Potter? Chyba nie, nie mówiłem z nim od dawna, ale to nie ten styl. On był raczej zabawny niż uparty.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
Potter na X sie przeniósł i tam dziala
W zażartych atakach na ptysia na X aktywny był psychokibic wstydzewa dekra.
Ale to nie jest @Lakbeti#42816 .xd
No i przynajmniej jest rozkmina, powodzenia
Nie ma transferów, to jest jakiś ruch na forum😁
Byle co, byle było😂
- Edytowany
[quote]#post1733203 Zwróciłem uwagę, że 2 (?) transfery z tego okienka to zawodnicy doświadczeni na konkretne pozycje wymagające wzmocnień (odejście Oskara i kruche zdrowie Bogacza), a nie młodzież pod kątem dalszej odsprzedaży. To ciekawa odmiana.[/quote]
Wzmocnienia to zrobił Lech. Utrzymał kadrę + dołożył 4 dobrych zawodników, zatrzymując przy tym najlepszych. A kolejna sprawa to że w przypadku sprzedaży będzie transfer na tą konkretną pozycję.
My oddaliśmy 4 zawodników licząc Sansa, Charpeniera, Sutalo i Wójcika.
Nie zaklinajmy rzeczywistości.
Ps. Ten Austriak to zupełnie inny typ obrońcy niż Oskar poza tym
Jaki budżet w porównaniu z nami ma Lech ?
Zobaczymy teraz czy kwestia sprzedaży Wójcika jak wielu mówi rozwiąże temat nowych transferów in.
To ja tym razem pozytywnie (w końcu nap.ierdalanie non stop wcale mnie nie cieszy 😁 )
Całą wiosenną rundę graliśmy bez Otara
Otar wrócił i mówią, że całkiem nieźle wygląda, czyli mamy kolejne wzmocnienie
Pozbyliśmy się największego sabotażysty (policzcie ile ona nam punktów zawalił) - Sutalo
Czyli też wzmocnienie.
Czy wystarczy na utrzymanie, zwłaszcza wobec odejścia Wójcika,? Nie wiem, mam nadzieję, że na tym wzmocnienia się nie skończą...
Panowie - spokojnie - cierpliwosci.
Przypomne, ze ostatnie zgrupowanie przed sezonem, gdzie wygrywamy dwa sparingi z rzedu, mielismy kilka dobrych lat temu...Przegralismy jeden, ale z kim ? Z regularnym uczestnikiem Europejskich pucharow. Nowi przyjda dolacza do nas. Ale jak kazdy wie, obecne okno transferowe zamyka sie dopiero 8 wrzesnia.
Ale tym razem nie ma Filipiaka, który najpierw skąpił na dobrych piłkarzy w normalnym terminie, a potem, jak się już zaczynało robić ciepło, to porzucał oszczędzanie i na sam koniec okienka przepłacał za kocurów typu Covilo czy Gol (przy okazji za masę szrotu też)
Platek na takiego nie wygląda.
Znowu mi się maruda włączył 😁
[quote]#post1733247 Jaki budżet w porównaniu z nami ma Lech ?[/quote]
Nie ma to znaczenia. Lech ma wyższy budżet i przede wszystkim lepszych i wartościowych zawodników, więc sciągnięcie kogoś kto będzie wzmocnieniem jest kosztowne.
My żeby się realnie wzmocnić z uwagi na słabszą kadrę od Lecha możemy wydać mniej zdecydowanie aby uznać kogoś za wzmocneinie.
Przede wszystkim Lech ma niepowtarzalną szansę na LM albo co najmniej na LE, więc jak chce ją wykorzystać to musi się wzmocnić szybko, bo eliminacje startują wcześniej niż liga.
Ma najwyższą pozycję w lidze, sporo kasy a my ? Nie jesteśmy klubem pierwszego wyboru .
Od 1948 roku niestety.
Liczę że kiedyś pojawi się właściciel albo tak się los ułoży że zawodnicy będą chcieli do nas przychodzić, naprawdę mam nadzieję że nie będziemy czekać sto lat na mistrzostwo kolejne
I dlatego Marchwiński dotąd do nas nie trafił. Ale to jeszcze może się zmienić:
https://weszlo.com/filip-marchwinski-dostal-kolejny-sygnal-musi-szukac-nowego-klubu/
Z pozycji kogoś, kto się nie załapał na obóz przygotowawczy negocjuje się słabo, przynajmniej z takimi klubami, w których on naprawdę chciałby grać.
Transfer Oskara Wójcika pozwoli na stabilizację finansową, przynajmniej przez pierwszą rundę. Wypłaty na czas wynagrodzeń, bez zaległości finansowych są sprawą podstawową, żeby była odpowiednia atmosfera i motywacja.. Trudno powiedzieć na co stać obecną drużynę w lidze, bo roszady w klubach są bardzo duże. Tak też Śląsk po zdobyciu wicemistrzostwa Polski w następnym sezonie wyleciał do 1 ligi, by teraz do niej powrócić.... Aktualny skład wydaje mi się, że jest na spokojny środek tabeli. Transfery powinny być konkretne ale trudno o takie....
[quote]#post1733275 Aktualny skład wydaje mi się, że jest na spokojny środek tabeli. [/quote]
Podziwiam optymizm.
[quote]#post1733245 ... Ten Austriak to zupełnie inny typ obrońcy niż Oskar poza tym...[/quote]
Czy mógłbyś coś więcej na ten temat? Jakąś charakterystykę porównawczą. Nie złośliwie pytam, Tylko ja nic, poza tym, że to stoper, o tym Austriaku nie wiem.
I przy całej sympatii dla Oskara nie róbmy z niego boga defensywy. Miał/ma zarówno zalety jak i wady
[quote]#post1733264 Ma najwyższą pozycję w lidze, sporo kasy a my ? Nie jesteśmy klubem pierwszego wyboru .[/quote]
Hanku najpierw trzeba grać o coś więcej, niż o utrzymanie, wtedy do nas będą przychodzić lepsi zawodnicy
Bez solidnej kasy nie ma solidnych transferów. Żeby osiągnąć sukces, trzeba zainwestować, mądrze .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (21 użytkowników)
Goście (21)