Taaa, Zenjov lubi to. Cala nadzieja w nieogarniajacych sytuacji Hiszpanach.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
I co ? Tak łatwo Cię kupić ? Tylko kasa ? Tak budujemy autorytet "najlepszego w Polsce" ?
Ratuj póki czas... Był już transparent u nas kiedyś "jaka kochanie twoja cena, wolisz w dolarach czy wolisz w plnach..."
Trenerze nie potrzebnie to zagranie z Siemionem . WŁOŻYŁEŚ TYLKO KIJ W MROWISKO
No to bez dwóch najlepszych piłkarzy ubiegłego sezonu (Piątka i Covilo) idziemy po mastra.
no to jak tak pogrywamy, to na koniec sezonu rozliczamy z mistrzostwa.Polski.
Nie wytrzyma tyle, juz go nie bedzie
Trenerze, od pierwszych dni kiedy przyszedłeś do naszego klubu bardzo się cieszyłem, uważałem że w końcu trafiliśmy na fachowca który będzie mógł zbudować tutaj mocną drużynę. Podobały mi się wszystkie zmiany w klubie, które miały doprowadzić do tego, że może w końcu będziemy mogli iść w dobrym kierunku sportowym. Bazując jednak na tych wszystkich ostatnich doniesieniach wygląda, że byłeś kolejną częścią układanki do stworzenia idealnego "korpo" w MKSie. Chciałbym się mylić w ocenie i żebyśmy jednak w końcu coś osiągnęli sportowo, ale szambo wylało do tego stopnia, że nie wierzę w pozytywne zakończenie tej przygody..
[quote='focus' pid='1327640' dateline='1532595445']
[/quote]
....wstrzymalbym się z takimi opiniami. Czy niepotrzebne to się dopiero okaże. Fakty są takie, że trener jest szefem i ma pełne prawo dobierać sobie współpracowników, którym ufa i jest zadowolony z wykonywanych przez nich zadań, to samo zresztą dotyczy kopaczy. Tomek to wspaniały człowiek, wielki szacunek dla niego za pasiaste serce ale to nie jest równoznaczne, że spełniał oczekiwania przełożonego w zakresie swoich obowiązków służbowych. Nikt prócz tej dwójki nie zna sprawy do końca, a teorii jest mnóstwo. Proponuje sytuację oceniać na chłodno. Być może Probierz uznał, że potrzebuje kogos o innej charakterystyce na to stanowisko i wykorzystał moment zamieszania z Ciovilo by w cieniu tej sprawy zmienić kierownika. Skoro daliśmy MP kredyt zaufania, a on obiecuje "sukcesy" to takie decyzje, mimo, że bolesne trzeba przyjąć i ewentualnie oceniać na koniec sezonu.
Probierz idzie ręka w ręke z korpoludkami:
M. Probierz: Covilo do 6. sierpnia ma urlop. Wypowiedzianych słów juz nie da sie cofnac. Teraz trzeba dyplomacji
- Edytowany
A jak to było w Jagiellonii? Ktoś wie?Może tam sukcesy się pojawiły gdy wyczyścił szatnię z piłkarzy butnych, z kibiców, z działaczy i pracowników takich jak właśnie Siemion? Może po prostu taka jest jego metoda pracy?
To niech wy.du.pca na ukraine i tam się rządzi dalej. Widać teraz jakim jest człowiekiem, tu jak Miro był w szpitalu to do niego dzwonił, a teraz jak potrzebuje jego wsparcia to ma w du.pie. Wiecie po co chciał pewnie przyjechać wtedy do szpitala? Pewnie żeby po sezonie ściągnać do do baby jagi, a wcześniej pokazać jak nie jest super trener z niego i jak się martwi. A wychodzi na to, że jest tak obłudny jak całe pięterko. Już wole Cracovie grającą w 3 lidze, ale z prawdziwymi PASIAKAMI, a nie z bandą dzbanów na czele z pięterkiem i nadtrenerem, który co roku gra o mistrza HAHAHAHAHAHAHAHA a ile razy go zdobył? :).
