Mi osobiście podobał się model premii w Górniku po ich powrocie do ekstraklasy w 2010 roku. Każdy inkasował mniej/więcej tyle samo (uznajmy nawet 2500, oczywiście nie chodzi o podaną kwotę). Za zwycięstwo drużyna dostawała premie do podziału, za remis 2-krotnie mniej. Przez co zazwyczaj kończyła w górnej tabeli.
Jakbyśmy przeszli na taki model zarządzania (+ promocja wychowanków/młodych chłopaków z okolic) to moglibyśmy namieszać w tej lidze.
PS. Zawsze byłem zwolennikiem polityki Athletic Bilbao
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Cudowny i zdrowy jest system premiowania zwycięstw ewentualnie dodatkowo miejsca w tabeli. Oczywiście duuuuża premia do podziału dla całej drużyny w tym sztabu trenerskiego itd jakimś tam kosztem obniżenia miesięcznej wypłaty. Dlaczego to tak nie działa? Przecież w cywilnym świecie płaci się za "zwycięstwo mechanika z klockami hamulcowymi" a jak z nimi przegra, czytaj nie wymieni, to nie dostaje nic.
Może to trochę tak działa, jak w tym artykule który wklejałem (Co wtorek Stanowski: jak w pięć lat uzdrowić polską ligę?) o przekarmianiu piłkarzy i niejako ich zmowie cenowej....
Wyjątkowo spokojnie przed Derbami , w zasadzie na wcześniejszej konferencji wbił Pan trafnie "szpile " ludziom którzy uważają się za "dziennikarzy " . Poprzednie konfernecje przed meczami z gts były kontrowersyjne i dość awanturnicze. Może wreszcie drużyna przemówi na boisku i tą złość z żalem będzie widać ?
W mojej opinie jest to MECZ O WSZYSTKO dla Pana . Nawet jeśli Profersor nie zwolni mimo porażki , to nieliczni wierzący w ten projekt po prostu przestaną wierzyć ...
Podejrzewam , że oglądając mecz w TV Pana będzie słychać najgłośniej . Niech piłkarze udowodnią , że są ... piłkarzami , a Pan że umie o wstrząsnąć zespołem .
No chłopie. Duże tu, paru zacnych, nadzieje w Tobie pokładało.
Jutro z tarczą, albo bez tarczy ochronnej.
Po derbach wystawiamy ocenę Twojej dotychczasowej pracy.
W najbliższych 5 meczach (u siebie: derby, Górnik i Miedź; wyjazd do Kielc i Gdańska) - oczekuję 9 pkt (minimum).
Ja oczekuję 15, ale 7 będzie sukcesem.
Ja oczekuję zwycięstwa dzisiaj. Jeżeli ono nastąpi, niech sobie w zimie robi kolejną rewolucję by na wiosnę ratować ekstraklasę. Jeżeli natomiast dzisiaj nie wygramy, nie chcę tego Pana widzieć więcej przy ławce Cracovii.
pakuj się
Co zes ty im nagadal ze znowu tak obsrani na ferby wychodza?
Motywator,curva jego zsjechana mać
To się doczekaliśmy Korpokompromitacji !
Gorącym głowom przypominam, że jesteśmy w budowie. Za rok gramy o mistrza dopiero.
Mam nadzieje, ze w CV juz wpisane: objąłem nową druzyne, odnowiłem ją wg wlasnego autorskiego planu, przepierdoIilem 3 razy derby...
Tym razem dzieci na trybunach przeszkadzały będzie wytłumaczenie Probierz wyp. ..aj
Proooooooooooooooooooooooobieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cooooooooooooooo?
Koooorpoooo!
Koooorpoooo sietnioku numer 2
Mistrzostwoooooooo !
Mam nadzieję że cię nikt nie zatrudni już w Polsce. Nawet w Białym się zorientowali że nie jesteś potrzebny do tego by grać w czołówce. Wycyckałeś zadufanego, starego człowieka pięknie na kasę ale taki numer udaje się tylko raz. Oto twój warsztat i możliwości..
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)