[quote='gargamel9998' pid='1301509' dateline='1517069670']
Może i w grze widać poprawę, osobiście wolałbym, by pokazało to miejsce w tabeli na końcu rozgrywek.
Poza tym, mam do niego "osobisty uraz", gdy wolał pójść do gts-u, niż do nas.
[/quote]
Ja mam do niego osobisty uraz za to żę dał się zgwałcić Sobolowskiemu w derbach
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='Cthulhu' pid='1301711' dateline='1517210758']
Może i w grze widać poprawę, osobiście wolałbym, by pokazało to miejsce w tabeli na końcu rozgrywek.
[/quote]
[/quote]
Zgwałcić to się przede wszystkim dała, poza Pestką, cała drużyna, w tym tak szczerze opłakiwani na Forum gwiazdorzy jak Kubuś i reszta ekipy drobnych cwaniaczków. Probierz został zgwałcony przy okazji.
Mocno wierzę w jeszcze jeden mecz derbowy w obecnym sezonie i w to , że tym razem to nasi "zgwałcą" przeciwnika .
[quote='DiegoKSC' pid='1301725' dateline='1517219139']
[/quote]
[/quote]
Zgwałcić to się przede wszystkim dała, poza Pestką, cała drużyna, w tym tak szczerze opłakiwani na Forum gwiazdorzy jak Kubuś i reszta ekipy drobnych cwaniaczków. Probierz został zgwałcony przy okazji.
[/quote]
Smutna historia... może więc zatrudnijmy trenera który będzie miał wpływ na wyniki?
Może dajmy chłopu popracować w oczekiwaniu na wyniki? Wiem, że to niemodne, bo w Polsce piłkarzyko-debile zwalniaja trenerów, kiedy ich za bardzo biorą w obroty, ale bądźmy chociaż w tym "europejscy". Smutna historia to jest wtedy, gdy się nie wie do czego by się tu doyebać i rozgrzebuje się na Forum sprawy, które przerobine były przez wszystkich użytkowników wzdłuż i wszerz 5000000 razy w ostatnim półroczu.
[quote='Cthulhu' pid='1301770' dateline='1517234757']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Smutna historia... może więc zatrudnijmy trenera który będzie miał wpływ na wyniki?
[/quote]
A jak już jest i zaczyna wpływać na najbardziej podstawowym poziomie, poprzez odchwaszczenie, to się rozlega płacz, że dobrych grajków się pozbywa.
Jakby byli tacy dobrzy (warci uronienia łzy), to nie bylibyśmy, tam gdzie jesteśmy.
Czy tylko mi się wydaje, że w zespole jest dobra atmosfera? Coraz więcej wskazuje na to, że te odstrzelenia nie były jednak bezpodstawne
[quote='mikeldzikson' pid='1301811' dateline='1517249915']
Czy tylko mi się wydaje, że w zespole jest dobra atmosfera? Coraz więcej wskazuje na to, że te odstrzelenia nie były jednak bezpodstawne
[/quote]
to byłą tajemnica szatni, że było w niej różnie po przyjściu Ogrodnika i nowych zasadach pracy. Kumulacja nastąpiła w derbach, gdzie struna została przeciągnięta i pękła. Dużo można zarzucić JF, ale w tym przypadku zachował się prawidłowo. Niektórzy przelicytowali ...
No to teraz niech pokaże warsztat i polska myśl szkoleniowa. Okaże się czy jest ogrodnikiem czy rolnikiem...
pustynnym.
jest pytanie, czego oczekujemy od niego i....pryncypała. To musi wszystko się zgrać.
- Edytowany
Ja oczekuję panowania w Krakowie i utrzymania w "ekstraklasie". Doświadczenie pokazuje że do tego wystarczy mierny trener z ekipa drobnych cwaniaczków. Nie mogę się doczekać kolejnych derbów z Panem Michałem
moje marzenia dalej sięgają :) gra o MP, minimum zawsze górna ósemka, w pucharach nie chcę blamażu. To tak sportowo.
Poza tym, dbanie o juniorów, dobra i prawidłowa drabinka ich "awansu", sensowne transfery ( nie oczekuję 100% trafionych, bo to niemożliwe). Płynne przechodzenie najzdolniejszych dzieciaków z Akademii do MKS. Wybudowanie bazy sportowej z prawdziwego zdarzenia. Mogę tak wymieniać ;)
[quote='Cthulhu' pid='1301830' dateline='1517259283']
Ja oczekuję panowania w Krakowie i utrzymania w "ekstraklasie". Doświadczenie pokazuje że do tego wystarczy mierny trener z ekipa drobnych cwaniaczków. Nie mogę się doczekać kolejnych derbów z Panem Michałem
[/quote]
[quote='ian thorpe' pid='1301833' dateline='1517264571']
moje marzenia dalej sięgają :) gra o MP, minimum zawsze górna ósemka, w pucharach nie chcę blamażu. To tak sportowo.
