Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 30.08.2016 o 21:34
      Ostatnia aktywność godzinę temu
      234625 wyświetleń
    • jacula

1.2K
      805
    • Wczoraj o 22:45
      Post #1717423 26.03.2026 22:45
    Słabiutki mecz naszej reprezentacji, dużo szcześcia, ale jest wygrana
    • Leesior lubi to.
    • wrobelson

5.5K
      4.6K
    • Wczoraj o 22:47
      Post #1717424 26.03.2026 22:47
    Musimy się ogarnąć bo z takim graniem jak dziś to ze Szwedami będzie w papę.... dziś to w sumie więcej farta jak rozumu 😋
    • jacula oraz Andrzej.ksc lubią to.
    • niegramotnyj

3.7K
      4.2K
    • Wczoraj o 22:49
      Post #1717425 26.03.2026 22:49
    • Edytowany
    Komentator mówi: "nie zawsze się gra z polotem". Nieśmiało zapytam - kiedy ostatnio zagraliśmy z polotem? Mamy nierozwiązywalny problem w obronie, co paraliżuje grę tej drużyny. Nie ma alternatywy dla Bednarka - ale on ZAWSZE musi coś spier.dolić. Albańczycy oczywiście zaczęli grać na niego, licząc że da coś jeszcze. Nie dał już nic więcej, ale ja pytam - dlaczego nie dostaje powołania Oskar Wójcik? Bo dzisiaj za Bednarka nawet nie było kogo wstawić. Wiśniewski? to chyba żarty. Co do Kamińskiego, niezrozumiały obryw formy, ale po prawdzie nasi próbowali cały czas grać prawą stroną. Rózga chętnie brał grę na siebie, ale ostatnie podania (albo drybling zamiast podania) w 90% nieudane. Jeszcze mu brak tego czegoś - taktycznego wyczucia?
    • hank lubi to.
    • jacula

1.2K
      805
    • Wczoraj o 22:55
      Post #1717426 26.03.2026 22:55
    Mecz do zapomnienia, oddaliśmy trzy strzały celne na bramkę, to trochę mało, aczkolwiek myślę że że Szwedami będzie łatwiej
    • antyk

616
      551
    • Wczoraj o 22:58
      Post #1717427 26.03.2026 22:58
    Rózga jest szybki, dynamiczny, agresywny, ale technicznie, hm... Kamiński - dzisiaj rzeczywiście słabiutko Bednarek - chyba nie było w reprezentacji stopera, który miałby na koncie tyle tragicznych kiksów
    • niegramotnyj

3.7K
      4.2K
    • Wczoraj o 23:06
      Post #1717430 26.03.2026 23:06
    Problem w tym, że cała obrona była co najmniej elektryczna, poza Kędziorą. Cash również jest daleki od optymalnej formy. Czy do meczu ze Szwecją coś się da poprawić? Może i tak - w sensie, że elementu zaskoczenia już nie będzie. Nasi już wiedzą, że nie ma underdogów, że trzeba grać z pełną koncentracją od początku. Tak jak z Holandią. Bo może było tak, że pierwsze 10 minut rozluźniło (w złym sensie) naszych, a później już nogi się trzęsły. W zasadzie wszyscy popełniali jakiś błędy, nawet Zieliński.
    • koziołek lubi to.
    • H.K.S.C.

424
      387
    • Wczoraj o 23:09
      Post #1717431 26.03.2026 23:09
    Wy tak serio z tym Rózgą dzisiaj? Przecież to był mega słaby występ.
    • stnczyk

485
      821
    • Wczoraj o 23:15
      Post #1717432 26.03.2026 23:15
    Interia: [i] Tym razem selekcjoner zestawił skład pod grę pressingiem - taka charakterystyka piłkarzy - a pressingu nie było wcale. Zdecydował się na Filipa Rózgę, a on piłkarsko nie dał niczego[/i]. W tej słabej pierwszej połowie Rózga akurat był jednym z najlepszych. I dał drużynie więcej niż Pietuszewski w drugiej.
    • GSC lubi to.
    • niegramotnyj

3.7K
      4.2K
    • Wczoraj o 23:16
      Post #1717433 26.03.2026 23:16
    Ja serio mówię, że... tak, słaby. Taktycznie. Natomiast problemem w tym samym stopniu był Matty Cash, bo Filipa łatwo zastąpić, a kto za Casha? Bo fakt jest taki, że obaj solidarnie prokurowali jakieś 70% strat w ataku. No może 60.
    • marczek

