Ale o jakiej taktyce jest mowa w exklapie ? Aktualnie mamy parę taktyk :D Taktykę na Legię - "murujemy, murujemy i może coś będzie", Taktykę ala gts (derbowa) - "zap...lać, biegać, piłka może przejść ale nie zawodnik". Taktyka cała reszta - "na początku bronimy i jedziemy z kontry jak strzelimy to fajnie a jak oni pierwsi strzelą to cóż atak pozycyjny". A no i innowacyjna taktyka polskiej myśli szkoleniowej - "rzucamy auty z połowy w pole karne i walczymy, może gdzieś wpadnie naszemu pod nogę".
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='perkins007' pid='1273359' dateline='1503643270']
Ale o jakiej taktyce jest mowa w exklapie ? Aktualnie mamy parę taktyk :D Taktykę na Legię - "murujemy, murujemy i może coś będzie", Taktykę ala gts (derbowa) - "zap...lać, biegać, piłka może przejść ale nie zawodnik". Taktyka cała reszta - "na początku bronimy i jedziemy z kontry jak strzelimy to fajnie a jak oni pierwsi strzelą to cóż atak pozycyjny". A no i innowacyjna taktyka polskiej myśli szkoleniowej - "rzucamy auty z połowy w pole karne i walczymy, może gdzieś wpadnie naszemu pod nogę".
[/quote]
...umknęła Ci jeszcze "laga na Piątka" :D
Kur*a w dalszym ciągu nie wierzę że on tak na poważnie z tymi dziwkami i burdelem. I jeszcze pieprzenie o tym, że Piątek musi zrobić taką samą kariere jak Lewandowski, a jak się nie uda to będzie tylko jego wina. Po co? Jaki to ma sens? Miałem go za człowieka w miarę inteligentnego, ale maska powoli zaczyna spadać
- Edytowany
[quote='squier strat' pid='1273332' dateline='1503613437']
[quote='leszeczek' pid='1273290' dateline='1503604179']
[quote='gargamel9998 Jeżeli zawodnik nie może się dostosować do taktyki, to nie jest piłkarzem. Z pewnością zawodnicy w Chelsea i reprezentanci Anglii czy zawodnicy Barcelony i reprezentacji Hiszpanii maja nie grac, bo im taktyka nie odpowiada? Bez jaj.' pid='1273222' dateline='1503595394']
Osobiście mnie śmieszy takie gadanie, że zawodnik "x" nie umie grać w takiej taktyce. Rozumial bym jakby z SO robiono PP (przykładowo)
[/quote]
Czy ja dobrze rozumiem, że uważasz, że zawodnicy E-klasy są porównywalni do zawodników Chelsea, Barcelony, reprezentantów Anglii czy Hiszpanii?
No zdrowo odleciałeś. Daj mi namiar na tego dealera.
[/quote]
ja ci dam
ranking FIFA
5. Polska
11. Hiszpania
13. Anglia
:P
[/quote]
A ilu "rodzimych ligowców" stanowi o sile tej 5 reprezentacji wg FIFA, już pomijam wartość tego rankingu, bo kto byłby Twoim zdaniem faworytem w meczach Polska - Hiszpania czy Polska - Anglia.
Z drugiej strony, widać, że piłkarzom Chelsea i Barcelony jednak nie tak łatwo przestawić się na taktykę Anglii czy Hiszpanii :P
Wychodzi na to, że Pestka, to nierozsądny młodzian łapiący głupie kartki, Piątek, to talent na miarę Lewandowskiego, ale nie wykorzystuje tego, jedyny ambitny, to Mihalik, on nawet po treningach zostaje...
Te słowa Probierza to nic innego niż gra, tak naprawdę próbuje mentalnie zmobilizować piłkarzy do większej pracy. Piątek słysząc takie słowa nie powinien sie obrażać tylko pomyśleć, że warto wziąć się do roboty. Lepiej jest czasem mówiąc kolokwialnie wbić szpilę aniżeli głaskać się po przegranych meczach mówiąc, że po porażkach wrócimy silniejsi (jak to jest w przypadku trenera i właściciela cwks)...
