[quote='Jarek44' pid='1290697' dateline='1511028148']
Mimo wszystko w obronie jest lepiej niż za Jacka Zielińskiego, ale w pomocy i ataku jest cieniutko...bardzo cieniutko.
[/quote]
No właśnie pomoc i atak decyduje o wygranych. Więc to że w obronie jest lepiej można o kant dupy rozbić. Górnik ma ch.ujową obronę i są liderem. Jak dla mnie to możemy tracić i 5 goli w meczu byleby strzelić o jedną więcej ;)
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
- Edytowany
no co ty bodzio, druzyne buduje sie od tylu :D 6-5 czy 7-5 jest fe :)
natomiast 0-1 czy 1-1 tzn poukladal obrone, teraz pora na atak :D
[quote='piotrek67' pid='1290698' dateline='1511028460']
Nie wiem czy ze mną już tak źle czy może z tym panem ?!
Michał Probierz: "W drugiej połowie rozgrywaliśmy jedno z najlepszych spotkań, odkąd pracuję w Cracovii. Utrzymywaliśmy się przy piłce, zmienialiśmy kierunki akcji"
[/quote]
Ciekawe, co ten facet bierze??? Towar ma zaje.bisty...mieć takie wizje - bezcenne. Michale P gdzie Ty to kupujesz??? :)
- Edytowany
Przy nim to nawet Pasieka jest trenerskim geniuszem.
A skoro opowiada już takie pierdoły o najlepszym meczu Cracovii po takim beznadziejnym występie, to słów tych nie kieruje do dziennikarzy, nie do kibiców, tylko tak naprawdę zaczyna się tłumaczyć przez Prezesem, za pomocą mediów. Skoro się tłumaczy to jest nadzieja, że go ktoś pogoni w końcu.
może by tak w następnym meczu od początku Ukrainiec zagrał na środku ataku i od pierwszej minuty wszystkie dzidy jego.
taktyki to pan się chyba od P. Świerczewskiego uczył
W II połowie mieliśmy mecz pod kontrolą i przegraliśmy nieszczęśliwie przez rykoszet... Jest gorzej niż myślałem, Probierz odleciał zupełnie i chyba nie ma już żadnej kontroli nad tym co się dzieje
proszę o ściągnięcie do drużyny tego zawodnika, i tak się okaże lepszym od wielu naszych a i w przyciąganiu publiki przebije Wasilewskiego ;)
https://twitter.com/futbolbabes/status/931907429037723655
Może należałoby napisać, że Probierz ma bardzo słabych piłkarzy, o niskich umiejętnościach. Jednak bardziej trafniej jest wskazać, że kadra jest źle wyważona. Mamy czterech stoperów, trzech defensywnych pomocników, a brakuje skrzydłowych, brakuje ofensywnego pomocnika, napastników.
Krótko mówiąc brakuje zawodników ofensywnych, dobrze wyszkolonych technicznie, umiejących strzelać gole.
Probierz na początku pracy w klubie powinien zarządowi postawić jednoznaczny warunek albo sprowadzicie takich graczy do klubu albo ja tego nie będę firmował swoim nazwiskiem i poszukajcie innego trenera. A tak wziął odpowiedzialność na swoje barki i niestety coraz bardziej zaczyna się kompromitować.
Wszak po odejściu Budzińskiego, Kapustki, Rakelsa i nawet Cetnarskiego gdy był formie - ten zespół jest zupełnie niezdolny do gry ofensywnej i zdobywania bramek.
[i]W drugiej połowie zagraliśmy bardzo dobrze, była to jedna z lepszych naszych połów w tym sezonie[/i] - chyba inny mecz oglądaliśmy. A może telewizja kłamie i na żywo to wyglądało inaczej? Wtedy zwracam honor.
a poza tym wolę żebyśmy grali w każdej połowie tak chu.jo.wo jak nasi rywale albo jeszcze gorzej, ale strzelali o tę jedną bramkę więcej niż oni. Do gfts nędzy to nie jest jazda figurowa na lodzie. Ani nie wyścig na statystyki meczowe (jak za WąSa z piastem mieliśmy więcej "posiadania". I co z tego?
