać postojowe ? :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)