@Navi#20583 Dlatego właśnie napisałem wyraźnie: własnego. Czyli także najbardziej krytycznego wobec kierownictwa. Nie mówię nikomu, co ma myśleć. Nie śmiałbym. Mówię tylko: jeśli Paczul coś krzyczy o Cracovii, wymachując niehigienicznie wytatuowanymi rękami, odpowiadam: spierdalaj.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Mieliśmy uszczuplić kadrę, póki co to właśnie robimy, Maigaard dostał kontrakt życia w Wieczystej, mieszkania nie musi zmieniać więc ciężko mu się dziwić że wybrał jak wybrał, za niego przychodzi mega ciekawy zawodnik jakim jest Dominguez a na forum jest płacz i lament jakby w klubie trwała wyprzedaż jak na Black Friday. Ja wiem że nie ma powodu do hurraoptymizmu ale ten płacz i lament to jest lekka przesada. Co do Oskara, chłopak dostał ciekawą ofertę, zagrał super rundę, nie wiadomo co będzie na wiosnę, prawda jest też taka że pół roku temu to On mógł wybierać między grą w rezerwach a przejściem do Chełmianki
- Edytowany
[quote]#post1707219 Myślałem że Wójcik wykaże większe przywiązanie do barw, jako o byłym zawodniku Tarnovii miałem ciut lepsze zdanie. Mógłby pisać tu swoją legendę a zamiast tego po jednym dobrym sezonie już myśli o jakimś brandy czy tam brondby...[/quote]
Ja myślałem, że ty jesteś jednak troszkę mądrzejszy, ale tylko troszke. Po tym wpisie straciłem CAŁKOWICIE nadzieję!
Skąd ty możesz wiedzieć, o czym on tak naprawdę teraz myśli, znasz go chociaż chłopie???
[b]Edycja z 23.01.2026 o godz. 13:54 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1707235 Nie. Pierwsze to myślenie życzeniowe, a drugie to widzę co się dzieje w klubie i nie napawa to optymizmem.[/quote]
Możesz nas oświecić co takiego się dzieje?
Na dzień dzisiejszy odszedł jeden zawodnik z podstawowego składu a na dniach będzie jego następca.
O skrzydłowego od lata mocno zabiegają, bo widzą, że taka jest potrzeba po odejściu Rózgi.
Nie tylko my zresztą szukamy takiego zawodnika, choćby Jaga, o którego mocno upomina się Siemieniec, tak jak u nas Elsner.
[quote]#post1707247 @Navi#20583 Dlatego właśnie napisałem wyraźnie: własnego. Czyli także najbardziej krytycznego wobec kierownictwa. Nie mówię nikomu, co ma myśleć. Nie śmiałbym. Mówię tylko: jeśli Paczul coś krzyczy o Cracovii, wymachując niehigienicznie wytatuowanymi rękami, odpowiadam: spierdalaj.[/quote]
Jasna sprawa, tylko zgodzisz się, że skoro zarząd milczy to dziennikarzyny gadają różne rzeczy, a wystarczyło po prostu po zmianie zarządu wyjść, zrobić konferencję i wyjaśnić wszystko - tak to powinno działać w zdrowym układzie.
@paulo - ale podobno ten drugi zawodnik to kolejny środkowy pomocnik...
Jeśli Wójcik odejdzie to będzie jasne w którą stronę idziemy amen 🙏
25,04.2024 ostatnia kolejka sezonu, sklad z meczu Ruch Chorzow - Cracovia:
31. Lukáš Hroššo, 5. Virgil Ghiță, 15. Kamil Glik, 3. Andreas Skovgaard, 4. Paweł Jaroszyński 63. Filip Rózga 2. Cornel Râpă, 6. Jani Atanasov 18. Takuto Oshima, 20. Karol Knap 88. Patryk Sokołowski 7. Patryk Makuch 11. Mikkel Maigaard, 10. Michał Rakoczy - 9. Benjamin Källman 17. Mateusz Bochnak.
