Z przymrużeniem oka, znalezione na fejsbuku. ;)
[img]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/21729232_1444929162294945_1373657832_n.png?oh=584513b7b29580c117f889c6a0f7832d&oe=59B9F470[/img]
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
- Edytowany
[b]Trenerze Kądzior pana pozdrawia golem, dziękując za to że go pan puścił kantem i jest drugi z przodu w tabeli, a nie drugi od końca :-))))[/b]
Ale w jakim sensie go pozdrawia? Mógłbyś rozwinąć?
To Kadzior zrezygnował z przyjścia do Krakowa, a nie odwrotnie. Nie zakłamujcie rzeczywistości!
Zasięgnąłem języka i już wiem dokładnie jak było.
Poniedziałek: Do klubu przyjeżdża Kądzior i mówi, że zawsze chciał grać w Cracovii.
Wtorek: Po długich negocjacjach Tabisz zgadza się na sumę, jaką Kądzior będzie co miesiąc płacił Cracovii za możliwość gry.
Środa: Filipiak zwalnia Zielińskiego.
Czwartek: Filipiak zatrudnia Probierza.
Piątek: Nocny nalot Jude Gangu na mieszkanie Kądziora z pozdrowieniami od Probierza.
Sobota: Probierz dzwoni do ojca Kądziora, żeby się upewnić, czy syn zrozumiał przekaz.
Niedziela: Kądzior podpisuje kontrakt z Górnikiem.
- Edytowany
[quote='SaNtO' pid='1277959' dateline='1505239249']
Ale w jakim sensie go pozdrawia? Mógłbyś rozwinąć?
[/quote]
Podejrzewam że w podobny sposób jak Biliński. :D
[quote='Jarek44' pid='1277777' dateline='1505158058']
A po której kolejce można wyskoczyć "a nie mówiłem"???
[/quote]
To nie była uwaga do Ciebie Jarku. Odnosiła się do postu w którym jeden z forumowiczów prawie się ze szczęścia ...
Można a nawet trzeba pisać o obecnej sytuacji, ale ciężko już dziś podsumować "efekt pracy Probierza".
Vola 100% poparcia.
Nie jestem za zwolnieniem Probierza, ale pisanie że jest tak rewelacyjnie, że trzeba czekać, bo podobno buduje profesjonalny klub mnie *******. Bo co zrobił? Bo wyremontował budynek na Wielickiej jako siłownie? Bo piłkarze jedzą razem śniadania? Czy że wywalił rezerwy i skupił się (:D) na CLJ? Może ktoś zaraz napisze że w Liszkach nie wstrzymał budowy, albo zlecił żeby było więcej miejsca na lodówki z zdrową żywnością.
A może jak tu piszą zrobił ********* transfery? Bo przecież wyrzucił Polczaka, a jakby go nie było (MP) to może dalej byłby w klubie. A w zamian mamy takich orłów jak Dytajew, Helik czy Siplak. I wiecie co? Pewnie po prostu nie jestem w stanie zauważyć tego potencjału bo nie jestem ekspertem, ale... straciliśmy już najwięcej bramek w lidze.
A do tego zapomniałem jeszcze kupiliśmy Mihalika, Hernandeza i Zenjowa. No świetni gracze. Dziwi mnie że przy takim natężeniu świetnych tranferów (bo już pominąłem świetnie grającego Drewniaka i porządnego Deje) jesteśmy 15. Gorzej nawet niż zwykle.
No ale transfery niesamowite, trener świetny... tylko miejsce 15....
Ale róbcie dalej jakieś legendy że MP wywalczył super transfery u Bałdysa, siłownie u Tabisza i tylko Nas sędziowie przed pucharami powstrzymują. No i to że budujemy profesjonalny klub. Zamiast realnie ocenić że jest źle, bardzo źle, ale nie ma sensu zwalniać trenera jak nawet runda nie upłynęła.