Aha, jak jeszcze raz przeczytam przed jakimkolwiek meczem na OFI 3.14erdo.len.ie trenera czy zawodnika że "jedziemy po 3 punkty" to nie ręcz za siebie. A potrafię być chamski :X
MNIEJ 3.14erdolić więcej trenować
[quote='kludi' pid='1290719' dateline='1511035934']
W II połowie mieliśmy mecz pod kontrolą i przegraliśmy nieszczęśliwie przez rykoszet... Jest gorzej niż myślałem, Probierz odleciał zupełnie i chyba nie ma już żadnej kontroli nad tym co się dzieje
[/quote]
Rykoszet , rykoszetem ale dlaczego ta piłka nie została skutecznie wybita tylko rywal akcję mógł "pociągnąć" dalej ?
Probierz nie ma pomysłu na grę. Wąs kochał posiadanie i atak pozycyjny, a miał gdzieś kontry i stałe fragmenty, Michał szlifuje stałe fragmenty i dzidę, a kontry i posiadanie ma gdzieś.
[quote='Jarek44' pid='1290701' dateline='1511028896']
[quote='piotrek67' pid='1290698' dateline='1511028460']
Nie wiem czy ze mną już tak źle czy może z tym panem ?!
Michał Probierz: "W drugiej połowie rozgrywaliśmy jedno z najlepszych spotkań, odkąd pracuję w Cracovii. Utrzymywaliśmy się przy piłce, zmienialiśmy kierunki akcji"
[/quote]
Ciekawe, co ten facet bierze??? [b]Towar ma zaje.bisty[/b]...mieć takie wizje - bezcenne. Michale P [b]gdzie Ty to kupujesz???[/b] :)
[/quote]
U Webera, czy jak on się tam nazywa...
Ale MP mundrości wyglasza...! Gramy najgorszą piłkę w tej buraczanej lidze! A i zmien trenera od bramkarzy,gdyż piłka w tce musi być lapana przez bramkzarza a nie czekać na linii!!
Probierz nie ma pomysłu na grę ? Ma, bardzo podobny do tego, w jaki sposób funkcjonowała Jagiellonia i w jaki sposób doszła do MP zabranego im przez sędziów. Tylko do wszystkiego, potrzeba odpowiednich zawodników. W tej przerwie dojdzie do paru ruchów transferowych, gdzie dobrani zawodnicy będą realizować "pomysł" MP.
Ciekawe zdanie padło dziś w Lidze+extra.
W ekstraklasie najważniejsza nie jest jakość, bo jej tam po prostu nie ma. Najważniejszy jest entuzjazm.
W Jadze był entuzjazm, a u nas co jest?
u nas entuzjazm zamordowano :( zamordowano u sportowców, działaczy, kibiców, Forowiczów...
Trzeba to powoli odbudowywać, a do tego jest potrzebny długofalowy sukces. Gdy dzisiaj byłem na CLJ, zamieniłem parę zdań z poważnym że tak powiem kibicem, który "trochę" Cracovię zna. Gdy mu powiedziałem, ze z jakiegoś tam źródła wiem mniej więcej, jak pójdą transfery i jakie są plany, to mi odpowiedział, że ta osoba jeszcze się w tych planach nie zderzyła z Filipiakiem.
Wszędzie jest jeden wielki pesymizm, który dostrzega też Probierz. Na to pracowała mafia z korpo przez wiele lat...
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1290861' dateline='1511129396']
u nas entuzjazm zamordowano :( zamordowano u sportowców, działaczy, kibiców, Forowiczów...
Trzeba to powoli odbudowywać, a do tego jest potrzebny długofalowy sukces. Gdy dzisiaj byłem na CLJ, zamieniłem parę zdań z poważnym że tak powiem kibicem, który "trochę" Cracovię zna. Gdy mu powiedziałem, ze z jakiegoś tam źródła wiem mniej więcej, jak pójdą transfery i jakie są plany, to mi odpowiedział, że ta osoba jeszcze się w tych planach nie zderzyła z Filipiakiem.
Wszędzie jest jeden wielki pesymizm, który dostrzega też Probierz. Na to pracowała mafia z korpo przez wiele lat...