Poza tym, dbanie o juniorów, dobra i prawidłowa drabinka ich "awansu", sensowne transfery ( nie oczekuję 100% trafionych, bo to niemożliwe). Płynne przechodzenie najzdolniejszych dzieciaków z Akademii do MKS. Wybudowanie bazy sportowej z prawdziwego zdarzenia. Mogę tak wymieniać ;)
[/quote]
W tych postach widać różnicę w podejściu do Cracovii kibica z karnetem i tego dla którego liczą się 2-3 mecze w sezonie. (Nie twierdzę, że Cthulhu chodzi tylko na 2-3 mecze, ale jego post obrazuje ten sposób myślenia). Zdecydowanie popieram cele Iana.
Nie zrozumiałeś ironii leszeczku.
- Edytowany
Nie znam człowieka, to może ironii nie załapałem. Nie jestem w tym odosobniony bo widac, że Ian też nie załapał.
Ale sens pozostał.
Sens jest taki leszeczku że jak zwykle w konfrontacji do rzeczywistości próbujemy na forum stawiać nasze marzenia. To nie zawsze się sprawdza. Sami zwróciliście uwagę że nie da się przebudować zespołu tak gruntownie jak to robi Probierz bez ryzyka że wyniki będą bardzo słabe. Zgodziliście się że taka zmiana może spowodować że ten sezon będzie stracony. Cóż zatem dziwnego że ktoś oczekuje chociaż wygranych derbów?
Marzenia o których wspominacie mogą się urzeczywistnić dopiero w następnym sezonie w dodatku znacznie trudniej będzie je zrealizować niż wygranie derbów, które to przez blisko 3 lata mimo słabego trenera i kiepskich piłkarzy (podobno) były pasmem udręki dla gorszej strony Błoń.
Mam w czarnej dziurze udręki i radości po gorszej stronie Błoń. Mnie interesują wyniki Cracovii. Owszem, liczyłem się ze spisaniem tego sezonu na straty, w nadziei na zbudowanie czegoś fajnego na przyszłość. Jeśli projekt się powiedzie, to jestem w stanie przeboleć upokorzenia tego sezonu, który nota bene jeszcze może się skończyć mini sukcesem w postaci wyprzedzenia tych drugich w tabeli. Jeśli tak się stanie, to wyniki dwóch "kluczowych meczów" nie mają dla mnie większego znaczenia.
PS
Chyba jestem wzorcem "nowego kibica" mimo to nie podoba mi się obecna polityka cenowo-karnetowa.
Ten sezon z racji rozpoczęcia pracy od fundamentów spisuję na straty, miejsce w pierwszej ósemce będzie niczym bonus . Na prawdziwą grę liczę od sezonu 2018/2019 . A derby ? Może się jeszcze z onymi spotkamy w tej rundzie , jak nie to sobie robię apetyt na rundę kolejną a wtedy nie ma zmiłuj się .
[quote='hank' pid='1301873' dateline='1517306734']
Ten sezon z racji rozpoczęcia pracy od fundamentów spisuję na straty, miejsce w pierwszej ósemce będzie niczym bonus . Na prawdziwą grę liczę od sezonu 2018/2019 . A derby ? Może się jeszcze z onymi spotkamy w tej rundzie , jak nie to sobie robię apetyt na rundę kolejną a wtedy nie ma zmiłuj się .
[/quote]
W tej rundzie to już było... :D
A ja bym sobie życzył byśmy się nie spotkali... My w pierwszej ósemce a oni... zawsze pod nami :D:D:D
O której gramy jutro sparing?
[quote='MWKSC' pid='1301956' dateline='1517333744']
O której gramy jutro sparing?
[/quote]
14:00
buduje Probierz drużynę pod karnety na przyszły sezon w ilości około 14500 sztuk ;)
[quote='ian thorpe' pid='1301992' dateline='1517344504']
buduje Probierz drużynę pod karnety na przyszły sezon w ilości około 14500 sztuk ;)
[/quote]
To na J tez będą karnety?
[quote='leszeczek' pid='1301996' dateline='1517346168']
[quote='ian thorpe' pid='1301992' dateline='1517344504']
[/quote]
To na J tez będą karnety?