[quote]#post1707205 [quote]#post1707140 [quote]#post1707114 [quote]#post1707109 Jak Maigaard zapakuje gtesowi zwycięskiego gola to będzie mu wybaczone![/quote]
Dopiero, jak ten gol spowoduje gnicie psiarni kolejny rok w 1 lidze.[/quote]
A ja tam jako kibic Cracovii nie mogę się doczekać aż Wisła wejdzie do ekstraklasy. Nie mogę się doczekać derbów, kocham ten klimat[/quote]
ten kto tak pisze, nie może być kibicem Cracovii. sprawdźcie gościa[/quote]
Bo co jako kibic Cracovii mam gonić towar za 40 zł i z mahaja biegać i kolana łamać? To już nie można po prostu kibicować? Dla samego sportu? Nie wiem co siedzi w waszych łbach ale ja zawsze czekałem na derby i strasznie czułem pozytywne uczucie gdy one przychodziły... Kim ty jesteś grzybie by mówić kto kim jest, sprawdzić to sobie możesz po ile kiełbasa na promocji
wali mnie to co robisz, z kim biegasz i gdzie. jako kibic Cracovii wystarczy mi byś jej dobrze życzył. a skoro chcesz derbów to nie życzysz jej dobrze. co każe mi poddawać w wątpliwość to kim jesteś. czy admini już sprawdzili gościa po IP czy jego niezdrowe zamiłowanie nie objawia się jeszcze w inny sposób? dziękuję z góry @koziołek#3702
ohoooo osrance derbowe juz trzesa portkami przed kolejnym wpierdolem.... nie dadza sie cieszyc innemu adrenalina derobow...
- Edytowany
Ale czemu jeden ma życzyć drugiemu, żeby się nacieszył tym co tego pierwszego wkurwia?
Tego niestety się nie da załatwić prostym, "A ciesz się ja to mam w doopie" Derby to są zawsze specyficzne emocje i jedni je lubią inni nie. Niezależnie od wyniku. Mnie derby wykańczają psychicznie (może z racji wieku, jak byłem młodszy to się jarałem) i owszem radość po zwycięstwie jest wielka, ale koszt dochodzenia do tej radości jest (dla mnie) większy. Wobec niepewności wyniku wolę by derbów nie było.Dodatkowym kosztem derbów w obecnie jest albo awans onych do E-klasy, albo nasz spadek.
- Edytowany
Derby super sprawa, ale gts w ekstraklasie niekoniecznie, dwa mecze w sezonie nie bilansują strat.
sram na emocje. liczy się interes klubu. w interesie klubu jest by curva zdechła a nie wrcała do ekstraklasy bo ktoś to lubi. jak lubi to można na reymonta iść. żeby nie powiedzieć, że można wnr
[quote]#post1707254 ... Możesz nas oświecić co takiego się dzieje?...[/quote]
Nie no w ogóle nic się nie dzieje. Nic a nic. Patrz ile mamy przewagi nad drużynami na miejscach spadkowych. Nadal nie mamy skrzydłowych, atmosfera w drużynie jest fatalna, cyrkowcy z Turcji przy sterach i Ela, która zajumala tereny i pewnie chce jeszcze sprzedać Wielicka. Stojilkovic i Wójcik chcą odejść byle gdzie, Maigaard odszedł byle gdzie. To mało? Zobacz jeszcze kto jest za nami w tabeli i zapewne nas wyprzedzi np Legia. Moim zdaniem jesteśmy w tym momencie drużyną do spadku.
[quote]#post1707270 [quote]#post1707254 ... Możesz nas oświecić co takiego się dzieje?...[/quote]
Nie no w ogóle nic się nie dzieje. Nic a nic. Patrz ile mamy przewagi nad drużynami na miejscach spadkowych. Nadal nie mamy skrzydłowych, atmosfera w drużynie jest fatalna, cyrkowcy z Turcji przy sterach i Ela, która zajumala tereny i pewnie chce jeszcze sprzedać Wielicka. Stojilkovic i Wójcik chcą odejść byle gdzie, Maigaard odszedł byle gdzie. To mało? Zobacz jeszcze kto jest za nami w tabeli i zapewne nas wyprzedzi np Legia. Moim zdaniem jesteśmy w tym momencie drużyną do spadku.[/quote]
I podobno mamy grać z białą gw..zdą na koszulkach 🤦🤭🤣
Dobra, piątek popołudniu... gdzie ten Dominguez?
W gabinecie lekarskim. Wyciągają mu tasiemca, żeby mógł wreszcie przybrać na wadze. 😜
- Edytowany
[quote]#post1707270 ... Moim zdaniem jesteśmy w tym momencie drużyną do spadku....[/quote]
O ja pirdolę, ale odlot!
Ja nadal twierdzę, że do spadku jest Widzew. Argumentuję następująco: zgranie drużyny bywa ważniejsze niż nazwiska za duże pieniądze, które przychodzą hurtowo z różnych części świata za pieniądze właściciela-zakupoholika.
https://m.nogomania.com/Mobilna-novica/Luka-Elsner-bo-v-Cracovio-kot-vse-kaze-dobil-igralca-iz-slovenske-lige.aspx
Po co nam dp... skrzydlowych trzeba
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (16 użytkowników)
zerox1906, Goście (15)