A jeszcze jedno: [i]Pomyśl o tym kibicu Cracovii,zanim zaczniesz pisać o parchach,nieudacznikach czy miernotach w kontekście klubu któremu rzekomo kibicujesz. (cytat)[/i]
To trzeba było myśleć wcześniej, jak grali jeszcze goście którzy po prostu byli słabi, ale nigdy im nie można było zarzucić braku zaangażowania i dla których Pasy coś znaczyły jak Dudzic, jak Polczak czy jak teraz Steblecki. Jakoś nie słyszałem wówczas głosów oburzenia, a jechał po nich właściwie każdy, od początku do końca. A dzisiaj jakimś najemnikom złego słowa nie można powiedzieć?
kto dzisiaj oglądał Bayern, ten widział jedną z najbardziej brzydkich twarzy piłki nożnej. Zero polotu, za to "maszynka" jak walec. Cóż, po zachwytach nad tiki-taką pozostały wspomnienia. Natomiast ta maszynka, z żelazną konsekwencją realizowała narzucone zadania, co musiało dać wynik.
Tak będziemy grali, dopóki będzie Probierz trenerem, oczywiście przykładając odpowiednią miarkę do możliwości naszych zawodników, ale też przykładając do naszych rywali. Na dzisiaj to średnio wychodzi, mogło być lepiej z różnych powodów, natomiast spokojnie czekam na lepsze wyniki.
CP 1906 porównał Polczaka do Dytajewa, Helika, Siplaka, bym polemizował z oczywistych powodów, ale pozwolę to zrobić "czasowi" , gdy drużyna się "dotrze"
Ian nasz problem polega na tym że miernotę nie zastępuje dobry piłkarz tylko najczęściej miernota .Dreptamy w miejscu robiąc najgorsze transfery w lidze .Jak policzymy przez te wszystkie lata to nie wiem czy 20 % transferów to były wzmocnienia .Rok temu 12 transferów i 1 Piątek to wzmocnienie składu .Wielu z tej 12 już nie ma szkoda nawet nazwiska wstydu wymieniać .Z resztą musimy się bujać licząc że ,,odpali ''.
Nie porównuj naszego stylu do tego z Niemiec chyba że chodzi ci o dawne DDR .Drużyny niemieckie wyprowadzają piłkę od tyłu a nie wykopują na walkę każdą akcje licząc że się coś urodzi .Mają pomysł na bronienie i atakowanie ,Widziałeś jakiś mecz nawet w 2 bundeslidze żeby któraś z drużyn nie potrafiła wykreować kilku 100 % sytuacji bramkowych ?.My mamy problem z 1 w meczu .Gramy by przeszkadzać ,wybijać bez ładu i składu .Nijak się to ma do niemieckiej piłki na którą się powołujesz .
Wiele racji ma kolega CP 1906 .Budujemy już 14 lat i nic nie wybudowano .Wydano na transfery najwięcej w Polsce a miejsce ?Kompromitacja .
Oczywiście transfery niepełne - brak reżysera, brak skrzydłowego.
Jednak niezależnie od tego powstaje pytanie: [b]dlaczego Cracovia traci najwięcej bramek w ostatnich minutach meczu?[/b]
Moim skromnym zdaniem jednym z powodów (choć nie jedynym!) jest wprowadzanie przez trenera na końcówki meczów niedoświadczonych graczy jak młodziutki Lusiusz na Śląsk, junior Kanach na Jagiellonię albo nieco starszych ale debiutantów jak Deja na gts. [b]Tymczasem na końcową fazę meczu w celu "utrzymania wyniku" zwykle potrzebni są doświadczeni i "dobrze zgrani" z drużyną zawodnicy. [/b]
Pamiętaj, że zmiana Dimuna była wymuszona, a więcej DP już nie mamy - Kanach jest szósty. Na wprowadzaniu zamiast drugiego DP kogoś innego fatalnie wyszliśmy w meczu ze Śląskiem, gdzie druga linia się posypała po zejściu Drewniaka.
Gusto mecz ze Śląskiem ,gts czy Jagą to gapiostwo trenera .
gts -brak zmiany Pestki prosiło się o nią z 10 minut wcześniej Wprowadził tam zamiast zamiast lewonożnego Siplaka prawonożnego Deleu który falalnie się zachował przy golu nr 1
Śląsk -tu wyszło granie dziećmi .Doświadczony piłkarz nie bawił by się w przyjmowanie tylko tą piłkę wybił daleko .Na ławce był Szczepaniak .