[/quote]
Nie. 4833 na jesień, 4833 na wiosnę i 4834 na rundę finałową :D
gdyby tak było...marzenie....Widzew znowu bije rekordy. Sprawdziłem ceny karnetu, nie są za "darmo"
[quote='ian thorpe' pid='1302004' dateline='1517351479']
gdyby tak było...marzenie....Widzew znowu bije rekordy. Sprawdziłem ceny karnetu, nie są za "darmo"
[/quote]
Nie mogą być... Zaraz by było że Cracovia obchodzi przepisy i zakazy...
[quote='eredin' pid='1302007' dateline='1517352244']
[quote='ian thorpe' pid='1302004' dateline='1517351479']
[/quote]
Nie mogą być... Zaraz by było że Cracovia obchodzi przepisy i zakazy...
[/quote]
za darmo to te 14,5K tez by się rozeszły:(? Zaczynam wątpić...
Ja nie mam wątpliwości, że by się nie rozeszły.
Z drugiej jednak strony, ludzie są tak spragnieni jakichkolwiek sukcesów, że przy dobrej grze jest szansa na podniesienie frekwencji (oczywiście nie w tym sezonie).
[quote='gimli' pid='1302022' dateline='1517383169']
Ja nie mam wątpliwości, że by się nie rozeszły.
Z drugiej jednak strony, ludzie są tak spragnieni jakichkolwiek sukcesów, że przy dobrej grze jest szansa na podniesienie frekwencji (oczywiście nie w tym sezonie).
[/quote]
Za Zielińskiego, gdy walczyliśmy o pudło i przy pełnym sukcesie na froncie lokalnym też jakoś frekwencja nie rzucała na kolana. Może to prawda, że kibic sukcesu przyjdzie po dwóch MP i grze w fazie grupowej LM czy choćby LE (ale tutaj wątpię).
Walka o pudło, a raczej o 4. miejsce to nie jest dla mnie sukces.
Sukcesik, a potem kompromitacja, która spowodowała, że nikt już o tym nie chce pamiętać.
Walka była o pudło, a na 4 miejscu się skończyło.
[quote='gimli' pid='1302040' dateline='1517392088']
Walka o pudło, a raczej o 4. miejsce to nie jest dla mnie sukces.
Sukcesik, a potem kompromitacja, która spowodowała, że nikt już o tym nie chce pamiętać.
[/quote]
Z perspektywy przegranych meczów pucharowych nie można oceniać wyniku z sezonu 2015/16. Czy ktoś czuje rozgoryczenie czy nie z powodu straconej szansy medalowej nie zmienia to faktu że w konsekwencji tego 4 miejsca (najwyższe za Comarchu) Cracovia po raz pierwszy wywalczyła sobie na boisku prawo gry w pucharach europejskich. Warto to docenić w bryndzy jaką serwowano nam od dziesiątek lat. Sukces, sukcesik, minimum przyzwoitości. Jakbyśmy tego nie nazwali raczej wszyscy się zgadzamy że nie zapełni to stadionu.
Mistrzostwo też tego nie zrobi. Drugie? Nie ma szans. Tak wygląda polska piłka klubowa i zainteresowanie nią, ale każdemu się marzy by stadion na Kałuży zapełniał się na ważne mecze w całości a nie od święta. Problem w tym że do tego nie wystarczy jeden "sukces" obecnego trenera a jego powtarzalność. Walka rok w rok. Pan Michał (wku rwia mnie pisanie o nim "ogrodnik") jest na to przygotowany (choć pytanie co z ofertami nie do odrzucenia - mimo wszystko naiwnie zakładam że jak dostanie wolną rękę to nie zmieni szybko pracodawcy), pytanie czy pan Janusz również.
[quote='leszeczek' pid='1302037' dateline='1517391743']
Za Zielińskiego, gdy walczyliśmy o pudło i przy pełnym sukcesie na froncie lokalnym też jakoś frekwencja nie rzucała na kolana. Może to prawda, że kibic sukcesu przyjdzie po dwóch MP i grze w fazie grupowej LM czy choćby LE (ale tutaj wątpię).
[/quote]
Pełny sukces? Owszem, to był zdecydowanie najlepszy sezon w erze Comarchu ale ligowe rozgrywki zdominował Piast i Legia, my walczyliśmy o brąz. Ani przez chwilę nie byliśmy taką rewelacją jak np. teraz Górnik.