2.3K
      632
    • Wczoraj o 23:26
      Post #1717435 26.03.2026 23:26
    Reprezentacja to jednak fenomen Bednarek i Kiwior w Porto grają solidnie, bez błędów i dograć potrafią. A w reprezentacji? Przyjęcie Bednarka….az szkoda komentować. Kiwior minimum dwa razy miał proste dogranie na 20m do skrzydła to wypierdolil piłkę w aut a za drugim razem nie podał tylko strzelił do skrzydłowego. Cash to nie wiem co robi w reprezentacji-kilka prezentów dla Albańczyków, problem z przyjęciem-wg mnie powinien zejść już w 25minucie.
    • Miszczu2007

10.2K
      4.1K
    • Wczoraj o 23:30
      Post #1717436 26.03.2026 23:30
    Rózga zagrał w pierwszej połowie średnio ale był w grze i mógł coś ugrać. Po drugiej stronie był Kamiński i obiektywie był dużo gorszy. W pierwszej połowie tak naprawdę nikt nie zagrał dobrze, w tym Zieliński. Pietuszewski zagrał podobnie do Rózgi czyli też nic nie pokazał ale ma potencjał żeby szarpnąć i zrobić tą jedną akcję w meczu która go wygrywa. Ja bym grał na skrzydłach Rózgą i Piertuszewskim od początku i ewentualnie w 70 minucie zmiana któregoś z nich, ale w przeciwieństwie do poprzedników Urban wie co robi.
    • hank oraz marcin_ksc lubią to.
    • niegramotnyj

3.7K
      4.2K
    • Wczoraj o 23:34
      Post #1717437 26.03.2026 23:34
    • Edytowany
    Urban przed chwilą powiedział, że obaj zagrali na podobnym poziomie. Natomiast Kamiński od momentu, kiedy stojąc face to face przed bramkarzem podał do tyłu, grał chyba coraz gorzej. No ale wraca Nicola Zalewski. Z Kamińskim ciekawe jeszcze to, że nie był dużo pod grą, a skończył z urazem, chyba jakoś mięśniowym, bo tam nie było brutalnego faulu. Więc co: zajechany w klubie? P.s. - dobry komentarz Jacka Bąka: "W Sztokholmie musimy zagrać zdecydowanie inny mecz. Musimy zagrać czwórką obrońców, bardziej wyrachowaną piłkę. Zagrajmy taką taktyką jak z Holandią - podsumowuje wybitny reprezentant Polski." Bąk coś tam wie o grze w obronie. Ja mam nadzieję, że Urban zrobi, jak mu mówi kolega.
    • hank lubi to.
    • marcin_ksc

9.1K
      683
    • Dzisiaj o 00:13
      Post #1717440 27.03.2026 00:13
    [quote]#post1717431 Wy tak serio z tym Rózgą dzisiaj? Przecież to był mega słaby występ.[/quote] Co zrobil źle ? Fakt, dryblingi sie nie udały, ale zawsze w bezpiecznych rejonach, powroty do obrony i odzysk. Jaja obrońców nie mozna dopisywać do Filipka. Nie zagrał źle, zagrał na tyle co reszta tłoczyła. Jaja w 1 połowie dawali cash, kawior i bednarek
    • hank lubi to.
    • Diabel

14.8K
      18.6K
    • Dzisiaj o 00:16
      Post #1717441 27.03.2026 00:16
    Mecz przy piwku w pubie z ziomkami całkiem przyjemny, żadnych przeskadzaczy typu co komentator mówi i jakiejś dogłębnej analizy czy rozkładania na czynniku pierwsze, emocje, pogaduszki o kinie, wojnie na bliskim wchodzie, przepisach, tai chi i planach wakacyjnych. Łączy nas piłka. Gramy dalej.
    • eredin oraz hank lubią to.
    • wrobelson

5.5K
      4.6K
    • 2 godziny temu
      Post #1717449 27.03.2026 10:16
    • Edytowany
    Dobrze dla nas, że Albania zepsuła tą akcję na 2:0 dla nich...bo wtedy było by już pozamiatane. Pierwsze 60 minut dramat, dopiero po strzelonym golu na 1:1 dało się na to patrzeć i zaczeliśmy grać w piłkę....
    • hank lubi to.
    • hank