No i kto tu nie ma jaj panie Ogrodnik?
Okres ochronny w ocenie wynikow definitywnie dobiegl konca a I ocena powinna byc teraz zdecydowanie surowsza,ze wzgledu na czystki. Takze prosze juz nie przynosic swojej roslinki I przestac na wszystko narzekac, tylko udowodnic swoja praca,ze to mialo jakikolwiek sens.
Z OSTATNIEJ CHWILI / ŁAMIĄCA WIADOMOŚĆ
WYROSŁO!!!
[img]http://barszczsosnowskiego.com/wp-content/uploads/2015/08/barszcz.jpg[/img]
- Edytowany
Ja to bym wlasnie chetnie zobaczyl jak ta roslinka teraz wygląda. Jak to się dba, podlewa i pielęgnuje żeby coś z tego było...
Poza tym, dokładnie tak jak piszą, teraz ratują pana wyniki, albo jesteś pan tenerem ( na chwile obecną słabiiutko, sezon zacxynamy prawie tak jak skończyliśmy poprzedni), albo jest pan ogrodnikiem( tego nie wiem, bo roślinka jest nie wiem gdzie i w jakim stanie), albo jesteś pan alfonsem-biznesmenem. Obracasz pan ludzmi, zarabiasz dobrą kase a reszta to uj. Z resztą jak to było?? " Jak burdel nie funkcjonuje to wymienia się..."
Tak więc najbliżej na chwile obecną jest panu do tego ostatniego. Jak trener i ogrodnik nie wypali to zostanie...dziwka??
Jak rozumiem, oczekiwania są takie, żeby trener Probierz publicznie poparł Covilo w konflikcie z Zarządem.
I co? Wedle wyobrażeń tu panujących Janusz Filipiak publicznie przeprasza za całą sytuację, zwalnia Tabisza i Bałdysa, a klub zdobywa Mistrzostwo Polski (pewnie jeszcze z dużą przewagą punktową) ;) Sorry, ale tak jak można sobie śnić i mówić, że Cracovia w tym roku walczy o Mistrza (sporo osób na forum, głosiło takie opinie, tak jak i Probierz...), tak samo można wierzyć w ten totalnie oderwany od rzeczywistości scenariusz, że dzięki publicznemu poparciu Covilo przez trenera zostanie wyjaśniona i naprawiona sytuacja. Fajnie pisze się takie rzeczy, równie dobrze można sobie wyobrazić jak złoty medal ląduje na szyi Zenjova, Olivy, Budzińskiego i reszty naszych piłkarzy. A potem jedzie autokar po Rynku a piłkarze leją szampanem wokół, a Wilk wypuszcza z rąk puchar jak Ramos...
Spójrzmy trzeźwo, nie życzeniowo. Jeżeli Probierz poparłby Covilo, to tego samego dnia pakowałby się. To jedyny możliwy scenariusz w tych okolicznościach. Fajnie pomarzyć i łatwo mówić jak ktoś ma postąpić, kiedy samemu nie jest się tak naprawdę między Scyllą a Charybdą. A takich wyborów, jakie Probierz musiał podjąć, zwyczajnie mu nie zazdroszczę, bo co by nie zrobił będzie po prostu bardzo źle.
W takiej sytuacji, ja już wolę brudną rozgrywkę w białych rękawiczkach i próbę posprzątania tego bagna. Jest to niesmaczne i moim zdaniem to się nie uda i to tylko odroczenie egzekucji. Ale wolę to i próbę naprawienia tego, co tu się stało niż od razu wywieszoną białą flagę przez trenera. I tak naprawdę zostawienie nas w jeszcze gorszym stanie niż to było, kiedy Probierz przejmował tę drużynę.