Jaga - trener nie pomógł a zaszkodzii- tego co nalażało zmienić nie zmienił .
Do zmiany jako pierwszy nadawał się beznadziejnie grający Wdowiak .Wprowadził nie gotowego będącego po kontuzji Stebleckiego zamiast Szczepaniaka .
Wiadomo było że nie zagramy ofensywnie więc trzeba było na ławce mieć Deleu lub Malarczyka zamiast Lusiusza .Byli by jak znalazł po wymuszonej zmianie Dimuna .Tak się kończy granie dziećmi co ektraklasy się ..uczą .
Lusiusz ,Kanach ,Pestka powinni być wypożyczeni do 1 ligi .By regularnie grali i nabierali ligowego doświadczenia .Po roku byli by ogranymi zawodnikami .
Farciarz2- ofensywny środkowy pomocnik to pozycja kluczowa .Pozwolono na odejście 2 Budzik i Cetnarski nie dając nikogo w zamian .Hiszpan póki co mega rozczarowanie .Z Jagą irytował nieudolnością .
Mnie zastanawia zjazd formy u Kanacha. Na wiosnę wyglądał całkiem fajnie, oczywiście nie jak ograny ligowiec ale jak sensowne uzupełnienie składu. Teraz prezentował się naprawdę słabo.
Po 10 minutach wniosek że zjechał z formą? Nawet jakby te 10min przeleżał na boisku to chyba trochę za mało czasu by weryfikować jego formę.
- Edytowany
[quote='gusto' pid='1278005' dateline='1505263979']
Pamiętaj, że zmiana Dimuna była wymuszona, a więcej DP już nie mamy - Kanach jest szósty. Na wprowadzaniu zamiast drugiego DP kogoś innego fatalnie wyszliśmy w meczu ze Śląskiem, gdzie druga linia się posypała po zejściu Drewniaka.
[/quote]
Wobec takiej sytuacji może któregoś ze stoperów - w tym przypadku Siplaka ustawić na DP ? Za Pestkę mógł wejść Sowah
a za Dimuna Siplak .
Trener bardzo odważnie stawia na młodzież a jak na razie chyba w dwóch ostatnich meczach to nie wypaliło .Sam pisałem o młodym Kanachu ale ostatnio został rzucony na zbyt głęboką wodę , tym bardziej , że ostatnio grał tylko w CLJ .
- Edytowany
[quote='quentin' pid='1278022' dateline='1505284127']
Po 10 minutach wniosek że zjechał z formą? Nawet jakby te 10min przeleżał na boisku to chyba trochę za mało czasu by weryfikować jego formę.
[/quote]
Nie tylko po 10 minutach ale po tym, że to były jego pierwsze minuty w tym sezonie ekstraklasy...
10 minut na 720 możliwych nie świadczą raczej o życiowej dyspozycji - zwłaszcza będąc w drużynie przegrywającej mecz za meczem gdzie aż prosi się zmiany.
Gdyby za Dimuna wszedł Siplak, dopiero byłaby awantura, że Probierz robi biednemu Kanachowi pod górkę (w domyśle zapewne, tak jak robił Kądziorowi) i zamiast pełnoprawnego DP woli wpuścić grajków bez doświadczenia na tej pozycji.
Kanach jest szósty w kolejce, ale jeśli przychodzi kolej na szóstego, to musi być gotów wejść na boisko. Szczególnie, jeśli chce mieć aspiracje, by być tym trzecim.
Proszę odpier.... się od Trenera
Ni whoya nie jestem w stanie zrozumieć z tej konferencji, która była o 14 tej. Dźwiękowiec rodem z polskiego kina a Probierz mówi jakby co drugie zdanie chciało mu się beknąć.
Te konferencje wygladaja jakby je w jakiejs piwnicy nagrywali, dalem glosnosc na maksa i teraz nawet Probierza nie slychac, nie wspominajac juz o pytaniach redaktorow, ktorych nigdy nie bylo slychac. Totalna amatorka w klubie pod tym wzgledem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)