Portugalczycy w I połowie pozwolili się naszym wyszumieć a po przerwie włączyli czwarty bieg i było ... po ptokach .
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
- Edytowany
Już wiele razy padło to przy okazji naszych meczów. Gra się dwie połowy, wynik idzie w świat, not za wrażenia artystyczne nie dają. Sił starczyło na 50-kilka minut, potem była rzeź.
Rozbawiał mnie komentarz. Szpakowski pod koniec pierwszej połowy obwieścił jej koniec i połączył się ze studiem, a sędzia właśnie odgwizdał spalonego, nie był to gwizdek na przerwę. W drugiej połowie do znudzenia podkreślał, że Portugalczycy też są zmęczeni bardzo i to widać, w trakcie jak ładowali gola za golem. Mielcarski około 35 minuty stwierdził, że Portugalia jest w szoku bo czuje się jakby grała z mistrzem Europy lub Brazylią.
Mecz do zapomnienia, mają szczęście, że w Glasgow mieli tego karnego w 97 minucie, bo inaczej byłby już pewny spadek do Dywizji B. Ale nie wykluczam, że są w stanie zrobić to nadal, na boisku w poniedziałek.
Mecz ze Szkocją będzie wyglądał jak baraż z Walią. Walka o 0-0 do końca meczu. Cygan to wyszarpie i będzie chodził dumny jaki dobry wynik w grupie zrobił. Tyle, że tu chociaż dogrywki nie będzie.
Tylko, że 3 miejsce utrzymania nie daje. Jest jeszcze jakiś baraż.
[quote]#post1651935 To samo mi przyszło na myśl. Wasiluk pasuje tam jak pięść do nosa. [/quote]
To 99% tego forum nie powinno się wypowiadać na temat gry piłkarzy lub co powinni zrobić bo nawet nie liznęli poziomu jaki prezentował Wasiluk :) Ja też wiem co należy zrobić by w siatkówce zrobić asa serwisowego, niestety nigdy tego nie umiałem ;)
Jedno na pewno muszę stwierdzić CR7 to klasa jak na swoje lata, Polska niema obecnie takiego piłkarza
A wywiad po meczu cygana widzielscie???
https://www.youtube.com/watch?v=hJvvelu2k-s
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/1000024832-jpg-17977539.jpg[/img]
Ta reprezentacja jest "placem budowy". Pierwsza połowa pokazała, że jest jakiś pomysł na grę w piłkę. No ale kolejne upusty krwi (2 wymuszone zmiany) plus ubytek sił, na tle czołowej drużyny świata, która po 1 golu zyskała luz i pewność siebie - i jest jak jest. Ale takie wyniki się zdarzają i nie przekreślają jeszcze szans na jakąś przyszłość.
Pozostaje pytanie, czy z tym składem osobowym (widzi ktoś jednoznacznie lepszych grajków od Romańczuka, Bogusza,, Kamińskiego czy Kiwiora?) nasze miejsce nie jest faktycznie w 2 lidze LN?
Tam był splot niekorzystnych sytuacji. 😂😂 Wymyśliłby cygan sobie jakąś inną wymówkę .
Nioby ta uwaga już była, ale ja napiszę dosadniej...
Interia
[i]To, co najgorsze, miało jednak miejsce przy próbie wpuszczenia na boisko Karola Świderskiego. Napastnik Charlotte FC w ostatniej chwili został wycofany, bo... nie postawiono jednego znaku w protokole meczowym. W jego miejsce na murawie pojawił się Adam Buksa, zaś Świderskiego odesłano prosto na trybuny. Ta sytuacja zdążyła już obiec świat. Trudno się temu dziwić, bo to kuriozum, które na tak wysokim poziomie jest niespotykane od lat. Z tą opinią zgadzają się Niemcy. Dziennikarze portalu Revier Sport wbili bolesną szpilkę w Polaków, przytaczając niedawną sytuację z własnego podwórka. Mowa o incydencie z Zachodniej Ligi Regionalnej, czyli czwartego poziomu rozgrywkowego. KFC Uerdingen pokonało na boisku Wuppertaler SV 2:1, ale później zapadła decyzja o walkowerze. Wprowadzono bowiem na boisko Joyce'a Tshitukę, który nie znajdował się w protokole meczowym, co kosztowało KFC Uerdingen trzy punkty. Wspomniane źródło nie omieszkało określić incydentu z meczu Portugalia - Polska mianem "kompromitacji".
[/i]
Oj, durni oni są, ci niemieccy dziennikarze... Przecież właśnie o to chodziło, żeby było 3:0, nie więcej... Niestety sędziowie nie dopuścili...
- Edytowany
durni dziennikarze, weź proszę miej litość
jeśli to sarkazm a nie na poważnie, to przepraszam ;)
- Edytowany
[quote]#post1651998
jeśli to sarkazm[/quote]
nie sądziłem, że można to odebrać inaczej... 😃
Dziwię się, że w ludziach jest tyle samozaparcia aby oglądać tę cyganową szopkę.
Transmisja bez komentarza, w tle do lektury czy robienia na drutach przy kominku, świetnie wchodzi.
Dzis graja ze Szkotami.... z checia ogladne sam poczatek bo uwielbiam hymn Szkocji... a co do meczu jebal ich pajacow..
Szczerze niech im Szkoci spuszcza wpierdol i skonczy sie cyganowanie .... gosc bez pokory kompletnie...
Po barazach jak trafia na Austrie czy innego jakiegos rywala i by odpadli to bedzie zas cyganowal jak to mu nie ciezko i ile problemow mial w kadrze a jak sie dzis spierdoli do nizszej dywizji tego smiesznego pucharku narodow to moze go nawet wypierdola..
Ja sobie z chęcią oględne ten mecz.
Szkoci to takie same dziady jak my, także szanse są w końcu wyrównane.
Szkoci to nie są dziady. Im się, w przeciwieństwie do naszych laleczek, przynajmniej chce. Walczą, biegają, nogi nie odstawiają. A takich dziadami nazwać nie można.
Są. Można.
A ja oglądane i będę kibicował, nie ważne kto gra ale ta reprezentacja to jest nasza Polska!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)