Guus Hiddink, Fabio Capello, Carlo Ancelotti - tych trzech daloby rade a nie jakies rodzime Ojrzynskie, Skorze i Urbany.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Was nie zaskoczyło, że po pokazaniu Filipiakowi środkowego palca (olanie JF i pójście do gts), MP został zatrudniony w Cracovii??? Ja byłem zaskoczony, teraz już wiem, procesor musiał za wszelką cenę udowodnić, że Probierz jest w gruncie rzeczy miernym trenerem. Ma swój charakter i tylko to, ale trenerem, takim co porwie za sobą piłkarzy, niestety nie jest!!! Jeżeli my się śmiejemy z jego "bycia konsekwentnym", to co mają powiedzieć jego podopieczni???
Coś mi się wydaje panie Probierz , że pan słabym trenerem chyba jest.
Toż to ani wyników nie ma, ani na kopaninę nie da się patrzeć.
To wszystko takie surowe - przeszkadzać przeciwnikom w grze w głębokiej defensywie
Zawodnicy grają pod statystyki - celne podania na dwa metry - ja tobie ty mnie.
Anemiczne strzały byle by tylko w stronę bramki przeciwnika kopnąć - statystycznie więcej "strzałów"
W sumie nic z tego nie wynika - ale statystyka - zj..ebis.ta - i niby kontrolowanie gry - śmieszne to wszystko.
W ostatnim meczu ( Białystok) zawodnicy pokazali w ostatnich 20 min meczu że jednak coś potrafią
Chce im się grać,jak gra jest na tak, do przodu .
Pewnie pomyśleli że w du..pie mają przeszkadzać w grze - chcieli w końcu zagrać w piłkę ofensywną.
I wyszło to naprawdę dobrze.
Ale pewnie był to " łabędzi śpiew "
Zostaną sprowadzeni do parteru i
- zadania defensywne
- przeszkadzanie w grze przeciwnikowi
- statystyki
- defensywa, defensywa, defensywa
..
..
Patrzącym na tą taktykę rz.y.gać się chce..
A na domiar złego pożytek pkt opłakany
Ps.
Dla odmiany
Jak pan tak zafiksowany na te statystyki
To pochwal się pan swoimi statystykami z tego sezonu
A ile jeszcze kontraktu z sadownikami Szwajcarskimi ma ogrodnik?
[quote='Khalid' pid='1338634' dateline='1537279316']
[/quote]
Wystarczajaco duzo,zeby zwolnienie bylo nieoplacalne dla ligi biznesu.Przedluzyl przy spekulacjach o kadrze,wiec niedawno.
[quote='MakuKSC' pid='1338635' dateline='1537279405']
[/quote]
Wystarczajaco duzo,zeby zwolnienie bylo nieoplacalne dla ligi biznesu.Przedluzyl przy spekulacjach o kadrze,wiec niedawno.
[/quote]
Sorx ale to nie odpowiedź...
cóż tatuś google pomógł : czerwiec 2020 jeszcze grubo ponad bańkę będzie kosztował....
Naprawdę mamy prawo od Ogrodnika wymagać aby tak co jakiś czas jakiś mecz wygrał :P
Wreszcie się doczekał :) Tylko Canal+ chyba na złość pokazał tylko naszą bazę.
https://www.youtube.com/watch?v=eF9ahaEidCA
[quote='Khalid' pid='1338638' dateline='1537280352']
[quote='MakuKSC' pid='1338635' dateline='1537279405']
[/quote]
[/quote]
Sorx ale to nie odpowiedź...
cóż tatuś google pomógł : czerwiec 2020 jeszcze grubo ponad bańkę będzie kosztował....
Naprawdę mamy prawo od Ogrodnika wymagać aby tak co jakiś czas jakiś mecz wygrał :P
[/quote]
Ale ta bańka to nic w porównaniu ze strata kilku baniek z C+. Więc spokojnie go wymienią na tańszego, który zapewni utrzymanie i zasilanie z C+. Potem oczywiście pojawią się te same problemy co teraz ale może z lepszym efektem punktowym, bo ogrodnik z uporem dąży do poprawienia "rekordu" pasjonata.
