Piszcie co chcecie, porównujcie go sobie do kogo chcecie ale ja mam go dość. Moje oczy krwawią jak mam patrzeć na jego grę, na jego przyjęcia, na jego podania. Poziom okręgówki. Nie mówiąc o tym, że ciągle zadziwia mnie jego boiskowe IQ. Co mecz się zastanawiam, jak można być aż tak głupim piłkarzem? Wybaczcie ale inaczej się nie da tego nazwać.
-
-
Krzysztof Piątek żegnamy i powodzenia!
[quote='3lvis' pid='1285977' dateline='1508599589']
Piszcie co chcecie, porównujcie go sobie do kogo chcecie ale ja mam go dość. Moje oczy krwawią jak mam patrzeć na jego grę, na jego przyjęcia, na jego podania. Poziom okręgówki. Nie mówiąc o tym, że ciągle zadziwia mnie jego boiskowe IQ. Co mecz się zastanawiam, jak można być aż tak głupim piłkarzem? Wybaczcie ale inaczej się nie da tego nazwać.
[/quote]
Dokładnie. Ja mam tak od meczy z lechia sezon wczesniej. Koleś jest poprostu słaby
Po pierwsze woda sodowa. Po drugie braki techniczne, po trzecie zero piłkarskiego sprytu. Tak zagrał ten mecz.
smiejcie sie, a ja za 2 lata widze go conajmniej w Serie C
To nie jest jeden mecz, sam go czasem bronie, bo widze podobienstwo do Lewego, ale Lewy nad swoim "drewniactwem" pracowal dlugo i wypracowal cos w stylu minimalnej techniki uzytkowej,a Piatek niestety przyjmuje pilke po ziemi, podbijajac ja na 2 metry wyskosci i goniac ja,a potem tracac. Pod tym wzgledem jest tragiczny, ale ma tez pewne cechy, ktore dawaly nadzieje,ze stanie sie napadziorem z prawdziwego zdarzenia, ma ciag na bramke(przy kiepskiej skutecznosci), ma warunki fizyczne, wydawalo sie,ze potrafi grac tylem do bramki,ale niestety niweluje swoje plusy brakiem umiejetnosci krotkiego przyjecia pilki.
Dzisiejszy mecz jest dokładnie odzwierciedleniem jego gry zero techniki fatalne przyjęcie piłki mimo wszystko male zaangażowanie wieczne pretensje do sędziów samolubna gra i podsumowując statystyki .... 2 bramki strzelone z gry a Helik będąc obrońca ma ich już 3 i jeśli się nie mylę to ma prawie najwięcej rozegranych minut w rundzie ...przynajmniej w tym dorównuje Lewandowskiemu do którego ktoś go porównał. ...żenada
[quote='Diabel' pid='1286036' dateline='1508603330']
smiejcie sie, a ja za 2 lata widze go conajmniej w Serie C
[/quote]
To spadamy co rok to niżej? ;))
6 dni później
Masaryk nakrywa go czapką.
Staje się to juz irytujace z tym machaniem galazkami :) Nic nie prezentuje ,co by jakiś plus mu postawić! Powinien pogrzac ławe by przemyśleć swoja grę na niby!
[quote='Diabel' pid='1285501' dateline='1508402271']
te odwołanie do Lewandowskiego w kontekście Piatka trochę przypominają mi kiedyś zapoczątkowany mit o ciekawym strzale Dabrowskiego, podobieństwo do spadającego liścia czy coś w tym stylu :) puścił ktoś pierda i ten zaczął zyć swoim wiecznym zyciem
podobno kategoria co Abbot jako wzorzec z Sevres pod Paryżem jesli chodzi o typową 9-tke
uroki forum :)
[/quote]
Post roku :D
hehehe
Nie wiadomo czy Piątek zagra w następnym meczu o podobno został trafiony dzida rzucona przez kolegów z obrony a na pomoc nie ma co liczyć ..taktyka trenerskiego guru
- Edytowany
Ten co to wykasował mojego posta-niech mnie od razu zbanuje. Kładę swój penis na takie komunistyczne metody cenzury, gdzie jedyną obelgą w tym poście było „bezmózgie zero techniki”. Na pohybel.