Szkoda, bo szło to w dobrym kierunku, a te same kanalie, co zawsze, wszystko zepsuły.
[quote='MakusKSC' pid='1327655' dateline='1532598111']
[/quote]
....wstrzymalbym się z takimi opiniami. Czy niepotrzebne to się dopiero okaże. Fakty są takie, że trener jest szefem i ma pełne prawo dobierać sobie współpracowników, którym ufa i jest zadowolony z wykonywanych przez nich zadań, to samo zresztą dotyczy kopaczy. Tomek to wspaniały człowiek, wielki szacunek dla niego za pasiaste serce ale to nie jest równoznaczne, że spełniał oczekiwania przełożonego w zakresie swoich obowiązków służbowych. Nikt prócz tej dwójki nie zna sprawy do końca, a teorii jest mnóstwo. Proponuje sytuację oceniać na chłodno. Być może Probierz uznał, że potrzebuje kogos o innej charakterystyce na to stanowisko i wykorzystał moment zamieszania z Ciovilo by w cieniu tej sprawy zmienić kierownika. Skoro daliśmy MP kredyt zaufania, a on obiecuje "sukcesy" to takie decyzje, mimo, że bolesne trzeba przyjąć i ewentualnie oceniać na koniec sezonu.
[/quote]
Wiem co piszę bo dużo wiem .
szlaktornad, ja nie pisze o poparciu Covilo (co niektorzy sugerowali,ze sie stalo poprzez wystawienie go ze slaskiem, chociaz uwazam,ze zagral bo nie bylo lepszych sprawdzonych), nie pisze rowniez o tym co kolega o bardzo podobnym nicku, mnie bardziej uderza sprawa z Siemionem. Krotko mowiac, owszem ma prawo dobierac sobie pracownikow, zespol na ktorym polega, ma prawo wywalac zawodnikow (czasem wrecz przyklaskiwalem decyzjom I mialem racje, patrzac gdzie sa te tuzy teraz),ale jest juz tutaj caly sezon, to jest jego druzyna I teraz ma pole do popisu I moze pokazac, czy rzeczywiscie sluzy my tylko powietrze na podlasiu. Opowiesci o chodowaniu roslinki I inne medialne sztuczki mnie juz gowno obchodza jako kibica I jedyna szansa na czesciowe ocieplenie klimatu wokol klubu to dobre wyniki.
Mi chodzi o sprawę z Covilo. [size=small]Nie uwierzę, że w szatni jest dobra atmosfera. [/size][size=small]To nie Probierz wywołał tę burzę, a on musi ją teraz posprzątać. Tyle.[/size]
[size=small]A wachlarz ruchów trener ma po prostu bardzo krótki. A jakiekolwiek "charakterne", "honorowe" zagrania oznaczałyby zakończenie współpracy. I apeluje tylko o to, by trochę wczuć się w sytuacje, zastanowić nad konsekwencjami różnych ruchów, przed rzucaniem łatwych rozwiązań, jak to się Probierz powinien w tej sytuacji zachować. [/size]
[quote='focus' pid='1327702' dateline='1532607869']
[quote='MakusKSC' pid='1327655' dateline='1532598111']
[/quote]
[/quote]
Wiem co piszę bo dużo wiem .
[/quote]
Focus, bingo! ...może tu jest pies pogrzebany! Tfu!:)
1. Pewnie i wiesz dużo ale zakładam, że z Probierzem o tej decyzji nie rozmawiałeś- czyli wiesz dużo z jednej strony "konfliktu",jakbyś pogadal z trenerem to byś wiedział jeszcze wiecej i obraz sprawy byłby bardziej obiektywny ;)
2. To tylko moje przypuszczenia... Być może trener nie lubi " przecieków" ze swojej szatni i to mógł być jeden z elementów, który był brany pod uwagę przy decyzji. Potrzebował kogoś bardziej neutralnego, emocje często nie pomagają przy rzetelnym wykonywaniu pracy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)