Byłem dziś na części treningu i wnioski są katastrofalne .Drużyna podzielona bardzo nie wiele zabrakło do zaliczenia KO przez jednego zawodnika od drugiego .W kuluarach słychać że większość już ma Probierza dość .
Patrząc na Serderova tak się zastanawiam kto wziął za zakontraktowanie tego ,,piłkarza ''pod stołem ..Nawet na treningu wręcz kompromitująco słaby ...
Dziś w Dp jest ocena Cracovii min przez Przytułę .Cracovia robi dziwne transfery gdzie przychodzą słabsi od tych co odeszli .Trudno się z tym nie zgodzić bo Wójcicki czy Rakels o klase lepsi od Culiny ,Zenjova czy Serderova
tak na chłodno widać, że Cracovia nie ma trenera, za to MKS zyskał kolejnego korposzczura
jak pisałem że ogrodnik to klown to niektórzy piali, że pewnie odbił mi kobietę. Na szczęście czas działał na moją korzyść. Probierz to celebryta i klown a że polska piłka jest słaba to niektórzy kreowali go na trenera kadry a on nawet w swoim Bytomiu się kiedyś ośmieszył.
[quote='Pasiak64' pid='1338656' dateline='1537296574']
Na szczęście czas działał na moją korzyść.
[/quote]
Przykro mi to pisać, ale Twoje szczęście to nieszczęście Cracovii. Zatem życzę Ci byś w najbliższych tygodniach nie miał powodów do szczęścia (kosztem Cracovii). Co do Probierza to ponad rok temu wyrzucanie mu od klaunów było równie udane jak kreowanie go na zbawiciela. Obie opinie niepoważne.
Nadal liczę że się ogarnie, a jak jakiś zawodnik gra pod zwolnienie to napiszę jeszcze raz w pierwszej kolejności napiętnować a później wywalić na zbity pysk. Odpuszczanie meczów to największe kurestwo. Zero tolerancji.
Ja napiszę coś niepopularnego.
Ten ostatni mecz nie był najgorszy taktycznie i fizycznie. W końcu zaczęliśmy grać pressingiem a nie czekać aż nas wydoją. Pojawiły się pojedynki. Jednak jeszcze za mało. Nieźle wyglądały skrzydła, zwłaszcza Wdowiak.
Powiedziałbym że jeśli trener by przyszedł miesiąc temu to wygląda to obiecująco i będzie lepiej. Szkoda że taki nikły postęp to rok pracy i 3 okienka. To dla trenera jest kompromitujące
Przepraszam, ale co pokazał Wdowiak. Jakieś strzały, dośrodkowania, rajdy, kluczowe zagrania otwierające kolegom drogę do bramki? Nic z tych rzeczy. Jest żałosny jak cała reszta. Może to wina trenera, ale ja nie widziałem go na poziomie ekstraklasowym chyba nawet w jednym meczu, a jeżeli nawet, to z pewnością nie był to mecz w Białymstoku.
Probierz będzie niepopularny wśród zawodników, bo jest technicznie lepszy od wielu z nich pomimo lat, ma wymagania niczym na "zachodzie" przy pensji jak na "wschodzie", nakazuje ciężko trenować a przecież to tylko Ekstraklapa. Gdzie w Polsce biegać w takim pressingu jak on chce ? Wariat ?
Przecież kopacze to paniska, należy ich głaskać, dbać by się nie przemęczali, bo oni w Pasach są tylko "przelotem". Pamiętam, jak wielu domagało się "zamordysty", bo kopacze to tylko galerie i panienki z pewnego lokalu. Przyszedł taki, no też źle, bo nie umie się z nimi dogadać, jest zamordysta z korpo.
Prawda jest taka, jak nie ma wyniku, to się szuka. Ja wolę trenera, który nakazuje ciężko trenować i obiecuje jedno, że jak kopacz da z siebie wszystko u niego, to będzie taki zawodnik zarabiał kiedyś miliony w markowym klubie. Taki Piątek, nigdy się nie żalił, słuchał nawet publicznej połajanki i...od razu jest przygotowany do gry w poważnej lidze. Tylko gdzie szukać takich "Piątków", jak niektórym bliżej do "Piecha".