Coraz bardziej przypomina mi Ślusarskiego.
napastnika rozlicza sie z bramek, he he, Sowah caly mecz gra na tle reszty bardzo poprawnie, idzie akcja jego strona, znowu frajersko tracimy punkty. Sowah najgorszy obronca polkuli (litosci Potter, jak czytam te twoje zawziete bzdury, upatrzyles sobie paru i bredzisz) A ja nie rozlicze Piatka z bramek, tak jak Sowah zagral poprawnie to Piatek zagraj chuijnie. Zal patrzec jak gosc nie potrafi zrobic doslownie nic pozytecznego. Pomijam fakt jak musi lubic skakac non stop do tych dzid, tutaj lacze sie w bolu, mnie by szlag trafil
- Edytowany
ale gra napastnika najczęściej zależy od pomocników. Piątek jest po prostu sam. Mamy pięciu pomocników, którzy grają jak gdyby w linii od środka boiska do szesnastki. Piątek jest niebezpiecznym napastnikiem, wiec ma zawsze kogoś na plecach, a ze jest sam w polu karnym, no to robi się problem. Gdybyśmy jeszcze mieli pomocnika, który po wciągnięciu obrońców przez Krzyśka, umie fajnie uderzyć z dalsza na bramkę. Ale niestety na dzisiaj próby np. Hernandeza są takie jakie są. Zaskoczony trochę tym jestem, bo przecież Hernandez i Drewniak, to nie są technicznie słabi zawodnicy, i pokopanie piłką w trójkącie do rozklepania przeciwnika, nie powinno być problemem, tak samo jak uderzenia z dalsza. Dzisiaj niestety jest jak jest. Nie obarczajmy winą za wszystko Piątka, bo nawet naszego Lewandowskiego, jak jest sam, to rywale skutecznie eliminują.
Dzidy dzidami, ale wczoraj mial przynajmniej 2-3 sytuacje gdzie dobrym przyjeciem powinien był sobie zrobic pozycje do strzalu z pola karnego (a za kazdym razem pilka odbijałą się jak od [s]Wdowiaka [/s]sęka),
[quote='ian thorpe' pid='1287572' dateline='1509279908']
Gdybyśmy jeszcze mieli pomocnika, który po wciągnięciu obrońców przez [b]Karola[/b], umie fajnie uderzyć z dalsza na bramkę.
[/quote]
A więc jednak, podskórnie czułem, że za wszystkie nasze nieszczęścia odpowiada Stawowy.
Podrzucił nam fałszywego Piątka i oto są skutki :D
[quote='ian thorpe' pid='1287572' dateline='1509279908']
ale gra napastnika najczęściej zależy od pomocników. Piątek jest po prostu sam. Mamy pięciu pomocników, którzy grają jak gdyby w linii od środka boiska do szesnastki. Piątek jest niebezpiecznym napastnikiem, wiec ma zawsze kogoś na plecach, a ze jest sam w polu karnym, no to robi się problem. Gdybyśmy jeszcze mieli pomocnika, który po wciągnięciu obrońców przez Karola, umie fajnie uderzyć z dalsza na bramkę. Ale niestety na dzisiaj próby np. Hernandeza są takie jakie są. Zaskoczony trochę tym jestem, bo przecież Hernandez i Drewniak, to nie są technicznie słabi zawodnicy, i pokopanie piłką w trójkącie do rozklepania przeciwnika, nie powinno być problemem, tak samo jak uderzenia z dalsza. Dzisiaj niestety jest jak jest. Nie obarczajmy winą za wszystko Piątka, bo nawet naszego Lewandowskiego, jak jest sam, to rywale skutecznie eliminują.
[/quote]
Ian ale o jakiego Karola Ci chodzi bo tak szukam w myślach i nie mogę znaleźć ? ! :)
Chyba że o Karola Wojtyłę ale On poradziłby sobie ze wszystkimi obrońcami :)
przy.pier.dalanie się do Piątka przy tak grającej linii pomocy jest po prostu żałosne
już widzę Lewandowskiego bijącego się o niecelną dzidę z trzema obrońcami rywala
Zgadzam się z tym co padło wcześniej. W pierwszej połowie były dwie sytuacje, gdzie gdyby Piątek potrafił przyjmować piłkę, to ma sytuację na strzał i tylko bramkarza przed sobą. Niestety w obu przypadkach jak to u Piątka, piłka odbija się jak od deski i zamiast przed bramkarzem, to wyrzuca się poza pole karne. Natomiast też zgadzam się, że mimo tego, że nie ma dużych umiejętności technicznych i napastnikiem jest przeciętnym, to drużyna mu kompletnie nie pomaga i inaczej by to wyglądało gdyby taktyka była inna, co prawda techniki by się nie nauczył, ale może wykorzystałby to co ma, czyli sporego farta w znajdowaniu się w sytuacjach strzeleckich i jakąś bramkę na 5sytuacji by strzelił :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)