Zostań w Pasach jak najdłużej i ciesz nasze oczy taka gra jak wczoraj .
-
-
Jaroslav Mihalik - witamy w Cracovii!
Jakie realia? Jak ma ważny kontrakt to nie pójdzie nawet do kauflanda bez naszej zgody
Jaro w XI kolejki NC+. Oby więcej takich występów.
Jeśli nie odejdzie w tym okienku transferowym, to będziemy mieć z niego wiele pociechy i wreszcie spokój na skrzydle.
Jaroslava Mihalika kupili w czerwcu, sprzedać mogą w lipcu.
Mam oferty z Anglii, Włoch i Turcji, ale jeśli trzeba będzie zostać w Cracovii, to zostanę - mówi Jaroslav Mihalik.
Miesiąc temu czytałem, że mnie tu nie chcą, nastawiłem się już, że wracam do Pragi, a trzy dni przed upływem terminu Slavia dostała za mnie pieniądze - mówi Mihalik, który jednak nie odpowiedział, czy był zadowolony z takiego obrotu sprawy. - Taka jest piłka - uciął.
Na pewno chciałbym wyjechać na Zachód i spróbować swoich sił w innej lidze, kto by nie chciał? - mówi zdecydowanie Słowak. - Marzy mi się gra np. w Hiszpanii. La Liga to moje wyśnione miejsce. Serie A też by mi odpowiadała. Lubię ligi, gdzie stawia się na technicznych piłkarzy. Nie wiem jednak, kiedy wyjaśni się moja sytuacja. Myślę, że szanse na moje odejście z Cracovii i pozostanie w niej są pół na pół.
Z Cracovią wiąże go trzyletni kontrakt, ale rynek transferowy działa jeszcze do końca sierpnia.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/jaroslava-mihalika-kupili-w-czerwcu-sprzedac-moga-w-lipcu,12282450/
19 dni później
Jak na naszą potencjalną gwiazdę, jego temat mocno podupadł. Chyba się jednak nie ma czemu dziwić. Mało kto myślał, że więcej będzie dawał drużynie Szymon Drewniak niż Jarek.
Ale dlaczego nie ma się czemu dziwić. Ja się dziwię. Błysnął w pierwszym meczu u nas, błysnął na MME, a nie potrafi się odnaleźć w lidze. Może jak przyjdzie jakiś rozgrywający, a Jaroslav będzie grał na skrzydle to coś z tego wyjdzie. Zobaczymy.
Moje wrażenie (możliwe, że się mylę) jest takie, że Mihalik za bardzo nie ma w środku z kim pograć piłką, zobaczymy czy przyjście kogoś do środka i zejście Mihalika na skrzydło coś zmieni, może wtedy będzie to wyglądało lepiej, bo faktycznie po meczu z Lechią trochę spuścił z tonu.
Jaro musi grac na skrzydle. Ma drybling ale jest on bezuzyteczny w środku pola, co innego na skrzydle przedryblowac i złamac do środka. Czekajmy na te 10, jaro na skrzydło i wtedy będzie ok.
No to Jaroslav przechodzi na skrzydło. Chyba na lewe, bardzo dobrze sobie tam radził podczas mistrzostw.
Mimo wszystko bardziej go widzę właśnie na skrzydle niż w środku pola , i choć nawet całkiem niezłej gry na tej pozycji chyba się trochę męczył .Transferem Hiszpana wzmacniamy jednocześnie środek pola i skrzydło .Dobry ruch .
Javi jest ofensywnym pomocnikiem ale ze swoją lewą nogą na skrzydło też może schodzić więc tworzy nam się za plecami Piątka ofensywne trio Mihalik - Hernandez - Zenjov, które może ciągle rotować pozycjami jak kiedyś Rakels - Jendrisek - Kapustka. Oby przyniosło podobne efekty.
Nie tak dawno mieliśmy mieć ofensywne trio słowackie - nie wypaliło... Poczekajmy chwilę, w najbliższych meczach okaże się, ile wart jest nasz zestaw ofensywny :)
[quote='3lvis' pid='1270978' dateline='1502823180']
Javi jest ofensywnym pomocnikiem ale ze swoją lewą nogą na skrzydło też może schodzić więc tworzy nam się za plecami Piątka ofensywne trio Mihalik - Hernandez - Zenjov, które może ciągle rotować pozycjami jak kiedyś Rakels - Jendrisek - Kapustka. Oby przyniosło podobne efekty.
[/quote]
Co racja to racja. Również zwróciłem uwagę na możliwość rotacji , zwłaszcza pomiędzy Hernandezem a Mihalikiem mogącymi grać na środku jak i lewym skrzydle .Nie należy również zapominać o możliwości wymiany pomiędzy skrzydłowymi Mihalikiem a Zenjovem .
[quote='pasywpasy' pid='1270981' dateline='1502823423']
Nie tak dawno mieliśmy mieć ofensywne trio słowackie - nie wypaliło... Poczekajmy chwilę, w najbliższych meczach okaże się, ile wart jest nasz zestaw ofensywny :)
[/quote]
Ten "zestaw" już musi ze sobą grać . Czas eksperymentów się zakończył . Trzeba zacząć zbierać punkty .
Wszystko co dobre pokazuje przy linii bocznej.
Im szybciej zagra jako nominlny skrzydlowy tym szybciej nasza gra wskoczy na level up
Zacznie grać jako lewy skrzydłowy jeśli Hernandez będzie grał nominalnie w środku. W sumie to może wypalić ALE niech zaczną grać po ziemi bo te górne piłki przyprawiają o ból głowy :|
11 dni później
No cóż, chyba jednak przestrzelony transfer.
Czy bierze na siebie odpowiedzialność? Nie.
Czy wyróżnia się na tle zespołu? Nie.
Można chyba było te pieniądze wydać lepiej. Zwłaszcza że i na naszym Euro Mihalik pokazał jedynie przebłyski. Wygląda na to, ze kupiliśmy obietnicę, a w naszej sytuacji to zdecydowanie za mało.
Bo 10 to ewidentnie nie jego pozycja, powtarzam i bede powtarzac ze ten gosciu musi grac na skrzydle. Łatwiej jest przejsc 1 bocznego obrońcę i dosrodkowac niz defensywnego pomocnika poradzic sobie jeszcze ze stoperami i wypracowac asyste badz strzelic celnie z dystansu
Mihalik to skrzydłowy i na tej pozycji powinien grać ., ponadto grając na skrzydle ma więcej możliwości na oddanie strzału - który jak wiadomo ma niezły .Na 10 wyraźnie się po prostu męczy .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)