[/quote]
Dobrze prawisz Ian tylko nadal nie rozumie skąd u Ciebie ten optymizm bo ta sama mafia działa dalej, ba nawet się rozrosła o kolejnego młodego mafioso pilnego ucznia i dobrego kolegę Jakuba.
W innym miejscu tą samą mafie nazywasz Twoim czy nawet "naszym" zarządem -nigdy w życiu !!!
[quote='ian thorpe' pid='1290861' dateline='1511129396']
Trzeba to powoli odbudowywać, a do tego jest potrzebny długofalowy sukces (...) Wszędzie jest jeden wielki pesymizm, który dostrzega też Probierz. Na to pracowała mafia z korpo przez wiele lat...
[/quote]
Entuzjazm niszczony jest w tym klubie od 14 lat i robi się tak dalej. Cracovia ma być bannerem reklamowym, który ma jakoś sobie tam radzić w Ekstraklasie - nie może przynosić strat nad czym czuwa "Strażnik Finansowy" JT i spółka. Był jakiś tam bunt kibiców na co dowodem są filmiki jak wychodzimy ze stadionu ale... wszystko zostało załatwione jak należy. Zapewne każdy dostał co trzeba i wszyscy rozeszli się zadowoleni.
Problemem nie jest Trener czy piłkarze (mamy takich jakich mamy) tylko ten durny zarząd, który wszystko blokuje. Zobaczcie ilu zawodnikom kończą się kontrakty w czerwcu i jak myślicie - z iloma są prowadzone rozmowy? Pewnie czeka nas kolejna czystka i w zamian zamiast piłkarzy z listy trenera dostaniemy "zamienniki jakubka od Webera". Jakakolwiek nadzieja jest tylko w NAS - Kibicach. Może też i w trenerze, który w końcu da sobie spokój, odejdzie i opowie jak to w Cracovii wygląda zarządzanie klubem.
Śmiejemy się często z gts'u ale tam mają to coś, co u nas zostało wyplewione przez lata działania tych szkodników. Tam piłkarze chcą się identyfikować z klubem i grać nawet do końca kariery. Mimo, że brakuje kasy to sposób zarządzania jest zupełnie inny (nie chodzi mi o marketing i jakieś tam przypadki jak Mączyński ale podchodzę do tego całościowo).
No ale można o tym pisać i pisać a i tak się nic nie zmienia... ;/ piotrek67: kto to jest ten kolejny młody mafiozo, pilny uczeń i dobry kolega Jakuba? ;]
Tu nie trener jest winien tylko brak pionu sportowego .Bierzemy śmietnik to gramy jak śmietnik .Gołym okiem widać że na wielu pozycjach jest sztuka dla sztuki albo goście o umiejętnościach TKKF.
Jeszcze jedna sprawa przygotowanie motoryczne było za Zielka tak zaniedbane że musi potrwać by było to co Probierz wypracował w Jadze .
Z tego co usłyszałem po pierwszym etapie przygotować (bardzo ciężkich przed ligą )najlepszy wynik naszego piłkarza był słabszy od tego z Jagielonii rok temu .Tego nie da się tak szybko nadrobić .Trzeba dojechać do zimy robiąc ile się da punktów i dać czas Probierzowi by ich odpowiedni przygotował lobbując gdzie się da o wzmocnienie drużyny 3 klasowymi zawodnikami (środkowy pomocnik ,lewy obronca i napastnik ).
Co niektórym już kompletnie odbija pytam jakiego trenera chcecie do tej slabej kadry ?Probierzowi nikt składu nie ustali i nie toleruje leni .Zawodnicy bardzo ciężko trenują kto ma watpliwości zapraszam przyjdzie zobaczcie jak to wygląda .Wyniki tej ciężkiej pracy musza przyjść .W jadze zresztą po tym jak mu sprzedali piłkarzy też miał czas zły co przegrywali mecz za meczem .Wytrzymali ciśnienie i sezon później grali o MP
[quote='potter' pid='1290884' dateline='1511178542']
Jeszcze jedna sprawa przygotowanie motoryczne było za Zielka tak zaniedbane że musi potrwać by było to co Probierz wypracował w Jadze .
[/quote]
A ilu zawodników Zielka gra? czterech?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)