[quote='pppxx89' pid='1273371' dateline='1503646962']
Kur*a w dalszym ciągu nie wierzę że on tak na poważnie z tymi dziwkami i burdelem. I jeszcze pieprzenie o tym, że Piątek musi zrobić taką samą kariere jak Lewandowski, a jak się nie uda to będzie tylko jego wina. Po co? Jaki to ma sens? Miałem go za człowieka w miarę inteligentnego, ale maska powoli zaczyna spadać
[/quote]
Umiejętnie i z uwaga pdsluchaj jeszcze raz !Chociaż dzisiaj jest juz wersja skrócona....MP nie powiedzial musi a może,a jeżeli nie to będzie wina samego Piatka!Jeden wyraz a zmienia cały kontekst!
[quote='Jarek44' pid='1273375' dateline='1503647737']
Wychodzi na to, że Pestka, to nierozsądny młodzian łapiący głupie kartki, Piątek, to talent na miarę Lewandowskiego, ale nie wykorzystuje tego, jedyny ambitny, to Mihalik, on nawet po treningach zostaje...
[/quote]
Posłuchaj jeszcze raz i nie przekręcaj slow...Gdzie powiedział ,ze nie wykorzystuje Piątek swoich możliwości?Powiedział,ze widzi zmiany na + !
Jak wy sluchacie ludzie!?
[quote='Yid_Army' pid='1273376' dateline='1503647791']
Te słowa Probierza to nic innego niż gra, tak naprawdę próbuje mentalnie zmobilizować piłkarzy do większej pracy. Piątek słysząc takie słowa nie powinien sie obrażać tylko pomyśleć, że warto wziąć się do roboty. Lepiej jest czasem mówiąc kolokwialnie wbić szpilę aniżeli głaskać się po przegranych meczach mówiąc, że po porażkach wrócimy silniejsi (jak to jest w przypadku trenera i właściciela cwks)...
[/quote]
Tylko nasze grajki i nie chodzi mi tutaj o Cracovię lecz o całą exklape, jak poczują wbijanie szpili przez trenera to automatycznie włączają tryb myślenia "trener out" i to akurat im w miarę dobrze wychodzi. No bo wydumane ego im nie pozwala, żeby przy takim trenerze dalej trenować i dawać z siebie 100%.
[quote='perkins007' pid='1273382' dateline='1503648804']
[/quote]
Tylko nasze grajki i nie chodzi mi tutaj o Cracovię lecz o całą exklape, jak poczują wbijanie szpili przez trenera to automatycznie włączają tryb myślenia "trener out" i to akurat im w miarę dobrze wychodzi. No bo wydumane ego im nie pozwala, żeby przy takim trenerze dalej trenować i dawać z siebie 100%.
[/quote]
Wydumane ego to maja ci co chcą zarabiać 300k/mc i nie potrafią piłki prosto kopnąć!Popatrz na Arsenal i wcześniej ManU z jakim charakterem prowadzili te zespoły trenerzy!!!???
- Edytowany
[quote='perkins007' pid='1273382' dateline='1503648804']
[/quote]
[/quote]
Tu nie chodzi o ego, ale o cieplarniane warunki jakie stworzył żelusiom platini, a u nas jego RRR przydupas
Gdyby jak w normalnym zakładzie pracy:
- można było wy3.14dolić kopacza za niewywiązywanie się z obowiązków, albo kopanie dołków pod prżelożonym (przez cały rok a nie tylko w "okienkach"), a za bramą czekałoby 3 kandydatów
- te patentowane lenie zarabiały z mocy kontraktu średnią krajową, a resztę w premiach za wyniki
- inni trenerzy (np. poprzednik) też gonili do roboty, a nie rzucali piłkę i dawali pełen luz
to może nie wszyscy chodziliby jak w zegarku, ale byłoby lepiej
ale u nas nie będzie. Efekt widzieliśmy wczoraj około 21.00 ;)
- Edytowany
Niestety jak się kieruje zespołem ludzi trzeba bardzo uważać na słowa, dużo ludzi wszystko bierze wprost do siebie, Probierz na pewno nie miał złych intencji mówiąc to co powiedział, ale może mieć to bardzo negatywne skutki jeżeli chodzi o morale drużyny, i to każe mi się zastanowić czy Probierz ma kompetencje do prowadzenia zespołu. A teksty typu zarabia to ma zapierd.lać to może tylko wygłaszać ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu ludźmi (czasami tak mają Janusze biznesu).