Jak czytam te nazwiska, niby nowych trenerów, propozycji, to mnie śmieszy. A najbardziej propozycja Zielińskiego pogonionego z Termaliki. Ludzie lodu, Probierz zostanie i wyciągnie z nich ostatnie poty, a kopacze mają zapierdzielać, bo nawet już w Karabachu odkryli, ze bez tego się nic nie da zrobić.
- Edytowany
Ja bym dał Probierzowi mimo wszystko czas. Prędzej czy później to musi odpalić. Jeśli to co się mówi jest prawdą czyli że piłkarze grają przeciwko trenerowi to jestem za tym żeby zrobić kolejną rewolucję w zimie, bo nie może być tak że przychodzi trener co od nich wymaga a ci bezczelnie grają na jego zwolnienie!
Probierz ma zostać i zostanie, ale póki co, po kilkunastu miesiącach pracy gramy najsłabszą piłkę w lidze i nic do tego nie ma niechęć do z.a.p.ie.przania na treningach.
nic z przodu i kryminał z tyłu.
przyjedzie Płock i sam Furman dośrodkowaniami ze stałych fragmentów będzie miał kilka asyst.
naszym obrońcom nie ma kto powiedzieć jak mają się zachowywać w polu karnym. chociaż trener taki techniczny.
IAN
[i] Pamiętam, jak wielu domagało się "zamordysty", bo kopacze to tylko galerie i panienki z pewnego lokalu. Przyszedł taki, no też źle, bo nie umie się z nimi dogadać, jest zamordysta z korpo.[/i]
Już po tym gdy ośmieszył sie w sprawie Miro pisał że właśnie dał sobie rozwalić drużynę... Każdy to widział prócz Ciebie i niego..Ośmieszył się wtedy, stracił szacunek i teraz tylko zbiera za top ZASŁUŻONE plony. Gdzie teraz ma swojego Tabisza i Filipka?
- Edytowany
tzn. co miał Zubereg zrobić by się nie ośmieszyć ? Miał dla Twojego samopoczucia podać się do dymisji ? A może powinien powiedzieć Tabiszowi i Bałdysowi to, co nawet na kracie stadionu nie wisi ? Może powinien walczyć i polegnąć jak Lenczyk ?
Bzdura. W korporacjach jest prosty układ personalny. Każdy odpowiada za swoją działkę, i nie wolno się "wbijać" w obce. Może się to nie podobać, ale na dzisiaj tak funkcjonuje nasz klub. Takie posty o dupe rozbić może sobie pisać kibic na forum, a Probierz jest PRACOWNIKIEM i ma w swoich papierach swoją działkę. Ja rozliczę po 37 kolejkach Probierza z wyniku w tabeli, a nie będę rozliczał z "szatni", bo szatnia to by najchętniej się "położyła" . Temat z Covilo z tego co się orientuję został definitywnie zakończony i wyciszony, a kopacze mają również pracować a nie strajkować, bo kasę na jaką podpisali kontrakty - dostają.
Czyli Probierz sobie SAM zbudował zespół z leni? Co on jest nienormalny? Nie sprawdzał kogo kontraktuje? Przez 3 okienka przebierał spośród tysięcy piłkarzy y wybierał tych, którzy lubią pot wylewać.
Taki głupi nie jest. Zrobił zespół rzemieślników który był gotowy do harówki. Nie przewidział jednak tego, że umywając ręce ws. Covilo straci tych rzemieślników już na drugi dzień.
Piszesz że nie mógł inaczej - a a ja myślę, że mógł się postawić. Miał mocną pozycję po udanej wiośnie więc myślę, że Filipiak by się ugiął bo przecież on zgodę na podwyżkę wydał, a w Probierza zainwestował kupę kasy.. Tylko on chciał się przypodobać Tabiszowi/Filipiakowi i pewnie był przekonany że zastąpi go kimś innym skoro kasa jest na stole. A tu taki UJ.
Jeśli piłkarze wiedzieli że klub pogrywał z kapitanem i że ostatecznie trener udał głupa to nie dziwne że teraz Probierz nie ma ani jednej osoby do grania. Wyciszenie sprawy Covilo tylko utwierdza ich w przekonaniu, że miał rację.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)