46.2K
      54.6K
    • 2 godziny temu
      Post #1717451 27.03.2026 10:54
    Pomimo przegranej zaimponowała mi gra Albanii , mieli trzy patelnie , wykorzystali , na szczęście dla nas tylko jedną . Sprawiali wrażenie dobre zorganizowanej drużyny, w przeciwieństwie do naszych .
    • niegramotnyj lubi to.
    • 3lvis

6.6K
      6.4K
    • 2 godziny temu
      Post #1717452 27.03.2026 10:56
    • Edytowany
    Wybrałem się na ten mecz z ośmioletnim synem, dla niego to była pierwsza wizyta na Narodowym także samym wyglądem Stadionu, i z zewnątrz i wewnątrz, zwłaszcza jak już się wypełnił był zachwycony, zdjęć kazał sobie narobić masę ale jak już pierwszy zachwyt minął to pod koniec pierwszej połowy zadał mi pytanie: "Tato, a czemu tu nikt nie śpiewa? Przecież u nas na Cracovii jest sto razy głośniej." I to jest największy problem tych pikników na Narodowym, mecz o ogromną stawkę, mecz na styku a tu cisza, kompletnie nic żeby poderwać drużynę, Zieliński po golu macha w stronę trybun prosząc o wsparcie a tu dalej cisza. Obiekt przepiękny ale atmosfera leży całkowicie, zupełnie nie mój klimat. Tyle dobrze że w drugiej połowie odwrócili wynik meczu i udało się wygrać ale z taką grą będzie ciężko we wtorek przejść Szwedów. P.S. Hymn przed meczem to kompromitacja organizatorów niestety. [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-03/1774605756-719.jpeg[/img] [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-03/1774605756-004.jpeg[/img]
    • Diabel lubi to.
    • Diabel

14.8K
      18.6K
    • Godzinę temu
      Post #1717453 27.03.2026 11:02
    Co z hymnem? dotarłem dopiero na 25 minutę meczu. To co piszesz 3lvis, to dokładnie to samo co zabserwowałem chodząc na Ajax parokrotnie podczas mego pobytu w NL. Młyn tam był, ale taki tyci , że atmosfera totalnie piknikowa przy wielkości stadionu. Porównywalnie, Feyneoord, stary stadion którego osobiście nie bardzo lubię, bo źle widać jeśli nie masz miejsc premium, ale tam atmosfera 100x lepsza. OT, ale tak mi się skojarzyło. Trochę dziwi, bo jednak Janusze zawsze dawały z siebie wszystko, może nastąpiła transformacja i totalnie zpiknikowacieli hmm
    • 3lvis

6.6K
      6.4K
    • Godzinę temu
      Post #1717454 27.03.2026 11:12
    Hymny grała jakaś orkiestra straży granicznej, i wszystko byłoby pięknie gdyby nie to że organizatorzy nie wpadli na pomysł żeby tą orkiestrę podpiąć pod nagłośnienie stadionu czy chociaż jakieś mikrofony ustawić, które by ten dźwięk zbierały a przy fatalnej akustyce Narodowego na trybunach zupełnie nie było tego hymnu w ich wykonaniu słychać. Po pierwszej zwrotce, już w trakcie refrenu zorientowaliśmy się że piłkarze śpiewają bo pokazywali ich na telebimach, natomiast słychać było jedynie gwizdy kibiców gości. W końcu jakimś pospolitym ruszeniem hymn został odśpiewany na trybunach bez melodii w tle kiedy piłkarze już kończyli śpiewać swoją wersję, generalnie wyszło to bardzo słabo.
    • Diabel lubi to.
    • niegramotnyj

3.7K
      4.2K
    • Godzinę temu
      Post #1717460 27.03.2026 11:52
    [quote]#post1717451 Pomimo przegranej zaimponowała mi gra Albanii , mieli trzy patelnie , wykorzystali , na szczęście dla nas tylko jedną . Sprawiali wrażenie dobre zorganizowanej drużyny, w przeciwieństwie do naszych .[/quote] Ten ich trener do zapamiętania. Jakby Urbanowi nie poszło dalej... to byłby niezły kandydat.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)

pablo74, Pasiakcinq2, Goście (3)
    • Główna
    • Działy i kategorie