Czytałem tutaj że zatrudniliśmy najlepszego trenera w Polsce a teraz się okazuje że nie ma kompetencji do prowadzenia zespołu?
Akurat "Janusze biznesu" przeważnie wymagają a płacą jak płacą, tutaj goście kasują kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie za kopanie piłki i mamy się rozczulać? Dokładnie mają zapierdalać na treningach a w meczach o stawkę jeszcze dołożyć więcej od siebie bo tylko na tej podstawie kolejny pracodawca zapłaci im jeszcze więcej. Filozofii tu nie ma.
Probierz użył barwnego porównania i już na forum wysyp moralizatorów i obrońców. Uwagi odnośnie Piątka zupełnie nietrafione. Odsyłam do odpowiedzi jakiej piłkarz udzielił po tej konferencji. Za tydzień po kolejnej porażce na forum przeczytają że są szmaciarzami do wyjebania i będzie ok. Zabawne.
Na marginesie Probierz nie od wczoraj jest "znany" z tego typu wypowiedzi oraz faktu że lubi robić za najjaśniejszą postać w klubie, nawet kosztem piłkarzy.
Jak się nie obroni wynikami będziecie mieli na co zwalać, choć jak dla mnie śmieszny to będzie argument. Kupmy Probierzowi kolejnych piłkarzy z Podbeskidzia by mu się lepiej prowadziło ten "burdel".
Śmieszne te teksty o zarobkach . Przy porównaniach bierze sie średnia z branży. I tak programista zarabiający 5 tys moze byc niezadowolony z zarobków, a chłop od sprzątania ulic zarabiający 3 tys bedzie zadowolony. A nasz klub przypomina prezesa krzyczącego na takiego programistę ze ma zapierd... , zostawać po godzinach o dziękować ze nie zarabia 3 tys. To nie zadziała . Zreszta od 13 lat nie działa
Gdyby piłkarze mieli się obrażać o barwny język trenera, to lepiej niech od razu sp...ją.
Nawet gdyby trener powiedział z nazwiska,że zawodnik X gra jak cipa, to powinno to być dla niego wyłącznie podstawą do autorefleksji i motywacją do pracy.
Przy okazji, gdzie można znaleźć co powiedział Piątek po konferencji?
Ciekawe czy jakby ciebie w pracy szef wyzywał od dziwek to byłbyś zmotywowany do roboty czy wręcz odwrotnie? Dziwne ze czołowi trenerzy na świecie w takich okreasach biorę winę na siebie, a nie wyzywają zawodników.
Cała rzecz w tym, że człowiek inteligenty zrozumie, że nie mówił personalnie o piłkarzach per dziwki. Niestety może być tak, że niektórzy piłkarze nie zrozumieją metafory i się na niego obrażą.
[quote='szaleniec' pid='1273397' dateline='1503655331']
Ciekawe czy jakby ciebie w pracy szef wyzywał od dziwek to byłbyś zmotywowany do roboty czy wręcz odwrotnie? Dziwne ze czołowi trenerzy na świecie w takich okreasach biorę winę na siebie, a nie wyzywają zawodników.
[/quote]
Ales delikutasny....a Ferguson w ManU niejednemu gwiazdorowi robił suszarkę!I nikogo to nie dziwili a wręcz domagali się po slabszym meczu! Wiesz gdzie idziesz i wiesz co po przełożonym można się spodziewać!Nie podoba się to znajdź nowego pracodawcę.... Nie ma chętnego?To zap****aj i mo****da w kubel...
Poluzujesz lejce to koń pójdzie w swoja stronę!
- Edytowany
Stawowy wróć! Chłopcy potrzebują niani.
- Edytowany
To nie było wyzwisko tylko forma stylistyczna - metafora.
Drażliwy nie jestem, sam sobie jestem szefem, a jak mnie ktoś do kogoś porównuje, to zastanawiam się dlaczego.
Oczywiście można przyjąć, że piłkarze to półgłówki i uznali, że trener uważa ich za dziwki i strzelą focha, ale wtedy jak pisałem - "piłkarze" do wyebania.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)