Średnia frekwencja (za 90minut):
jesień 2017/2018: 7500
sezon 2015/2016: 8700
To jednak jest różnica, może nie spektakularna ale znacząca. Wyższy był "żelazny elektorat" ;). W sezonie 15/16 nigdy nie zeszliśmy poniżej 6000 osób, obecnie zdarzyło się to w 4 meczach z 10, a z Płockiem było nas ledwie 4800... Cóż, to co niedawno było dnem teraz będzie marzeniem...
Czy ktoś z Was wie jak zdrowie Finka?
[quote='konserwa' pid='1301780' dateline='1517237437']
[quote='Cthulhu' pid='1301770' dateline='1517234757']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
A jak już jest i zaczyna wpływać na najbardziej podstawowym poziomie, poprzez odchwaszczenie, to się rozlega płacz, że dobrych grajków się pozbywa.
Jakby byli tacy dobrzy (warci uronienia łzy), to nie bylibyśmy, tam gdzie jesteśmy.
[/quote]
Bardzo się cieszę z tego odchwaszczania, nareszcie przywrócona normalność. Leniwy cwaniaczek Wójcicki traci miejsce w składzie wygryziony przez ambitnego i nieodpuszczającego Mihalika. Chcesz grać piłką zamiast za nią biegać? Proszę bardzo ale rób to w Australii gwiazdorze. Nie grasz za dobrze ale dużo biegasz? Ciebie szukaliśmy!
Wszyscy tu się zgadzają, że Mihalikowi powinno się podziękować, z tym że każdy kto stara się rozumieć sytuacja i nie stosować prostackich chwytów retorycznych zdaje sobie też sprawę że nie jest to takie proste.
Mihalik to debilna decyzja o charakterze czysto finansowym, przy okazji obnażająca śmieszność "eksperckich" rozkmin tego forum. To karykatura realnego scautingu, którzy oprócz wartości piłkarskiej, potencjału bierze jeszcze pod uwagę mentalność i wpasowanie w drużynę i strategię.
- Edytowany
A Pan Probierz czytał wywiad w Przeglądzie Sportowym z Michalikiem ?
Gdzie kopaczek mówi tak..;....[i]napisał do mnie wiadomość trener Michał Probierz. „Spotykamy się w Krakowie. Chcę, żebyś był moim zawodnikiem” – brzmiała. Zaimponował mi. Zobaczyłem, że ceni moje umiejętności. Ale jestem osobą szczerą, więc od razu mu odpisałem, [b]że nie interesuje mnie gra dla Cracovii[/b][/i]
Oj Panie Probierz, jeśli tak było to lansuje się Pan na takiego twardziela co to dyscyplina, twarda ręka a zawodnicy mają za..pierda..alć
A tu wychodzi taki Michalik co ma wyj.. ba.ne na wszystko co jest związane z Cracovia a mimo to ciągle gra.
Gra to za dużo powiedziane, szwenda się ociężale ( ze swoja nadwagą) po boisku 20 minut a później człap człap
Z takim podejściem do trenerki będzie Pan kolejną trenerską [u]"supernową" [/u]- jak szybko zabłysnął tak szybko zgaśnie
"A tu wychodzi taki Michalik co ma wyj.. ba.ne na wszystko co jest związane z Cracovia a mimo to ciągle gra."
Nie takie to proste, unieść się honorem... i wdeptać 800 tysięcy. Mihalik to wie, ale nie wie wszystkiego i się przeliczy, to pewne. A historia zna przypadki, kiedy trenerzy mieli anielską cierpliwość do różnych patologicznych grajków - pamiętacie, był taki Igor Sypniewski, prze-talent, za którym Mihalik mógł buty nosić. Tyle że krótko.
[quote='Trapez' pid='1302490' dateline='1517598461']
....[i]napisał do mnie wiadomość trener Michał Probierz. „Spotykamy się w Krakowie. Chcę, żebyś był moim zawodnikiem” – brzmiała. Zaimponował mi. Zobaczyłem, że ceni moje umiejętności. Ale jestem osobą szczerą, więc od razu mu odpisałem, [b]że nie interesuje mnie gra dla Cracovii[/b][/i]
[/quote]
[color=#222222][size=x-large][font="Helvetica Neue", Helvetica, Roboto, Arial, sans-serif]Probierz: – To Kądzior nie chciał tu grać. [/font][/size][/color]
- Edytowany
Przecież logiczne jest że to Filipiak zdecydowało o wykupie. Zdanie Probierza nie miało znaczenia bo Mihalik miał być sprzedany na drugi dzień z 10 mln EUR i zejść z oczu wszystkim.
Trudno żeby teraz siedział na ławie skoro Filipiak wrzucił tyle kasy w błoto.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)